Terug naar overzicht

Chengdu, ‘Reuzenpanda’s’

Code: C-BS-105-Ch
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfers van en naar hotel
Overnachting: 3x Overnachting in comfortabel en centraal gelegen 3* hotel.
Excursie: Optioneel diverse excursies en activiteiten met Engels sprekende gids en chauffeur.
Maaltijden: Dagelijks ontbijt
Prijs: € 154,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Chengdu, Reuzen Panda’s (4 dgn.)

Reuzenpanda’s | Sichuan keuken | Peoples Park | Historische straatjes | Giant Buddha | Sichuan opera

De belangrijkste attractie in Chengdu is het Panda Breeding Center. Maar het is door de eeuwen heen ook de toegangspoort tot Tibet. Chengdu is verder de meest relaxte stad van China met zijn boeddhistische wijk, met zijn hete Sichuan keuken en met  ontelbare theehuizen.

Dag tot dag

Dag 1     Aankomst in Chengdu

 • Transfer met privé chauffeur van vliegveld of treinstation naar hotel
 • Overnachting in comfortabel 3* hotel of sfeervol 4* Zen Boutique hotel
  Optie
  1. Upgrade 4* Boeddhistisch Zen hotel

Dag 2     Panda’s en Peoples Park, vrije invulling

 • China Chengdu Peoples Park Mango Travel

  Optreden in ‘Peoples park’

  Bezoek Panda fokcentrum op eigen gelegenheid.

 • Verken Chengdu en bezoek People’s Park
  Opties
  1. Excursie naar Panda Breeding Centre met privégids en auto
  2. Dag tour Chengdu, incl. bezoek aan Panda fokcentrum en Peoples Park met privé gids en auto met chauffeur.

Dag 3    Leshan – Giant Buddha

 • Invulling dagprogramma naar eigen keuze. Bv. oude straatjes Wide en Narrow Alley of Jinsha Museum
 • Wij adviseren een bezoek aan de Giant Buddha in Lesha
  Opties
  1. Excursie naar de Giant Buddha in Leshan
  2. Sichuan Opera voorstelling

Dag 4     Vervolg je reis

 • Vandaag word je door de chauffeur opgehaald en naar het treinstation of het vliegveld gebracht voor het vervolg van je China reis.
  Optie
  1. Verlenging verblijf
  2. Combinatie met 2 daagse tour Giant Buddha in Leshan en Mount Emei in Emeishan. Zie reisblok

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

De belangrijkste attractie in Chengdu zijn de reuzenpanda’s. In het Panda  Breeding Centre kom je oog in oog met deze prachtige dieren. Maar het is door de eeuwen heen ook de toegangspoort tot Tibet. Chengdu is verder de meest relaxte stad van China met zijn boeddhistische wijk, met zijn hete Sichuan keuken en met ontelbare theehuizen. Vanuit Chengdu kun je ook het Giant Buddha beeld in Leshan bezoeken. Derhalve een boeiende stad om te bezoeken.

Chengdu

Chengdu is een heerlijke stad. Je kunt je onderdompelen in historische straatjes als de Wide and Narrow Alley (Kuanzhai Xianghi) waar je het oude Chengdu terugvindt. Het People’s Park bezoeken met dans, cabaret, zang en waar grootouders hun kleinkinderen, via pamfletten, op de huwelijksmarkt proberen te koppelen. Of bezichtig het boeiende Jinsha museum met het gouden masker en de Jade bijl. Voordat je in de avond naar de Sichuan Opera gaat kun je genieten van een heerlijk Sichuan diner. Heb je nog tijd over, dan kun jij je te buiten gaan aan shoppen in de enorme shopping malls en winkelstraten. Kortom, een stad die een bezoek verdient. Chengdu is ook een prima start of afsluiting van je China reis, omdat je vanuit Amsterdam rechtstreekse vluchten hebt.

China Chengdu huwelijksmarkt in peoples park Mango Travel

Huwelijksmarkt in Peoples Park

China Chengdu dansen in Peoples Park Mango Travel (21)

Dansen in Peoples Park

Panda Breeding Centre

Het Panda Breeding Centre is het grootste fokcentrum van deze bedreigde diersoort ter wereld. Je ziet er de bekende reuzenpanda evenals de kleinere rode Panda in de “vrije” natuur spelen en eten. In het centrum kun je zien hoe de pasgeboren jonge panda’s in couveuses worden verzorgd. Het onderzoek en verzorgingscentrum ligt aan de rand van de stad. Het Panda fokcentrum is feitelijk meer een park met natuurlijke heuvels, schitterend aangelegd met veel kleurige bloemen en bamboebossen, waar je een mooie wandeling kunt maken.

