Terug naar overzicht

Hangzhou – West Lake

Code: C-BS-122-Ha
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Privévervoer van treinstation of vliegveld – hotel in Hangzhou v.v.
Overnachting: 2x Overnachting in comfortabel en centraal gelegen hotel
Prijs: € 172,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Hangzhou – West Lake  (3 dgn.)  

Idyllische ‘West Lake’ | Leifeng tempel | Longjing tea | Broken Bridge | Six Harmonies pagode | Marco Polo

Hangzhou is een parel om te bezoeken. De naam van deze miljoenenstad zal weinigen van ons direct wat zeggen, maar ten tijde van Marco Polo was het al een schoonheid. Je bezoekt Hangzhou niet voor de stad maar om het West Lake. Een prachtig groot sprookjesachtig merenstelsel in het hart van de stad. Het gebied is omgeven met parken, pagodes, tempels, leuke winkelstraten en eettentjes. Om het meer lopen weggetjes. Je kunt te voet of op de fiets deze schitterende tocht maken. Het is ook mogelijk dit met één van de speciale toeristenbusjes te doen, die alle belangrijke attracties aandoen.

Dag tot dag

Hangzhou is prima te combineren met een bezoek per bus of trein aan de metropool Shanghai, het schitterende waterstadje Wuzhen of de Yellow Mountain Mt. Huangshan. Of je maakt handig gebruik van een van de rechtstreekse vluchten van KLM op deze stad voor de heen- of terugreis.

China Hangzhou West Lake Mango Travel

Glasblazer op Hefang Lu street

Dag 1    Welkom in Hangzhou

 • Bij aankomst op het vliegveld, treinstation of busstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen.
 • Je verblijft in een sfeervol en centraal gelegen hotel, op korte afstand van Hefang Lu street en het West Lake.

Dag 2   West Lake en theeplantages

 • Dag ter vrije besteding om bijv. een wandeling langs het West Lake en door de parken te maken.
 • Huur een fiets of maak een boottocht op en rond het West Lake en bezoek het schitterende Boeddhistische Lingyin tempel en neem daar de kabelbaan naar de top van de berg. Hier heb je een schitterend uitzicht en je kunt er de prachtige Tao-kuan tempel bezoeken.
 • ’s Avonds gelegenheid tot bezoek van historische Hefang Lu  straat, met marktkraampjes, straat yoga en dans.
  Opties
  1. Excursie naar de theeplantages met Engels sprekende gids.
  2. Licht en waterspektakel ‘Impression West Lake Night Show’.

Dag 3    Vervolg je China reis

 • Afhankelijk van het vervolg van je reis, wordt je door de chauffeur met de auto naar het treinstation of vliegveld gebracht.
  Optie
  1. Extra nacht in Hangzhou

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan.  Wij nemen dit mee in het reisvoorstel en offerte.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Hangzhou is een parel om te bezoeken. De naam van deze miljoenenstad zal weinigen van ons direct wat zeggen, maar ten tijde van Marco Polo was het al een schoonheid. Je bezoekt Hangzhou niet voor de stad maar om het West Lake. Een prachtig groot sprookjesachtig merenstelsel in het hart van de stad. Het gebied is omgeven met parken, pagodes, tempels, leuke winkelstraten en eettentjes. Om het meer lopen weggetjes. Je kunt te voet of op de fiets deze schitterende tocht maken. Het is ook mogelijk dit met één van de speciale toeristenbusjes te doen, die alle belangrijke attracties aandoen.

China Hangzhou West Lake Mango Travel

West Lake

Hangzhou

Hangzhou is een stad met meer dan 7 miljoen inwoners, op slechts 180 kilometer van Shanghai gelegen. Het is ook één van de meest toeristische bestemmingen in China. Maar als je er eenmaal bent, voelt het als een klein pittoresk dorp dat rust, natuur en romantiek uitstraalt. Je komt hier dan ook niet voor de grote stadsbeleving maar voor het West Lake met zijn prachtige parken, natuur en historische gebouwen er omheen. Hangzhou is het hele jaar te bezoeken en kent vier jaargetijden. In de winter kan het er fris zijn en in de zomer behoorlijk warm.

Longjing theeplantages

Hangzhou (spreek uit als Hangdjo) staat vooral ook bekend om zijn thee. De zogenoemde Dragon Well of Longjing tea is de meest beroemde groene thee in China. Hangzhou wordt gezien als de geboorteplaats van deze nummer 1 thee. Ervaar de rijke thee cultuur en ontvlucht de drukke stad door op de fiets of met een taxi de schitterende Dragon Well thee heuvels te bezoeken. Aan de voet van de heuvels kun je het theemuseum bezoeken en een kopje thee nemen. Je zult er snel achter komen dat een gewoon kopje thee in China niet bestaat. In het theemuseum zie je de vele verschillen van verwerking, bereiding en thee ceremonies. Wanneer je het museum uitloopt kun je verderop in de heuvels bij een van de theeboerderijen een echt kopje Longjing thee proeven.

Boottocht op het West Lake

West Lake

Aankomst en vertrek

Het mooie is dat KLM als enige Europese luchtvaartmaatschappij rechtstreekse vluchten op Hangzhou verzorgt. Daardoor is het een ideaal begin of eindpunt van je China reis. Je kunt eerst rustig bijkomen voordat je de reis richting het hectisch Shanghai, de Yellow Mountain / Mt. Huangshan of één van de vele waterdorpjes zoals Wuzhen, voortzet.

Activiteiten

Overdag heb je alle gelegenheid om het idyllische meer te verkennen. Je kunt er genieten van de natuur, oude tempels en historische gebouwen bezoeken. Rond het meer zijn vele bijzonder leuke attracties als; Leifeng tempel, Broken Bridge, Lingyin tempel, Baochu en de Six Harmonies pagode.

