Terug naar overzicht

Datong 'Grotten van Yungang'

Code: C-BS-102-DA
Duur: 2 dagen / 1 nacht
Vervoer: Transfer Datong treinstation – hotel en transfer terug naar het hotel aan einde van dagexcursie
Overnachting: Overnachting op basis van 2 p/k. in 3*/4* comfort hotel.
Tours: Dagexcursie Hangende klooster en Yunganggrotten met privé gids en chauffeur, met lunch
Entree: Entreegelden á € 38,- per persoon
Maaltijden: Ontbijt en Lunch tijdens excursie
Prijs: € 258,-* p/p. o.b.v. 2 personen
X

Datong, ‘Hangende klooster’ en ‘Grotten van Yungang’ (2 dgn.)

Dag tour | Hangende klooster | Grotten van Yungang | privé gids én chauffeur

China_Datong_Grotten_van_ Yungang_Bouddha_www.mangotravel.nl

Grotten van Yungang

Het ‘Hangende klooster’ en de ‘Grotten van Yungang’ in slechts 2 dagen met privégids en eigen auto met chauffeur. De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden. Komend van Beijiing, Xi’an of Pingyao is dit een goede optie om op te nemen in je reisplan.

Dag tot dag

Dag 1     Met de trein naar Datong 

 • Transfer naar hotel
 • Vrije tijdsbesteding
 • Overnachten in centraal gelegen comfort hotel

Dag 2     Privé dag excursie

 • Hangende klooster
 • Grotten van Yungang
 • Met privé gids en chauffeur

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

China_Datong_Hangende_Klooster_www.mangotravel.nl

Hangende Klooster

Datong, een kleine omweg die de moeite waard is. Het hangende klooster en de grotten van Yungang zijn majestueus en hebben een grandeur die je pakt. In dit reisblok hebben wij beide hoogtepunten in één tour gecombineerd. Het lijkt alsof het hangende klooster tegen de rotsen geplakt is en als je over de houten paden in het complex loopt ga je pas echt beseffen wat voor meesterwerk hier geleverd is. De grotten van Yungang staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het complex telt 252 grotten met meer dan 51.000 beeldjes en beelden, variërend van enkele centimeters tot een monumentaal Boeddhabeeld van 17 meter. Ben je een liefhebber van cultuur en historie dan is dit reisblok ideaal. Datong ligt op een paar uur rijden ten noordwesten van Beijing tegen de Mongoolse grens. Het is een meer dan 2000 jaar oude stad die in zijn glorietijd de hoofdstad was van de Wei Dynasty en die een belangrijk militair bruggenhoofd was.

Dag tot dag

Dag 1   Trein naar Datong

De meeste reizigers vertrekken ’s middags met de trein van Beijing naar Datong. De trein wringt zich urenlang door een schitterend landschap met heuvels. Af en toe zie je de Chinese Muur over de toppen van de bergen slingeren. In de late avond kom je aan in Datong. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen.

Dag 2   Datong ‘Hangende klooster’ en ‘Grotten van Yungang’

Na je ontbijt wordt je opgehaald bij het hotel voor een dagexcursie met auto, chauffeur en privé gids.

Hangende Klooster

China_Datong_Grotten_van_Yungang_www.magnotravel.nl

Bouddha beeld, ‘Grotten van Yungang’

De excursie start met een uur rijden naar het zuidelijk van Datong gelegen ‘Hangende klooster’. Het klooster ligt ’s morgens prachtig, door de ochtendzon beschenen, tegen de rotswand. De gids zal je vertellen over de historie en achtergronden van het imponerende bouwwerk. Minstens zo indrukwekkend is de wandeling over de kleine houten gangpaden van de ene naar de andere ruimte in het klooster. Je moet hier geen hoogtevrees hebben.

Grotten van Yungang

Op de terugweg richting de ‘Grotten van Yungang’ maak je een stop voor een heerlijke Chinese lunch. Aansluitend bezoek je deze meer dan 2000 oude historische site met honderden uitgehouwen nissen en indrukwekkende Boeddhabeelden. De gids vertelt je over de betekenis en achtergronden van de grotten en beelden. Hij leidt je langs de fortificaties die ooit onderdeel waren van de Chinese muur en de mooi herbouwde boeddhistische tempel. Aan het eind van de middag wordt je naar je hotel gebracht. Eenmaal terug heb je nog even tijd om te relaxen of een wandeling door de mooie binnenstad van Datong te maken. Aan jou de keuze hoe jij je reis vervolgt: ga je naar Pingyao, Xi’an of een andere bestemming? Wij kunnen de trein / vliegtickets en transfers voor je regelen.

