Terug naar overzicht

Familiereis - Explore Vietnam 19-22 Dagen

Code : VN-SR-102-TO
Start / Eind: Ho Chi Minh - Hanoi
Accommodatie: Comfort Hotels | Cruise-boot | Homestay
Duur: 19-22 dagen
Tours: Excursies / Sightseeing tours enz.!
Transfers: Auto / minibus met chauffeur
Vervoer: 2 binnenlandse vluchten
Type reis: Familiereis: Natuur / Cultuur / zon en strand / Locals
Prijs: V.a. € 1.930,-* volw. en v.a. € 1.795,-* kind p/p. o.b.v. 4 pers.
X

‘Familie reis – Explore Vietnam’

19 Dagen – 17 nachten

Ho Chi Minh | Mekong Delta | Hoi-An | Hue | Hanoi | Tam Coc | Halong Bay | Cat Ba

Een avontuur voor het hele gezin waar je onderweg het echte Vietnamese leven kunt ervaren op het platteland, in de drukke steden en in mooie Mekong Delta.  Er is volop gelegenheid om heerlijk te zwemmen op prachtige stranden, kajakken, inktvis vissen en grotten verkennen. Je blijft een nachtje logeren bij een Vietnamese familie, slaapt op een echte cruise boot en verblijft op een tropisch eiland in Halong Bay. Een verzorgde familie rondreis van zuid naar noord Vietnam.

Familiereis - Vietnam - Halong Bay - Mango Travel

Op zijn tijd even relaxen!

Hoogtepunten

 • Logeren bij de locals thuis
 • De hoogtepunten van het land
 • Spannende activiteiten met veel afwisseling voor jong en oud
 • Genieten en relaxen van zon, zee, strand en snorkelen
 • Vrijheid van privé vervoer en invulling van reisprogramma
 • Professionele reisbegeleiding en lokale gidsen
 • Ontdek en ervaar het leven op het platteland

Incl.:  Een driedaagse tour door de Mekong Delta. Een bezoek aan de historische steden Saigon, Hue, Hoi An en afsluitend  Hanoi met het befaamde Old French Quarter. Halong Bay cruise op een Vietnamese jonk en overnachten op een tropisch eiland. Een dagtocht naar Hua Lu, de historische hoofdstad en Tam Coc. Tam Coc waar je met een roeibloottocht door een adembenemend kastlandschap vaart en ook wel het Halong Bay op het land wordt genoemd.

Hoi An / Tam Coc / Halong Bay

SAMENVATTING  

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Ho Chi Minh
Dag 2 – 3 Ho Chi Minh  (Saigon)
Dag 4 – 5 Mekong Delta
Dag 6 Mekong Delta – Ho Chi Minh
Optie 1: Nha Tran (Whale Island)  4 D – 3 N.
Dag 7  Ho Chi Minh – Hoi An
Dag 8 – 9

Hoi An

Dag 10 – 11 

Hué

Dag 12 – 14 Hanoi
Optie 2: Bergvolkeren Sapa  3 D – 3 N.
Dag 15 Halong Bay cruise
Dag 16 – 17  Cat Ba Island
Dag 18 Hanoi
Dag 19 Vertrek

 

INCLUSIEF

 • Transfers en excursies als beschreven
 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt
 • Lunch op dag 15 en 16
 • Diner op dag 4, 15
 • Twee binnenlandse vluchten
  • Ho Chi Minh – Danang (Hoi An)
  • Hué – Hanoi

VERVOER

 • Transfers per auto of minibus met chauffeur
 • Vliegtuig op binnenlandse vluchten
 • Mogelijk optioneel boot naar Whale island

Chu Chi tunnels – Ho Chi Minh City

Uitbreiding van de reis

De 19 daagse ‘Familiereis – Explore Vietnam’ is eenvoudig uit te breiden met een paar extra dagen voor een bezoek aan de kleurrijke bergstammen en markten in en om Sapa of aan het strand in Nha Trang. Wanneer jullie de mogelijkheid hebben de reis te verlengen tot 22 dagen dan zijn de volgende uitbreidingen van het reisprogramma meer dan de moeite waard.

 1. Nha Trang (Whale Island)  4D/3N   Voor paar dagen zon, zee, strand, zwemmen en snorkelen.
 2. Sapa  3D/3N   Voor bezoek aan bergvolkeren, markten, wandelen en rijstvelden.

Reis op maat

Wij hebben deze reis op een echte belevenis voor het hele gezin afgestemd. Met een mooie mix van natuur, ontspannen, zon – zee, ontdekken, cultuur en lokale beleving. Deze privé rondreis Vietnam heeft het allemaal. Heerlijk relaxed en verzorgd, afgewisseld met activiteiten zoals, zwemmen, wandelen, kookles, fietsen, vissen en bootje varen. Van comfortabele hotels tot Homestay met veel lokale beleving. Het verblijf op een luxe cruise boot maakt het helemaal af. De reis is ideaal voor gezinnen met kinderen als je voor het eerst Vietnam bezoekt. Maar natuur lijk is het ook een prima reisroute welke als basis kan dienen voor anderen.

Onder opties staan vele mogelijkheden om deze reis helemaal naar jouw wens te maken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Neem contact op om jouw perfecte ‘Reis op maat’ samen te stellen.

‘Familie reis – Explore Vietnam’

19 dagen – 17 nachten

Ho Chi Minh | Mekong Delta | Hoi-An | Hue | Hanoi | Tam Coc | Halong Bay cruise | Cat Ba

Een avontuur voor het hele gezin waar je onderweg het echte Vietnamese leven kunt ervaren op het platteland, in de drukke steden en in mooie Mekong Delta.  Er is volop gelegenheid om heerlijk te zwemmen, te relaxen op prachtige stranden, kajakken, inktvis vissen en grotten verkennen. Je blijft een nachtje logeren bij een Vietnamese familie, slaapt op een echte cruise boot en verblijft op een tropisch eiland in Halong Bay. Een verzorgde familie rondreis van zuid naar noord Vietnam.

 • Logeren bij de locals thuis
 • De hoogtepunten van het land
 • Spannende activiteiten met veel afwisseling voor jong en oud
 • Genieten en relaxen van zon, zee, strand en snorkelen
 • Vrijheid van privé vervoer en invulling van reisprogramma
 • Professionele reisbegeleiding en lokale gidsen
 • Ontdek en ervaar het leven op het platteland

Vietnam

Reisbeschrijving dag tot dag 

Dag 1:     Vlucht Amsterdam – Ho Chi Minh City

Start van jullie Vietnam reis. Een vlucht van Amsterdam naar Ho Chi Minh City, met tussenstop, duurt in totaal ongeveer 14-16 uur. Wij adviseren graag.

Dag 2:     Aankomst Ho Chi Minh

Welkom in Vietnam! Als dit jullie eerste kennismaking is met een Vietnam, zal het vast een overweldigende indruk maken. Daarvoor staat onze lokale agent klaar op het vliegveld om jullie op te wachten. Te midden van de chaos aan vele auto, brommers, fietstaxi’s en fietsen die er rijden weet hij jullie veilig, comfortabel  en snel naar jullie hotel te brengen. Daarna kun je in alle rust even bijkomen van de lange vlucht, een bad nemen, de omgeving verkennen en/of relaxen om zo te wennen aan het warme klimaat.

Dag 3:     Ho Chi Minh

Vandaag hebben jullie de tijd aan je zelf om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Ho Chi Minh City of Saigon zoals het voorheen heette, heeft veel bezienswaardigheden voor jong en oud. Naast de vele Frans koloniale gebouwen heb je er het centrale postkantoor ontworpen door Gustave Eiffel  en de Notre Dame, geïnspireerd door zijn tegenhanger in Parijs. Daarnaast heb je er verschillende tempels als bijvoorbeeld de Thien Hau-tempel, ook wel bekend als ‘De Tempel van de Hemelse Dame’.

Voor de kinderen zijn echter het War Remnants Museum, Cho Lon / Chinatown en/of de Chu Chi tunnels interessanter voor een bezoek. Neem ergens in een lokaal restaurant een lekkere lunch om  vervolgens het War Remnants Museum te bezoeken, dat een meeslepend beeld geeft van de Amerikaanse oorlog, zoals de Vietnamezen de Vietnam oorlog noemen. Vervolg je trip door de stad met een bezoek aan District 5, voorheen bekend als Cho Lon of Chinatown. Cho Lon, of ‘grote markt’, met zijn smalle drukke straatjes is het populairste deel van de stad onder de etnisch Chinese bevolkingsgroep. Opgericht in 1778, verkoopt de markt een verbluffende hoeveelheid goederen en producten, variërend van vis tot wierook. Voor de kids een walhalla om rond te neuzen. Een goed alternatief is de Ben Thanh markt, waar allerlei typische Vietnamese koopwaren worden verkocht. Maar om te zien hoe de Vietnamezen schuilden, door lang onder de grond te leven tijdens de Vietnamoorlog, moet je naar de Chu Chi tunnels net buiten de stad. Een belevenis voor jong en oud.

