Terug naar overzicht

Amazone jungle tour Iquitos – 4 Dagen

Code: PE-RB-03-4D
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Begin / eind: Iquitos
Transfers: Van en naar vliegveld Iquitos
Type: Amazone jungle beleving
Overnachting: Ecolodge
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Prijs: V.a. € 895 * p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Excursies

Amazone jungle tour Pacaya Samiria – 4 dagen

Jungle experience / Boottocht / Jungle walk / Dolfijnen spotten / Ecolodge /  Flora & Fauna regenwoud Amazone jungle

Comfortabele vierdaagse tour die begint met een boottocht over de Amazone-rivier en een bezoek aan een ‘Local Farm’ waar je verschillende planten en dieren in het regenwoud zult zien. Tijdens het bezoek aan de Sapi Sapi lagune ontdek je de grote verscheidenheid aan vissen en schildpadden van dit gebied. Je zult overdag het regenwoud verkennen en ’s avonds zoetwaterdolfijnen , kleine pijlgifkikkers en verschillende soorten apen zien. Je komt meer te weten over de geneeskrachtige planten in het gebied. Bij een bezoek aan Shiriyacu kun je vissen met de lokale bevolking. Wat een avontuur! Deze tour is ook heel geschikt voor gezinnen.

Peru Iquitos Amazone Mango Travel

Amazone bij Iquitos

Pacaya Samiria National Reserve – Amazone Iquitos

Iquitos is de hoofdstad van de Peruaanse Amazone en het begin van je jungle-avontuur. Deze regio in het noordoosten van Peru is alleen bereikbaar per boot of vliegtuig en heeft een grote biodiversiteit aan flora en fauna. Het jungle gebied bij Iquitos is nog niet door het massa toerisme ontdekt. Het gedeelte onder Nauta is daarnaast ook nog eens vrijwel ongerept en daardoor zeer authentiek. In tegenstelling tot elders is hier nog sprake van primair regenwoud waar geen of weinig houtkap heeft plaats gevonden. Daardoor zie je hier nog bomen met een omtrek tot wel tien meter. Je hebt hier nog oorspronkelijke indianendorpjes waar je inheemse indianen stammen vindt die in het verleden met bamboebuis en gifpijlen op jacht gingen.

Het Amazonewoud beslaat het grootste deel van het Amazonebekken in Zuid-Amerika en hoewel het grootste deel van het bos in Brazilië ligt, zijn delen van het woud toegankelijk in Peru. National Park bij Iquitos is nog ongerept en beschikt over meer dan 2.000.000 hectare flora en fauna die uniek is voor het gebied, evenals een verscheidenheid aan Habitats, waaronder het nevelwoud en regenwoud. Het jungle gebied is nog niet door het massa toerisme ontdekt. Het gedeelte onder Nauta is daarnaast ook nog eens vrijwel ongerept en daardoor zeer authentiek.

Type: Avontuurlijk
Verzorging: Volpension (Ontbijt / lunch en diner).

Highlights

 • Pacaya Samiria Amazone regenwoud ontdekken.
 • Wandel en regenwoud expeditie.
 • Sapi Sapi Lagune.
 • Vissen met locals.
 • Verschillende jungle activiteiten.
 • Bezoek aan inheemse Enero gemeenschap.
 • Roze Dolfijnen spotten.
 • Spotten van luiaards, anaconda’s, apen, papagaaien, parkieten, gifkikkers, vogelspinnen enz.
 • Excursie en uitleg Eco biodiversiteit; planten, insecten, dieren, bomen, en reptielen.
 • Majestueuze Victoria Regia, de koningin van de waterlelies.
 • Boottocht over Rio Marañón

 

SAMENVATTING

(B = Ontbijt / L = Lunch / D = Diner)
Dag
Reisroute
Services
Eten
1
Iquitos – Nauta – Amazone Eco Lodge
 • Pick-up vliegveld Iquitos en transfer naar Nauta
 • Boottocht over de Rio Marañón naar Lodge
 • Overnachting in Eco Lodge