blankTIP         In Datong is volgens ons één van de beste dumpling restaurants van China, het Fengling Ge restaurant. Het Fengling Ge restaurant is centraal gelegen aan de winkelstraat in het centrum. Een zeer sfeervol restaurant dat het serveren van dumplings tot kunst heeft verheven. Het is wel raadzaam te reserveren omdat je anders een nummer moet trekken en het dan lang wachten is voor je aan tafel kunt. Vraag onze gids tijdens de excursie om een reservering te maken.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting in Datong

Voor dit reisblok hebben wij enkele bijzondere hotels geselecteerd. Je overnacht in een centraal gelegen 3* hotel. Afhankelijk van je reisschema kan je kiezen voor een hotel in het centrum van de stad of op steenworp afstand van het treinstation. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Comfortabel 3* Hotel bij het treinstation

Alternatieven:

1. Comfortabel Hostel in historische pand
Dit fraai hostel is gevestigd in een prachtig historisch pand. De accommodatie ligt op slechts 500 meter van de belangrijkste historische bezienswaardigheden, waaronder de Huayan en de Shanhua Tempel, The Nine Dragon Screen en andere toeristische attracties.

Hostel in historisch gebouw

2.  Luxe 4* Hotel
Luxe hotel met lichte kamers en balkons. Het hotel heeft een wellness centrum en licht op slechts 10 minuten lopen van de Fahua en Huayan tempel.

Luxe 4* Hotel in centrum Datong

3.  De luxe 5* Courtyard Hotel
Modern ingericht De Luxe 5* Courtyard hotel. Het hotel heeft een schitterende historische binnentuin en is van alle gemakken voorzien. De accommodatie ligt in het hartje van de ‘Old Town’ Datong op slechts 5 minuten lopen van de Fahua en Huayan tempel.

5* Courtyard Hotel

 

Opties / excursies

Vervoer van en naar Datong is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Bij opties kun je aangeven of je een dag- of nachttrein wilt nemen vanaf Beijing (of bv. Xi’an / Pingyao). Geef aan hoe jij je reis na Datong wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Pingyao en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 1. Dagtrein van Beijing naar Datong. Je vertrekt ’s middags uit Beijing en komt in de late avond aan in Datong.
 2. Nachttrein naar Datong. Wanneer je ten volle je tijd wilt besteden in Beijing, kun je de nachttrein van Beijing naar Datong nemen. In dat geval vertrek je laat in de avond uit Beijing en kom je ’s ochtends heel vroeg in Datong aan. Op het station staat een auto met chauffeur klaar om jou naar je hotel te brengen. Je hebt daar de gelegenheid om te ontbijten, voordat je excursie start naar het Hangende klooster en de grotten van Yungang.
 3. Transfer van hotel naar treinstation zelf regelen om kosten te drukken.
 4. Verleng je verblijf in Datong om de volgende dag de dagtrein naar Pingyao te nemen.
 5. Verleng je verblijf in Datong om pas de volgende dag de nachttrein naar bijvoorbeeld Pingyao te nemen. Nachttrein Datong naar Pingyao en transfer naar Pingyao Old Town 7.30 uur (v. 22.25 – a. 05.55)
 6. Als je een extra dag in Datong boekt kun je een Datong City Tour boeken met Engels sprekende gids. Hij laat je de binnenstad van Datong met zijn vele pagodes en andere historische gebouwen zien.

 

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  Er zijn verschillende opties om je reis samen te stellen. De opties hieronder is slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen. 

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €
  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Voor dit reisblok hebben wij enkele bijzondere hotels geselecteerd. Je overnacht in een centraal gelegen 3* hotel dicht bij het treinstation. Afhankelijk van je reisschema kan je kiezen voor een hotel in het centrum van de stad. Hieronder een impressie van de accommodatie.

  Onze keuze:

  3* Hotel in Datong

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, enz.) of heb je specifieke wensen? Geef dat hieronder aan in de toelichting. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze in Datong:

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie China reis met Mongolië

  Een reis naar China is uitstekend te combineren Mongolië. Datong is een ideaal vertrekpunt voor je bezoek aan Mongolië. Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt. 

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 15 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen.

  Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle onderdelen en opties een prijs te noemen. Dit doen wij om je niet vooraf in je wensen te belemmeren. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven (die soms ter plekke zijn te regelen). De prijs zou je wellicht onnodig beperken. Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.