Terug naar overzicht

Huangshan – Yellow Mountain

Code: C-BS-124-Hu
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfer van en naar hotel in Tunxi bij aankomst en vertrek.
Overnachting: 3x Overnachting in sfeervol Courtyard familie hotel in Old Town Tunxi.
Eten: 3x Ontbijt in hotel
Excursie: Optioneel diverse excursies en activiteiten met Engels sprekende gids en chauffeur.
Prijs: € 233,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Huangshan – Yellow Mountain (4 dgn.)  

Yellow Mountain | Historisch Tunxi | Anton Pieck op zijn Chinees | Eeuwenoude Tunxi en Xidi | UNESCO

China Yellow Mountain Huangshan Mango Travel

Rotsformatie Yellow Mountain

Huangshan is Anton Pieck maar dan op zijn Chinees. Dat is waarschijnlijk de beste beschrijving van dit reisblok. Wandelen over de tientallen kilometers lange bergpaden door het gele gebergte van Mt. Huangshan, welke op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat en behoort tot de mooiste van de wereld. Bezoek aan twee pittoreske dorpjes die ook als decor in films worden gebruikt. In dit reisblok zie je China zoals de Chinezen Nederland leren kennen door de windmolens en de kaasmarkt te bezoeken. Hoe Chinees wil je het hebben?

Dag tot dag

Het reisschema geeft je alle vrijheid om je reisroute naar eigen voorkeur aan te passen. Als je via Shanghai, Hangzhou of Wuzhen in Huangshan (Tunxi) aankomt dan is dat waarschijnlijk per trein of bus. Tunxi heeft ook een vliegveld met goede verbindingen naar een groot aantal bestemmingen in andere delen van China.

Dag 1     Aankomst in Huangshan (Tunxi)

 • Transfer met privé chauffeur van vliegveld, trein- of busstation naar je hotel.
 • Je overnacht hier in een authentiek en sfeervol Chinees guesthouse in Old Town Tunxi.

Dag 2     Xidi en Hongcun

 • Bezoek op eigen gelegenheid de historische stadjes Xidi en Hongcon
 • Verken de oude binnenstad van Huangshan (Tunxi)
  Opties
  1. Dag tour met privé auto en Engels sprekende gids naar Hongcun en Xidi.

  China Huanshan Xidi Ancient Town Mango Travel

  Binnenplaats in Xidi

Dag 3     Yellow Mountain

 • Op eigen gelegenheid ga je naar Mt. Huangshan, ook wel Yellow Mountain genoemd.
 • De wandeling door de bergen duurt zo’n 6 uur.
 • Wij adviseren de kabelbaan te nemen.
  Opties
  1. Met privé auto en chauffeur van Tunxi naar Mt. Huangshan.
  2. Extra dag én overnachting in het Mt. Huangshan park.
  3. Verleng je verblijf in Tunxi om de andere historische stadjes in de omgeving te bezoeken.

Dag 4     Vervolg je reis

 • De chauffeur brengt je naar het vliegveld, trein- of busstation voor het vervolg van je China reis.

Vervoer 

Wuzhen en Shanghai zijn een uitstekende bestemming voor het vervolg van je China reis. Maar je kunt ook kiezen voor Guilin, Kunming, Dali, Lijiang of Hong Kong. En dit zijn slechts enkele opties. Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

In dit reisblok bezoek je Huangshan, c.q. de Yellow Mountain, eeuwen oude stadjes en overnacht je in het historische centrum van Tunxi (Huangshan). De gele bergen van Huangshan doen bijna episch aan en in de oude omliggende stadjes krijg je een mythische voorstelling van China. Hoe Chinees wil je het hebben? De Yellow Mountain, Xidi en Hongcun is Anton Pieck maar dan op zijn Chinees. Dat is waarschijnlijk de beste beschrijving van dit reisblok. Wandelen over de tientallen kilometers lange bergpaden door het gele gebergte van Mt. Huangshan, welke op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat en behoort tot de mooiste bergen van de wereld. Bezoek de twee pittoreske dorpjes Xidi en Hongcun die ook als decor in films worden gebruikt. In dit reisblok zie je China zoals de Chinezen Nederland leren kennen door de windmolens en de kaasmarkt te bezoeken.

