Terug naar overzicht

Red Lantern China reis – 10 D

Beginpunt: Beijing
Eindpunt: Xi'an
Accommodatie: Courtyard - 2* en 3* hotels
Duur: 10 dagen
Tours: Excursies naar Chinese muur en Terracotta leger, met privé gids en chauffeur
Transfers: Van en naar hotel - trein - vliegveld
Type reis: Cultuur / historie / kennismaking China
Extra info: Basis Mango reis, is aan te passen
Prijs: V.a. € 120,- p/p/d. o.b.v. 2 personen
X

Red Lantern China reis

10 dagen

Beijing | Verboden stad | Chinese muur | Zomerpaleis | Historisch Pingyao | Terracotta leger Xi’an

Incl.: Dag tour naar Chinese Muur, excursie Terracotta leger en Street Food market Xi’an, met privégids en chauffeur.

China Beijing Wachter van de Chinese Muur

Wachter op Chinese Muur

Over deze reis

In anderhalve week krijg je een inkijkje in de rijke historie en cultuur van China. Je maakt kennis met de imponerende wereldstad Beijing en de historische steden Pingyao en Xi’an. Je bezoekt wereldberoemde bouwwerken bezoeken als; de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis, de middeleeuwse Pingyao en Xi’an met het Terracotta leger, de geboorteplek van de Chinese beschaving. Een adembenemende reis door de historisch China. Volg de rode lampionnen, je zult ze overal tegenkomen!

Je reist op eigen gelegenheid, dus niet in een groep maar wel verzorgt. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen plan te trekken. Je bent niet afhankelijk van vertrekdata en toch kun je onbezorgd genieten.

SAMENVATTING

Dag 1     Start van je China avontuur 

De start van jouw China avontuur. Een directe vlucht van Amsterdam naar Beijing duurt ongeveer 10 uur. Wij adviseren je graag.

 • Vertrek uit Nederland naar Beijng

Dag 2     Welkom in Beijing

In de ochtend kom je aan op het één na grootste vliegveld ter wereld, Beijing PEK airport. Onze chauffeur staat klaar om je naar het hotel te brengen. Je hotel staat in het hartje van de stad, niet ver van de Verboden Stad.

 • ’s Ochtends land je in Beijing en transfer met privéchauffeur naar hotel.
 • Tijd voor je zelf om de stad te verkennen.
 • Overnachting in sfeervol courtyard hotel.
China Beijing Verboden Stad Mango Travel

Verboden Stad

China Beijing Zomerpaleis Mango Travel

Boot op het meer van het Zomerpaleis

Dag 3      Beijing – Verboden stad en Zomerpaleis

De Verboden Stad en het Zomerpaleis zijn twee absolute hoogtepunten in Beijing. Jouw hotel is niet ver van het Tien’anmenplein, het grootste plein ter wereld en de naastgelegen Verboden Stad. Je kunt deze highlights op eigen gelegenheid bezoeken.

 • Op eigen gelegenheid ‘Verboden Stad’ en ‘Zomerpaleis’ bezoeken.
 • Overnachting in sfeervol courtyard hotel.

Dag 4     Beijing – Excursie Chinese muur

China Beijing Chinese muur Mango Travel

Chinese muur

Vandaag maak je een dagexcursie over de Chinese muur met privégids en chauffeur. Wandelende over de muur kun volop genieten van het bouwwerk en de schitterende omgeving.

 • Dagexcursie met wandeling over de Chinese muur. Met privégids / chauffeur.
 • Chinese lunch.
 • Overnachting in sfeervol courtyard hotel.

Dag 5     Beijing – Pingyao

Je hebt de hele dag nog voor je zelf om op eigen houtje Beijing te verkennen. Aan het eind van de dag brengt een auto met chauffeur je naar het treinstation voor het vervolg van je reis met de nachttrein naar Pingyao.

 • Vrije dagbesteding.
 • Transfer naar treinstation in de avond.
 • Per luxe Soft Sleeper nachttrein naar Pingyao.

Dag 6     Historische stad Pingyao

’s Ochtends vroeg kom je uitgerust aan in Pingyao. Pingyao is één van de best bewaard gebleven authentieke steden in China. De auto met chauffeur staat klaar om je naar je authentieke courtyard hotel in het hart van de Old Town te brengen.

 • In de ochtend transfer van treinstation naar hotel in Old Town per privéchauffeur.
 • Vrije besteding en gelegenheid tot verkennen van de historische stad Pingyao.
 • Overnachting in sfeervol courtyard hotel.
Straatbeeld Old Town Pingyao rode lampionnen Red Lantern Mango Travel

‘Old Town’ Pingyao

China Pingyao Mango Travel

Pingyao ‘Old Town’

Dag 7     Shuanglin-Si Tempelcomplex

De indeling van de dag is helemaal aan jou. De  nachttrein vertrekt pas later in de avond. Je kunt de stad al wandelend en dolend verder verkennen. Huur een fietstaxi en laat je in 20 minuten naar het 1400 jaar oude Shuanglin Si Tempelcomplex brengen.

 • Vrij besteding, gelegenheid met fietstaxi naar Shuanglin Si Tempelcomplex.
 • ’s Avonds transfer per privéchauffeur naar treinstation.
 • Per luxe Soft Sleeper nachttrein naar Xi’an.

Dag 8     Xi’an, knooppunt van oude zijderoute

In de vroege ochtend kom je aan in Xi’an, waar de chauffeur klaarstaat om je naar je hotel te brengen. Uiteraard kom je naar Xi’an voor het wereldberoemde Terracotta leger. Maar er valt veel meer te zien dat meer dan de moeite waard is. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan jezelf.

 • Ontvangst en transfer door privéchauffeur van treinstation naar hotel.
 • Vrije besteding, gelegenheid om street food in Xi’an uit te proberen.
 • Overnachten in comfortabel en centraal gelegen hotel.

Dag 9     Xi’an Excursie Terracotta leger

Na het ontbijt wordt je opgehaald door onze gids voor de excursie naar het Terracotta leger dat een stuk buiten de stad ligt. Terug in Xi’an laat de gids je de straatjes van Xi’an zien waar je overweldigd wordt door het aanbod aan ‘Street food’.