Transfers
Jungle Tour

-/L/D

2
Rainforest tour
 • Excursie Amazone regenwoud
 • Overnachting in Eco Lodge

Jungle Tour

B/L/D

3
Rainforest tour
 • Excursie Amazone regenwoud
 • Overnachting in Eco Lodge

Jungle Tour

B/L/D

4
Rainforest – Iquitos  
 • Boottocht over de Rio Marañón naar Nauta
 • Transfer Nauta – Iquitos vliegveld

Jungle Tour Transfer

B/L/-

 

Reuzen waterlelie (Victoria Amazonica)

Reuzen waterlelies (Victoria Amazonica)

Over de jungle tour

Wat kun je tijdens de tour verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de activiteiten en bezienswaardigheden, enz.

 

Dag 1     Iquitos – Nauta – Amazone Eco Lodge

In de ochtend arriveer je op de kleine luchthaven van Iquitos. Onze medewerker heet je welkom en brengt je aansluitend naar Nauta. Een klein havenplaatsje aan de Amazone, zuidelijk van Iquitos. Hier ga je aan boord van een typische lokale boot om rechtstreeks naar de Eco Lodge gebracht te worden. Onderweg bezoek je de Sapi Sapi lagune en ziet hier de paiche, een enorme Amazone-vis en andere soorten, waaronder de arawana en quelonios. Bij aankomst in de Eco Lodge is er een smakelijke lunch, gevolgd door een middagwandeling door het gebied. Als de avond valt, ga je op jacht naar kleine pijlgifkikkers.

Hoogte:
Reistijd:
Overnachting: 
104 m.
Rit 2.5 uur – 100 Km / Boot 1 uur
‘Ecolodge’ 

Dag 2     Pacaya Samiria National Reserve – Gemeenschap van San Jorg

Na het ontbijt ga je naar het Pacaya Samiria National Reserve in het gebied genaamd Nauta Caño. Met een beetje geluk zie je de roze zoetwaterdolfijnen. Dit reservaat staat bekend als de ‘spiegelsvan de jungle’ en is een van de grootste beschermde gebieden in Peru. Tijdens een wandeling door het regenwoud kun je apen, een grote verscheidenheid aan vogels en andere primaten observeren die op deze plaatsen leven. Eenmaal terug bij deLodge, wordt een bezoek gebracht aan San Jorge, om lokale ambachten te bewonderen en mythen en legendes van de lokale San Jorge-gemeenschap te horen. Diner in de lodge.

Overnachting:  Ecolodge

 

Dag 3     Bezoek van de 20 de Enero-gemeenschap

Vandaag bezoeken we de gemeenschap 20 de Enero om erachter te komen hoe de werktaken zijn verdeeld over de gemeenschap en hoe natuurlijke hulpbronnen worden beheerd om de lokale flora en fauna te behouden. We keren dan terug naar de Lodge voor de lunch. Je kunt ook uitrusten in een hangmat of het frisse water van een nabijgelegen kloof voelen. Na de lunch krijg je uitleg over geneeskrachtige planten en een inheemse drank Ayahuasca.

Overnachting:   Ecolodge

 

Dag 4     Boottocht Marañon-rivier – Iquitos

Na het ontbijt vaar je de Marañon-rivier op naar de Shiriyacu-lagune. Hier zie je nog hoe de lokale bevolking traditioneel vist en je kunt ook zelf proberen een visje te vangen. Voor terug te keren naar de Lodge is er gelegenheid de omgeving te verkennen. Nadat de bagage is opgehaald, vertrek je naar de luchthaven van Iquitos voor de terugreis.

————– Einde van de tour—————–

 

Extra dag in Iquitos

Verleng je verblijf in Iquitos met een dag, zeer de moeite waard. Vanuit de stad kun je optioneel de blaaspijp indianen bezoeken, of je maakt een tour door Iquitos. De markt in de sloppenwijk Belén en de huizen van de rubberbaronnen zijn absolute aanraders.

 

Huizen van rubberbaronnen

Tussen de palmbomen loop je de volgende ochtend over de boulevard. Imposante koloniale gebouwen kijken uit over het water. Sommigen huizen zijn belegd met Portugese, blauwe tegeltjes. Anderen zijn zachtgeel of lichtroze geverfd. Ze hebben hagelwitte kozijnen. Het zijn overblijfselen van eind negentiende en begin twintigste eeuw, toen de rubberbaronnen van Iquitos zwommen in het geld. Tijdens deze zogenaamde rubber ‘boom’ brachten zij onder andere het IJzeren Huis naar de haast onbereikbare stad. Een groot, zilverkleurig gebouw op de hoek van het centrale plein van de stad, ontworpen door Gustave Eiffel.

Belén markt

Enkele tientallen meters verderop langs de boulevard begint Belén, de sloppenwijk van Iquitos. De op het water drijvende achterbuurt heeft zo veel charme dat het de moeite werkelijk waard is er een kijkje te nemen. Op het water drijven kleine huisjes dicht op elkaar. Houten loopplanken liggen er schots en scheef tussendoor. Je moet je best doen er niet vanaf te vallen. Vissers dobberen rond in houten bootjes. Kinderen zwemmen tussen de waterplanten.
NB    Het is verstandig om dit deel van de stad met een lokale gids te verkennen.

 

NB           

Deze vierdaagse tour is een unieke jungle ervaring en buiten de toeristische paden. De maaltijden zijn lokaal en authentiek. Een aanrader voor gezinnen die de echte jungle beleving zoeken. Voor meer  jungle ervaring zie andere Amazone tours.

Informatie en tips voor jungle tour

Deze authentieke jungle tour is niet al te fysiek uitdagend. Ben je goed ter been dan is deze tour prima te doen. Hou er rekening mee dat het afhankelijk van het seizoen warm kan worden in de tropische jungle. Er is geen airco in de accommodatie.

 • De tour is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • Dit reisblok is met een dag in te verlengen met een verblijf in Iquitos om deze bijzondere stad te verkennen.
 • De weersomstandigheden wisselen waardoor een activiteit uitgesteld of gewijzigd moet worden. Wees daarom flexibel in je planning. Het reisplan kan zonder voorafgaande melding worden gewijzigd.
 • De programma kan variëren, afhankelijk van het weer en de fysieke gesteldheid van klanten.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.

Route

blank

 

Het weer en beste reistijden

Het klimaat in de Amazone jungle is gedurende het hele jaar warm en vochtig. Het regenwoud heeft een sub-tropisch klimaat. Van oktober tot en met april kan er behoorlijk regen vallen. In het droge seizoen, van mei tot en met september kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. De luchtvochtigheid is dan hoog.

Om mee te nemen

 • Verrekijker.
 • Camera met geheugenkaartjes en accu.
 • Voldoende batterijen.
 • Shirt met lange mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril.
 • Waterdichte kleding (lange poncho of regenkleding; jas en broek).
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Het Manu NP is een gebied waar malaria en Yellow Fever voorkomt. Overleg met je arts!
 • Zonnebrandcrèmes.
 • Wandelschoenen en sandalen.
 • Zwempak.
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik en/of andere producten zoals bv. contactlensvloeistof.
 • Dagtas / rugzak of een reistas.

Alternatieven

Er zijn vele verschillende opties, tours en aanvullende excursies mogelijk. Denk aan een echte cruise, wellness, birdwatching,  of foto safari. Wij adviseren graag.

 • Privé excursie met eigen gids en vervoer.
 • Er zijn ook alternatieve tours in de Amazone rondom Iquitos, van 3 tot 7 dagen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Geef je wensen aan en wij stellen de reis op maat voor je samen.

Overnachtingen

De ecolodge is comfortabel en beschikken over de basisvoorzieningen als toilet, douche, muskietennetten enz. In de keuken en restaurant van de Lodge worden smaakvolle lokale gerechten voor je klaargemaakt. En als je een Piranha hebt weten te vangen wordt deze voor je bereid. Piranha’s zijn overigens heerlijke vissen. Je verblijft in een tweepersoonskamer met goede bedden, beddengoed en klamboes.  Elektriciteit wordt ’s nachts geleverd door een generator. Hou er rekening mee dat vroegtijdig boeken noodzakelijk is.

Ecolodge

 

Hotels Iquitos

Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Klik op de link voor meer info over hotels in Iquitos.

 

Opties

 • Er zijn verschillende alternatieve tours mogelijk, varierend van 3 tot 8 dagen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Combineer je verblijf een fantastische boot cruise over de Amazone!
 • Extra verblijf in Iquitos.

 

Optionele activiteiten

Actieve duurzaamheid                         (4 Dagen /  3 Nachten)

Programma dat zo is ontworpen dat gasten (groepen van 2 of meer) een worden met de natuur in zijn puurste vorm, zowel in het Pacaya Samiria National Reserve als in het Private Reserve van onze Eco Lodge. Genieten van de biodiversiteit en getuige zijn van uitzonderlijke activiteiten noodzakelijk voor hun instandhouding en duurzaamheid. Je kunt deelnemen aan duurzame taken zoals: zaailingen van bedreigde soorten planten, een soort inventariseren uit de botanische tuin, woorden leren van de etnische groep Kukama Kukamiria. Taken die bij aankomst in de Eco Lodge aan je worden toebedeeld en die tijdens het verblijf worden uitgevoerd. Aan het einde presenteert elke bezoeker zijn resultaten en ontvangt hij een certificaat en tekent ons duurzaamheidsboek.

Cruise en Ecolodge  (6 Dagen /  5 Nachten)

Het nieuwe Cruise & Ecolodge programma integreert de luxe beleving van de cruise, met de beleving van de natuur. Dit alles in een programma van 6 dagen dat begint met 2 nachten in de Eco Lodge en 3 nachten tijdens een Amazon Cruise. Met toegang tot het Pacaya Samiria National Reserve.

 

Wellness                             (4 Dagen /  3 Nachten)

Programma met activiteiten die gericht zijn op het helpen van je spirituele, lichamelijke evenwicht en ontspanning. Het omvat onder meer yoga- en chi-yogasessies, detox-voeding, continue medische hulp van aangezicht tot aangezicht, workshops over het wereldbeeld van de Amazone, en dat alles in een prachtige natuurlijke omgeving.

Bird watching voor amateurs  (4 Dagen /  3 Nachten)

Programma dat speciaal is ontworpen om vogelliefhebbers te helpen de habitat en avifauna van Pacaya Samiria te begrijpen, elementaire observatievaardigheden te verwerven en de mechanismen van soortidentificatie te leren. Alleen al in het privéreservaat kunnen gasten tot 107 soorten trekvogels en vogelsoorten observeren.

Amazone regenwoud, Nauta, Iquitos, Peru

 

Bird watching voor experts        (7 Dagen /  6 Nachten)

Programma speciaal ontworpen voor gevorderden en professionals op het gebied van vogels spotten. Het richt zich op de deskundige zoektocht naar endemische en zeldzame soorten zoals de jacamar met blauwe voorkant (Galbula cyanescens), citroenkeelbaard (Eubucco richardsoni), elegante boomklever (Xiphorhynchus elegans), zwartstaartmierenhoop (Myrmoburus melanurus) en anderen. De dag- en nacht tours (inclusief kamperen) en activiteiten zijn aangepast om de gedragspatronen van deze en andere soorten. Volgen van gedragspatronen van diverse soorten in het privéreservaat, in de beschermde gebieden, evenals het Pacaya Samiria National Reserve en het Allpahuayo Mishana National Reserve.

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? Er zijn vele mogelijkheden om de reis aan te passen. Er zijn veel hele bijzondere excursies en activiteiten mogelijk. De echte pareltjes zijn het ‘geheim van de smid’ die we graag met je delen wanneer we de reis met je samenstellen. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

NB
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • AANVRAAG EN OPTIES

  Bij de aanvraag zijn verschillende opties om toe te voegen. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen. Wanneer je de tour wilt verlengen of inkorten dan kun je dit aangeven. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  IQUITOS

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Iquitos'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.