Optioneel

 1. Chu Chi Tunnels
 2. Street food tour HCMC
 3. Night food tour op een Vespa
 4. Privé City Tour Saigon (HCMC)

Dag 4:     Ho Chi Minh – Mekong Delta tour

In drie dagen tijd gaan jullie op uiteenlopende manieren de Mekong Delta ontdekken. Haast teveel om te beschrijven wat je allemaal zult zien. Na het ontbijt in het hotel is aansluitend de transfer naar Ben Tre. Hier maken jullie een boottocht op de Mekong rivier om wat sight-seeing te doen en de lokale activiteiten op de rivier te aanschouwen. Onderweg is er een stop om te zien hoe mensen stenen en zouten maken en een kokosnoten werkplaats te bekijken. Je boot passeert de baaien Cai Son en Nhon Thạnh waar lokale families matten maken. Jullie tocht wordt vervolgd door een trekwagentje (xe loi) te nemen om rijst- en groente tuinen te passeren. Bij het huis van Mr. Hai Ho is een stop om te leren hoe je lokaal voedsel klaarmaakt. Geniet van een lunch bij Mr. Hai’s huis. In de middag nemen we een roeiboot door een waterpalm kreek terug naar Ben Tre City om naar Cho Lach (40 km) te gaan. Je mag de familie van de Homestay waar je verblijft helpen het diner te bereiden. Daarna is er tijd om te relaxen in de mooie en weelderige tuin. Een Homestay met een geweldige Feel-Good beleving.

Dag 5:     Cho Lach – CanTho

Ook vandaag is het weer volop genieten van wat de Mekong Delta zoal te bieden heeft. Afhankelijk van jullie wensen en voorkeuren, wordt er geluncht bij een lokale familie, bezoek je een bijen farm, maken jullie een boottocht door kleine groene kanaaltjes langs de mooiste rijstvelden afgewisseld met een wandeling of een fietstocht. Onderweg zijn er mogelijkheden om kleine lokale fabriekjes te bezoeken waar rijstnoedels worden gemaakt. De tour eindigt vandaag in Can Tho. Een tocht  naar het het hart van de Mekong Delta, met de mooiste rijstvelden, kanalen, rivieren en kleurrijke boten. Je overnacht in CanTho.

Dag 6:     CanTho – Ho Chi Minh City

Na het ontbijt gaan jullie aan boord van een sampan-boot naar de Cai Rang (of Cai Be) drijvende markt, de drukste en levendigste floating markets in de regio. Je zult je ogen uitkijken naar de levendige activiteiten op het water, hoe de lokale bevolking woont, werkt en daarnaast de schitterende natuur. Bewonder de enorme hoeveelheid exotisch fruit, groenten en vakkundig handgemaakte regionale producten. Jullie gaan naar de boten toe om te praten en te onderhandelen met de handelaren. We zullen ook een bezoek brengen aan enkele van de lokale snoep- en koekjesfabrieken en varen door het groene waterlandschap om de lokale huizen, groene boomgaarden en scheepswerven te zien. De boottocht eindigt rond 11.00 – 11.30 uur op de pier. Na de lunch brengen we je terug naar je hotel in Ho Chi Minh City (Saigon).

NB.    De exacte invulling van de driedaagse Mekong Delta tour is afhankelijk van de gekozen overnachtingen (Homestay, hotel en/of rivier cruise). Het programma kan daarom lichtelijk afwijken maar in essentie dezelfde elementen bevatten.

Dag 7:     Ho Chi Minh City – DaNang – Hoi An

Na een goed ontbijt worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Danang. Daar staat de chauffeur klaar voor een ritje van een half uur naar het 30 km. verderop gelegen Hoi An. Volgens velen de mooiste plaats van Vietnam. Hoi An is een historisch handelsstadje, gelegen aan de Thu Bon rivier waar je je terug waant in lang vervlogen tijden. Het is niet verwonderlijk dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Behalve het prachtige oude centrum en de schoonheid van het platteland om Hoi An is het ook een aantrekkelijke badplaats met mooie stranden op een paar kilometer van de stad. Kies zelf of je een hotel wilt in de oude stad of juist op loopafstand van het strand bij de boulevard. Ons hotel bij het strand verzorgt een shuttle dienst naar Hoi An. Echter bij het hotel in Hoi An kun je een fiets of een brommertje huren in de stad waarmee je eenvoudig naar het strand kunt. Aan jou de keuze.

Dag 8-9:  Hoi An

Deze dagen kunnen jullie deze prachtige en kleurrijke plaats gaan verkennen. Als je vroeg opstaat, kun je de drukke markt langs de rivier bezoeken. In de haven varen de vissersbootjes af en aan. Misschien wil je wel een boottocht maken over de Thu Bon rivier of met de fiets Hoi An en omgeving verkennen. Maar gewoon relaxen aan het heerlijke strand kan natuurlijk ook!
Tijdens jullie verblijf in Hoi An kunnen jullie optioneel (niet inbegrepen) de mooie omgeving op een bijzondere manier ontdekken tijdens een tocht op de fiets en met de boot, waarbij jullie het leven op het platteland en van de vissers van dichtbij meemaken. De handen gaan uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De Vietnamezen hier peddelen in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! Geïnteresseerd in deze leuke en leerzame dagtocht? Laat het ons weten!


TIP
    Ben je op zoek naar een nieuw pak of jurk? Laat het je door een klerenmaker aanmeten en binnen 24 uur heb je een maatwerk kostuum of galajurk. Hoi An staat bekend om zijn klerenmakers. Neem van thuis een foto mee van het kledingstuk dat je voor ogen hebt.

Optioneel

 1. Dag tour rond Hoi An
 2. City tour met boottocht
 3. My Son excursie
 4. Cooking class
 5. Snorkel tour Cham eilanden

 Dag 10:    Hoi An – Hué

Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar Hué. Een werkelijk een adembenemend mooie route langs lagunes en vissersdorpjes. Onderweg passeer je de schitterende Marble Mountains en is er een stop bij het Cham Museum. Je ziet hoe de Vietnamezen in grotten en tempeltjes bid en offer plaatsen hebben gemaakt om tot Boeddha te eren. In Hue wordt je afgezet bij jullie hotel en heb je verder de tijd aan jezelf.

Dag 11:    Hué

Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een City-Tour door Hue, de oude hoofdstad van Vietnam onder de Nguyen dynastie van 1802-1945. Een van de hoogtepunten is de machtige Citadel met  prachtige Vietnamese cultuur en architectuur. Het is eigenlijk een uitgestrekt complex bestaande uit de keizerlijke stad, verschillende musea, meren en mooie tuinen, alles aangelegd in een reeks concentrische cirkels. Vervolgens maken jullie een boottocht over de Parfumrivier. Gelegen aan de oever van de rivier ligt de Thien Mu pagode, een zeer populaire bestemming bij een bezoek aan Hue Vervolgens staan de graftombes van koning Ming Mang en Koning Khai Dinh op het programma. Deze behoren tot, de mooiste architectonische werken uit de Nguyen dynastie. Aan het einde van deze culturele highlight keren jullie terug bij het hotel. 

Optioneel

 1. Hue City tour
 2. Motorfiets tour Chuon lagune
 3. Dans en muziek voorstelling in Citadel
 4. Koninklijk diner

 Dag 12:    Hué – Hanoi

Afhankelijk van de vluchttijden naar Hanoi, worden jullie na het ontbijt naar het vliegveld gebracht voor jullie vlucht. Bij aankomst op het vliegveld staat de auto met chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen, dat in het ‘Old French Quarter’ ligt. Neem de tijd om door de drukke straatjes te slenteren. Het is een aaneenschakeling van indrukken, geuren, kleuren en een uitstekende plek om een uniek souvenir op de kop te tikken of van de vele lekkernijen op straat te genieten.

Dag 13:    Hanoi

Hanoi is sinds de hereniging na de Vietnamoorlog weer de hoofdstad van het hele land. Neem de tijd om deze boeiende stad met zijn authentieke uitstraling te leren kennen. Hanoi heeft een totaal andere uitstraling dan Ho Chi Minh City. Enkele highlights die je kunt bezoeken zijn; Tran Quoc pagode, Hoa Lo-gevangenis, het Mausoleum van Ho Chi Minh (op maandag en vrijdag gesloten), de Temple of Literatur, het Hoan Kiem meer dat dicht bij jullie hotel ligt en een bezoek aan het unieke en typisch Vietnamese waterpoppentheater voor een ‘Water Puppet show’.

Optioneel

 1. Hanoi Classic tour (incl. lunch)
 2. My Village Circusshow
 3. Ionah dans en muziek theater show
 4. Hanoi Street Food Tour

 Dag 14:    Hanoi – Dagtocht Tam Coc

Vandaag maken jullie een dagtocht naar Tam Coc, een van de absolute hoogtepunten tijdens jullie reis. Het is een rit van zo’n twee en half uur met onderweg een bezoek aan Hoa Lu, de historische hoofdstad van het land. Lopend over de stenenbrug kom je hier bij enkele bijzonder mooie tempels in een schilderachtige omgeving. Hoe dichter je bij Tam Coc komt hoe mooier het landschap van Kast bergen afgewisseld met pittoreske rijstvelden wordt. In Tam Coc is er eerst een Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend ga je met een privé roeiboot twee en half uur varen over een smalle rivier en watertjes. Let op hoe de roeiers/-ters de boot met hun voeten en benen roeien i.p.v. met hun handen en armen. Tijdens de tocht moet je verschillende keren je hoofd bukken tijdens de doortocht onder door natuurlijke tunnels. Samen met de stijl oprijzende Kast bergen, het groene landschap en de meanderende rivier maakt dit het af tot een sprookjesachtig plaatje. Het gebied wordt ook wel “het Halong Bay op het land genoemd”. Na afloop van de boottocht staat er nog een wandeling door de rijstvelden op het programma naar de Thai Vi Tempel. Aansluitend is de transfer terug naar Hanoi.