China Chengdu Reuzen Panda Mango Travel

Reuzenpanda’s

China Chengdu Rode Panda Mango Travel (6)

Rode Panda

De Sichuan keuken

Chengdu is met 7 miljoen inwoners één van de grootste steden van China en is de hoofdstad van Sichuan. De Chinezen hebben een gezegde, “China is het land van het eten, maar Sichuan is er voor de smaak”. De Sichuan keuken is wereldberoemd. Komend vanuit andere delen van China vind je hier heel andere gerechten en smaken. Probeer eens een diner met maar liefst 30 gerechtjes, wij kunnen je de naam van het restaurant geven. Of probeer de Sichuan Hotpot, het heetste gerecht ter wereld. Je kunt natuurlijk ook een Coocking Class nemen. Op culinair gebied hoef je hier niet tekort te komen.

China Chengdu Sichuan keuken Mango Travel (45)

Sichuan diner

Dag tot dag

Afhankelijk van je reisschema kom je per trein of vliegtuig aan in Chengdu. Chengdu airport heeft een uitgebreid netwerk aan vliegbestemmingen. Zo zijn er directe vluchten mogelijk vanaf Amsterdam. Dit gekoppeld aan de ligging van de stad in het Zuid Westen van China, is het een interessante plek om je China reis te starten of te eindigen. Wij adviseren je graag.

Dag 1    Welkom in Chengdu

Bij aankomst op het treinstation of vliegveld staat de auto met privéchauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Je hebt hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, van comfortabel 3* hotel, tot sfeervol 4* Zen Boutique hotel. Zie ‘Hotels en Opties’. Beiden liggen op loopafstand van de autovrije Tibetaanse / boeddhistische wijk. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan je zelf.

TIP         Bezoek, nadat je bent ingecheckt, het duizend jaar oude Wenshuyuan boeddhistische klooster dat op loopafstand van het hotel ligt. Rondom vind je vele theehuizen waar je een heerlijke thee kunt nemen.

Optie
1. Upgrade 4* Boeddhistisch Zen hotel.

China Chengdu Dumpling cursus Mango Travel

Dumpling cursus

Dag 2    Reuzen Panda’s

Je bent vandaag zelf vrij om je dag in te delen. Onze suggestie is om in de ochtend het Panda centrum net buiten de stad te bezoeken. Het  Panda centrum is in een prachtig park gelegen. Hier zie je zowel de bekende reuzenpanda als de kleinere rode Panda in de “vrije” natuur spelen en eten. In de ochtend zijn de Panda’s het actiefst omdat ze dan gevoederd worden. In de middag kun je dan het bijna vier hectare grote Jinsha museum bezoeken om vervolgens de dag af te sluiten in Kuanzhai Xianghi waar je door de historische straatjes als de Wide and Narrow Alley kunt dwalen en het oude Chengdu terugvindt.

TIP         Neem er je gemak van en laat ons het bezoek aan het Panda fokcentrum voor je regelen. Wel zo handig! Eventueel kun je dit combineren en er een dagtour met gids van maken, zie opties.

Opties
1. Excursie naar Panda Breeding Centre met privégids en auto
2. Dag tour Chengdu, incl. bezoek aan Panda fokcentrum en Peoples Park met privé gids en auto met chauffeur.

Dag 3    Leshan – Giant Buddha

China Leshan Giant Buddha Mango Travel (17)

Giant Buddha

Aan jou is de keuze hoe je deze dag invult, maar wij adviseren om de Giant Buddha in Leshan te bezoeken. Dit kun je op eigen gelegenheid doen met de trein /  bus, of je boekt de Giant Buddha tour. Leshan ligt zo’n 150 kilometer zuidelijk van Chengdu. Afhankelijk van het vervoer is dit een rit van 2 tot 3 uur. De High Speed train doet er slechts 1 uur over. Wij kunnen de tickets voor je regelen. Wil je het wat rustiger aandoen? Er is zoveel meer te zien en te doen in Chengdu en bezoek ’s avonds de Sichuan Opera.