Fiets of boottocht op en rond het West Lake.

China Hangzhou West Lake Mango Travel

Gratis OV fiets

Overal zijn fietsen te huur en dit is een ideale manier om het meer te verkennen. Als je op tijd bent kun je gebruik maken van de Public Bicycle Plan, vergelijkbaar met onze OV-fiets. Je kunt het ook te voet doen, maar onderschat de afstanden niet. Maar misschien is het nog leuker om een boottocht te maken. Op verschillende plekken langs het meer kun je een roeiboot huren of stap aan boord van een ‘Drakenboot’. Je kunt lekker achterover zitten, genieten en aanmeren bij de vele attracties waaronder mooie paviljoens en pagodes.

Lingyin en Tao-kuan tempel
Bezoek de schitterende Boeddhistische Lingyin tempel en neem daar de kabelbaan naar de top van de berg en je hebt een schitterend uitzicht en je kunt er de prachtige Tao-kuan tempel bezoeken.

Wandeling over de historische Hefang Lu straat.
Na een dagje West Lake kun je tegen de avond de historische straat Hefang Lu bezoeken. De straat is niet ver van je hotel. Bij het vallen van de duisternis kun je heerlijk wandelen door deze sfeervolle straat. Sta even stil en kijk naar de groepjes mensen die dans en yoga doen. Geniet van de vele eettentjes, rode lantaarns en marktkraampjes. Vergeet in de drukte niet ook naar de mooi gerestaureerde oude panden uit de Ming dynastie te bewonderen.

Impression West Lake Night Show
De Impression West Lake show is een spectaculaire zang, dans, geluid en lichtshow op het water. Het podium bevindt zich 3 centimeter onder de wateroppervlak waardoor het geheel een magische wereld vormt en het lijkt alsof de acteurs op het water lopen. De show verteld het historische verhaal en over de cultuur van Hangzhou. Evenals in Guilin is deze show ontworpen door de regisseur Zhang Yimou. Hij was ook verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de Olympische spelen in Barcelona. Je zult deze show niet snel vergeten.

Dag tot dag

China Hangzhou West Lake Mango Travel

Pagode boven Hefang Lu street

Hangzhou is prima te combineren met een bezoek per bus of trein aan de metropool Shanghai, het schitterende waterstadje Wuzhen of de Yellow Mountain Mt. Huangshan. Of je maakt handig gebruik van een van de rechtstreekse vluchten van KLM op deze stad voor de heen- of terugreis. Wat je reisplannen ook zijn, we kunnen de transfer van en naar het hotel voor je regelen.

Dag 1    Welkom in Hangzhou

Bij aankomst in Hangzhou wordt je opgewacht door een auto met chauffeur om je naar je comfortabele hotel te brengen. Het hotel is centraal gelegen, op korte afstand van Hefang Lu street en het West Lake.

China Hangzhou West Lake Mango Travel

Toeristenbusje rond het West Lake

Dag 2    West Lake en theeplantages

Je bent vandaag vrij om de dag naar eigen inzicht in te delen. Omdat er zoveel te zien en te doen is, zal het nog lastig worden een keuze te maken. Optioneel kun je kiezen voor een tour naar de theeplantages en / of een bezoek aan de Impression West Lake Night Show.

Opties

1. Excursie naar de theeplantages met Engels sprekende gids.
2. Licht en waterspektakel ‘Impression West Lake Night Show’.

Dag 3    Vervolg je China reis

Afhankelijk van het vervolg van je reis, wordt je door de chauffeur met de auto naar het treinstation of vliegveld gebracht.

Optie
1. Verlenging verblijf in Hangzhou.

Het vervoer tussen de reisblokken zullen wij meenemen in jouw reisvoorstel en offerte.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Hangzhou

In Hangzhou kiezen wij voor een comfortabel 3* hotel, niet ver van het West Lake. Vanuit hier kun je gemakkelijk bij het West Lake en het metro station is op korte loopafstand. Kortom een mooi hotel op een goede ligging om het meer en de binnenstad gemakkelijk te verkennen.

Alternatieven:

1. Boutique 4*Hotel Op loopafstand van metrostation

4* Boutique Hotel

2.  Deluxe 4* hotel met zwembad

Deluxe 4* hotel

Opties / excursies

Er zijn vele opties en mogelijkheden in Hangzhou en omgeving. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes voor jou interessant zijn.

Dag tour theeplantages en West Lake

Optioneel kun je een tour nemen met een Engels sprekende gids die je langs de mooiste plekjes van de Dragon Well theeplantages brengt. Bij een lokale theeboer proef je de echte Longjin thee en bezoekt het theemuseum. Naast de theeplantages bezoek je de highlights rondom het West Lake.

‘Impression West Lake Night Show’

De Impression West Lake show is een spectaculaire zang, dans, geluid en lichtshow op het water. Het podium bevindt zich 3 centimeter onder de wateroppervlak waardoor het geheel een magische wereld vormt en het lijkt alsof de acteurs op het water lopen. De tickets voor deze bijzondere show zijn altijd snel uitverkocht. Vooraf boeken is daarom raadzaam. Wij boeken de tickets voor je.

Verlenging verblijf in Hangzhou.

Hangzhou is relaxed en er valt heel veel te zien, verleng je verblijf met een dag.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties. Kunming, Wuzhen, Xi’an en Shanghai zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In de reisomschrijving zijn wij uitgegaan van een comfortabel 3* hotel, niet ver van het West Lake. Vanuit hier kun je gemakkelijk bij het West Lake en het metro station is op korte loopafstand. Kortom een mooi hotel op een goede ligging om het meer en de binnenstad gemakkelijk te verkennen. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.