Code: C-BS-101-Be
Duur: 5 dagen / 4 nachten
Vervoer: Transfers van en naar hotel
Overnachting: 4x Overnachtingen in sfeervol Courtyard of Boutique hotel
Tour: Dagexcursie Chinese Muur met privégids en chauffeur
Entree: Incl. entreegelden dagexcursie á € 20,- per persoon
Maaltijden: Dagelijks ontbijt en lunch tijdens excursie
Prijs: € 488,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Kennismaking met Beijing (5 dgn.)

Verboden Stad | Zomerpaleis | Temple of Heaven | Hutongs | Chinese Muur | Privé dag tour met privégids én chauffeur

Beijing, de stad van het keizerlijk Zomerpaleis, Hutongs, Verboden Stad en de Chinese muur. Tegelijk een wereldstad met moderne gebouwen, brede straten en hectiek. Dit reisblok laat je genieten van je verblijf in Beijing en een is een perfecte eerste kennismaking met China.

China Beijing Verboden Stad Mango Travel

Verboden Stad

Dag tot dag

Dag 1     Welkom in Beijing

 • Transfer met privé chauffeur van vliegveld of treinstation naar hotel
 • Overnachting in sfeervol Courtyard of Boutique hotel naar keuze
  Opties
  1. Temple of Heaven tour
  2. Hutong tour

Dag 2     Vrije invulling

 • Leer de stad kennen! Lekker slenteren door de Hutongs of langs het meer. Laat je verrassen en verbazen..
  Opties
  1. Dag tour Verboden Stad, Zomerpaleis en Olympisch Park
  2. Pekingeend diner

Dag 3     Excursie Chinese Muur

 • China Beijing Chinese muur Mango Travel

  Chinese muur

  Vandaag maak je een excursie naar de Chinese Muur met met privégids en chauffeur, inclusief Chinese lunch
  Opties
  1. Chinese Acrobatiek en Kung Fu voorstelling
  2. Beijing Opera voorstelling

Dag 4     Vrije invulling

 • Beijing is zo groot en er is zoveel te zien, dat je de dag gemakkelijk in kunt invullen.
  Optie
  1. Beijing tour op maat

Dag 5     Op naar je volgende bestemming

 • Transfer van hotel naar treinstation of vliegveld.
  Optie
  1. Verlenging verblijf

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Beijing, de stad van met het keizerlijk Zomerpaleis, de hutongs de Verboden stad en de Chinese muur. Met dit reisblok ben je er zeker van dat je kunt genieten van je verblijf in Beijing. Jouw privéchauffeur haalt je op van het vliegveld of het treinstation, je slaapt in sfeervolle en centraal gelegen Courtyard (binnentuin) hotel en je maakt een wandeling over de Chinese muur met privégids en chauffeur. Verder hebben wij diverse excursies en opties om jou verblijf in Beijing zo aangenaam en interessant als mogelijk te maken.

China Beijing boottocht Mango Travel (9)

Boottocht in Beijing

Is dit je eerste keer in Beijing of zelfs in China? Maar ook als je eerder in de hoofdstad bent geweest, is dit een uitstekend reisblok voor jou. De stad kan je overweldigen door de moderne gebouwen, brede straten en de drukte. Zeker als je voor het eerst in China bent en aankomt op het op één na grootste vliegveld ter wereld. Verder hebben wij diverse excursies en opties om jou verblijf in Beijing zo aangenaam en interessant mogelijk te maken.

Dag tot dag

Dag 1    Welkom in Beijing

Welkom in deze wereldstad! Jouw chauffeur staat je al op te wachten bij het vliegveld of het treinstation en zal je naar het hotel in het hartje van de stad brengen. Wij adviseren je om één van de bijzondere en authentieke Courtyard hotelletjes bij ons te boeken. Daar kun je in deze hectische stad genieten van de rust en de karakteristieke sfeer van het oude China en ben je  op loopafstand van de Verboden Stad. Ben je vroeg aangekomen en heb je de tijd dan zou je bv. de Temple of Heaven en/of de Hutongs kunnen bezoeken.

Temple of Heaven
De Temple of Heaven is één van de mooiste tempels in Beijing. De indigo blauw geglazuurde pannen op de daken geven het tempelcomplex een keizerlijke uitstraling. Minstens zo boeiend is het park. Mensen komen hier samen om te vliegeren, te dansen, te zingen of om een spelletje te spelen.