 • Excursie Terracotta leger met Engels sprekende gids en chauffeur.
 • Street Food market tour met Engels sprekende gids.
 • Overnachten in comfortabel en centraal gelegen hotel.
China Xi'an Terracotta leger Mango Travel

Terracotta leger

China Xi'an Big Wild Goose Pagode Mango Travel

Grote wilde ganzen pagode

Dag 10    Xian naar ……

Hoe vervolg jij je China reis? Vlieg je terug of wil je meer van dit prachtige land zien. Zie de reisblokken. Wij adviseren je graag.

 • Transfer van hotel Xi’an naar treinstation of vliegveld voor vervolg van je reis.

Vervolg je reis naar ……..

Hoe vervolg jij je China reis? Ga je naar de wereldstad Shanghai, de vele Water Villages (historische waterdorpjes), Guilin met zijn prachtige Karstbergen of bezoek je de kleurrijke bergvolkeren en minderheden. Dan hebben we het nog niet gehad over de Shangri La of de Tibetaanse hoogvlakte waar je je waant in Tibet zelf en de nabij gelegen schitterende natuurparken bij Songpan. Vanuit Xi’an heb je vele opties en we adviseren je graag. Afhankelijk van jou plannen, heb je nog tijd om deze dynamische studentenstad  verder te verkennen voordat onze chauffeur je naar het treinstation of vliegveld brengt.

Bepaal je eigen tempo

Je reist op eigen gelegenheid, dus niet in een groep maar wel verzorgt. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen plan te trekken. Je bent niet afhankelijk van vertrekdata en toch kun je onbezorgd genieten. Het vervoer en overnachtingen zijn geregeld. Er zijn legio mogelijkheden voor bijzondere excursies met Engels sprekende gids of opties om de reis aan te passen. Te veel om allemaal op te noemen in het reisschema. Wij verwijzen je graag naar de lijst met opties. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Hoe beter wij jou voorkeuren kennen, hoe beter wij de reis voor jou op maat en als een echte belevenis kunnen samenstellen.

Treinen

Voor de lange afstanden reis je met de comfortabele nachttrein in de zogenoemde Soft Sleeper klasse. Je zult verrast zijn door de luxe en het comfort. Hierdoor blijft je reis betaalbaar en kun je genieten van het afwisselende landschap. Geef je de voorkeur aan een dagtrein en slapen in een hotel? De hoge snelheidstreinen zijn een goed alternatief.

Red Lantern China reis

10 dagen

Beijing | Verboden stad | Chinese muur | Zomerpaleis | Historisch Pingyao | Terracotta leger Xi’an

Incl.: Dag toer naar Chinese Muur, excursie Terracotta leger en Street Food market Xi’an, met privégids en chauffeur.

Over deze reis

China Beijing Fiets taxi

Fietstaxi in Beijing

Deze reis volgt de ‘Red Lantern’ en is een uitstekende route door het oude China. De rode lampionnen staan vrijwel synoniem met China. In anderhalve week krijg je een inkijkje in de rijke historie en cultuur van China. Je maakt kennis met de imponerende wereldstad Beijing en de historische steden Pingyao en Xi’an. Je bezoekt wereldberoemde bouwwerken bezoeken als; de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Zomerpaleis, de middeleeuwse Pingyao en Xi’an met het Terracotta leger, de geboorteplek van de Chinese beschaving. Een adembenemende reis door de historisch China. Volg de rode lampionnen, je zult ze overal tegenkomen!

Reisbeschrijving dag tot dag

Wij hebben het reisschema zo samengesteld dat je naar behoefte, zelf excursies en opties kunt toevoegen om het voor jou passend te maken. Genoemde opties zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Hieronder vind je de basis reisroute. Wij adviseren je graag om jouw China reis een echte belevenis voor je te laten worden. Aarzel daarom niet met ons contact op te nemen om alle opties te bespreken.

China Beijing Temple of Heaven Mango Travel

Temple of Heaven

Dag 1:   Vlucht Amsterdam – Beijing

De start van jouw China avontuur. We laten de keuze van de intercontinentale vlucht naar Beijing graag aan jou over. Geef je de voorkeur om zelf te boeken, geen probleem. Heb je liever dat wij dat voor jou regelen, dat kan ook. Een directe vlucht van Amsterdam naar Beijing duurt ongeveer 10 uur. Wij adviseren je graag.

Dag 2:   Welkom in Beijing

China Beijing Street food

Street food

In de ochtend kom je aan op het één na grootste vliegveld ter wereld, Beijing PEK airport. Onze chauffeur staat klaar om je naar het hotel te brengen. Je hotel staat in het hartje van de stad, niet ver van de Verboden Stad. Na te hebben ingecheckt kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen met bv. een bezoek aan nauwe steegjes in de Hutongs. Maar als je voor de eerste keer in Beijing bent raden wij je aan een tour te boeken. Bijvoorbeeld de Temple of Heaven tour in combinatie met de Hutong tour of een Beijing tour op maat. Het is een uitstekende manier om een beetje vertrouwd te raken met de stad.

Opties

 • Temple of Heaven tour. Onder begeleiding van een gids bezoek je De Temple of Heaven, één van de mooiste tempels in Beijing. Voor meer info zie opties.
 • Hutong tour. Onze Engels sprekende gids leidt je door de nauwe steegjes van deze volksbuurten. Hij kan je alle ins en outs vertellen van het dagelijkse leven.

Dag 3:   Beijing – Verboden Stad en Zomerpaleis

De Verboden Stad en het Zomerpaleis zijn twee absolute hoogtepunten in Beijing. Jou hotel is niet ver van het Tien’anmenplein, het grootste plein ter wereld en de naastgelegen Verboden Stad. Kies je er voor om op eigen gelegenheid deze top attracties te bekijken of heb je liever een gids.  Wanneer je op eigen gelegenheid gaat heb je de tijd helemaal aan je zelf. Als je optioneel de tour boekt, bezoek je in korte tijd de twee belangrijkste highlights, krijg je een inspirerende toelichting van onze gids en heb je meer gelegenheid om zelf te genieten.