TIPS       Breng een bezoek aan het Jinsha Museum. Naast een uitzonderlijk mooie ecologische tuin, kun je in het museum zelf tot drie duizend jaar oude relicten bewonderen. Belangrijkste relicten zijn het gouden masker, jade bijl en de gouden zon.
De Wide and Narrow Alley (Kuanzhai Xianghi) mag je niet missen. Feitelijk zijn het drie straatjes met 45 courtyards waar je het oude Chengdu nog terug vindt. Geniet van de oude historische straatjes.

Opties
1. Excursie naar de Giant Buddha in Leshan
2. Sichuan Opera voorstelling
3. Verlenging verblijf
4. Combinatie met 2 daagse tour Giant Buddha in Leshan en Mount Emei in Emeishan. Zie reisblok.

China Chengdu Sichuan Opera Mango Travel

Sichuan Opera

China Chengdu Sichuan Opera Mango Travel

Sichuan Opera

 

Dag 4:   Vervolg je reis

Vandaag word je door de chauffeur opgehaald en naar het treinstation of het vliegveld gebracht voor het vervolg van je China reis. Je hebt hier verschillende zeer interessante opties. We noemen hier enkele:

Songpan
Songpan ten noorden van Chengdu met de mooiste natuurparken ter wereld. Het Huanglong NP en het Jiuzhaigou NP.

Lijiang
Het historische Lijiang met zijn kleurrijke minderheden, Tiger Leaping Gorge en toegangspoort tot de Shangri-la, ten zuidwesten van Chengdu in de Yunnan provincie.

Leshan en Emeishan
Een andere optie is om het 2 daagse reisblok naar Leshan en Emeishan te boeken samen met 3 dagen Chengdu. Je combineert de bezichtiging van de Giant Buddha dan met een bezoek aan de heilige berg Mount Emei. Mount Emei is de heiligste boeddhistische berg van China met maar liefst 76 kloosters en met zijn prachtige tempelcomplex. Zie de reisblokken.

TIP          Er zijn diverse mogelijkheden dit reisblok op een andere manier c.q. volgorde in te delen. Zit je krap in je reisdagen, dan is er de mogelijkheid dit reisblok in te korten tot 3 dagen. Zeker als je op de 3e  dag een nachttrein neemt naar bijvoorbeeld Xi’an.

Het vervoer tussen de reisblokken zullen wij direct meenemen in jouw reisvoorstel en offerte.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting

Een hotel of guesthouse is meer dan een plek waar je slaapt. Het is een belangrijk onderdeel van je reisbeleving. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben qua authenticiteit, uitstraling, sfeer, ligging of bouw. Voor dit reisblok hebben wij enkele bijzondere overnachtingsmogelijkheden geselecteerd. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Chengdu

Je verblijft in een comfortabel 3* hostel op korte loopafstand van de autovrije Tibetaanse / boeddhistische wijk met het duizend jaar oude Wenshuyuan boeddhistisch klooster. Rondom vind je vele theehuizen waar je je heerlijk kunt ontspannen, een geweldige plek voor gastronomie en “Street food”.

Impressie 3* Hostel 

Alternatieven:

1. Comfortabel en modern 2* Hotel
Een mooie accommodatie met gratis WiFi. Op 10 minuten lopen van het Wenshu klooster en het metrostation. Op het zonneterras kun je heerlijk ontspannen.

Modern 2* Hotel

2. Upgrade 4* Boeddhistisch Zen hotel
Verblijf in een mooi en goed geconserveerd 4* Boeddhistisch Zen Hotel dat gevestigd is in een traditioneel gebouw met mooie binnenplaats. De kamers hebben klassieke houten meubels in Zen stijl. Het hotel is zeer centraal gelegen, bij de autovrije Tibetaanse / boeddhistische wijk met het duizend jaar oude Wenshuyuan boeddhistisch klooster en 5 minuten lopen van het metrostation.

4* Zen Hotel

3. Upgrade Luxe 5* Hotel

Een andere optie is een upgrade naar een 5* hotel, op loopafstand van het Peoples Park. Een hotel met luxe, comfort en centraal gelegen.