Ninh Binh / Tam Coc

Dag 15:    Hanoi – Halong Bay cruise

Vandaag gaan jullie naar Halong Bay, voor velen het absolute hoogtepunt van een Vietnamreis. Tijdens deze vrij lange rit is er een sanitaire stop en gelegenheid wat te shoppen (niet verplicht). Rond de middag worden jullie aan boord ontvangen, kun je inchecken in je hut en is er aansluitend een heerlijke lunch in het restaurant van de boot. Ondertussen vertrekt het schip en zet zeil richting Halong Bay. Tijdens de eerste stop kunnen jullie een mooie grot bezoeken. Er is volop gelegenheid om te zwemmen en relaxen op het strand van een tropisch eiland. Wanneer je wat energie kwijt wilt kun je de top van de heuvel beklimmen voor een schitterend uitzicht over Halong Bay. Terug aan boord is het tijd voor lekker relaxen op het zonnedek en genieten van het kristalheldere water tussen de duizenden spectaculaire kalkzandstenen eilandjes van Halong Bay. Heb je zin om een inktvis te vangen, vraag de bemanning dan om wat visgerei. ’s Avonds bij een prachtige zonsondergang kun je genieten van een heerlijk diner aan boord.

Optioneel

 1. Halong Bay cruise 3 D / 2 N in plaats van 2 D / 1 N.

 Dag 16:    Halong – Cat Ba Island

De dag begint rond 6 uur in de ochtend met Tai Chi (niet verplicht)! Daarna volgt een uitstekend ontbijt en heb je de mogelijkheid om even te kajakken. De boot zet vervolgens weer zeil en vaart over het heldere water, tussen grillige rotspartijen naar enkele drijvende vissersdorpjes. Als je het leuk vindt kun je aan boord deelnemen aan een kookworkshop en genieten van een heerlijke lunch. Ondertussen vaart de boot terug naar de pier van waar jullie met een kleinere boot naar Cat Ba eiland worden gebracht. Hier maken jullie een korte wandeling door Catba national park om vervolgens in te checken in jullie hotel. De rest van de dag hebben jullie de tijd aan je zelf voor een drankje of te genieten van zon, zee en strand.

Halong Bay

Dag 17:    Cat Ba Island

Het is vandaag helemaal aan jullie om de dag in te delen. Uiteraard kun je relaxen en genieten van het eiland met zijn prachtige natuur, enkele zandstranden en kleine verscholen vissersdorpjes in de verschillende baaien. Er zijn wel mooiere stranden, echter het water is zeer helder en ideaal voor snorkelen of kajakken. Wil je liever wat actievers dan is een bootje huren een uitstekend idee. Het stelt je in de gelegenheid om naar één van de meer dan 300 tropische eilanden in de archipel te varen. Hien Hao, Cat Trai Gai en Duong Gianh zijn de dichtstbijzijnde eilanden. Het Cat Ba NP behoort tot één van de mooiste nationale parken in Vietnam.

Dag 18:    Hanoi

Na het ontbijt is er kort gelegenheid voor een laatste duik op Cat Ba Island. Daarna worden jullie met de boot weer naar het vasteland worden gebracht, om van de pier terug gebracht te worden naar jullie hotel in Hanoi. Mocht je koffer nog een plekje vrij hebben kun je een laatste souvenir kopen. Dit is jullie laatste overnachting in Vietnam.

Dag 19:    Vertrek

De tijd is omgevlogen en voor je het weet zit je al weer in het vliegtuig naar huis. Tijd om de koffers te pakken en afscheid te nemen, voordat de chauffeur jullie naar het vliegveld brengt voor de terugvlucht.

Reis aanpassen en/of uitbreiden

Deze reis biedt in een notendop zo’n beetje alles wat Vietnam te bieden heeft. Maar het is goed denkbaar dat je het op onderdelen aan wilt te passen op jou specifieke wensen, mogelijkheden en reisbudget. Er zijn heel veel mogelijkheden, wij adviseren je graag. Denk aan het verlenging van de Halong Bay Cruise met één dag of een paar extra dagen rondom Sapa om de meer afgelegen en minder toeristische bergmarkten en kleurrijke bergvolkeren te bezoeken. Maar je kunt ook een deel van deze reis nemen en deze al dan niet combineren met een week Cambodja of Laos. Er zijn heel veel mogelijkheden, wij adviseren graag.

1. Nha Trang of Whale Island 4 D – 3 N

Een paar dagen extra genieten aan het strand van Nha Trang of Whale Island! De badplaats Nha Trang is een moderne stad met een mooie boulevard, azuur blauwe zee en prachtige zandstranden. De kinderen kunnen heerlijk spelen en zwemmen op het strand terwijl je als ouders onder het genot van een cocktail kunt relaxen, een manicure of een massage behandeling ondergaat. Zoek je toch iets actievers, dan kun je met een boottochtje, voor wat snorkelen of duiken naar Monkey Island gaan. Of jullie stappen op de fiets voor een bezoekje aan de BaHo watervallen.

2.  Sapa 3 D – 3 N

Een bezoek aan Sapa in het hoge noorden van Vietnam mag eigenlijk niet ontbreken op jullie Vietnam Explorer reis. Even wat verkoeling in het in de bergen gelegen Sapa. Een stadje omgeven met de mooiste rijstvelden van Vietnam, kleurrijke minderheden als de Black Hmong, Red Zao, Flower Hmong en vele andere. Een prachtig avontuur voor het hele gezin en speciaal voor de kinderen, die begint met een nachttrein ervaring wat doet denken aan de befaamde ‘Orient Express’.

Sapa & Can Cau

Overige verlengingen

 • Combineer je Vietnam reis met een bezoek aan Cambodja.
 • Combinatie reis met het onbekende Laos.
 • Combinatie Vietnam reis met het imposante China.

Inclusief

Een driedaagse tour door de Mekong Delta. Een bezoek aan de historische steden Saigon, Hue, Hoi An en afsluitend  Hanoi met het befaamde Old French Quarter. Halong Bay cruise op een Vietnamese jonk en overnachten op een eiland. Een dagtocht naar Hua Lu, de historische hoofdstad en Tam Coc. Tam Coc waar je met een roeibloottocht door een adembenemend kastlandschap vaart en ook wel het Halong Bay op het land wordt genoemd.

Let op!

Als gevolg van weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden, kunnen luchtvaart- en/of bootmaatschappijen onverwacht en tot op het laatste moment wijzigingen in hun diensten aanbrengen die het noodzakelijk maakt het reisprogramma aan te passen. Je kunt er op vertrouwen dat wij alles zullen doen om in dergelijke situaties, voor zover mogelijk in overleg, een aangepast en vergelijkbaar programma te bieden, in hoeverre dat mogelijk is.

Bepaal je eigen tempo

Jullie reizen op eigen gelegenheid, dus niet in een groep maar wel verzorgt. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen plan te trekken. Je bent niet afhankelijk van vertrekdata en toch kun je onbezorgd genieten. Het vervoer en overnachtingen zijn geregeld. Er zijn legio mogelijkheden voor bijzondere excursies met Engels sprekende gids of opties om de reis aan te passen. Te veel om hier allemaal te noemen. Wij verwijzen graag naar de lijst met opties. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Hoe beter wij jullie voorkeuren kennen, hoe beter wij de reis voor jullie op maat en als een echte belevenis kunnen samenstellen.

Binnenlandse vlucht en/of trein

Voor de lange afstanden is het soms handiger om een binnenlandse vlucht te nemen. Maar een nachttrein is soms een uitstekend alternatief. Het is zeker een extra belevenis en je ziet meer van het landschap. Vroegtijdig boeken is in beide gevallen aan te raden vanwege de beperkte beschikbaarheid van vlieg- en trein tickets.

Uitbreidingsmogelijkheden van de reis

De 19 daagse ‘Familiereis – Explore Vietnam’ is eenvoudig uit te breiden met een paar extra dagen voor een bezoek aan de kleurrijke bergstammen en markten in en om Sapa of aan het strand in Nha Trang. Wanneer jullie de mogelijkheid hebben de reis te verlengen tot 22 dagen dan zijn de volgende uitbreidingen van het reisprogramma meer dan de moeite waard.

 • Nha Trang – Whale Island (Zon, zee, strand, zwemmen en snorkelen
 • Sapa   (Bergvolkeren, markten en rijstvelden)

1. Nha Trang / Whale Island 4 D – 3 N

Een paar dagen extra genieten aan het strand van Nha Trang of Whale Island! De badplaats Nha Trang is een moderne stad met een mooie boulevard, azuur blauwe zee en prachtige zandstranden. De kinderen kunnen heerlijk spelen en zwemmen op het strand terwijl je als ouders onder het genot van een cocktail kunt relaxen, een manicure of een massage behandeling ondergaat. Zoek je toch iets actievers, dan kun je met een boottochtje, voor wat snorkelen of duiken naar Monkey Island gaan. Of jullie stappen op de fiets voor een bezoekje aan de BaHo watervallen.