Hutongs
Na te hebben ingecheckt kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen met bv. een bezoek aan de Hutongs met hun nauwe steegjes. Maar als je voor de eerste keer in Beijing bent, raden wij je aan de Hutong tour te boeken.

Dag 2    Verboden Stad, Zomerpaleis en Olympisch Park

Je bent vrij om de dag naar eigen keuze in te vullen. Maar volgens ons is dit een mooie dag om de Verboden Stad en het Zomerpaleis te bezoeken. Handiger is de excursie te nemen waarbij je door je eigen gids rondgeleid wordt door deze imposante bezienswaardigheden.

Zomerpaleis, Verboden Stad en Olympisch Park
In de ochtend is het Tien’anmenplein en De Verboden Stad minder druk en daarom ideaal voor een bezoek. De Verboden Stad was eeuwenlang het hart van het machtsimperium van de keizers van China. Hou er rekening mee dat de Verboden Stad op maandag gesloten is. Het Keizerlijke Zomerpaleis is een hectares groot keizerlijke complex aan tuinen, gebouwen en water geeft je een goede indruk van de rijkdom en macht van de vroegere machthebbers. Wanneer er nog tijd is kan je een stop maken bij het nabij gelegen Olympisch Park met zijn schitterende stadions als het Bird’s Nest en de Water Cube.

China Beijing Zomerpaleis stenen boot Mango Travel (9)

Stenen boot in Zomerpaleis

Dag 3    Excursie Chinese muur

Vandaag maak je wandeling over de Chinese muur om dit “wereldwonder” echt te beleven. ‘s Ochtends verlaat je, met privégids en chauffeur, de drukte van de stad en rij je in 2,5 uur de groene heuvels en bergen in. In overleg kun je zelf een keuze maken voor een bezoek aan de muur bij Mutianyu of Jinshanling. Deze delen van de muur liggen wat verderaf van Beijing, maar het voordeel is dat het minder toeristisch is en je al wandelend echt kunt genieten van dit imposante bouwwerk. Van bovenaf zie je goed hoe de muur zich als een enorm lint over de bergtoppen slingert. Aan het einde van je wandeling kun je aan de voet van de heuvels genieten van je Chinese lunch, voor je terugkeert naar Beijing. In de loop van de middag ben je terug in je hotel en heb je verder de tijd aan jezelf om te relaxen. In de avond heb je verschillende opties. Je kunt van een écht ‘Pekingeend’ diner genieten, naar een spectaculaire Acrobatiek- en Kung Fu show gaan, of een voorstelling bijwonen van de Beijing Opera.

Dag 4:   Vrije invulling

Er is nog zoveel meer te zien en te doen in Beijing, de keuze is aan jou. Wat dacht je van de Lama- en Confusius tempel met de grote Boeddha die uit sandelhout is gesneden, een fietstocht door de stad, een tocht met een fietsriksja bij de oude Bell en Drum Tower, of een zijden jurk laten maken in Silk Street.

China Beijing kaarten op straat in Hutong Mango Travel

Kaartspel op straat in Hutong

China Beijing fiets riksja Mango Travel

Riksja

Dag 5     Op naar je volgende bestemming

Tijd om je klaar te maken voor het vervolg van je reis. De chauffeur brengt je naar het treinstation of vliegveld, al naar gelang waar je reis naar toe gaat. Na je bezoek aan Beijing kan Datong, Pingyao of Xi’an een leuk en boeiend vervolg van je reis zijn. Zie de reisblokken. Het vervoer tussen de reisblokken zullen wij direct meenemen in jouw reisvoorstel en offerte.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Beijing

Je overnacht in een centraal gelegen Courtyard Hostel in de nabijheid van de hutongs, dichtbij het metro station en op loopafstand van de Verboden Stad. Hieronder een impressie van de mogelijkheden qua accommodatie.

2* Hostel – Guesthouse

Alternatieven:

1. Hutong Courtyard 3* Hotel
Mooi hotel nabij de hutongs en heeft een binnenplaats (Courtyard) waar je lekker thee kunt drinken. Het metrostation is op 10 minuten lopen afstand.

