05. Ninh Binh

Ninh Binh

Niet veel reizigers bezoeken Ninh Binh, een betoverend gebied dat plaatselijk bekend staat als ‘Ha Long Bay on Land’ dankzij het magische rivierlandschap, met steile kalkstenen bergen die oprijzen uit de rijstvelden. De meeste reizigers gaan voor een dagtrip vanaf Hanoi naar Tam Coc. De beste manier om een ​​idee te krijgen van deze door UNESCO beschermde plek, is door een waterfietstocht te maken langs de glinsterende rivieren en naar de top van de legendarische toppen te klimmen. Nog beter, boek één of twee nachten in dit prachtige nationaal park om zo in de late middag of vroege ochtend een roeiboottocht te maken om de grote toeristische drukte te vermijden.

blankKlik op de afbeelding voor een 360-graden tour door Ninh Binh

 

Topactiviteiten Ninh Binh

Sampan-tour

Bij de aanlegsteigers van Tam Coc en Trang An wordt elke sampan (roeibootje) gevaren door een roeier. Van oudsher wordt er met de voeten geroeit, niet met de handen. Je wordt vakkundig over prachtige waterwegen, langs torenhoge Karstbergen geleid, passeert weelderige rijstvelden en vaart onder  verschillende druipende grotten door.

Oude hoofdstad Hua Lu

Tegenwoordig is Hanoi de hoofdstad van Vietnam, maar in de 10e en 11e eeuw werd die eer gehouden door Hoa Lu. Deze kleine oude stad werd van nature door Karstbergen en rivieren beschermd tegen veroveringen en invasies. Tegenwoordig is het een mooie plek om je ​​kennis van de geschiedenis wat bij te spijkeren.

Op zoek naar dieren in het wild

Een exotische roeibootervaring is een must in het Van Long Nature Reserve. Houd je ogen open voor exotische dieren, zoals de lepelaar met zwarte kop en de Delacour’s Langur, een van ’s werelds meest bedreigde primaten.

Bezoek de Bai Dinh-tempel

Het grootste complex van boeddhistische tempels in het land, Bai Dinh, is een mix van oude en nieuwe stijlen. Oude tempels zijn gehuisvest in grotten die je alleen kunt bereiken via een klim van 300 treden, terwijl het nieuwe tempelcomplex een oppervlakte van 500 hectare beslaat.

Bekijk het uitzicht vanaf Hang Mua

Bekijk Ninh Binh in vogelvlucht bij Hang Mua, waar 500 treden dramatisch zijn uitgehouwen in de steile helling van een berg. Op de top biedt een uitkijkpunt een surrealistisch uitzicht op de rivier die lui kronkelt tussen rijstvelden en kalksteenrotsen.

Vietnam Tam Coc - Mango Travel

Tam Coc (Roeien met voeten)

Ninh Binh weer en vervoer

Weer

De temperaturen in Ninh Binh zijn ideaal van maart tot mei en van september tot november. Ga voor de mooiste uitzichten tijdens het oogstseizoen in oktober. Als je het in de warmere maanden van juli tot augustus bezoekt, wees dan voorbereid op een stortbui en soms stormachtig opstekende wind.

 

Transport

Elke dag vertrekken er vanuit Hanoi bussen naar Ninh Binh. Je kunt ook een luxe busje boeken inclusief transfer naar Tam Coc, met tal van charmante accommodatie-opties. Privé vervoer maakt de reis aangenamer en flexibeler. Voor degenen die meer tijd hebben, vertrekken er dagelijks meerdere treinen naar Ninh Binh vanuit Hanoi. Fietsen is een geweldige optie voor bezoekers die in Tam Coc verblijven.