07. Phong Nha

Phong Nha – Kẻ Bàng National Park

Niet zo lang geleden werd het slaperige dorpje Phong Nha nauwelijks genoemd in reisgidsen, maar de verrassende ontdekking van een van ’s werelds grootste grotten heeft het in de schijnwerpers van avontuurlijk toerisme gekatapulteerd. Phong Nha is meer dan alleen de fabelachtige grotten. Je kunt er jungle walks maken, kanoën, maar ook een ritje nemen met een avontuurlijke Zip-line. Het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park is een jungle strook met ruige kalkstenen bergen vol met gigantische grotten. Het is ook de thuisbasis van bedreigde dierensoorten en er leven verschillende etnische minderheden. De toegangspoort tot dit avontuurlijke gebied is Phong Nha, een gastvrij dorp aan de oevers van de sierlijke Son-rivier.

Phong Nha

Klik voor een 360-graden tour door Phong Nha © Vietnam Tourism

 

Topactiviteiten Phong Nha

Grotexpeditie

Betreed de magische wereld van de grotten van Phong Nha. Tot op heden zijn er 300 grotten geteld. Bij Hang Nước Nứt kun je kamperen aan de voet van een kalkstenen klif, en Hang Én heeft een kolossale hoofdkamer met glinsterende turquoise poelen. Paradise Cave is de langste droge grot in Azië, gelegen in het hart van het Ke Bang National Park.

Wilde dieren

De ultieme manier om de flora en fauna van Phong Nha te ontdekken is tijdens Hai’s Eco Conservation Tour. De heer Hai, een jonge en enthousiaste natuurbeschermer, brengt je naar het Wildlife Rescue Centre voordat hij naar de Thác Gió-watervallen trekt voor een verkoelende duik.

Verken de Bồng Lai-vallei

Huur een fiets en fiets naar het dorp Bồng Lai op zoek naar de pub met koud bier. Hier staat maar één item op het menu: sublieme gegrilde kip geserveerd met onovertroffen huisgemaakte pindasaus. Na de lunch rijdt u naar het mooie uitkijkpunt bij Wild Boar Eco Farm.

Loop het eco-pad

Nuoc Mooc Eco Trail is een rustig toevluchtsoord in het Phong Nha-Kẻ Bàng National Park. De houten loopbruggen leiden naar tropische bossen en turquoise beekjes. Huur een fiets, neem een ​​picknick mee en maak je eigen avontuur.

Grootste grot ter wereld

De Hang Sơn Đoòng is de grootste grot ter wereld. Het is groot genoeg om een wolkenkrabber in te verbergen en heeft een jungle-ecosysteem. Meerdaagse tochten naar Hang Sơn Đoòng duren vier tot zes dagen.

Phong Nha weer en vervoer

Weer

April tot juni zijn fantastische maanden om Phong Nha te bezoeken. Van juli tot september kunnen de temperaturen aan de warmere kant zijn. Het regenseizoen loopt over het algemeen van oktober tot december en het gebied kan gevoelig zijn voor overstromingen. De kou begint van december tot februari, dus neem extra lagen mee voor het koele weer.

 

Transport

Treinen komen vanuit het noorden en het zuiden aan op het nabijgelegen treinstation Đồng Hới met de Reunification Express. Directe vluchten vanuit zowel de hoofdstad als Ho Chi Minh-stad zijn ook beschikbaar naar Đồng Hới. Voor budgetreizigers zijn er bussen beschikbaar vanuit Hanoi, Huế of Đà Nẵng. Reizigers die de dag doorbrengen met het verkennen van grotten en bezienswaardigheden in het nationale park, moeten een motor of auto huren. Fietsen langs de rivier en de Bồng Lai Loop is een ontspannen manier om je te verplaatsen. Stap ten slotte op een boot om de Son River en de Phong Nha-grot te zien.