Terug naar overzicht

Guilin – Kastgebergte

Code: C-BS-107-Gu
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Transfers van en naar hotel
Overnachting: 2x Overnachting in comfortabel en centraal gelegen 3* hotel.
Excursie: Optioneel diverse excursies en activiteiten met Engels sprekende gids en chauffeur.
Maaltijden: Dagelijks ontbijt in hotel
Prijs: € 165,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Guilin – Kastgebergte (3 dgn.)

Adembenemend Kastgebergte | Reed Flute Cave | Seven Stars Park | Groene rijstvelden

Bij aankomst wordt je gelijk betoverd door het prachtige landschap. Slingerende riviertjes door het puntige kastgebergte en groene rijstvelden trekken je aandacht. Het Seven Stars Park en de Reed Flute Cave, zijn echte topattracties. Veel reizigers komen in Guilin om de volgende dag, direct door te reizen naar Yangshuou. Toch is dat jammer. Met dit reisblok verblijf je twee nachten in Guilin en heb je de gelegenheid deze bezienswaardigheden te bekijken.

China Guilin Mango Travel

Landschap bij Guilin

Dag tot dag

Als reiziger kom je meestal per trein of vliegtuig later in de middag aan in Guilin. Het is een rustige stad waar je even op adem kunt komen en het heeft prima restaurants voor een goed diner.

Dag 1     Aankomst in Guilin

 • Transfer met privé chauffeur van vliegveld of treinstation naar hotel.
 • Overnachting in comfortabel 3* hotel.

Dag 2    Reed Flute Cave – Seven Star Park – Fubo Hill – Elephant Trunk Hill

 • Bezoek hoogtepunten in en rond Guilin op eigen gelegenheid.
 • Verken Chengdu en bezoek People’s Park
  Opties
  1. Guilin Highlight Tour

  China Guilin Mango Flierefluiter grotTravel (12)

  Flierefluiter grot

Dag 3    Vervolg je reis

 • Transfer met auto en chauffeur naar aanlegstijger boot, trein- / busstation of vliegveld
  Opties
  1. Li River Cruise naar Yangshuo

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Bij aankomst in Guilin wordt je gelijk betoverd door het prachtige landschap. Slingerende riviertjes door het puntige kastgebergte en groene rijstvelden trekken je aandacht. Het Seven Stars Park en de Reed Flute Cave, zijn echte topattracties. De Reed Flute Cave, ook wel “Art Palace of Nature” genoemd. Veel reizigers komen in Guilin om de volgende dag direct door te reizen naar Yangshuo. Toch is dat jammer. Met dit reisblok verblijf je twee nachten in Guilin en heb je de gelegenheid de bezienswaardigheden te bekijken.

China Guilin Karst landschap Mango Travel

Kast landschap

Guilin

De stad is omringd door één van de mooiste landschappen in China. En dat is ook de reden waarom reizigers Guilin bezoeken. Wat minder bekend is, zijn de bijzondere eetgewoonten. In Guilin eet men alles wat vier poten heeft: ratten, cavia’s, honden, slangen enz. Neemt niet weg dat het eten uitstekend smaakt.

Seven Stars Park

Het Seven Stars Park is één van de top attracties van Guilin. Dit 120 hectare grote park ligt op anderhalve kilometer van het stadscentrum. Het park ontleent zijn naam aan de zeven bergpieken die samen de Grote Beer constellatie vormen. In het park vind zie je elegante bergen, heldere water- partijen, een wonderlijk steenbos en een grote verscheidenheid aan dieren en planten. Daarnaast zijn er waardevolle culturele bezienswaardigheden, zoals de historische Flower Bridge.

China Guilin Seven Stars Park Mango Travel

Seven Stars Park

De Reed Flute Cave

De Reed Flute Cave ligt net buiten de stad. Schitterend verlicht zoals alleen de Chinezen kunnen, wat bij ons soms als kitscherig overkomt. Ook als je niet van grotten houdt is de Reed Flute Cave een magisch wonderland. Het wordt ook wel het “Art Palace of Nature” genoemd. Het landschap rondom de ingang van de grot is eveneens adembenemend. Een pittoresk kastlandschap met rijstvelden en een klein meertje waar je een bamboevlot-tochtje kunt maken.

Dag tot dag

Als reiziger kom je meestal per trein of vliegtuig later in de middag aan in Guilin. Het is een rustige stad waar je even op adem kunt komen en het heeft prima restaurants voor een goed diner. Gezien de bijzondere eetgewoonten is het raadzaam voorzichtig te zijn en een restaurant te zoeken met een Engelse menukaart. Hiermee voorkom je dat je slang of hond geserveerd krijgt. Neemt niet weg dat het eten uitstekend smaakt.

Dag 1    Welkom in Guilin

Bij aankomst op het vliegveld of treinstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Als je met het vliegtuig bent gekomen heb je al een eerste glimp op kunnen vangen van het sprookjesachtige landschap. Waarschijnlijk kom je in de late middag aan. Maak van de gelegenheid gebruik om de stad een beetje te verkennen en een heerlijk diner tot te nemen.