Vietnam beach Nha Trang - Mango Travel

Strand van Nha Trang

In plaats van het toeristische Nha Trang met zijn luxe resorts, kun je het ook kiezen voor een verblijf op het relaxte Whale Island. Dit heerlijk eiland, op nog geen twee uur rijden van Nha Trang, ademt rust uit. Het eiland is een tropisch plaatje, geheel auto vrij, heeft prachtige witte stranden met overhangende palmbomen. De plek bij uitstek om even op adem te komen, te snorkelen en wat te zonnen. De huisjes waarin jullie verblijven zijn eenvoudig ingericht en vrij basic, wat het totale plaatje helemaal compleet maakt.

In plaats van Ho Chi Minh City naar Danang vliegen jullie naar Nha Trang, waar jullie drie dagen later per vliegtuig weer vertrekken voor een vlucht naar Danang / Hoi An.

Dag 1 – 6 Idem als 19 daagse reis
Dag 7 Ho Chi Minh – Nha Trang (Vlucht)
Dag 7 – 9 Nha Trang (Whale island)
Dag 10 Nha Trang – Danang  / Hoi An (Vlucht)
Dag 11 – 22 Idem aan dagen 8-19 in 19 daagse reis

REISSOM

 • 1. Nha Trang 4 D – 3 N     Prijs incl. bijkomende vlucht € 225,- p/p. o.b.v. 4 personen.
 • 1a. Whale Island 4 D – 3 N Prijs incl. bijkomende vlucht € 195,- p/p. o.b.v. 4 personen.

INCLUSIEF

 • Transfers en excursies als beschreven
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Eventueel boot naar Whale island
 • Twee binnenlandse vluchten
  • Ho Chi Minh – Nha Trang (I.p.v. Ho Chi Minh – Danang / Hoi An)
  • Nha Trang – Danang (Hoi An)

2.  Sapa 3 D – 3 N

Een bezoek aan Sapa in het hoge noorden van Vietnam mag eigenlijk niet ontbreken op jullie Vietnam Explorer reis. Even wat verkoeling in het in de bergen gelegen Sapa. Een stadje omgeven met de mooiste rijstvelden van Vietnam, kleurrijke minderheden als de Black Hmong, Red Zao, Flower Hmong en vele andere. Een prachtig avontuur voor het hele gezin en speciaal voor de kinderen, die begint met een nachttrein ervaring wat doet denken aan de befaamde ‘Orient Express’.

Samenvatting

Dag 1 – 13 Idem als 19 daagse reis
Dag 14 Na dagtocht Tam Coc | Nachttrein Hanoi – Lao Cai
Dag 15  Sapa
Dag 16 Sapa Trekking
Dag 17 Sapa – Hanoi per Express bus
Dag 18 – 22 Idem aan dagen 15-19 in 19 daagse reis

Dag 1   Nachttrein

’s Avonds na terugkeer in Hanoi, van de dagtocht naar Tam Coc, stappen jullie rond 22.00 uur in de luxe nachttrein van Hanoi naar Lao Cai. De treinreis is een echte belevenis. Jullie slapen samen in een 4 persoons privé cabine, waarbij je verrast zult zijn van de sfeervolle en luxe inrichting. Wij vinden dat deze tocht niet op jullie reis mag ontbreken.

Dag 2   Sapa

Rond 05.30 uur, vroeg in de ochtend,  komen jullie aan in Lao Cai. Daar worden jullie door de chauffeur opgewacht om in 45 minuten naar jullie hotel in het 40 km. verderop gelegen Sapa te worden gebracht. De rest van de dag kan je op eigen gelegenheid Sapa ontdekken en wat bijkomen van de treinreis.

Dag 3  Trekking

Vandaag staat een leuke trekking op het programma. De wandeling is ook voor kinderen goed te doen. De tocht van 4 km. gaat door het glooiende landschap van de Sapa vallei met zijn rijstvelden, vergezichten, en kleine dorpjes. De schitterende valley met zijn veelkleurige bergstammen in authentieke kleding is werkelijk adembenemend. Neem voldoende geheugenkaartjes mee voor je camera want die heb je wel nodig. Vanuit Sapa wordt het dorp Lao Chai bezocht waar je kunt zien hoe de Black Hmong leven. Er is volop gelegenheid om wat door het dorp te slenteren en met de dorpelingen te kletsen. In Ta Van, waar het Dzay volk woont in schitterende huizen, krijgen jullie een een lunch bij de mensen in huis. De Dzay zijn trots op hun rijke cultuur en laten dat graag zien. Ze maken graag een praatje en jullie hebben alle gelegenheid  om ze van dichtbij te leren kennen. Daarna worden jullie per auto weer teruggebracht naar het hotel in Sapa.

Dag 4   Bergmarkt – Express bus terug naar Hanoi

Vietnam - Flower Hmong - Can Cau - Mango Travel (4)

Flower Hmong – Can Cau

Op vrijwel elke dag van de week is er wel een kleurrijke markt in één van de omliggende dorpen waar verschillende minderheden wonen, met afwisselende kledij. Daarvoor worden jullie vandaag meegenomen naar één van deze markten waar de lokale etnische minderheden in hun prachtige en authentieke kleding hun inkopen doen, het laatste nieuws uitwisselen en producten verkopen. Voor de echte beleving hebben jullie de lunch op de markt. In de loop van de middag vertrekken jullie vervolgens per Express bus terug naar Hanoi. Bij het busstation in Hanoi worden jullie opgewacht om naar het hotel te worden vervoerd.

TIP   Hebben jullie een extra reisdag over, reis je met jonge kinderen en wens je even op adem te komen, is een extra dag in Hanoi na het avontuur in Sapa aan te bevelen. Of boek een extra dag voor verblijf in Sapa.

REISSOM

 • 1    Sapa incl. nachttrein 3 D – 3 N     Prijs op aanvraag p/p. o.b.v. 4 personen.
 • 1a. Sapa incl. 2x bus i.p.v. nachttrein 4 D – 3 N     Prijs op aanvraag p/p. o.b.v. 4 personen.

INCLUSIEF

 • Dag trekking Sapa valley
 • Bezoek bergmarkt.
 • 1 overnachting in nachttrein Hanoi – Lao Cai.
 • 2 overnachtingen hotel inclusief ontbijt
 • Lunch 2x
 • Express bus Lao Cai / Sapa – Lao Cai
 • Transfers en excursies als beschreven

Opties en mogelijkheden

De voorbeeld reizen op onze website zijn ‘Pack & Travel’ reizen, bedoeld om je inspiratie te geven. Onze kracht en passie ligt in maatwerk reizen en reisbeleving. Deze reis en route is zo samengesteld dat je deze helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Hieronder vind je slechts een beperkt aantal opties van de mogelijkheden die er zijn. Heb je iets te vieren of wil je graag iets bijzonders ter gelegenheid van een jubileum of huwelijk, vertel het ons. Wij stellen alles in het werk om er iets bijzonders van te maken. Als wij zeggen maatwerk te leveren dan menen wij dat ook.

OPTIES

Ho Chi Minh City

1. Chu Chi Tunnels – Ho Chi Minh City

Vietnam Ho Chi Minh City - Chu Chi tunnels - Mango Travel (3)

Chu Chi tunnels

Eén van de dingen die bijna op iedereen zijn bucket list staat, is door de Chu Chi tunnels van de Vietcong te kruipen! Vietnam zonder de Vietcong tunnels is als China zonder de Chinese muur. De tunnels liggen zo’n 35 km. buiten Ho Chi Minh City. De wereldberoemde Cu Chi-tunnels zijn een verdedigingsbolwerk onder de grond. Het tunnelstelsel van zo’n 250 km. is volledig aan het oog onttrokken, een meesterlijk verdedigingsbolwerk van de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog. Op verschillende niveaus zijn verblijfsgelegenheden, keukens en zelfs een sanatorium ondergronds gebouwd. Naast de grote verscheidenheid aan boobytrap-vallen word je uitgelegd hoe het luchtverversingssysteem werkte waarbij zelfs de rook van o.a. de keuken van buitenaf niet te zien was. Imponerend en interessant voor jong en oud. Na de excursie word je weer teruggebracht naar je hotel.
Prijs: Privé tour € 53,- p/p. o.b.v. 4 personen (€ 68,- p/p. o.b.v. 2 personen) Join in (= in buitenlandse groep) € 35,- p/p.

2. Steetfood tour Ho Chi Minh City

Eet als de Vietnamees. Achter op de brommer van je gids baan je je een weg door het hectische verkeer van Ho Chi Minh City. Je hoeft geen angst te hebben. Het is een snelle en plezierige manier van transport met een zeer ervaren gids. Nadat hij je gevraagd heeft wat je zoal lust, brengt hij je naar vele verschillende eetgelegenheden om een grote verscheidenheid aan lokaal voedsel te laten proeven. Van met vis, groente of vlees gevulde rijstpannenkoekjes, heerlijke Vietnamese noedelsoep, Street-BBQ, exotische vruchten tot en met een hapje kikker of schorpioen als je het aandurft. De tour start rond 17.30 uur wanneer je bij je opgehaald wordt bij het hotel, waar je ook weer wordt afgezet. De drankjes zijn voor eigen rekening.
Prijs:  Privé tour € 45,- p/p.