3* Hutong Courtyard Hotel

2. Courtyard / Boutique hotel
Slapen in een prachtig getransformeerd herenhuis uit de Qing-dynsastie. Een 5* Boutique hotel met met meubels van sandelhout.

4*/5* Boutique Hotel

3. Impressie 4* Boutique Hotel
Modern ingericht Boutique hotel in het centrum van Beijing, dichtbij het historische Hutong district en op slechts 5 minuten lopen van het metrostation.

4* Boutique Hotel

4. Impressie Chinees Luxe 5* Hotel
Uiterst comfortabel hotel met maar liefst 4 restaurants, binnenzwembad en ruime kamers. Gelegen op korte afstand van het 700 jaar oude Wangfujing Street.

Chinees 5* Luxe Hotel

 

Opties / excursies

Hieronder staat slechts een beperkte opsomming van de opties en hoogtepunten in Beijing. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Temple of Heaven tour

Onder begeleiding van een gids bezoek je De Temple of Heaven, één  van de mooiste tempels in Beijing. De indigo blauwe geglazuurde pannen op de daken geven het tempelcomplex een keizerlijke uitstraling. Minstens zo boeiend is het park. Mensen komen hier samen om te vliegeren, te dansen, te zingen of om spelletjes te doen. Deze tour is goed te combineren met de Hutong tour. De gids kan je dan tussendoor naar een sfeervol, eenvoudig restaurant brengen voor een authentieke lunch of diner. Bij deze excursie maak je gebruik van lokaal openbaar vervoer, metro, bus en soms een fietstaxi tenzij anders is afgesproken. Deze tour is incl. entreegelden, lokaal vervoer en begeleiding, maar exclusief lunch / diner.

Hutong tour

Onze Engelsprekende gids leidt je door de nauwe steegjes van deze volksbuurten. Hij kan je alle ins en outs vertellen van het dagelijkse leven. In de kleine steegjes kan je het leven van de autochtone bevolking ervaren. Omdat er geen auto’s rijden is het het domein van de (elektrische) fietsen en voetgangers. Je ziet de publieke wasgelegenheden en openbare toiletten waar de lokale bevolking gebruik van maakt bij gebrek aan eigen faciliteiten. In kleine winkeltjes worden allerhande goederen voor de dagelijkse behoeften verkocht. Het is een gemeenschap  op zich. Het is een aaneenschakeling van scènes. Mannen die op straat Mahjong spelen, wasgoed dat uit het raam hangt, een bejaarde die aan het gymmen is en natuurlijk etende en pratende groepjes. Het is de belangrijkste manier voor de bewoners om hun relaties te onderhouden. In elke Hutong is er een ander verhaal.

Zomerpaleis en Verboden Stad en Olympisch Park

Voor deze dag tour word je na je ontbijt opgehaald bij je hotel om naar het Tien’anmenplein en De Verboden Stad  te gaan. ’s Morgens vroeg is het minder druk en daarom ideaal. Hier maak je met de gids een wandeling door de Paleizen en over de reusachtige binnenplaatsen. De Verboden Stad was eeuwenlang het hart van het machtsimperium van de keizers van China.
’s Middags wordt je naar het Keizerlijke Zomerpaleis gereden. Een wandeling door dit hectares grote keizerlijke complex aan tuinen, gebouwen en water geeft je een goede indruk van de rijkdom en macht van de vroegere machthebbers. Wanneer er nog tijd is kan er een stop gemaakt worden bij het nabij gelegen Olympisch Park met zijn schitterende stadions als het Bird’s Nest en de Water Cube. In de middag wordt je teruggebracht naar je hotel. Wist je overigens dat Kublai Kahn, de kleinzoon van Gengis Khan, Beijing tot hoofdstad maakte en daarmee tot het politieke, culturele en economische centrum van China?

‘Pekingeend’ in Beijing

Wat is nu leuker dan je reis af te sluiten met een keer echte ‘Peking eend’ te eten in één van de beste restaurants op dit gebied, in Beijing. De kok komt aan tafel om voor jou de eend te trancheren. Jij kunt hier genieten van de vele verschillende manieren waarop de eend bereid en gepresenteerd wordt.

Chinese Acrobatiek en Kung Fu voorstellingen

In de avond heb je de mogelijkheid één van de meest spectaculaire shows ter wereld te zien. Een circusshow waarbij geen taalbarrière is en je een onvergetelijke voorstelling voorgeschoteld krijgt.