Optie

 • Excursie Zomerpaleis en Verboden Stad. Na het ontbijt wordt je door de gids opgehaald bij het hotel en wordt je naar het Zomerpaleis gereden. Vervolgens bezoek je het Tien’anmenplein en De Verboden Stad.
China Beijing Zomerpaleis stenen boot Mango Travel

Stenenboot in Zomerpaleis

Dag 4:   Beijing – Excursie Chinese muur

Deze dagexcursie over de Chinese muur met privégids en chauffeur laat je het imposante bouwwerk echt beleven. ‘s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en rij je de groene heuvels en bergen in. In overleg kun je zelf een keuze maken voor een bezoek van de muur bij Mutianyu of Jinshanling. Deze delen van de muur liggen wat verderaf van Beijing, maar het voordeel is dat het minder toeristisch is en je al wandelend echt kunt genieten van dit imposante bouwwerk. Van bovenaf zie je goed hoe de muur zich als een enorm lint over de bergtoppen slingert. Aan het einde van je wandeling kun je aan de voet van de heuvels genieten van je Chinese lunch voor je terugkeert naar Beijing. In de loop van de middag ben je terug in je hotel en heb je verder de tijd aan jezelf om de stad verder te bekijken of te relaxen. In de avond heb je verschillende opties. Je kunt een échte Peking eend diner nemen, naar een spectaculaire Acrobatiek en Kung Fu show gaan of een voorstelling bijwonen van de Beijing Opera. Zie opties.

Opties

 • ‘Pekingeend’ Diner in Beijing. Wat is nu leuker dan je reis af te sluiten met een keer echte ‘Peking eend’ te eten in Beijing zelf.
 • Chinese Acrobatiek en Kung Fu voorstellingen. Eén van de meest spectaculaire shows ter wereld. Een circusshow waarbij je een onvergetelijke voorstelling voorgeschoteld krijgt.
 • Beijing Opera voorstelling. Ook al ben je geen opera fan, ook dan is deze show met prachtige Chinese kostuums en maskers een aanrader.

Dag 5:   Beijing – Pingyao

Je hebt de hele dag nog voor je zelf om op eigen houtje Beijing te verkennen of je boekt de City tour op maat. Aan het eind van de dag brengt een auto met chauffeur je naar het treinstation voor het vervolg van je reis met de nachttrein naar Pingyao. Het treinen in een zogenoemde ‘Sleeper’ is heel comfortabel en je hebt een extra dag in Beijing. Je slaapt in een zgn. Soft Sleeper. Dit zijn ruimtelijke compartimenten met 4 bedden die met een deur af te sluiten zijn voor privacy. Beddengoed is standaard aanwezig. Een compartiment is bestemd voor 4 reizigers, met twee beneden en twee boven bedden die overdag omgezet worden tot twee banken voor vier personen. Geef je de voorkeur aan een dagtrein dan is dat ook mogelijk. Zie opties.

Opties

 • Beijing tour op maat. Er is zoveel meer in Beijing te zien en te doen. O.a. Lama tempel, de Olympische stadions, of een zijden jurk laten maken in Silk street. Wij regelen een Engels sprekende gids voor je en eventueel auto met chauffeur.
 • Highspeed (dag-) trein Beijing – Pingyao. Als alternatief voor de nachttrein met 300 km. p/u. in de Highspeed dagtrein en je bent dezelfde avond nog in Pingyao om daar te overnachten.
 • Datong en de ‘Grotten van Yungang’. Datong met het ‘Hangende klooster’ en de ‘ Grotten van Yungang is een kleine omweg naar Pingyao maar meer dan de moeite waard. Zie hieronder het reisblok.

Datong ‘Grotten van Yungang’

Het 'Hangende klooster' en de 'Grotten van Yungang' in slechts 2 dagen met privégids en eigen auto met chauffeur. De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden. Komend van Beijing, Xi'an of Pingyao, past dit reisblok heel goed in je reis.

Meer informatie

Datong ‘Grotten van Yungang’

Naam: Datong en de ‘Grotten van Yungang’ (2dgn.)
Code: C-BS-D-102

Over dit reisblok

Het ‘Hangende klooster’ en de ‘Grotten van Yungang’ in slechts 2 dagen en 1 nacht met privégids en eigen auto met chauffeur. Wij hebben dit reisblok zo samengesteld dat je in een dag zowel het hangende klooster als de grotten van Yungang kunt bezoeken. Vanaf aankomst in Datong tot vertrek is het vervoer, de overnachting en de excursie naar deze topattracties geregeld. Dit reisblok past goed als je van of naar Beijing gaat. Datong, een kleine omweg die de moeite waard is. De stad is eenvoudig per trein te bereiken, of je nu vanuit Beijing, Xi’an of Pingyao komt.

Hangende klooster

Indrukwekkend hoe dit eeuwenoude bouwwerk ooit  door monniken tegen de rotsen is “geplakt”. Vanaf de houten galerijen kijk je uit over de rivier en het dal. Het klooster ligt, ’s morgens prachtig gelegen en door de ochtend zon beschenen, tegen de rotswand.

Grotten van Yungang

De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze meer dan 2000 oude historische site met honderden uitgehouwen nissen en indrukwekkende Boeddha beelden. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden, variërend van enkele centimeters tot een monumentaal Boeddha beeld van 17 meter. Het hangende klooster en de grotten van Yungang, zijn majestueus en hebben een grandeur dat je pakt. De gids leidt je langs de fortificaties, welke ooit onderdeel waren van de Chinese muur en de mooi herbouwde boeddhistische tempel.

Datong

Datong ligt op een paar uur rijden ten noord – westen van Beijiing tegen de Mongoolse grens. Het is een meer dan 2000 jaar oude stad dat in zijn glorietijd de hoofdstad was van de Wei Dynasty en was een belangrijke militair bruggenhoofd.