3. Night food tour op een Vespa

Bij het vallen van de duister  rond 18.00 uur start deze bijzonder tour en duurt tot 22:00 uur.
Deze nacht tour door Saigon is een nachtelijke excursie, deels Street Food avontuur. Ervaar het nachtleven van Saigon zoals de lokale bevolking dat doet, allemaal zittend achterop een vintage Vespa-scooter.

De nacht tour door Saigon begint met een drankje in ons café met Vespa-thema. De hele avond kun je een verscheidenheid aan eten en drinken proberen in lokale restaurants en proeven van het beste authentieke straatvoedsel van Saigon. Zoef langs de beroemde bezienswaardigheden van Ho Chi Minh-stad terwijl je je een weg baant door het drukke verkeer. We gaan ook naar een coffeeshop in Vietnamese stijl met speciale livemuziek en sluiten de avond af in een opwindende Rock-muziek bar waar de nieuwe generatie Vietnamezen zich ontspannen en pronken met hun unieke stijlen.

Als gast rijd je achterop de Vespa met een ervaren chauffeurs om te genieten en het Vietnamese nachtleven ervaren. Deze tour is inclusief alcohol vrije drankjes, cocktails & snacks bij Café Zoom, lokaal visrestaurant, lokaal Vietnamees pannenkoekenrestaurant, en ‘All you can eat’.
Daarnaast een tour langs de bezienswaardigheden van Saigon-bezienswaardigheden, live muziek café, live rock muziek club. Reis je samen met kinderen? Geen probleem, we kunnen deze tour aanpassen tot een meer kindvriendelijk tour. Inclusief: Vespa, Engelssprekende gids, helmen, ervaren chauffeurs, lokale gerechten, drankjes, regenjas, verzekering, belasting en servicekosten.
Prijs:  € 98,- p/p. o.b.v. 2 personen

4. Privé City Tour Saigon (Ho Chi Minh City)

Om 8.00 uur word je opgehaald bij het hotel voor een dag toer door Saigon met o.a een bezoek aan:

 • Notre Dame Kathedraal
 • The Old Post Office
 • War Remnants museum
 • lacquer factory
 • Giac Lam pagode
 • Cho Lon / China town
 • Thien Hau-tempel
 • Ben Thanh-markt

Allereerst bezoek je de Notre Dame Kathedraal en het oude postkantoor: gebouwd tussen 1877 en 1883. Dit is een van de beste voorbeelden van klassieke Franse koloniale architectuur. Opmerkelijk was dat elke steen die bij de bouw is gebruikt, vanuit Frankrijk naar Vietnam werd verscheept. Haar twee 40 meter hoge torens, bekroond met ijzeren torentjes domineren de skyline van de stad. The Old Post Office is een ander voorbeeld van Franse koloniale architectuur en is ook het grootste postkantoor van het land.

Het War Remnants museum: voorheen bekend als het Museum van Amerikaanse oorlogsmisdaden, is een schrijnend vertoon van de zinloosheid van oorlog. Een deel van de zwart-witfotografie in de tentoonstelling ‘Requiem’ is bijzonder ontroerend, en is opgedragen aan zowel buitenlandse als Vietnamese journalisten en fotografen die tijdens het conflict zijn omgekomen. De tentoonstelling bevat de laatste opnames die deze fotografen hadden gemaakt voor hun dood. De binnenplaats buiten bevat de buit van oorlog, namelijk roestige straaljagers, tanks en kanonnen buitgemaakt op de Amerikanen. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan de lacquer factory om daarna van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant te genieten.

’s Middags is het tijd voor de Giac Lam pagode. Dit is de oudste pagode van HCMC, daterend uit 1744 en een van de mooiste in Vietnam. Binnen wedijveren 98 pilaren en 113 standbeelden en talloze miniboeddha’s om je aandacht. Mis de verbazingwekkende Tree of Wandering Souls niet, waar mensen bidden voor hun zieke familieleden door de namen van hun geliefden op stukjes papier te schrijven en ze vervolgens aan de boom te bevestigen.

Vervolgens een bezoek aan Cho Lon / China town. Deze wijk is de thuisbasis van de 400.000 Chinezen van de stad en heeft vele prachtige tempels en pagodes. Bezoek de Thien Hau-tempel en de Ben Thanh-markt. Deze bruisende en goed georganiseerde markt is erg populair bij toeristen, vooral vanwege de centrale ligging. Het heeft een breed scala aan goederen, variërend van nep schoenen van Nike tot prachtige zijde Ao Dais. Rond 17.00 uur keer je terug in het hotel.
Prijs: € 55,- p/p. incl. alle entreegelden, privé transfer en Engels sprekende gids.

Hoi An

1.  Dag tour rond Hoi An

Na het ontbijt word je opgehaald door onze gids voor een fiets en boottocht over het prachtige platteland rondom Hoi An. Via een lokale markt fiets je naar het dorp Cam Thanh. Al fietsend door de rijstvelden leer je de traditionele manier van rijstproductie van de lokale bevolking kennen. In Cam Thanh zul je verbaasd staan van hoe mooi de kenmerkende huizen op het platteland, gemaakt van de kokosnoot palm, wel niet zijn. Je kijkt je ogen uit hoe de handwerkslieden meubilair maken van waterkokospalm en bamboe. Als het een beetje meezit mogen je handen uit de mouwen, want je gaat meehelpen op het land, waarbij je net als de Vietnamezen zelf op een buffel gaat, en leert hoe de lokale vissers te werk gaan. De tocht wordt vervolgd richting een vissersdorp. De Vietnamezen peddelen hier in unieke Vietnamese bamboebootjes, dat moet jij ook kunnen! In één van de unieke mandbootjes ga je het meer op. Hier heb je de gelegenheid om het vissers leven te ervaren en zelf een vis te vangen met het net van de plaatselijke vissers. Werkelijk  een onvergetelijke ervaring op je reis door Vietnam. Tijdens de lunch bij een lokaal gezin kun je even relaxen om aansluitend aan het eind van de middag terug te keren naar je hotel.
Prijs: € ..,- p/p.

2. City tour met boottocht (Privé tour, halve dag)

De gids pikt jullie op bij het hotel voor een Haal je op bij je hotel een boottocht op de Thu Bon-rivier. Daarna wordt de ochtend doorgebracht met een wandeling door de smalle straatjes van het sfeervolle oude centrum van Hoi An. Deze voormalige haven staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Er zijn een aantal architectonische hoogtepunten die een scala aan invloeden vertonen. Bezoek de vis- en groentemarkt, de Fujian-tempel, de Quan Cong-tempel en de Japanse overdekte brug. Rond de 17e eeuw was Hoi An een van de drukste havens in Zuidoost-Azië, met Chinese, Portugese, Japanse, Nederlandse, Franse en Engelse kooplieden die de stad bezochten op zoek naar specerijen, lakwerk en keramiek. Rijk geworden door de opbrengst van deze handel, bouwden veel handelaren prachtige huizen. Je kunt deze charmante huizen bewonderen langs de Tran Phu-straat, een van de oudste in Hoi An.
Prijs: € 46,- p/p. o.b.v. 2 personen. Inclusief Engels sprekende gids en entree gelden.

3.  My Son excursie

Na het ontbijt in je hotel word je opgehaald voor een trip naar My Son, de vroegere hoofdstad van de Cham beschaving. Het uit de 12e en 13e eeuw daterende tempelcomplex is in 1999 door de UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Wanneer je al eens in Angkor What bent geweest zal je de gelijkenis van de bouwstijl van de meer dan zeventig tempels en gebouwen opvallen. De excursie duurt één dagdeel zodat je tegen lunch tijd terugkeert in Hoi An.
Prijs: Privé tour € 36,- p/p. o.b.v. 4 personen (€ 53,- p/p. o.b.v. 2 personen) Join in (= in buitenlandse groep) € 25,- p/p.

4.  Cooking class (incl. lunch)

Na het ontbijt in je hotel word je opgehaald en ga je met de kok en de andere cursisten naar een lokale markt om inkopen te doen. Ondertussen zal de kok je alles vertellen over de specerijen, ingrediënten en niet onbelangrijk, waar je op moet letten om goede spullen te kopen. Je zult snel merken dat eten en eten bereiden een centraal onderdeel is van de Vietnamese cultuur. In de loop der eeuwen heeft dit geleid tot een fantastische en veelzijdige keuken waar je heerlijk van kunt genieten. Gepakt en gezakt met de boodschappen ga je vervolgens per boot over de Thu Bon rivier naar het restaurant waar jullie de maaltijd gaan bereiden. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van de kok die je enkele heerlijke Vietnamese gerechten leert maken. Daarna is het smullen en genieten van de gerechten die eenieder gemaakt heeft.
Prijs:  Join in € 30,- p.p.

5.  Snorkel tour Cham eilanden (incl. lunch)

’s Morgens wordt je per minibusje naar Cao Dai gebracht om van daaruit per speedboot te vertrekken richting de mooie Cham eilanden. Aan boord krijg je een snorkel en zwemvliezen. Meer heb je niet nodig om een duik in het kristal heldere water te nemen waar je overrompeld wordt door de mooie koralen en kleurrijke vissen. Wanneer je een GoPro camera hebt is het zeer de moeite waard die hier te gebruiken. Terug aan boord vaart de boot naar het parel witte strand. Liggend in een  hangmat onder de palmbomen krijg je hier je lunch geserveerd. Aansluitend is er nog wat tijd voor je rond 14.00 uur terugkeert naar de vaste wal en het hotel.
Prijs:  Join in (= in buitenlandse groep) € 35,- p/p.

