Terug naar overzicht

Dali – Bai en Yi minority

Code: C-BS-116-Da
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Privévervoer van treinstation of vliegveld – hotel in Dali v.v.
Overnachting: 3x Overnachtingen in sfeervol historisch sfeervol boutique hotel ingericht in Bai en Tibetaanse stijl.
Excursie: Dag tour Yi dorpen en markt, met auto en chauffeur
Maaltijden: Ontbijt boutique hotel
Prijs: € 255,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Dali – Bai en Yi minority  (4 dgn.)  

Historisch binnenstad | Dagtocht | Yi dorpen | Rijstvelden | Lokale markten | Kleurrijke minderheden

Dali de, prachtig gelegen, oude hoofdstad van de Bai minderheid. In de straatjes van de historische binnenstad verkopen de Bai vrouwen hun gebatikte stoffen. Op de dagexcursie met privé auto en chauffeur wandel je langs mooie rijstvelden, bezoek je lokale markten en Yi en Bai dorpen.

Dag tot dag

Komend van Lijiang, Kunming of Yangshuo, kom je meestal per trein of vliegtuig in Dali aan. Wij regelen voor jou de transfer van het vliegveld of treinstation naar het hotel in Dali.

Dag 1    Aankomst Dali

 • Bij aankomst op het vliegveld, treinstation of busstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen.
 • Je verblijft in een sfeervol en centraal gelegen boutique hotel, ingericht in Bai en Tibetaanse stijl.

Dag 2   Dagtocht naar Yi dorp / markt, rijstvelden, en Boeddhistische tempel

 • Met auto en prive chauffeur een dag tour naar minority dorpjes, lokale markten en wandelen door de rijstvelden.

Dag 3    Verblijf in Dali

 • China Dali Minority klederdracht Mango Travel

  Kleurrijke minderheden

  Dag ter vrije besteding om bijv. een fietstocht langs het meer en door omliggende dorpjes te maken.

 • ’s Avonds kun je genieten van in het sfeervolle historische centrum van Dali.
  Suggesties

  1.   Fietstocht buiten Dali
  2.  Bezoek aan drie pagodes en stoeltjeslift naar Zonghe tempel in Cangshan bergen en wandeling.

Dag 4    Vervolg je China reis

 • Een auto met chauffeur brengt je naar het treinstation of vliegveld, afhankelijk van je reisplan.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Dali is een schitterend oud stadje op het platteland, op korte afstand gelegen van het Er Hai meer en omringd door de groene Cangshan bergen. In de omgeving zijn diverse pittoreske Yi dorpjes te midden van rijstvelden. Tijdens de dagexcursie met je privé auto en gids bezoek je een lokale markt, en ga je lunchen in een moslimdorpje, waar je verscholen in de velden een boeddhistische tempel bezoekt.

China Dali Mango Travel

Dali ‘Old Town’

Dali

Dali is het cultureel en economische centrum van de autonome Bai regio. Het ligt 300 kilometer van Kunming in de noordwestelijke Yunnan provincie. Het gebied is omringd door bergen met het Erhai meer in het midden. Je vindt er 25 etnische minderheden, ieder met hun eigen cultureel erfgoed dat de pittoreske omgeving een bijzondere kleur geeft. Dit en de oude binnenstad, samen met de tempels en pagodes maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard.

Platteland en minderheden

China Dali Minority klederdracht Mango Travel

Kleurrijke minderheden

Ontdek de liefelijk omgeving van Dali met zijn mooie rijstvelden en kleurrijke minderheden. Het Yi volk is de  grootste minderheid in Yunnan. Minder bekend omdat ze in afgelegen berggebieden wonen. Op de lokale markten worden groentes, waterbuffels, bamboemanden, tabak en allerhande dagelijkse gebruiksvoorwerpen verkocht. De Yi vrouwen werken thuis of op het veld. In hun kleurrijke traditionele kleding passen ze op de kinderen en maken olie uit bladeren van de eucalyptusboom. De jongere ongetrouwde vrouwen dragen een bloementooi op hun hoofd. Naast de Yi zijn er andere minderheden als moslims en Han Chinese boeren.

Dag tot dag

Komend van Lijiang, Kunming of Yangshuo, kom je meestal per trein of vliegtuig in Dali aan. Wij regelen voor jou de transfer van het vliegveld of treinstation naar Dali waar je verblijft in een sfeervol boutique hotel, ingericht in Bai en Tibetaanse stijl. Centraal gelegen op 5 minuten lopen van Old Town Dali.

Dag 1    Aankomst Dali

Bij aankomst op het vliegveld, treinstation of busstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen.

Dag 2    Dagtocht naar Yi dorp / markt, rijstvelden, en Boeddhistische tempel

Een bijzondere tocht vandaag! Na het ontbijt wordt je bij het hotel opgehaald door een auto met chauffeur. Hij brengt je allereerst naar een lokale Yi markt waar je lekker over kunt kuieren en je kunt verwonderen over de marktwaar.

China Dali Minority klederdracht Mango Travel

Kleurrijke minderheden

Vrouwen in kleurrijke traditionele klederdracht proberen hun spulletjes te slijten. Als je dat wilt, kun je lunchen in een moslim dorpje. De chauffeur helpt je met het bestellen van het eten. Na de lunch zet je de reis voort. Je kunt een wandeling maken door de rijstvelden om vervolgens naar een vredig in de velden gelegen boeddhistische tempel te gaan. Belletjes klingen aan de daken en in de hoofdtempel sieren honderden beelden van de eerste volgelingen van Boeddha de ruimte. Tegen het eind van de middag wordt je weer terug gebracht naar je hotel in Dali. Wanneer je graag wat meer uitleg en verhalen wilt horen, raden wij je aan deze trip samen met een Nederlands of Engelssprekende gids te maken. Zie optie.

Dag tour met Nederlands of Engelssprekende gids

Wanneer je meer achtergrond informatie en boeiende verhalen wilt, raden we je aan een gids een van onze gidsen mee te nemen. De gids is goed ingevoerd, kent de omgeving op zijn duimpje en kan je in direct contact brengen met de lokale bevolking. De gids spreekt Engels en een Nederlands sprekende gids is mogelijk. Geef dit van te voren aan.
De Engels of NL sprekende gids, incl. lunch en entree tempel, kost € 45,- op basis van 2 personen.

Dag 3    Verblijf in Dali

China Dali Old Town Mango TravelVandaag kun je de dag naar eigen believen invullen. Je kunt de mooie oude binnenstad bekijken of voor weinig geld een fiets huren om een stuk rond het meer te fietsen. Onderweg kom je met zekerheid vriendelijke en kleurrijke mensen van het Bai volk tegen. Een andere optie is om naar de drie pagodes te gaan en de vlak daarbij gelegen stoeltjeslift te nemen die je hoog in de Cangshan bergen brengt naar de Zonghe tempel. Hier zijn vele, redelijke vlakke wandpaden. Daar kun je een heerlijke wandeling maken met mooie vergezichten. De stoeltjeslift kost 60 yuan en de entree voor het park is 30 yuan.

Dag 4:    Vervolg je China reis

Op naar je volgende reisbestemming!
Een auto met chauffeur brengt je naar het treinstation of vliegveld, afhankelijk van je reisplan.  Als je iets bijzonders wilt, raden wij je aan naar Xishuangbanna te gaan. Zie de twee reisblokken naar Xishuangbanna op de grens met Laos. Een schitterend gebied voor een trekking langs theeplantages, door jungle, minority villages, langs riviertjes en watervallen. Ook heel leuk voor tieners. Wij adviseren je graag.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting in Dali

In de Dali kiezen wij voor een verblijf in een sfeervol en comfortabel Guesthouse of Boutique hotel. Accommodaties op 3* niveau die centraal en op korte loopafstand van het prachtige ‘Old Town’ Dali liggen. Hieronder een impressie van de accommodaties.

China 3 ster Guesthouse Dali

3* Guesthouse

China 3 ster Tibetetan hotel Dali

3* Tibetaans hotel

Alternatieven:

1. Comfortabel 4* hotel
Er zijn in het oude centrum van Dali of langs het meer verschillende hele leuke hotel upgrades mogelijk. Wat denk je van een Luxe 4* Hotel

China 4 ster hotel Dali

4* Hotel

2.  Old Courtyard 5* Boutique hotel
Je kunt ook kiezen voor een authentieke beleving in één van de prachtige en luxueuze Courtyard hotels.

China 5 ster Courtyard Boutique hotel dali

5* Old Courtyard – Boutique hotel

Opties / excursies

Pingyao is overzichtelijk, veel dingen kun je ter plaatse via het hotel regelen. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Dag tour met Nederlands of Engelssprekende gids

Wanneer je meer achtergrond informatie en boeiende verhalen wilt, raden we je aan een gids een van onze gidsen mee te nemen. De gids is goed ingevoerd, kent de omgeving op zijn duimpje en kan je in direct contact brengen met de lokale bevolking. De gids spreekt Engels en een Nederlands sprekende gids is mogelijk. Geef dit van te voren aan.

Tour Xishuangbanna minderheden

Een tour naar Xishuangbanna op de grens met Laos. Een schitterend gebied voor een trekking langs theeplantages, door jungle, minority villages, langs riviertjes en watervallen.

Passend binnen jouw budget!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties. Kunming, Lijiang en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuzes

  In de Dali kiezen wij voor een verblijf in een sfeervol en comfortabel Guesthouse of Boutique hotel. Accommodaties op 3* niveau die centraal en op korte loopafstand van het prachtige 'Old Town' Dali liggen. Hieronder een impressie van de accommodaties.

  Onze keuze:

  China 3 ster Guesthouse Dali

  3* Guesthouse

  China 3 ster Tibetetan hotel Dali

  3* Tibetaans Hotel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie China reis met Laos of Vietnam

  Vanuit Dali is het mogelijk de grensgebieden met Laos en Vietnam te bezoeken. Een zeer interessant gebied met prachtige natuur en kleurrijke minderheden. Het is mogelijk om over land naar Laos of Vietnam te reizen. Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 15 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.