Dag 2    Reed Flute Cave – Seven Star Park – Fubo Hill – Elephant Trunk Hill

China Guilin Flierefluiter grotMango Travel

Flierefluiter grot

Vandaag kun je op eigen gelegenheid de hoogtepunten in en rond Guilin bekijken. Maak een uitstapje naar de Reed Flute Cave en Fubo Hill. De Fubo Hill is een kastbergtop met verschillende bergtuinen aan de Li River. De Elephant Trunk Hill heeft, met enige fantasie, de vorm van een olifant. Een dag om mooie plaatjes te schieten. Optioneel kun je de tour boeken.

Guilin Highlight Tour

Deze optionele tour laat je alle bezienswaardigheden in en om Guiling zien. De Engelssprekende gids komt je ophalen bij het hotel en gaat je de hoogtepunten van de stad laten zien.

Dag 3   Vervolg je reis

Het ligt voor de hand dat je verder reist naar het schitterende Yangshuo. In het geval dat je het reisblok Yangshuo en Li River cruise boekt, wordt je in de ochtend door de chauffeur naar de aanlegsteiger van de boot gebracht. In andere gevallen wordt je naar het trein- / busstation of vliegveld gebracht.

Li River Cruise naar Yangshuo

Deze optionele cruise is uitstekend te combineren met het reisblok Yangshuo. Dit reisblok start dan met de Li River Cruise van Guilin naar Yangshuo. Onze chauffeur haalt je ’s morgens op en brengt je naar de boot. Dit is de parel van alle trips.

blank

Food market

China Guilin vreemd eten Mango Travel

Weet wat je eet!

 

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Guilin

Je verblijft in een comfortabel 3* hotel op korte loopafstand van het centrum van Guilin, de rivier en het Seven Star Park. Wanneer je wat meer luxe wenst is dat in Guilin geen probleem. Hieronder een impressie van de accommodatie.

3* Hostel / Guesthouse

Alternatieven:

1.     Comfortabel 3*/4* Hotel
Centraal gelegen Hotel / Herberg op slechts 400 meter van de tweeling pagodes en van Gunanmen Tor.

Impressie 3*/ 4* Hotel Guilin 

2. Upgrade luxe 4* hotel

Voor slechts een geringe meerprijs verblijf je in een zeer comfortabel en sfeervol 4* Hotel midden in Guilin. Het hotel is gevestigd in het voormalige Jing Guan Ming Lou thee museum.

Luxe 4* Hotel

Opties / excursies

Hieronder staat een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Guilin. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Guilin Highlight Tour

De Engelssprekende gids komt je ophalen bij het hotel en gaat je de hoogtepunten van de stad laten zien. De eerste stop is de schitterende Reed Flute Cave. De stalactieten, stalagmieten, steengordijnen en bloemen zijn allemaal levensecht en hebben hun eigen verhalen. Daarna bezoek je het Seven Star Park, het Fubo Hill en de Elephant Trunk Hill. Fubo Hill bestaat uit verschillende bergtuinen die het stedelijk landschap in het klein weergeven. Het is een interessante en boeiende tour waarbij je aan het eind weer afgezet wordt bij het hotel (inclusief gids en vervoer, excl. entrees, eten en drinken).

Li River Cruise naar Yangshuo

Dit onderdeel is uitstekend te combineren met het reisblok Yangshuo. Dit start met de Li River Cruise van Guilin naar Yangshuo. Onze chauffeur haalt je ’s morgens op en brengt je naar de boot. Dit is de parel van alle trips.
De Li River Cruise is de mooiste manier om van Guilin naar Yangshuo te gaan. Lekker relaxed varen door één van de mooiste landschappen van China. Na elke bocht in de rivier word je verrast door nieuwe prachtige pieken van het kastgebergte. Links en rechts zie je vredige rijstvelden, spelende kinderen, typische oude dorpjes of een visser op een bamboevlot. De totale lengte van de cruise is 83 kilometer en vaagt ongeveer vijf uur varen, maar het landschap zal je nooit teleurstellen. Zorg dat je voldoende ruimte op je memorycard hebt voor het maken van foto’s en video’s. Aangekomen in Yangshuo wordt je opgewacht om je naar je hotel te brengen.

Passend binnen jouw budget!

Je kunt er voor kiezen om de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties. Een logisch vervolg op je bezoek aan Guilin zou kunnen zijn; Lijiang, Dali of Xi’an. Wij adviseren je graag.

TIP     Overweeg een kleine rondtrip te maken via Yangshuo, vervolgens Ping’an en terug naar Guilin om je reis te vervolgen. Je krijgt dan een mini vakantie in je gehele reis, met prachtige rijstvelden, minderheden afgewisseld met schitterende Kastlandschappen. Zie hiervoor de reisblokken Yangshuo en Ping’an.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  TIP Overleg goed met je reisgenoten wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Dit voorkomt teleurstellingen. Hoe gedetailleerder je aan kunt geven wat jullie reiswensen zijn hoe beter wij de rondreis op maat kunnen samenstellen.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Je verblijft in Guilin in een comfortabel 3* hotel op korte loopafstand van het centrum van Guilin, de rivier en het Seven Star Park. Hieronder een impressie van de accommodatie.Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze Keuze:

  Comfortabel 3* Hotel in Guilin

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.