Terug naar overzicht

Hong Kong – ‘Europe meets Asia’

Code: C-BS-121-HK
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Overnachting: 2x Overnachtingen in comfortabel 3* hotel in Kowloon
Prijs: € 129,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Hong Kong  ‘Europe meets Asia’ (3 dgn.)

Hong Kong | Metropool| Kowloon | Star Ferry | Zee en strand | ‘Shop till you drop’

Hong Kong is China maar dan anders. Het is een bezoek aan een fascinerende stad waar je ogen en oren te kort komt. Een metropool met een schitterende skyline. Geniet van een dagje strand, ‘Shop till you drop’, maak een uitstapje naar de paardenraces of bezoek “The Peak”. Hong Kong is veel meer dan een tussenstop!

Dag tot dag

China Hong Kong shoppen

Elektrische piano

Hong Kong is een leuke plaats om zelf te ontdekken. De stad beschikt over goed openbaar vervoer en vanuit Kowloon ben je met de metro in “no time” overal waar je naar toe wilt.

Dag 1     Welkom in Hong Kong

 • Bij aankomst op het vliegveld neem je de rail / metro naar je hotel.
 • Overnachting in comfortabel hotel in het hartje van Kowloon.
 • Vrij om op eigen gelegenheid de winkelstraten en markten te verkennen.

Dag 2     Hong Kong verkennen

 • Vandaag is het aan jou om de stad op je eigen tempo te gaan verkennen.
  TIPS
  1. Shoppen in Malls en op markten van Kowloon.
  2. Met de charmante Star Ferry uit 1888 een uitstapje naar Hong Kong Island.
  3. Met het kabeltreintje naar ‘The Peak’ voor een prachtig uitzicht over de stad.
  4. Een dag tocht met de Turbo Jet Ferry naar het Portugees koloniale Macao
  5. Een boottochtje op een Sampan of Chinese jonk vanuit het vissersplaatsje Aberdeen
  6. Een dagje zee en strand op het zuidelijk deel van Hong Kong eiland.

Dag 3     Vervolg je reis

 • Wanneer je terug vliegt naar Nederland heb je vandaag waarschijnlijk nog wat tijd om je laatste souvenirs te kopen omdat de meeste vluchten pas aan het eind van de dag vertrekken.
  Opties
  1. Verleng je verblijf in Hong Kong

Vervoer 

Wanneer Hong Kong de start is van jouw China reis helpen wij je graag met het uitstippelen van de ideale route. Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan en voorkeur van reizen. Het vervoer tussen je reisonderdelen nemen wij automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Voor velen is Hong Kong begin of eindpunt van hun China reis of een tussenstop. De stad is het meer dan de moeite waard om er enige tijd te verblijven. Het is een unieke plaats waar Oost en West elkaar ontmoeten. Je ontdekt de grote contrasten tussen het Aziatische Kowloon met zijn drukte aan winkeltjes, markten en levendigheid aan de ene kant en het meer westerse met moderne architectuur van Hong Kong Island.

Hong Kong

Hong Kong is China maar dan anders. Het is een bezoek aan een fascinerende stad waar je ogen en oren te kort komt. Een metropool met een schitterende skyline. Hong Kong behoort sinds 1997 weer tot China, na honderd jaar een kolonie van Engeland te zijn geweest. Maar het heeft nog steeds een speciale status binnen China. Dat betekend onder andere dat je een grens passeert en een stempel in je paspoort krijgt. De tegenstellingen kunnen niet groter zijn. Op Hong Kong eiland de moderne wolkenkrabbers en het financiële centrum met zeer luxe winkels en aan de overkant in Kowloon de wirwar aan Chinese stalletjes, markten, uithangborden en Shopping Malls waar je 24/7 alles kunt krijgen tegen zeer schappelijke prijzen.

China Hong Kong Parlement Mango Travel

Koloniaal parlementsgebouw Hong Kong

Aankomst en vertrek

Veel reizigers arriveren in Hong Kong op het hypermoderne Chep Lap Kok airport. Vanuit hier is er een prima rail / metro verbinding met hartje Kowloon en Hong Kong eiland. Je kan natuurlijk ook een taxi nemen. Een andere optie is op Guangzhou (Mainland China) te vliegen. Van daar ben je in 2 uur met de trein in Kowloon. Dit is vaak een stuk goedkoper wanneer je vanuit China naar Hong Kong wilt.

Activiteiten

Er is in Hong Kong zoveel te zien en te doen dat het ondoenlijk is om alles te bekijken. Het is daarom verstandig van te voren een kort lijstje te maken. Om je hierbij te helpen enkele bezienswaardigheden en dingen om te doen op een rijtje.

Kowloon
Onderga de hectiek van de marktjes, stands en grote winkels in het Kowloon district. Hier kun je echt alles kopen. Je vindt er kleding, souvenirs, elektronica en zaken waarvan je het bestaan niet eens wist.

Star Ferry

China Hong Kong Star ferry

Star ferry naar Hong Kong Island

Al sinds 1888 verbindt de charmante Star Ferry, Hong Kong eiland met Kowloon. Het is een uitstekende manier om de oversteek te maken. Met de authentieke veerboot vaar je in een kwartiertje naar de overkant en heb je een prachtig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers. Een echte aanrader.

The Peak Tram
Zoek je wat rust in de hectiek van deze miljoenen stad, dan is The Peak Tram een prima optie. Dit kabeltreintje is eind 19e eeuw aangelegd en brengt je naar de Peak Victoria waar je op het terras een drankje kunt nemen en een prachtig uitzicht over de stad hebt. Probeer in het treintje een plaats aan de rechter kant te krijgen omdat je hier het beste uitzicht hebt.

Macao

China Macao Mango Travel

Portugees koloniaal Macao

Heb je een extra dag? Dan is een bezoek aan Macao meer dan de moeite waard. Met de Turbo Jet Ferry reis je snel en comfortabel in 1 uur van Hong Kong naar Macao. De voormalige Portugese kolonie Macao heeft evenals Hong Kong een speciale status binnen China. De stad ademt met zijn blauwe (Uzelejo’s) tegels en uit de 16e eeuw stammende kathedraal een historie van Portugees kolonialisme. Een dag uitstapje waarbij jij je in een andere wereld waant.

Sampan boottocht
Nog veel Chinezen wonen in het vissersplaatsje Aberdeen aan de zuidkust van Hong Kong eiland op een Sampan of Jonk. Het is prachtig om te zien hoe hele families op deze kleurrijke woonboten wonen en werken. Voor 7 euro maak je hier een boottocht op een sampan en maak je een tocht door de haven om het dagelijkse leven van dichtbij te beleven. Vooral ’s avonds, wanneer alles verlicht is, is het een schitterend gezicht.

Zee en strand
Wanneer je de drukte van de stad echt even achter je wilt laten kun je, aan de zuidkant van Hong Kong eiland, een aantal prachtige stranden bezoeken.

Dag tot dag

China Hong Kong Kowloon Mango Travel

Straatbeeld Kowloon

Hong Kong is een leuke plaats om zelf te ontdekken. De stad beschikt over goed openbaar vervoer en vanuit Kowloon ben je met de metro in “no time” overal waar je naar toe wilt. Met de zogenoemde Octopus Card kun je prijsgunstig reizen met het openbaar vervoer en krijg je in sommige winkels zelfs korting. En anders neem je één van de vele taxi’s. Een kort ritje kost niet veel meer dan 5 euro.

Dag 1    Welkom in Hong Kong

Bij aankomst op het vliegveld van Hong Kong neem je de rail / metro naar je hotel. Wij adviseren een hotel in hartje Kowloon te nemen, dicht bij het metrostation. Van daaruit kun je eenvoudig alle interessante plekken in Hong Kong bereiken en je zit midden in het kloppend hart van de stad. Als je per trein of ferry vanaf Mainland China komt geven wij je gedetailleerde info over hoe je het beste kunt reizen. Je verblijft in een comfortabel 3* Hotel in het bruisende Kowloon.

Upgrade opties hotel

 • 4* Hotel in het bruisende Kowloon vanaf € 200,-
 • 4* Hotel op Hong Kong Island vanaf € 185,-
 • 5* Hotel in het bruisende Kowloon of op Hong Kong Island vanaf € 250,-
 • 4* / 5* Hotel met zwembad.

Dag 2    Hong Kong

Je kunt de dag helemaal zelf invullen. Omdat er zoveel te zien en te doen is, is het maken van keuzes vooraf onvermijdelijk. Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal activiteiten en uitstapjes op een rijtje gezet, zie verderop. Maak van de gelegenheid gebruik om in de avond één van de avondmarkten te bezoeken. Van ons krijg je voor vertrek gedetailleerde info.

Dag 3    Vervolg je reis

Je zult gemerkt hebben dat je veel te weinig tijd hebt gehad om de stad echt te leren kennen. Wanneer je terug vliegt naar Nederland heb je vandaag waarschijnlijk nog wat tijd om je laatste souvenirs te kopen omdat de meeste vluchten pas aan het eind van de dag vertrekken.

Optie
1. Verlenging verblijf Hong Kong.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Hong Kong

Impressie van 3* Hotel in het bruisende Kowloon

Alternatieven:

1. 4* Hotel in het bruisende Kowloon met zwembad op loopafstand van de Star Ferry terminal

2. 4* Hotel op Hong Kong Island met zwembad

Alle hotels liggen centraal gelegen op korte loopafstand van het metrostation. De prijzen en beschikbaarheid van hotels in Hong Kong variëren sterk per seizoen. Eenmaal geoffreerd garanderen wij de prijs.

Opties / excursies

Verlenging verblijf Hong Kong

Maak nader kennis met Hong Kong en bezoek eventueel het mooie Macao door je verblijf te verlengen.

Transfer vliegveld – hotel

Hong Kong heeft een prima openbaar vervoer systeem. Vanaf het vliegveld gaat er een metro naar Kowloon en Hong Kong Island. Maar als je voor het eerst aankomt in deze metropool kunnen wij ons voorstellen dat je een transfer naar je hotel op prijs stelt. Optioneel regelen wij een auto met chauffeur die je opwacht bij het vliegveld en je naar het hotel brengt.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Vervoer van en naar Hong Kong is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij na Hong Kong reis wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Kunming en Dali zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In Hong Kong is de keuze van je hotel belangrijk, wellicht meer dan elders. Behalve de voorzieningen die het hotel biedt, is vooral de ligging zeer bepalend. 

  Onze keuze: 

  Wij hebben voor je enkele 3* Hotels in het hartje van Kowloon geselecteerd. Dus centraal gelegen,dichtbij het metro station en op loopafstand van de belangrijke attracties. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving.

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Bovenstaande opties is slechts een impressie van de mogelijkheden, er zijn vele opties. Geef in de toelichting aan wanneer je specifieke wensen hebt.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.