Reisschema dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Datong

De meeste reizigers vertrekken ’s Middags met de trein van Beijiing naar Datong. Komend vanaf Beijing wringt de trein zich uren lang door een schitterend landschap met heuvels. Af en toe zie je de Chinese Muur over de toppen van de bergen slingeren. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen.

Opties:

 1. Dagtrein van Beijing naar Datong.
 2. Nachttrein naar Datong

Dag 2:    Dagexcursie ‘Hangende klooster en ‘Grotten van Yungang

1e Etappe – Hangende Klooster
Na je ontbijt wordt je opgehaald bij het hotel voor een dagexcursie met auto, chauffeur en privégids. De excursie start met een uur rijden naar het zuidelijk van Datong gelegen ‘Hangende klooster’. De gids zal je vertellen over de historie en achtergronden van het imponerende bouwwerk. Minstens zo indrukwekkend is de wandeling over de kleine houten gangpaden van de ene naar de andere ruimt in het klooster. Je moet hier geen hoogtevrees hebben.

2- Etappe – Grotten van Yungang
Op de terugweg richting de ‘Grotten van Yungang’ maak je een stop voor een heerlijke lunch. Aansluitend bezoek je de meer dan 2000 oude historische Grotten van Yungang. Aan het eind van de middag wordt je naar je hotel gebracht. Eenmaal terug heb je, afhankelijk van je reisprogramma, nog even tijd om te relaxen of een wandeling te maken door de mooie binnenstad van Datong. Aan jou de keuze hoe jij je reis vervolgt, ga je naar Pingyao, Xi’an of andere bestemming. Wij kunnen de trein / vliegtickets en transfers voor je regelen.

TIP         In Datong is volgens ons één van de beste dumpling restaurants van China, het Fengling Ge restaurant. Het Fengling Ge restaurant ligt centraal gelegen aan de winkelstraat in het centrum. Een zeer sfeervol restaurant dat het serveren van dumplings tot een kunst hebben heeft verheven. Het is wel raadzaam te reserveren omdat je anders een nummer moet trekken en het lang wachten is voor je aan tafel kunt. Vraag onze gids tijdens de excursie om een reservering te maken.

Opties / excursies

Vervoer van en naar Datong is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Bij opties kun je aangeven of je een dag of nachttrein wilt nemen vanaf Beijing (of bv. Xi’an / Pingyao). Geef aan hoe jij je reis na Datong wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Pingyao en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Verleng verblijf in Datong

Verleng je verblijf in Datong om de volgende dag pas de (nacht- of dag-) trein bv. naar Pingyao, Beijing of Xi’an te nemen zodat je een dag extra hebt om de binnenstad van Datong met zijn vele pagodes en andere historische gebouwen te bekijken.

Nachttrein naar Datong

Wanneer je weinig tijd hebt of ten volle je tijd wilt besteden in Beijing, of een andere plaats waar je vandaan komt, kun je de nachttrein naar Datong nemen. In dat geval vertrek je laat in de avond en kom je ’s ochtends vroeg in Datong aan. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen of om je op te halen voor de dagexcursie naar het Hangende klooster en de grotten van Yungang. Overleg met ons de mogelijkheden.

Accommodatie

Comfortabel 3*/ 4* hotel

Duur

2 dagen / 1 nacht

Prijs

Op aanvraag p/p.* op basis van 2 personen

Inclusief

Transport: Tijdens excursie privé auto met chauffeur
Transfers: Treinstation – hotel in Datong
Overnachten: 1 overnachting in 3* of 4* hotel in Datong
Maaltijden: 1x lunch tijdens dagexcursie.
Excursie: De dagexcursies is met Engels sprekende privégids en privéchauffeur en incl. entree / parkgelden á € 38,- per persoon en lunch.

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, zoals: drankjes, telefoon, wassen van kleding enz.
 • Annulering-, ziektekosten- en reisverzekeringen
 • Fooien
 • Wordt geboekt in combinatie met andere reisonderdelen. Boekingskosten en bijdrage garantiefonds slechts één maal per boeking.
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld
 • Het vervoer van en naar Datong is niet inbegrepen, zie opties.

Dag 6: Pingyao ‘Old Town’

’s Ochtends vroeg kom je uitgerust aan in Pingyao. De auto met chauffeur staat klaar om je naar je authentieke courtyard hotel in het hart van de Old Town te brengen. Pingyao is één van de best bewaard gebleven authentieke steden in China. Ooit het bankierscentrum uit de Ming en Qing dynastieën tot het geldsysteem in elkaar stortte en Pingyao in de vergetelheid wegzakte. Hierdoor is de historische stad bewaard gebleven en staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is regelmatig het decor voor filmopnames.

Het oude centrum

De Old Town is geheel autovrij. Het is een genot om door Ming-Qing street en de andere oude straatjes te dwalen om je te verwonderen en bij te komen. Waan je zelf terug in de tijd, bezoek de Taoistische tempel, de Confucius academie of de of één van de oude bankgebouwen. Beklim tegen zonsondergang de stadsmuur die de Old Town volledig omsluit. Je hebt een schitterend uitzicht op het leven in de stad en ziet langzaamaan hoe overal de rode lantarens ontstoken worden. De dag kun je met een diner afsluiten in één van de vele sfeervolle restaurants en/of je neemt nog een drankje in een gezellig barretje.

China Pingyao old town

Pingyao ‘Old Town’

Dag 7:   Shuanglin Si Tempelcomplex

De indeling van de dag is helemaal aan jou omdat je nachttrein pas later in de avond vertrekt. Je kunt de stad al wandelend en dolend verder verkennen. Er is zoveel te zien dat je dat zeker niet allemaal op de eerste dag hebt kunnen bekijken. Of je huurt een fietstaxi en laat je in 20 minuten naar het 1400 jaar oude Shuanglin Si Tempelcomplex, zo’n zes kilometer buiten de stad brengen. In de tempel zie je meer dan 2000 kleurrijke sculpturen en beelden. Vroeg in de avond wordt je door onze chauffeur opgepikt om je naar het station te brengen voor de nachttrein.