Luxe 5* Hotel

Opties / excursies

Hieronder staat slechts een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Chengdu. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Bezoek Panda’s

Wij kunnen het bezoek aan het Panda Breeding Centre voor je regelen. Je hebt dan twee mogelijkheden. Je gaat met een internationaal groepje. Je vervoer is dan geregeld evenals je entree ticket (€ 8,- p/p.). Ga je liever op jezelf met een privégids en auto, dan is dat ook mogelijk. Hij begeleidt je en geeft deskundige uitleg, uiteraard in het Engels.

Dag tour Chengdu

De dag tour is ideaal als je het optimale uit je bezoek aan Chengdu wilt halen. ’s Ochtends word je met  auto en chauffeur opgehaald door de Engelssprekende gids voor een bezoek aan het Panda centrum. Terug in Chengdu ga je lunchen om vervolgens naar het Peoples Park te gaan. Dit is zonder overdrijving één van de meest fascinerende parken en je zult tijd te kort hebben om alles te zien. Het park voelt als een reusachtige circustent waar de inwoners van Chengdu massaal naar toe komen. Het is een aaneenschakeling van dans, cabaret, opera-aria’s, mannen in witte jassen die het oorsmeer uit je oren halen, huwelijksmarkt waar grootouders hun kleinkind aan de man proberen te brengen, mensen in klederdrachten, theeceremonies enz.  Kortom, een geweldige beleving. De gids zal je enthousiast vertellen over wat er allemaal gebeurt en waarom. (Incl. entrees , lunch, transport en gids)

Leshan – Giant Buddha tour

’s Morgens word je opgehaald om met privé auto en gids in anderhalf uur naar Leshan te rijden om de grootste Boeddha ter wereld te bezoeken. The Giant Buddha in Leshan kijkt zittend uit over de samenloop van twee rivieren. De door monniken tussen de jaren 713 en 803 gebeeldhouwde Boeddha, evenals  het omliggende tempelcomplex, staan sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is het grootste gebeeldhouwde Boeddhabeeld ter wereld. Het beeld is maar liefst 71 meter (20 verdiepingen) hoog en heeft 8 meter lange vingers. Maar het is niet alleen de Boeddha die het bezoek interessant maakt. Bovenop de heuvel ligt een mooi boeddhistisch tempelcomplex en er is een oude, authentieke stenen brug. Dit alles gelegen in een mooie parkachtige omgeving. In de loop van de middag word je teruggebracht naar en afgezet bij je hotel in Chengdu. Deze excursie naar de Giant Buddha is op één dag te combineren met een bezoek in de ochtend aan de Panda’s. (Incl. Privévervoer en Engelsprekende gids, excl. entrees en lunch).

Sichuan Opera

De naam opera is enigszins misleidend. De Sichuan Opera is een adembenemende voorstelling met diverse shows. Het absolute hoogtepunt is  het veranderen van de gezichten. In minder dan 20 seconden nemen de spelers 10 compleet verschillende gedaantes aan d.m.v. het razendsnel wisselen van maskers en kleding. Daarnaast kun je er spectaculaire vuurspuw- acts, een Chinese poppenshow en een handschaduw- spel zien. Het bezoek aan de Sichuan Opera is een belevenis die je lang zal heugen. (Incl. tickets en transfer)

Tweedaagse tour Giant Buddha Leshan en Emeishan

Mount Emei is de heiligste berg in het Chinese Boeddhisme en de Giant Buddha in Leshan behoort tot één van de grootste beeldhouwwerken ooit gemaakt. Daarmee zijn het twee topattracties die je eigenlijk niet mag missen. Beiden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zie ook het reisblok ‘Leshan – Emeishan.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Vervoer van en naar Chengdu is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Chengdu wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Een logisch vervolg op je bezoek aan Chengdu zou kunnen zijn; Lijiang, Songpan, Dali of Xi’an. Wij adviseren je graag.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €
  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In de reisomschrijving zijn wij uitgegaan van een comfortabel 2*/3* Guesthouse - Hotel op korte loopafstand van de autovrije Tibetaanse / boeddhistische wijk met het duizend jaar oude Wenshuyuan boeddhistisch klooster en dichtbij het metro station. Rondom vind je vele theehuizen waar je je heerlijk kunt ontspannen. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Knus en gezellig 3* Hostel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Chengdu naar Tibet en/of Nepal

  Chengdu is de springplank naar Tibet. Een reis naar China is vanuit Chengdu uitstekend te combineren met Tibet en Nepal. Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 15 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.