Hué

1.  Hue City tour

Na het ontbijt in het hotel word je om 8:00 uur opgehaald door de gids. Hij zal je vandaag de voormalige hoofdstad van Vietnam laten zien. Hue was van 1802 tot 1945 tijdens het bewind van de keizers van de Nguyen-dynastie hoofdstad van het land. In 1993 is Hue door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.  Een van de highlights tijdens de tour is; een cruise in een sampan op de Perfume-rivier naar Thien Mu pagode, of pagode van de Hemelse Dame. Een boeddhistisch heiligdom uit het midden van de zeventiende eeuw. Gelegen aan de oevers van de Perfume River, is het gemakkelijk te herkennen aan de achthoekige toren.Vervolgens bezoek je de Citadel, de zetel van de keizers van de Nguyen-dynastie. De bouw begon in 1804 op bevel van de eerste keizer Gia Long na de zorgvuldig geselecteerde Feng Shui principes. De citadel werd geïnspireerd door vestingwerken van Vauban en bestaat uit drie delen; de hoofdstad, de keizerlijke stad en de verboden stad. Lunch in een lokaal restaurant.

’s Middags staat een bezoek aan het graf van de Tu Duc op het programma. Eén van de meest indrukwekkende koninklijke mausoleums. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het graf van Minh Mang, gelegen aan de linkeroever van de Perfume River. Het graf vertegenwoordigd de perfecte harmonie tussen natuur en architectuur.
Prijs:  Op aanvraag p/p.

2. Motorfiets tour Chuon lagune

Voor de motor fans onder ons een schitterende motorfiets tour achterop als bijrijder. ’s Ochtends vroeg uit de veren. Om 05:00 uur start een interessante 12 km lange motorfietstocht van een uur lang langs de poëtische Nhu Y-rivier, beginnend bij Vinh Ve dorp en eindigend bij Chuon lagune (het eerste deel van het beroemde Tam Giang – Cau Hai lagunestelsel). Bezoekers zullen worden betoverd door de charmante, traditionele architectonische schoonheid van oude paviljoens, bekend als het patroon van familietempels met drakengravures. Prachtige kronkelende paden met kronkelende riviertjes leiden bezoekers door gouden rijstvelden tot aan de Chuon-lagune. Bij aankomst zijn de sampans (boten) klaar voor jullie lagune-avontuur. Je reist door een labyrint van “watervallen” je kunt genieten van de schoonheid van de lagune en het dagelijks leven van de vissers ervaren. Vervolgens staat een bezoek aan een stelt-huis op het programma en kun je genieten van een aantal heerlijke gegrilde zeevruchten met lokaal bier. Terug naar het hotel rond 08:15 uur. Ontbijten.
Prijs:  Op aanvraag p/p.

3.  Dans en muziek voorstelling in Citadel

Koninklijke voorstelling van oude dansen en muziek in de Citadel. In 2003 door UNESCO op de een immaterieel wereld erfgoed geplaatst. Informeer bij ons naar de tijden en mogelijkheden.
Prijs:  Op aanvraag p/p.

4.  Koninklijk diner

Koninklijk diner met een voorstelling van oude muziek op een historische plek. (Minimale groepsgrootte 10 pers.) Vraag ons naar de mogelijkheden.
Prijs:  Op aanvraag p/p.

Halong Bay

Halong Bay cruise 3 D / 2 N

In plaats van 2 dagen en 1 nacht kun je ook kiezen voor een uitgebreide Halong Bay cruise. I.p.v. op dag twee terug te keren naar het vaste land geniet je een extra nacht en dag van het uitzonderlijk mooie natuurgebied in Halong Bay. Verder cruised de boot naar interessante plekjes waar je anders niet zou komen. Je kunt kiezen tussen een comfortabele 3* of luxere 4* cruise.
Prijs:  Op aanvraag p/p.

Hanoi

1.  Hanoi Classic tour (incl. lunch)

Na het ontbijt word je opgehaald door onze Engels sprekende gids voor de Hanoi Classic Tour. Hij brengt je naar de belangrijkst hoogtepunten en bezienswaardigheden in Hanoi, waaronder;

 • Tran Quoc pagode
 • Temple of Literature, de oudste universiteit van Vietnam opgericht in 1076
 • Ho Chi Minh’s Mausoleum (Ma en Vr gesloten)
 • Etnologisch museum (Ma gesloten)
 • ‘Old French Quarter in Hanoi
 • Ngoc Son Tempel

Een mooie tour voor jong en oud met Engels sprekende gids incl. vervoer / entree. Tegen het eind van de middag word je teruggebracht naar je hotel.
Prijs: Privé tour € 55,- p/p. o.b.v. 4 personen (€ 67,- p/p. o.b.v. 2 personen) Join in (= in buitenlandse groep) € 35,- p/p.

2.  My Village Circusshow

Het My Village Circus in Hanoi s een combinatie van traditie en innovatie, waarbij de poëtische schoonheid van het dorpsleven in Noord-Vietnam via een nieuwe circus performance wordt gepresenteerd. Landbouw, bouwactiviteiten, traditionele spellen, levensstijl van Noordelijke dorpsbewoners worden nagebootst door voorouderlijke bamboe-rekwisieten. Het is een adembenemende circus met ritmische dans, jongleren en acrobatiek waarbij verschillende volksmuziek wordt gespeeld met meer dan 20 muziekinstrumenten. De show is gestart in 2005, in Hanoi, door dezelfde makers van AO Show. My Village toerde over de hele wereld van 2009 tot 2012, met meer dan 300 shows in Frankrijk, Nederland, Spanje, België, Griekenland, Zwitserland, Duitsland en Hong Kong.
NB.  Kinderen onder de 5 jaar niet toegestaan
Prijs: tickets € 35,- tot € 45,-

3.  Ionah Show

Ionah Show (Hanoi) is een unieke ervaring die moderne dans, theater, circus, muziek, visuele en lichteffecten combineert. Een vernieuwende en originele voorstelling met bijzondere effecten. Het verhaal: “Ionah” is het verhaal van een mooi jong meisje wiens liefde voor Hanoi net zo puur en sterk is als voor haar geliefde. Een misverstand brengt haar geluk in gevaar door haar in de donkerste hoeken van haar ziel te duwen. Verloren in haar illusie en verblind door woede, wordt Ionah gekweld tussen goed en kwaad door een reeks bovennatuurlijke karakters. Zal Ionah ontsnappen aan haar illusie en in staat zijn om terug te keren naar haar leven van geluk en liefde?
Show Time: elke dinsdag, donderdag en zondag om 19:30 (ongeveer 60 minuten)
Prijs: tickets € 33,- tot € 39,-

4.  Hanoi Street Food Tour

De Street Food Tour is van 18:00 – 21:00 uur. Jullie culinaire wandeltocht begint in de Oude Wijk van Hanoi langs de rand van de Hang Be-markt. Tientallen straatventers verkopen een grote variëteit aan producten van levende zeevruchten tot exotisch fruit en specerijen. Onze deskundige lokale gids geeft inzicht in de fijne kneepjes en tradities van de Vietnamese eetcultuur, inclusief details over ingrediënten en historische achtergronden van populaire noordelijke gerechten. Je eet terwijl je wandelt en probeert de grote verscheidenheid aan tropisch fruit.

Wandelend door het doolhof van bruisende straten, verleid je je smaakpapillen met de beroemde Hanoi-schotel: groene papajasalade met gedroogd rundvlees (Nom bo Kho). Vervolg jullie wandeling langs het Hoan Kiem-meer in de richting van de kerk, stop bij een plaatselijk eetcafé om te genieten van de varkensvlees-pannenkoeken (Banh cuon cha). Kijk toe hoe de chef-koks jullie laten zien hoe dit smakelijke gerecht wordt samengesteld.

Streetfood tour Hanoi - Mango TravelAls je doorgaat naar het sfeervolle hart van de oude wijk, dwaal je langs straatstalletjes en rustige woonstraten waar het lokale leven te zien is en lijkt of er weinig is veranderd sinds Hanoi meer dan 1000 jaar geleden werd gesticht. Je volgende stop is bij een lokale kraam, je kunt Vietnamese sandwich proberen (Banh my), een van de meest beroemde straatvoedsel. Je gaat zitten met de lokale bevolking van Hanoi en proeft verschillende vlees-, groente- en broodspecialiteiten die boven hete kolen wordt geroosterd, voor extra smaak.

Als toetje heb je de keuze tussen een mooie mini-dumplings gevuld met een stuk palmsuiker (Banh troi tau) of een zoete soep gemaakt van verschillende soorten bonen of lotus (che). De wandeling eindigt ’s avonds in een verborgen café met een prachtig uitzicht over het pittoreske Hoan Kiem-meer. Dit moeilijk vindbare café is een van de weinige restaurants in de stad die nog steeds eierkoffie serveert (Cafe Trung), een heerlijke lokale delicatesse die je zult proeven terwijl je de drukte van het stadscentrum beneden bewondert. Of, als koffie niet jouw stijl is, wacht een koud biertje. Of maak de avond af met een stop bij de Beer-hoek op de kruising van de straten Ta Hien en Luong Ngoc Quyen, waar verschillende bars vers bier verkopen. de weg op, met locals en buitenlanders die een levendige menigte vormen.
Prijs:   Op aanvraag p/p. o.b.v. 2 personen.