Optie

 • Highspeed (dag-) trein Pingyao – Xi’an. Je kunt ook de voorkeur geven aan een Highspeed dagtrein. In dat geval vertrekt je aan het eind van de middag en ben je een kleine drie uur later in Xi’an waar je een extra overnachting hebt.

Dag 8:   Xi’an

Je trein doet er zo’n acht en half uur over en komt in de vroege ochtend aan in Xi’an waar de chauffeur klaarstaat om je naar je hotel te brengen. Uiteraard kom je naar Xi’an voor het wereldberoemde Terracotta leger. Maar er valt veel meer te zien dat meer dan de moeite waard is. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan jezelf. Waarschijnlijk heb je eerst behoefte aan een ontbijt. Dan zit je in Xi’an helemaal goed. Deze oude keizerstad, ten tijde van Marco Polo, was een knooppunt aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een soort melting pot van eetculturen. Bezoek de beroemde medicijnmarkt van Xi’an en combineer dit met een bezoek aan enkele van de oude pagodes. Hij zal met groot enthousiasme je rondleiden en vertellen over zijn stad.

Xi’an is de geboorteplaats van de Chinese beschaving in de laagvlakte van de Yellow River. Gedurende 11 eeuwen was het de hoofdstad van China tijdens diverse keizerlijke dynastieën. De 3000 jaar oude geschiedenis vindt je overal in de stad terug in historische sites en cultureel erfgoed. Vlakbij de drum- en bel towers vindt je de oude moslimwijk met zijn prachtige moskee. Of het nu de oude stadsmuur is of de vele eetstalletjes, er valt heel wat te ontdekken. Je kan er uren lang heerlijk slenteren, de lokale markt bezoeken, geroosterde kastanjes eten of een lekkere kebab nemen.

Opties

 • City tour met gids. In drie uur maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee.
 • Fietstocht over de vrijwel intacte 14 km. lange en eeuwenoude stadsmuur.
 • Water en lichtshow. Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzen Pagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow. Dit mag je eigenlijk niet missen. Het is de grootste fonteinshow in China.
China Xi'an Terracotta Leger

Terracotta Leger

Dag 9:   Xi’an – Excursie Terracotta leger

Na het ontbijt wordt je opgehaald door onze gids. Vandaag staat een bezoek aan het Terracotta leger op het programma dat een stuk buiten de stad is gelegen. Het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi is natuurlijk de beroemdste en grootste archeologische ontdekking van de vorige eeuw. Terug in Xi’an laat de gids je de straatjes van Xi’an zien waar je overweldigd wordt door het aanbod aan ‘Street food’. Het is dan ook een feest om door de straten te slenteren en bij de ontelbare stalletjes kleine hapjes te eten. Aan het eind van de middag wordt je weer afgezet bij je hotel.

Opties

 • Extra dag Xi’an. Wanneer je de mogelijkheid hebt je reis te verlengen zou een extra verblijf in Xi’an zeker de moeite waard zijn en bezoek het ‘kleine’ Terracotta Leger.
 • Warmwaterbronnen van Huaqing. Excursie Huaqing warmwaterbronnen in Qin-gebergte, met als bekendste de Huashan, één van de Vijf Heilige Bergen in China.

Dag 10: X’ian naar ……

Hoe vervolg jij je China reis? Ga je naar de wereldstad Shanghai, de vele Water Villages (historische waterdorpjes), Guilin met zijn prachtige Karstbergen of ga je voor de kleurrijke bergvolkeren en minderheden. Dan hebben we het nog niet gehad over de Tibetaanse hoogvlakte waar je je waant in Tibet zelf en de nabij gelegen schitterende natuurparken bij Songpan. Vanuit Xi’an heb je vele opties en we adviseren je graag. Afhankelijk van jou plannen, heb je nog tijd om deze dynamische studentenstad  verder te verkennen voordat onze chauffeur je naar het treinstation of vliegveld brengt.

Nachttrein

Voor de lange afstanden reis je met de comfortabele nachttrein in de zogenoemde Soft Sleeper klasse. Geef je de voorkeur aan een dagtrein en slapen in een hotel? De hoge snelheidstreinen zijn een goed alternatief. Je zult verrast zijn door de luxe en het comfort. Hierdoor blijft je reis betaalbaar en kun je genieten van het afwisselende landschap. Er zijn diverse mogelijkheden om je reis aan te passen. Onder opties zie je een voorbeelden van activiteiten en excursies die je kunt toevoegen.

Bepaal je eigen tempo

Je reist op eigen gelegenheid, dus niet in een groep maar wel verzorgt. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen plan te trekken. Je bent niet afhankelijk van vertrekdata en toch kun je onbezorgd genieten. Het vervoer en overnachtingen zijn geregeld. Er zijn legio mogelijkheden voor bijzondere excursies met Engels sprekende gids of opties om de reis aan te passen. Te veel om allemaal op te noemen in het reisschema. Wij verwijzen je graag naar de lijst met opties. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Hoe beter wij jou voorkeuren kennen, hoe beter wij de reis voor jou op maat en als een echte belevenis kunnen samenstellen.

Opties en mogelijkheden

De reis en route is zo samengesteld dat je deze helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Hieronder vind je slechts een beperkt aantal opties van de mogelijkheden die er zijn. Heb je iets te vieren en zou je graag eens een echt diner op de Chinese muur of wil je graag iets bijzonders ter gelegenheid van een jubileum of huwelijk, als wij zeggen maatwerk te leveren dan menen wij dat ook.

Trips en opties in Beijing

Hieronder staan een aantal van de mogelijkheden die je in Beijing hebt. Via het ‘Reisvoorstel / offerte aanvraagformulier’ kun je aangeven welke jij graag op wilt nemen in je China reis om er een echte ‘Travel Experience’ van te maken.

Temple of Heaven tour in Beijing

Onder begeleiding van een gids bezoek je De Temple of Heaven, één van de mooiste tempels in Beijing. In het park er omheen is van alles te zien, mensen komen hier samen om te vliegeren, dansen, zingen of om samen spelletjes te doen. Deze tour is goed te combineren met de Hutong tour. De gids kan je dan tussendoor naar een sfeervol, eenvoudig restaurant brengen voor een authentieke lunch of diner. Bij deze excursie maak je gebruik van lokaal openbaar vervoer, metro, bus en soms een fietstaxi tenzij anders afgesproken. Deze tour is incl. entreegelden, lokaal vervoer en begeleiding maar exclusief lunch / diner.