China Yellow Mountain Huangshan Mango Travel

Yellow Mountain

Huangsan / Tunxi

Huangshan wat zoveel als “Gele Berg” betekend, ligt 280 kilometer westelijk van Hangzhou in de provincie Anhui. De namen kunnen enige verwarring geven omdat de stad ook Huangshan-shi heet en op een uur rijden van de bergen ligt. Tunxi is de oude naam voor de stad en een prima uitval plaats om de ‘Gele Bergen’ en de historische dorpjes te bezoeken. Het oude centrum van Tunxi, met zijn Ancient Street en markt, is een prettige plek om te verblijven.

Yellow Mountain c.q. Mt. Huangshan

Mt. Huangshan ook wel Yellow Mountain ofwel gele berg genoemd, is door de eeuwen heen het culturele kenmerk van China. Via de kabelbaan kom je in het hoger gelegen deel, waar je kunt wandelen over eindeloze bergpaden en steile trappen, langs loodrechte rotswanden in het grillige Huangshan gebergte. Honderden meters diepe kloven afgewisseld met stijl oprijzende bergtoppen, met hier en daar een pagode,  spectaculaire vegetatie met karakteristieke pijnbomen en mysterieuze nevelsluiers, die samen een mythisch plaatje vormen waar Chinese schilders al eeuwen hun inspiratie vandaan halen. In tienduizenden gedichten is dit, volgens Chinezen, mooiste gebied op aarde bezongen. Ook al ga je met de kabelbaan, onderschat de wandeling niet. Het is een pittige wandeling met veel stijgen en dalen. De afsluitende ‘Stairway to heaven’ wordt niet door iedereen zo ervaren.

Hongcun, Xidi en andere historische dorpjes

Hongcun is een prachtig oud dorpje en staat sinds het jaar 2000 op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Een dorpje met vele kanalen, smalle steegjes, oude huizen versierd met housnijkunst en het hart van het dorp wordt gevormd door een halvemaan vormige vijver. Niet ver hiervandaan ligt het dorpje Xidi dat tijdens de Ming- en Qing-dynastie (late middeleeuwen) door handelslieden werd gebouwd. Beide dorpjes zijn in één dagexcursie te bezoeken. Maar daarnaast zijn er nog minstens even interessante dorpjes als; Tangmo, Shexian en Chengkan te bezoeken.

China Huangshan maan vijver Hongcun Ancient Village Mango Travel

Maanvormige vijver Hongcun

Dag tot dag

Het reisschema geeft je alle vrijheid om je reisroute naar eigen voorkeur aan te passen. Als je via Shanghai, Hangzhou of Wuzhen in Huangshan (Tunxi) aankomt dan is dat waarschijnlijk per trein of bus. Tunxi heeft ook een vliegveld met goede verbindingen naar een groot aantal bestemmingen naar andere delen van China.

Dag 1    Welkom in Huangshan (Tunxi)

Bij aankomst op het vliegveld, trein- of busstation staat een auto met chauffeur voor je klaar om je naar Old Town Tunxi te brengen. Je overnacht hier in een authentiek en sfeervol Chinees guesthouse of in een comfortabel toeristen hotel, beiden in of op loopafstand van de Old Town Tunxi. De avond kun je gebruiken om een heerlijke wandeling door de Old Town te wandelen en in één van de restaurants iets te eten.

China Huangshan historisch gebouw in Tunxi Old Town

Historisch houten pand in Old Town Tunxi

TIP         Maak een wandeling door de oude stad en let vooral op wat er zoal in de winkeltjes wordt verkocht en geniet van de prachtige gevels. ’s Avonds worden de rode lantarens ontstoken en krijgt de Old Town een betoverende uitstraling.

Optie
1. 3* Hotel met ruime en sfeervolle kamers, gelegen in het historische Old Town Tunxi.
2. Upgrade luxe 4/5*hotel met zwembad, op 2 km. van Old Town Tunxi.

Dag 2    Xidi en Hongcun

Je kunt op eigen gelegenheid de oude stadjes Xidi en Hongcun gaan bezoeken. In Tunxi bestaat de mogelijkheid om ter plekke een tour te boeken naar Hongcun en Xidi. Nadeel is dat dit in veelal in een Chinese groep is met een Chinese gids.

Optie
1. Dag tour Hongcun en Xidi met privé auto en Engels sprekende gids.

Dag 3  Yellow Mountain (Mt. Huangshan)

China Huangshan draagstoel Yellow mountain

Draagstoel in Yellow Mountain

Vandaag ga je een wandeling door de gele bergen, Mt. Huangshan, maken. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen door één van de vele openbaar vervoer bussen te nemen of optioneel eigen vervoer te regelen. Houdt er rekening mee dat de totale tocht, incl. bus, shuttle bus en kabelbaan zo’n 2 uur in beslag neemt en het park om 16.30 uur sluit.

Opties
1. Met privé auto en chauffeur van Tunxi naar Mt. Huangshan.
2. Extra dag én overnachting in het Mt. Huangshan park.
3. Verleng je verblijf in Tunxi om de andere historische stadjes in de omgeving te bezoeken.

Dag 4:   Vervolg je reis

Afhankelijk van je reisplannen word je met de auto naar het vliegveld, bus- of treinstation gebracht. Wuzhen en Shanghai zijn een uitstekende bestemming voor het vervolg van je China reis. Maar je kunt ook kiezen voor Guilin, Kunming, Dali, Lijiang of Hong Kong. En dit zijn slechts enkele opties.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Huangshan

Eenvoudig maar bijzonder sfeervol Courtyard familie hotel in hartje van Old Town Tunxi. Jouw guesthouse / hotel ligt in het historische centrum. Wat ons betreft een absolute aanrader. De keuze aan hotels bij het oude centrum is beperkt. Daarom hebben wij enkele opties voor je geselecteerd die beide op korte loopafstand liggen.

Courtyard Guesthouse

Alternatieven:

1.  Authentiek Hotel
Een 3* Hotel met ruime en sfeervolle kamers in authentiek pand, gelegen in het historische Old Town Tunxi.

Authentiek 3* Hotel

2.  Luxe Hotel
Een 4* of 5* Hotel met ruime moderne kamers en luxe ontbijt. Het hotel ligt op 2 kilometer van Old Town Tunxi, (2 euro met taxi) beschikt o.a. over een binnenzwembad, fitnessruimte en biedt spa-behandelingen.

De Luxe 4* / 5* Hotel

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Dag tour naar Hongcun en Xidi

Optioneel kun je een dag tour boeken om deze prachtige historische dorpen te bezoeken met eigen auto en chauffeur en Engels sprekende gids. In overleg kun je één van de andere minder toeristische dorpjes bezoeken.

Transfer Tunxi – Yellow Mountain (Mt. Huang Shan)

Om niet alles per openbaar vervoer te hoeven regelen, kun je optioneel een privé auto met chauffeur boeken. Deze brengt je naar het station aan de voet van de berg. Hier stap je op de Shuttlebus die je naar de kabelbaan brengt. Om 16.30 uur sluit het park en staat de chauffeur klaar om je terug te brengen naar Tunxi.

Overnachten in de gele bergen (Mt. Huang Shan)

De Yellow Mountains is een zeer groot gebied met tientallen kilometers aan wandelpaden. Veel reizigers kiezen er voor om een extra dag in het park te besteden. Optioneel kun je dit reisblok met een dag verlengen en een overnachting in het park boeken.

Verleng je verblijf in Tunxi

Een verlenging van je verblijf in Tunxi geeft je de mogelijkheid om de andere historische stadjes in de omgeving te bezoeken.

Passend binnen jouw budget!

Je kunt er voor kiezen om de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Vervoer van en naar Tunxi (Huangshan) is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Tunxi (Huangshan) wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Een logisch vervolg op je bezoek aan Tunxi (Huangshan) zou kunnen zijn; Hong Kong, Dali, Shanghai, Chengdu of Xi’an. Wij adviseren je graag.

 

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  De overnachtingsmogelijkheden in 'Old Town' Tunxi zijn beperkt. Je verblijft in een eenvoudig maar comfortabel, historisch Wourtyard familie Guesthouse / hotel in het historische centrum van Tunxi. Hieronder een impressie van zo'n Guesthouse.

  Onze keuze:

  Courtyard Guesthouse in 'Old Town' Tunxi

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.