Beijing Opera voorstelling

Ook al ben je geen opera fan, ook dan is deze show met prachtige Chinese kostuums en maskers een aanrader. De Chinese opera heeft een historie van meer dan 200 jaar en past in de traditie van het beeldend overleveren van verhalen.

Beijing tour op maat

Laat je leiden door een gids en bezoek ook de minder bekende plekjes van Beijing. In een ochtend en/of middag laat hij je de leuke alledaagse plekken zien waar je anders niet zo snel komt.

Trein en vliegtickets in China

Boek je geen aansluitend reisblok, dan kunnen we wel tickets voor je boeken. Wij zijn enthousiast over de treinen in China. Of het nu de hypermoderne Highspeed dagtreinen of de comfortabele slaaptreinen (Soft Sleepers) zijn, beide zijn een beleving. Maar soms is het handiger om te vliegen. Geen probleem, wij kunnen het voor je regelen. Belangrijk is wel dat je de dag voor vertrek een hotel of een reisblok via ons hebt geboekt. Dit in verband met het overhandigen van de vouchers en tickets.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Vervoer van en naar Beijing is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Beijing wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Pingyao, Datong en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Bezienswaardigheden

Beijing

China Beijing hoofdstraat Mango Travel

De Champs Elysees van Beijing

Beijing, de hoofdstad van het huidige China, wordt ook wel Peking genoemd en heeft meer dan 19 miljoen inwoners. De stad is ruim 3000 jaar oud en is al eeuwen een belangrijke stad in het China. Hierdoor heeft de stad ontzettend veel historie en grote delen daarvan zijn gelukkig goed bewaard gebleven. Wist je overigens dat Kablai Kahn, de kleinzoon van Gengis Khan, Beijing tot hoofdstad maakte en daarmee tot het politieke, culturele en economische centrum van China?

De Chinese Muur

Wandelen over de Chinese Muur. Op 2,5 uur rijden van Beijing ligt de meer dan 8000 km. lange Chinese muur. Een stenen en aarden wal dat als een lang lint over de heuvels gedrapeerd ligt.

Verboden Stad

De Verboden Stad, met zijn paleizen en reusachtige binnenplaatsen, eeuwenlang het hart van het machtsimperium van de keizers van China. Eeuwen lang woonde de Keizer van China met zijn hele staf in deze ‘stad’. Het complex bestaat uit precies 9999 vertrekken.

China Beijing Verboden Stad Mango Travel

Verboden Stad

Zomerpaleis

Het keizerlijke buitenverblijf. Een wandeling door dit hectares grote keizerlijke complex aan tuinen, gebouwen en water geeft je een goede indruk van de rijkdom en macht van de vroegere machthebbers.

China Beijing Zomerpaleis Mango Travel

Gracht om het Zomerpaleis

China Beijing Zomerpaleis Mango Travel

Boot op het meer van het Zomerpaleis

Temple of Heaven

De Temple of Heaven is één van de mooiste tempels in Beijing. De indigo blauw geglazuurde pannen op de daken geven het tempelcomplex een keizerlijke uitstraling. Minstens zo boeiend is het park. Mensen komen hier samen om te vliegeren, te dansen, te zingen of om een spelletje te spelen.

Temple of Heaven

Hutongs

Na te hebben ingecheckt kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen met bv. een bezoek aan de Hutongs met hun nauwe steegjes. Maar als je voor de eerste keer in Beijing bent, raden wij je aan de Hutong tour te boeken.

Olympisch Park

Het sportpark van de olympische spelen in Beijing 2008, met zijn schitterende stadions als het Bird’s Nest en de Water Cube.

China Beijing Birds Nest Mango Travel

Bird’s Nest

Overig

Dit is slechts een beperkte opsomming van de hoogtepunten in Beijing. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €
  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In de reisomschrijving zijn wij uitgegaan van een comfortabel 2*/3* Hostel. Centraal gelegen in de nabijheid van de hutongs, dichtbij het metro station en op loopafstand van de Verboden Stad. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  China Beijing 2-3 ster hotel collage

  2*/3* Hostel - Guesthouse

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie China reis met Tibet, Mongolië, Nepal enz.

  Een reis naar China is uitstekend te combineren met Tibet, Mongolië en Nepal. Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 15 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.