Temple of Heaven

Hutong tour

China Beijing Mango Travel

Eten op straat in Hutong

Onze Engels sprekende gids leidt je door deze volksbuurten. Hij kan je alle ins en outs vertellen van het dagelijkse leven. In de kleine steegjes kan je het leven van de autochtone bevolking ervaren. Je ziet de publieke wasgelegenheden en openbare toiletten waar de lokale bevolking gebruik van maakt bij gebrek aan eigen faciliteiten. In kleine winkeltjes worden allerhande goederen voor de dagelijkse behoeften verkocht. Het is een gemeenschap  op zich. Het is een aaneenschakeling van scènes. Mannen die op straat Mahjong spelen, wasgoed dat uit het raam hangt, een bejaarde die aan het gymmen is en natuurlijk etende en pratende groepjes. Het is de belangrijkste manier voor de bewoners om hun relaties te onderhouden. In elke Hutong is er een ander verhaal

Excursie Zomerpaleis en Verboden Stad

Na een goed ontbijt wordt je door de gids opgehaald bij het hotel en ga je naar het Zomerpaleis. Een wandeling door dit hectares grote keizerlijke complex aan tuinen, gebouwen en water geeft je een goede indruk van de rijkdom en macht van de vroegere machthebbers. Vervolgens ga je met de gids naar het Tien’anmenplein, het grootste plein ter wereld en De Verboden Stad waar een wandeling maakt door de Paleizen en over de reusachtige binnenplaatsen. De Verboden Stad was eeuwenlang het hart van het machtsimperium van de keizers van China. Wist je overigens dat Kablai Kahn, de kleinzoon van Gengis Khan, Beijing tot hoofdstad maakte en daarmee tot het politieke, culturele en economische centrum van China? In de middag wordt je teruggebracht naar je hotel.

‘Pekingeend’ Diner in Beijing

Wat is nu leuker dan je reis af te sluiten met een keer echte ‘Pekingeend’ te eten in één van de beste restaurants op dit gebied, in Beijing. De kok komt aan tafel om voor jou de eend te tranceren. Jij kunt hier genieten van de vele verschillende manieren waarop de eend bereid en gepresenteerd wordt.

China Beijing Pekingeend Mango Travel

‘Pekingeend’Diner

Chinese Acrobatiek en Kung Fu voorstellingen

In de avond heb je de mogelijkheid één van de meest spectaculaire shows ter wereld te zien. Een circusshow waarbij geen taalbarrière is en je een onvergetelijke voorstelling voorgeschoteld krijgt.

China Beijing Acrobatiek show

Acrobatiek show

Beijing Opera voorstelling

Ook al ben je geen opera fan, ook dan is deze show met prachtige Chinese kostuums en maskers een aanrader. De Chinese opera heeft een historie van meer dan 200 jaar en past in de traditie van beeldend overleveren van verhalen.

Beijing tour op maat

Er is zoveel meer in Beijing te zien en te doen. Wat dacht je van de Lama tempel met de grote Boeddha uit sandelhout gesneden, een fietstocht door de stad, bezoek aan de Olympische stadions, of een zijden jurk laten maken in Silk street. Wij regelen een Engels sprekende gids voor je en eventueel auto met chauffeur voor je.China Beijing Stads tour

Highspeed (dag-) trein Beijing – Pingyao

Als alternatief voor de nachttrein kun je kiezen voor de Highspeed dagtrein. Een belevenis op zich om met deze trein tot 300 km. per uur door het landschap te rijden. In dit geval reis je in vier en half uur naar Pingyao, waar je in de loop van dezelfde avond nog aankomt en overnacht.

Highspeed (dag-) trein Pingyao – Xi’an

Je kunt ook de voorkeur geven aan een Highspeed dagtrein. In dat geval vertrekt je aan het eind van de middag en ben je een kleine drie uur later in Xi’an waar je een extra overnachting hebt.

Trips en opties in Xi’an

Hieronder staan een aantal van de mogelijkheden die je in Xi’an hebt. Via het ‘Reisvoorstel / offerte aanvraag’ formulier kun je aangeven welke jij graag op wilt nemen in je China reis om er een echte ‘Travel Experience’ van te maken.

City tour met gids Xi'an

In drie uur maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee.

Water en lichtshow 'Big Wild Goose Pagoda'

Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzen Pagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow. Dit mag je eigenlijk niet missen. Aan de voet van de pagode kun je een prachtig schouwspel van licht en water aanschouwen, op muziek van Mozart of Beethoven. Het is de grootste fonteinshow in China.

China Xi'an Big Wild Goose Pagode Mango Travel

Grote wilde ganzen pagode

Extra dag Xi'an

Wanneer je de mogelijkheid hebt je reis te verlengen zou een extra verblijf in Xi’an zeker de moeite waard zijn. Geniet van de vibrerende sfeer in de moslimwijk met als hart de Grote Moskee en breng een bezoek aan de vele pagodes of het oudere Terracotta Leger dat minstens zo interessant is.

China Xi'an Street Food market

Walnoten in zout geroosterd – Street Food

Excursie warmwaterbronnen van Huaqing

Excursie Huaqing warmwaterbronnen in Qin-gebergte, met als bekendste de Huashan berg, één van de Vijf Heilige Bergen in China. De 3000 jaar oude waterbronnen van Huaqing liggen zo’n 30 km. buiten Xi’an. De excursie is incl. entree en Engels sprekende gids.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Beijing

Je overnacht in een centraal gelegen Courtyard Hostel in de nabijheid van de hutongs, dichtbij het metro station en op loopafstand van de Verboden Stad. Hieronder een impressie van de mogelijkheden qua accommodatie.

Alternatieven:

1. Hutong Courtyard 3* Hotel
Mooi hotel nabij de hutongs en heeft een binnenplaats (Courtyard) waar je lekker thee kunt drinken. Het metrostation is op 10 minuten lopen afstand.

3* Hutong Courtyard Hotel

2. Courtyard / Boutique hotel
Slapen in een prachtig getransformeerd herenhuis uit de Qing-dynsastie. Een 5* Boutique hotel met met meubels van sandelhout.

3. Impressie 4* Boutique Hotel
Modern ingericht Boutique hotel in het centrum van Beijing, dichtbij het historische Hutong district en op slechts 5 minuten lopen van het metrostation.

4* Boutique Hotel

4. Impressie Chinees Luxe 5* Hotel
Uiterst comfortabel hotel met maar liefst 4 restaurants, binnenzwembad en ruime kamers. Gelegen op korte afstand van het 700 jaar oude Wangfujing Street.

Chinees 5* Luxe Hotel

Overnachten Pingyao

In Pingyao slaap je in een heel bijzonder en historisch Courtyard Guesthouse midden in de ‘Old Town’ van Pingyao. Hieronder een impressie van de accommodatie.

3* Courtyard Guesthouse / Hotel

Alternatieven:

1.   Authentieke 4* Herberg/Hotel Pingyao
Op nog geen 200 meter van ‘Ji’s Old Residence’ in het hartje van ‘Old Town’ Pingyao ligt deze mooie authentieke 4* herberg/hotel.

Authentieke 4* Herberg ‘Old Town’ Pingyao

2.  Luxe 4* Hotel Pingyao
Zoek je luxe en extra comfort dan is het mogelijk een schitterend 4* hotel te boeken in het hartje van Pingyao.

Luxe 4* Hotel Pingyao

Overnachten Xi’an

In Xi’an hebben wij voor je een comfortable 3* hostel uitgezocht dat binnen de oude stadsmuren van de stad ligt. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de ‘Street food market’ en de Moslimwijk. In Xi’an zijn verschillende upgrades mogelijk. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Impressie 3* Hostel binnen de stadsmuur

Alternatieven:

1.  3* Guesthouse
Comfortabel 3* Guesthouse binnen de stadsmuur van Xi’an en op 5 minuten lopen van “Muslim Street”.

Impressie 3* Guesthouse

2.  Luxe 4* hotel
Een upgrade naar een luxe 4* hotel. De accommodatie kan op enige afstand van het oude centrum liggen. Hou er rekening mee dat je dan een taxi moet nemen om in de oude stad te komen.

Impressie Luxe 4* hotel 

3.  Luxe 5* Boutique hotel
Een De Luxe 5* Hotel binnen de stadsmuur van Xi’an. De accommodatie is van alle gemakken voorzien.

Luxe 5* Boutique Hotel in de binnenstad

Passend binnen jouw budget!

Wij maken voor je een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de genoemde opties.

Vervoer is afhankelijk van je persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Wat is je volgende bestemming? Xiahe, Songpan, Chengdu, Lijiang, Guilin en Shanghai zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Kosten ‘Red Lantern reis China’

Duur:   10 dagen / 8 nachten
Code:  
C-SR-102

Prijs v.a. € 120,- p/p/d o.b.v. 2 personen

Dit is een voorbeeld route van een geweldige China reis. Het genoemde bedrag is bedoeld om een indicatie te geven van het benodigde reisbudget voor het landarrangement exclusief vlucht van en naar China. Prijs is afhankelijk van gekozen opties, comfort, het seizoen, wisselkoers en beschikbaarheid van hotelkamers enz.

Inclusief

Transport

Transfers
 • Transfer Beijing, vliegveld – hotel met privéchauffeur
 • Transfer hotel Beijing – treinstation nachttrein naar Pingyao
 • Transfer Pingyao – Pingyao hotel Old Town
 • Transfer hotel Pingyao – treinstation nachttrein naar Xi’an
 • Transfer Xi’an treinstation – hotel
 • Transfer van hotel Xi’an naar treinstation of vliegveld voor vervolg reis.
Treinen
 • Nacht trein Beijing – Pingyao (Soft Sleeper klasse)
 • Nacht trein Pingyao – Xi’an (Soft Sleeper klasse)

Overnachten

Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer in sfeervolle courtyard en/of centraal gelegen, comfortabele 2*/3* toeristenklasse hotels en luxe Soft Sleeper nachttrein.

 • 3x Beijing sfeervolle courtyard en/of centraal gelegen, comfortabele 2*/3* toeristenklasse hotels.
 • 1x nachttrein Beijing – Pingyao (Soft Sleeper Class)
 • 1x Pingyao sfeervolle courtyard
 • 1x nachttrein Pingyao – Xi’an (Soft Sleeper Class)
 • 2x Xi’an centraal gelegen, comfortabele 2*/3* toeristenklasse hotel.

Maaltijden

In principe boeken wij hotels zonder ontbijt. Dit geeft jou de keuze om ter plaatse te bekijken wat je het beste uitkomt. Wanneer het qua ligging van het hotel of vanwege het programma handiger is een ontbijt bij de kamer in te boeken, doen wij dat. Geef je de voorkeur aan iets anders laat het ons weten.

 • Ontbijt:  n.v.t. (afhankelijk van hotel keuze)
 • Lunch:   1x Excursie Chinese muur | 1x excursie Terracotta leger.
 • Diner:     n.v.t.

Excursies

Tours en excursies

 • Dag excursie Chinese muur. Incl. Engels sprekende privégids, privéchauffeur, entree en lunch
 • Excursie Terracotta leger in Xi’an. Incl. Engels sprekende privégids, privéchauffeur, entree en lunch
 • Street Food market tour in Xi’an, incl. Engels sprekende privégids,

Entree

Entrees, tickets en permits voor:

 • Terracotta leger
 • Chinese muur

Overig

Engels sprekende gidsen tijdens tours en excursies

Exclusief

 • Optionele en extra activiteiten
 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten anders dan onder ‘Inclusief’ genoemd
 • Luchthavenbelasting
 • Visum China
 • Fooien
 • Overige maaltijden en drinken.
 • Entrees en toegangsbewijzen anders dan onder ‘Inclusief’ vermeld
 • Persoonlijke uitgaven (kleding wassen, telefoon, souvenirs enz.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten á € 25,- en € 15,- bijdrage Garantiefonds GGTO per boeking (eenmalig)
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld.

Optionele excursies

 • Excursie ‘Temple of Heaven’ met Engels sprekende privégids (openbaar vervoer)
 • Hutong Toer van 2 uur met Engels sprekende privégids
 • Dagexcursie Verboden stad, Tien’anmen plein en Zomerpaleis met privégids.
 • ‘Peking eend’ diner in Beijing
 • Chinese acrobatiek / Kung Fu circusshow incl. vervoer van en naar hotel.
 • Beijing opera voorstelling incl. vervoer van en naar hotel.
 • Beijing dag toer op maat. Met Engelssprekende gids bezienswaardigheden in Beijing bezoeken op basis van OV (Openbaar vervoer niet inclusief, excl. eventuele entrees). Een auto met chauffeur is mogelijk.
 • Highspeed (dag-) Beijing – Pingyao, als alternatief voor nachttrein.
 • Highspeed (dag-) trein Pingyao – Xi’an en extra overnachting in Xi’an
 • City tour met Engels sprekende gids. In drie uur maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee.
 • Huur een fiets en maak een fietstocht over de vrijwel intacte 14 km. lange eeuwenoude stadsmuur.
 • Bezoek in de avond de Grote Ganzenpagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow.
 • Verleng je verblijf in Pingyao / Xi’an.
 • Excursie naar de Huaqing warmwaterbronnen in het Qin-gebergte.

 Extra opties

 • Bezoek aan Datong met het ‘Hangende klooster’ en ‘Grotten van Yungang’. Zie reisblok Datong (2 dgn.)
 • Treintickets naar vervolg bestemming
 • Binnenlandse vluchten
 • Verlenging verblijf v.a. € 28,= p/p/n. o.b.v. 2 personen.
 • Wijzigen / upgrade overnachtingen.

Upgrade / speciale wensen

De reis zoals hiervoor beschreven kan als inspiratie dienen om met ons een reis naar eigen wens samen te stellen. Ook is de reis in omgekeerde volgorde te doen. Er zijn vele mogelijkheden om de reis aan te passen, te upgraden en of te verlengen met bijvoorbeeld een bezoek van 2 dagen aan Datong met ‘Grotten van Yungang’ en het ‘Hangende klooster’. Wij helpen daar graag bij.

Reisbudget

Om teleurstellingen te voorkomen en een goed reisvoorstel te maken is het belangrijk om te weten welk budget je wenst te besteden aan jou China reis. Dit doe je door het reisbudget per persoon, per dag aan te geven voor:

 • Overnachting
 • Vervoer
 • Excursies / activiteiten
 • Opties

Exclusief persoonlijke uitgaven, eten/drinken en intercontinentale vlucht. Zonder dit aan te geven is het niet mogelijk een goed reisvoorstel te maken.

TIP Overleg met je reispartner(-s) voor de ideale reis en om teleurstellingen te voorkomen.

* Alle genoemde prijzen op onze website zijn een (nauwkeurige) indicatie van de daadwerkelijke kosten waarmee jij je reisbudget kunt bepalen. Prijzen zijn afhankelijk van wisselkoersen, seizoen, tickets en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Een aanvraag is geheel vrijblijvend tot je besluit te boeken nadat je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en offerte. Eenmaal geboekt, garanderen wij de prijs. Zie ook: reisvoorwaarden.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  Er zijn verschillende opties om je reis aan te passen. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of upgrade van hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties". Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. In overleg met jou kan je reisplan helemaal op maat worden samengesteld.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen.

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties in Beijiing

  Selecteer welke activiteiten je in Beijing aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Opties in Pingyao

  In Pingyao is compact en overzichtelijk. Hieronder opties om de stad beter te leren kennen. Vraag ons naar de mogelijkheden buiten de stad.

  Opties in Xi'an

  Hieronder staat slechts een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Xi’an. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. 

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je totale reis.
  In dat geval vragen wij je aan te geven met hoeveel dagen je  je reis zou willen wijzigen.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. 

  Wijzig / Upgrade overnachtingen?

  Wij hebben de overnachtingen met grootste zorg gekozen. Wii zijn echter altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. De beschreven hotels zijn derhalve voorbeelden van wat de mogelijkheden zijn. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Heb je een voorkeur voor een ander type overnachting dan is opgenomen in het reisprogramma? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen.

  Hotel voorkeur

  Geef hieronder een voorkeur voor een hotel aan wanneer je een upgrade van een hotel wenst. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer.

  Upgrade Hotel Beijing

  Standaard zijn wij in het reisprogramma in Beijing uitgegaan van een comfortabel Courtyard Hostel, in de nabijheid van de hutongs, dichtbij het metro station en op loopafstand van de Verboden Stad.

  Onze keuze:

  Courtyard Hostel – Guesthouse

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Jouw keuze in Beijing:

  Upgrade Hotel Pingyao?

  In Pingyao slaap je in een heel bijzonder en historisch Courtyard Guesthouse midden in de ‘Old Town’ van Pingyao. Stel je wat meer luxe op prijs, dan zijn er een aantal opties. Selecteer dan "Upgrade hotel in Pingyao". 

  Onze keuze:

  3* Courtyard Guesthouse / Hotel

  Jouw keuze in Pingyao

  Upgrade Hotel Xi'an

  In Xi’an hebben wij voor je een comfortable 3* hostel uitgezocht dat binnen de oude stadsmuren van de stad ligt. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de ‘Street food market’ en de Moslimwijk. Stel je wat meer luxe op prijs, dan zijn er een aantal opties. Selecteer dan "Upgrade hotel in Xi'an".

  Onze keuze: 

  Impressie 3* Hostel binnen de stadsmuur

  Jouw keuze:

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie China reis met Tibet en Mongolië enz.

  Een reis naar China is uitstekend te combineren met Tibet, Mongolië en Nepal. Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 19 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Stuur de aanvraag in

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je jouw reis toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte.