17. Phu Quoc

Phu Quoc eiland

De glanzende witte zandstranden van Phu Quoc hebben het de bijnaam “Pareleiland” opgeleverd, maar de inspanningen voor milieubehoud en het culturele erfgoed van Phu Quoc verdienen net zoveel aandacht als het pittoreske zand en de branding. Visserij en landbouw blijven primaire industrieën, en meer dan de helft van het relaxte eiland wordt sinds 2006 beschermd door een UNESCO-biosfeerreservaat.
De thuisbasis van vissaus, peper en parels, Phu Quoc biedt zowel luxe als het lokale leven, met schoon water overdag en heldere luchten ’s nachts.

Strand bij Mangrove Beach Chalets, Tangalle, Sri Lanka, Mango Travel

 

Stranden en natuur van Phu Quoc

Phu Quoc’s 150 kilometer lange kustlijn, met zachte golven en transparant turquoise water, maakt het tot de meest populaire bestemming voor strand, zon vakanties en watersporten van Vietnam. Als je liever wilt loungen, ga dan naar Long Beach, dat zich uitstrekt over 20 kilometer en je een  romantische zonsondergang mee kunt maken. Verder naar het noorden leiden onverharde wegen naar afgelegen resorts omzoomd met palmbomen en fraaie stranden.

Avontuurlijke reizigers kunnen een wandeling door de bergketen maken die zich over de hele lengte van het eiland uitstrekt. Zelfs korte wandelingen door het altijd groene bos belonen je met watervallen, rotspoelen en grotten.

Cultuur en erfgoed

Phu Quoc staat bekend om zijn vissaus, en het is zeker de moeite waard om een ​​vissausfabriek te bezoeken om te zien hoe deze gefermenteerde ‘lekkernij’ wordt gemaakt. Voor een kijkje in het dagelijks leven, bezoek een traditioneel vissersdorp als Ham Hinh om verse zeevruchten te eten in een van de drijvende restaurants. Probeer het met lokaal geteelde zwarte peper, een andere delicatesse!

Reizigers die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur en geschiedenis loont een bezoek aan de Cay Dua-gevangenis en tempels zoals Cao Dai, waar gelovigen een unieke religie volgen die elementen van het christendom, het boeddhisme, de islam, het confucianisme, het hindoeïsme, de geest en het taoïsme combineert.

Phu Quoc, weer

Weer

Phu Quoc is het hele jaar door heerlijk warm en comfortabel, met een gemiddelde temperatuur van rond de 27°C. Het is het koelst in het droge seizoen tussen oktober en maart, en het heetst in april en mei, wanneer het begint te regenen. In juli is het regenseizoen in volle gang, met koelere temperaturen tot oktober.