5.  Waterpoppentheater

Het Water Puppet Theatre is één van de beroemdste attracties in Hanoi. Dit van oorsprong traditioneel Noord Vietnamese watermarionettentheater is hier tot een kunst verheven. De poppen worden met stokken en koorden onder water bediend. Samen met de speciale lichteffecten en de liveband die de voorstelling muzikaal begeleid op traditionele instrumenten maakt deze poppenvoorstelling tot een speciale belevenis. Een voorstelling die jong en oud aanspreekt. Het Hanoi Water Puppet Theater ligt aan de rand van het ‘Old Quarter’, dicht bij het Hoan Kiem meer. Dus gemakkelijk lopend te bereiken.
Prijs: tickets € 8,- tot € 11,-

Combinatie Vietnamreis met Cambodja, Laos en/of China

Een reis naar Vietnam is uitstekend te combineren met Cambodja, Laos of China. Heb je een weekje (of langer) extra? Dan is het zeker de moeit waard om te overwegen het Cambodja met Angkor What (één van de zeven wereldwonderen) of het landelijke Laos te bezoeken. Maar Vietnam kan ook het vertrek of eindpunt zijn van een reis door het imposante China zijn. Laat het ons weten, wij kunnen de perfecte reis voor je samenstellen.

 • Combineer je Vietnam reis met een bezoek aan Cambodja.
 • Combinatie Vietnam reis met het onbekende Laos.
 • Combinatie Vietnam reis met het imposante China.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer (Tenzij anders vermeld)
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

 

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Het eerste hotel dat in een plaats hieronder genoemd wordt is waar wij voor gekozen hebben bij het samenstellen van het reisprogramma voor het ‘Budget’ niveau en het tweede voor het ‘Comfort’ niveau. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je aangeven of je een andere voorkeur hebt. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief.

Hanoi

Voor de overnachtingen in Hanoi zijn wij in deze reis uitgegaan van een comfortabel 3* hotel in of nabij het Old Quarter. Op loop afstand van belangrijkste bezienswaardigheden.

Budget niveau

3* Hotel in / nabij Old French Quarter (Budget niveau)

Comfort niveau

3* Hotel bij Huan Kiem Lake (Comfort niveau)

Alternatieven in Hanoi
1.  Prijsgunstig 4* Hotel in Hanoi
Mooi 4* Hotel & Spa ligt op een centrale locatie in de oude wijk van Hanoi. Op slechts een steenworp afstand van het beroemde Hoan Kiem-meer aan. Veel bezienswaardigheden, zoals de tempel Ngoc Son, de St. Joseph-kathedraal en de citadel van de stad, zijn op nog geen 1 km afstand gevestigd.

Prijsgunstig 4* Hotel 

2.  De Luxe 4* Hotel in Hanoi
Centraal gelegen luxe 4* hotel op minder dan 500 meter gelegen van het Huan Kiem meer. Het hotel is voorzien van alle luxe & Spa.

Luxe 4* Hotel & Spa

Luxe nachttrein

Reizen als in vervlogen tijden. De nachttrein naar Lao Cai doet denken aan de ‘Orient Express’. Een overnachting in deze trein mag niet ontbreken op je reis door Vietnam. Je deelt een 4 persoons cabine met andere reizigers. Het is ook mogelijk de hele cabine privé af te huren.

Luxe nachttrein naar Lao Cai (Sapa)

Sapa

Voor de overnachtingen in Sapa zijn wij in deze reis uitgegaan van een comfortabel 3* hotel in het centrum van Sapa. Op loop afstand van belangrijkste bezienswaardigheden. Het hotel heeft een zonneterras en biedt uitzicht op de bergen. Aan de bar kun je van een drankje genieten.

3* Hotel in centrum van Sapa (Budget en Comfort niveau)

Alternatieven in Sapa
1.  Luxe 4* hotel
Ga je voor wat meer luxe, dan is dit 4* hotel met spa een goed en betaalbaar alternatief.

Luxe 4* hotel met spa

2.   Luxe Spa & 5* Resort
Wil je je een keer echt verwennen? Dit 5- sterren hotel biedt ultra moderne faciliteiten en gezellige accommodatie in Sapa. je kunt er genieten van een duik in het verwarmde binnenbad of ontspannen met een massage in de spa.

Luxe 5* Hotel & Spa

Halong Bay Cruise

Een cruise door Halong Bay is één van de hoogtepunten op je reis door Vietnam die je niet snel zult vergeten. Volgens het programma verblijf je 2 dagen en 1 nacht op de boot. Heb je de gelegenheid, dan is het zeer aan te bevelen je verblijf met een extra dag en nacht te verlengen. Zowel de 3* als de 4* cruise zijn van hoog niveau.

Budget niveau
Kies je voor budget, dan verblijf je op een 3* cruise aan boord van een Vietnamese jonk. Je beschikt over je eigen hut en badkamer. De gezellige hutten zijn in moderne Vietnamese stijl ingericht met houten vloeren en warme kleuren, en voorzien van airconditioning, een minibar, een haardroger en toiletartikelen.

Halong Bay 3* cruise

Comfort niveau
Kies je voor budget, dan verblijf je op een 4* cruise aan boord van een traditioneel houten schip met gastvrije medewerkers. De hutten hebben uitzicht op de baai en zijn uitgerust met airconditioning, houten vloeren, een kledingkast en een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

Halong Bay 4* cruise

Ky Son village Homestay

Een heerlijk verblijf in de Moon Garden Homestay waar je door de gastheer wordt begroet met een glaasje Tisane, een lokaal welkomstdrankje. Het woord Homestay bij de Moon Garden is enigszins misleidend. Je verblijft in een prachtig authentieke 3*/4* accommodatie die van alle gemakken is voorzien. De accommodatie is niet alleen prachtig in het groen gelegen, maar ook gevestigd in oude en authentieke panden. Als je voor Budget hebt gekozen overnacht je in het palenwoning gedeelte met een gedeelde slaapruimte. Bij Comfort slaap je in het historische stenen gebouw en beschik je over een eigen kamer.

Luxe en comfortabele homestay

Hue

Voor de overnachtingen in Hue zijn wij in deze reis uitgegaan van een comfortabel 3*/4* hotel in of nabij het centrum van Hue. Op loop afstand van belangrijkste bezienswaardigheden.

Impressie van Luxe 4* Hotel in Hue

Hoian

Voor de overnachtingen in Hoian zijn wij in deze reis uitgegaan van een comfortabel 3*/4* hotel in of nabij het centrum van Hoian. Op loop afstand van belangrijkste bezienswaardigheden.

Impressie van Luxe 4* Hotel Hoi An

Saigon

Voor de overnachtingen in Saigon zijn wij in deze reis uitgegaan van een comfortabel 3* hotel in of nabij het centrum van Saigon. Op loop afstand van belangrijkste bezienswaardigheden.

Impressie van comfortabel 3* Hotel

Cho Lach Homestay

De Homestay is een milieuvriendelijke accommodatie voorzien van kamers met een ventilator, een rieten dak en een terras. De homestay heeft een eigen restaurant en wordt omgeven door vele boomgaarden. De stad Vinh Long ligt op 20 km afstand. Hier kun  je een boottocht naar de drijvende markt Cai Be maken. De bungalows bieden uitzicht op de tuin en zijn uitgerust met een klamboe en een zithoek. Ze hebben ook een bureau en een waterkoker. De eigen badkamers zijn voorzien van een douche en gratis toiletartikelen. Je kunt gaan fietsen of vissen tijdens je verblijf.

Prachtig in boomgaarden gelegen Homestay

Alternatief in Cho Lach
1.  Boutique 4* Hotel / Resort & Spa
Het Boutique Resort & Spa ligt te midden van weelderige tuinen met tropische vruchten, direct aan de rivier. Je kunt dineren in het restaurant van het hotel dat Vietnamese en internationale gerechten serveert, of gewoon ontspannen bij de bar bij het zwembad.

 4* Boutique Resort met zwembad

Riverboat cruise

Het leven op en rond de Mekong rivier ervaar je het beste vanaf een cruise op deze levendige rivier. De Eyes Cruise vaart over de rivier van Can Tho en biedt comfortabele accommodatie in cabines met een Vietnamese stijl. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes. Aan boord van het schip is een restaurant. De gezellige cabines beschikken over een uitzicht op het water, houten vloeren, een kledingkast en frisgewassen beddengoed. In de eigen badkamer vindt je douchefaciliteiten, een haardroger, slippers en gratis toiletartikelen. De vriendelijke medewerkers van de Mekong Eyes Cruise helpen je waar mogelijk. Je kunt hier ook diverse activiteiten ondernemen, zoals fietsen of kookles.

Mekong Eyes river cruise

Privé familie rondreis ‘Explore Vietnam’ – 19 Dgn.

Duur:   19 dagen 
Code:  
VN-SR-102-TO

Prijsindicatie o.b.v. 4 personen

Deze reis biedt in een notendop veel van wat Vietnam te bieden heeft. Maar het is goed denkbaar dat je het op onderdelen aan wilt te passen op jou specifieke wensen en mogelijkheden. Zoals al onze voorbeeld reizen kun je de route, duur, overnachtingen en programma naar eigen voorkeur aanpassen. Laat je inspireren door deze ‘Pack & Travel’ reizen. Onze kracht en passie ligt in maatwerk reizen en reisbeleving. Er zijn heel veel mogelijkheden, wij adviseren je graag.

NB.   De prijsindicatie is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers en exclusief vlucht van en naar Vietnam.

REISSOM

 • Reissom is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen
  • Volwassenen v.a. € 1.930  en kind 2 t/m 11 jaar € 1.795 op ‘Basis niveau’
  • Volwassenen v.a. € 2.250  en kind 2 t/m 11 jaar € 2.085 op ‘Comfort niveau’
 • Wij maken een reisvoorstel op maat en afgestemd op jullie gezinssamenstelling

Inclusief

 • Transfers en excursies als beschreven.
 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt.
 • Entreegelden tijdens tours en excursies.
 • Lunch op dag 18 en 19.
 • Diner op dag 4,18.
 • Drie binnenlandse vluchten (Incl. luchthavenbelastingen):
  • Ho Chi Minh – Nha Trang
  • Nha Trang – Danang
  • Hué – Hanoi

VERVOER

 • Transfers per auto of minibus met chauffeur.
 • Vliegtuig, drie binnenlandse vluchten.

Exclusief

 • Optionele en extra activiteiten.
 • Intercontinentale vluchten.
 • Vluchten anders dan onder ‘Inclusief’ genoemd.
 • Luchthavenbelasting.
 • Visum.
 • Fooien.
 • Overige maaltijden en drinken.
 • Entrees en toegangsbewijzen anders dan onder ‘Inclusief’ vermeld.
 • Persoonlijke uitgaven (kleding wassen, telefoon, souvenirs enz.).
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Bijkomend per boeking (eenmalig):
  • Boekingskosten á € 22,50
  • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,-
  • Bijdrage Calamiteitenfonds reizen á € 2,50
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld.

Optionele reisblokken / excursies

 • Verlenging 3-5 dagen bergvolkeren Sapa
 • Combinatie Vietnam reis met Cambodja >5 dagen. 
 • Combinatie Vietnam reis met  China >5 dagen.
 • Combinatie Vietnam reis met Laos >5 dagen. 

 Extra opties

 • Body Massage (2 uur) bij aankomst.
 • Trein i.p.v. vlucht tussen Hue – Hanoi
 • Extra overnachting in Saigon, Mekong Delta, Nha Trang, Hoi An, Hue, Hanoi, Halong Bay, Hue
 • Verlenging verblijf v.a. € 25,= p/p/n.
 • Wijzigen / upgrade overnachtingen.

Upgrade / speciale wensen

De reis zoals hiervoor beschreven kan als inspiratie dienen om met ons een reis naar eigen wens samen te stellen. Er zijn vele mogelijkheden om de reis aan te passen, te upgraden en/of te verlengen. Wij helpen daar graag bij.

*   Prijzen zijn afhankelijk van wisselkoersen, seizoen, tickets en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Een aanvraag is geheel vrijblijvend tot je besluit te boeken nadat je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en offerte. Eenmaal geboekt, garanderen wij de prijs. Zie ook: reisvoorwaarden.

 • Bij de beschrijving van de reis en het programma zijn wij uitgegaan van het Comfort - Niveau. Dat wil zeggen, een zeer volledige privé rondreis en van hoogwaardig niveau qua overnachtingen. Geef je de voorkeur aan meer Budget of juist extra Luxe? De beschreven reis dient ter inspiratie om jouw privé reis door Vietnam op maat te maken. Het is aan helemaal aan jou of je de route en reisprogramma zoals gepland wilt volgen of wilt uitbreiden / inkorten. Op basis van je voorkeur maken wij de reis voor jou op maat.

  NB.   De prijsindicatie is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers en exclusief vlucht van en naar Vietnam.

  DEZE AANVRAAG IS VRIJBLIJVEND EN VERPLICHT JE TOT NIETS!

   

  Budget, Comfort of Luxe niveau

  Maak hier je keuze van comfort niveau voor je reisprogramma.

  Uitbreiding reis tot 22 dagen

  Je kunt hieronder aangeven dat je jullie reis willen uitbreiden tot in totaal 22 dagen. Geef je wensen aan en wij maken een aangepast reisprogramma voor je. Je kunt uiteraard ook beide bestemmingen aanvinken maar dan wordt de reis langer. Twijfel je, geen probleem! Je zit nog nergens aan vast. Na ontvangst van de aanvraag nemen wij contact met je op. 

  Hier kun je aangeven of je één van de vele opties zoals onder het tabblad 'Opties' vermeld wilt toevoegen aan je reisprogramma.

  Extra verblijf in een stad

  Hieronder kun je aangeven waar je graag wat langer wilt verblijven. Wil je het verblijf met langer dan één dag ergens verlengen, schrijf dat dan in de toelichting. Geef ook aan of en hoeveel dagen je reis langer mag duren.

  OPTIES, AANVULLINGEN

  Er zijn verschillende opties om je reis aan te passen. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of upgrade van hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties". Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. In overleg met jou kan je reisplan helemaal op maat worden samengesteld.

  Opties in Ho Chi Minh City (Saigon)

  In Saigon of ook wel Ho Chi Minh City genoemd, zijn zeer veel mogelijkheden om je reisplan aan te passen. Hieronder staan enkele opties. Vraag ons naar de vele andere mogelijkheden.

  Opties in Ho An

  In Hoi An zijn zeer veel mogelijkheden om je reisplan aan te passen. Hieronder staan enkele opties. Vraag ons naar de vele andere mogelijkheden.

  Opties in Hué

  In Hué zijn zeer veel mogelijkheden om je reisplan aan te passen. Hieronder staan enkele opties. Vraag ons naar de vele andere mogelijkheden.

  Opties tijdens Halong Bay Cruise

  In Halong Bay heb je verschillende cruise mogelijkheden.

  Opties in Hanoi

  Selecteer welke activiteiten je in Hanoi aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. 

  Wijzig / Upgrade overnachtingen?

  Wij hebben de overnachtingen met grootste zorg gekozen. Wii zijn echter altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. De beschreven hotels zijn derhalve voorbeelden van wat de mogelijkheden zijn. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Heb je een voorkeur voor een ander type overnachting dan is opgenomen in het reisprogramma? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen.

  Hotel voorkeur

  Je kunt hieronder per plaatse een voorkeur voor een hotel of guesthouse aangeven, wanneer je een upgrade of wijziging wenst. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer.

  Upgrade Hotel Hanoi

  Standaard zijn wij in het reisprogramma tijdens de eerste drie dagen in Hanoi uitgegaan van een comfortabel 3* hotel, centraal gelegen in The Old Quarter. Op loop afstand zijn vrijwel alle grote bezienswaardigheden te bezichtigen.

  Comfortabel 3* Hotel in  the Old Quarter

  Stel je een rustigere plek of wat meer luxe op prijs, dan zijn er divers opties van 2*/3*/4* tot zeer luxe 5* resort / hotels.

  Keuze hotel in Hanoi

  Upgrade Hotel Sapa

  Standaard zijn wij in het reisprogramma voor het verblijf in Sapa uitgegaan van een comfortabel 3* hotel, in het centrum van de stad. Op loop afstand zijn vrijwel alle grote bezienswaardigheden te bezichtigen.

  Comfortabel 3* Hotel in het centrum van Sapa

  Stel je een rustigere plek of wat meer luxe op prijs, dan zijn er divers opties van 3*/4* tot zeer lux 5* hotels.

  Keuze hotel Sapa

  Maak hier een keuze voor een upgrade van je hotel in Sapa.

  Upgrade Hotel Saigon

  Standaard zijn wij in het reisprogramma voor het verblijf in Saigon (Ho Chi Minh City) uitgegaan van een comfortabel 3* hotel, in het centrum van de stad. Op loop afstand zijn vrijwel alle grote bezienswaardigheden te bezichtigen.

  Comfortabel 3* Hotel in het centrum van Saigon

  Stel je een rustigere plek of wat meer luxe op prijs, dan zijn er divers opties van 3*/4* tot zeer lux 5* hotels.

  Keuze hotel Saigon

  Maak hier een keuze voor een upgrade van je hotel in Saigon.

  Upgrade Hotel Cho Lach

  Standaard zijn wij in het reisprogramma voor het verblijf in Cho Lach uitgegaan van een comfortabel gezellig en sfeervolle Homestay midden tussen de boomgaarden.

  Sfeervolle en gezellige Homestay

  Stel je wat meer luxe op prijs, kies dan voor een Boutique resort.

  Keuze hotel Cho Lach

  Maak hier een keuze voor een upgrade van je hotel in Cho Lach

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie Vietnamreis met Cambodja, Loas en/of China

  Een reis naar Vietnam is uitstekend te combineren met Cambodja, Laos en/of China. Heb je een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 19 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Stuur de aanvraag in

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je jouw reis toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte.