Terug naar overzicht

Iquitos Amazone avontuur – 6 Dagen

Code: PE-RB-02-6D
Duur: 6 dagen / 5 nachten
Begin / eind: Iquitos
Transfers: Van en naar hotel
Type: Avontuurlijk en 'off the beaten track'
Overnachting: Jungle lodge en hotel in Iquitos
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Prijs: V.a. € 690 * p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Engelstalige gids

Iquitos Amazone jungle avontuur – 6 Dagen

Jungle experience / Boottocht / Jungle walk / Jungle lodge /  Krokodillen safari / Flora & Fauna regenwoud Amazone jungle

Vijfdaagse ‘Of the beaten track’ Amazone tour Iquitos. Het jungle gebied bij Iquitos is nog niet door het massa toerisme ontdekt. Een echte ‘Of the beaten track’ regenwoud tour voor de avontuurlijk ingestelde reiziger! Een onvergetelijke jungle ervaring in het noorden van Peru bij Iquitos. Je komt hier in het primaire Amazone regenwoud zoals je dat nergens anders hebt. Je zult versteld staan van de natuur, de enorme verscheidenheid aan diersoorten; dolfijnen, handgrote vogelspinnen en vlees etende piranha’s. Daarnaast maak je kennis met lokale indianenstammen zoals je die alleen hier aantreft.

Het gedeelte onder Nauta is daarnaast ook nog eens vrijwel ongerept en daardoor zeer authentiek. Er heeft hier nog weinig tot geen houtkap plaats gevonden en je hebt hier nog oorspronkelijke indianendorpjes. Onderdeel van deze avontuurlijke reis is dat de voorzieningen als overnachting accommodatie in het regenwoud ook eenvoudiger zijn. Verwacht hier geen luxe. De ecolodge en slaapgelegenheden in deze tour zijn (heel) eenvoudig maar authentiek en beschikken over de basisvoorzieningen als toilet, douche, muskietennetten enz. In de keuken en restaurant van de Lodge worden eenvoudige maar smaakvolle lokale gerechten voor je klaargemaakt. En als je een piranha hebt weten te vangen wordt deze voor je bereid. Piranha’s zijn overigens heerlijke vissen.

Type: Avontuurlijk en basic
Verzorging: Volpension (Ontbijt / lunch en diner).

Highlights

 • Pacaya Samiria Amazone primaire regenwoud ontdekken.
 • Wandel en regenwoud expeditie.
 • Piranha’s vangen.
 • Krokodillen safari.
 • Bezoek aan inheemse Indianen dorp.
 • Roze en witte Dolfijnen spotten.
 • Spotten van luiaards, anaconda’s, apen, papagaaien, parkieten, gifkikkers, vogelspinnen enz.
 • Excursie en uitleg Eco biodiversiteit; planten, insecten, dieren, bomen, en reptielen.
 • Majestueuze Victoria Regia, de koningin van de waterlelies.
 • Boottocht over Rio Marañón.

Route

blank

 

SAMENVATTING

(B = Ontbijt / L = Lunch / D = Diner)
Dag
Reisroute
Services
Eten
1
Iquitos – Nauta – Amazone Eco Lodge
 • Pick-up vliegveld Iquitos en transfer naar Nauta
 • Boottocht over de Rio Marañón naar Lodge
 • Overnachting in Eco Lodge

Transfers
Jungle Tour

-/L/D

2
Rainforest tour
 • Excursie Amazone regenwoud
 • Overnachting in Eco Lodge

Jungle Tour

B/L/D

3
Rainforest tour
 • Excursie Amazone regenwoud
 • Overnachting in Eco Lodge

Jungle Tour

B/L/D

4
Rainforest tour
 • Excursie Amazone regenwoud
 • Overnachting in Eco Lodge

Jungle Tour

B/L/D

5
Rainforest – Iquitos  
 • Boottocht over de Rio Marañón naar Nauta
 • Transfer Nauta – Iquitos
 • Overnachting in Iquitos

Jungle Tour Transfer

B/L/-

6
Iquitos – vliegveld
 • Transfer naar vliegveld

Transfer

B/-/-

Peru Iquitos Amazone Mango Travel

Amazone bij Iquitos

NB         

De tour is echt ‘back to basic. Voor een meer comfortabele reis adviseren wij één van onze andere tours in Iquitos of elders. Tijdens de regenwoud tour word je begeleid door een lokale inheemse natuurgids, meestal vergezeld van een tweede begeleidende gids voor de organisatie en uitleg in het Engels.

 

Over de jungle tour

Wat kun je tijdens de tour verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de activiteiten en bezienswaardigheden, enz.

Marañon River in Pacaya Samiria NP

Marañon River in Pacaya Samiria NP

 

Dag 1     Iquitos – Nauta – Amazone Eco Lodge

In de ochtend arriveer je op de kleine luchthaven van Iquitos. Gerson staat hier klaar voor de transfer naar Nauta. Gerson is geboren en getogen in de kleine inheemse gemeenschap van Puerto Miguel. Hij kent het Amazone regenwoud als zijn broekzak. Hijzelf of één van zijn gidsen zal je begeleiden tijdens je reis door het regenwoud van de Amazone. Iquitos mag dan één van Peru’s grootste steden zijn, ze is moeilijk over land te bereiken. Je kunt er alleen per vliegtuig of boot komen. De stad van de rubberbaronnen ligt midden in de jungle. Zelfs de sloppenwijken zijn er de moeite waard. Een boeiende stad die we tot het eind van deze reis bewaren.

Na de pick-up bij het vliegveld van Iquitos word je direct naar Nauta gebracht. Een klein havenplaatsje aan de Amazone, zuidelijk van Iquitos. Hier ga je aan boord van een typische lokale boot om rechtstreeks naar de Eco Lodge gebracht te worden. Afhankelijk van je vlucht is er in Nauta of in de Lodge een lunch. Tijdens de boottocht kun je genieten van het prachtige regenwoud landschap afgewisseld met kleine landelijke huizen aan de oevers van de rivier. Voordat je bij de lodge aankomt, maken we een korte stop waar de belangrijkste rivieren van Peru, de Marañón-rivier en de Ucayali- rivier samenkomen in de Amazone-rivier. Hier kun je de roze dolfijnen zien die te vinden zijn bij in de instroom van de Amazone rivier.

Hoogte:
Reistijd:
Overnachting: 
104 m.
Rit 2.5 uur – 100 Km / Boot 1 uur
‘Jungle Lodge’ (eenvoudig)

 

Dag 2 – 4     Amazone jungle safari 

De vijfdaagse ‘Jungle Experience tour’ omvat een scala aan activiteiten in oorspronkelijke Amazonegebied zuidoostelijk van Nauta. Wat kun je verwachten:

 • Jungle-wandelingen, waarbij je verschillende soorten planten en reusachtige bomen ziet, bv. de Ceibaboom en de reuzenlelie.
 • Het spotten van wilde dieren, waaronder verschillende soorten apen, luiaards, leguanen, vlinders en andere insecten.
 • Kijken naar vogels, waaronder ara’s, toekans, hoatzin en de gehoornde schreeuwer.
 • Kennis van medicinale planten, inclusief traditionele afrodisiacumdranken gemaakt van de schors en wortels van bomen, evenals Ayahuasca-medicatie en zijn helende krachten.
 • Jungle-expeditie en kampeertocht (de weersomstandigheden kunnen deze tocht beïnvloeden) Jungle survivalvaardigheden.
 • Dolfijn spotten en zwemmen in de Amazone, kanovaren, Piranha vissen.
 • Nacht-expeditie voor, het spotten van de kaaiman, brulkikker en vissen met speren.
 • Met machetes de jungle in, jungle eten zoeken. Onderweg kom je tarantulas, slangen, schorpioenen en andere dieren in het wild tegen.
 • Bezoek aan lokale indianendorp, met de mogelijkheid om lokaal gemaakte producten te kopen.
 • Alle verkopen gaan rechtstreeks naar het dorp en de lokale bevolking van de dorpsgemeenschap.
 • De tourprogramma’s staan niet vast en zijn flexibel.
 • Wanneer je een speciale wens hebt proberen wij daar aan te voldoen om je een onvergetelijke belevenis te bezorgen. Een en ander is afhankelijk van de seizoenen, weersomstandigheden en hun effect op het waterpeil van de rivieren in de regio. Tijdens alle activiteiten en tours is een lokale gids aanwezig die de jungle kent als zijn broekzak en een Engels sprekende gids voor de organisatie.
Overnachting:  Eenvoudige Jungle Eco-Lodge

 

Dag 5 – 6     Amazone – Iquitos – Vertrek

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Afhankelijk van je vlucht  is er nog wat tijd om te relaxen of een stadswandeling te maken, voordat je naar het vliegveld wordt gebracht.

Op de laatste dag van de vijfdaagse Jungle Experience tour word je teruggebracht naar Iquitos. Hier kun je even bijkomen in een gemoedelijk en comfortabel hotel. Je hebt de tijd aan jezelf om Iquitos te verkennen. Iquitos is meer dan de moeite waard en reden waarom wij een dag verblijf in deze boeiende stad hebben toegevoegd aan deze reis. De enige manier om in Iquitos te komen is met het vliegtuig of via een dagenlange boottocht. Dat maakt deze stad ook zo bijzonder. Het is een mengeling van oude indianencultuur en westerse beschaving die hier kwam door de oliewinning. De Spaanse kolonialisten zijn nooit zover gekomen. Vergeet vooral niet de oude uit ijzer opgetrokken woning van Gustav IJfel (v.d. IJfeltoren) en de zeer authentieke lokale markt te bezoeken. Ook als je wel wat gewend bent zul je versteld staan wat hier op de markt te koop is, van sigaren, giftige pijlpunten tot krokodillenvlees.

Na het ontbijt op dag zes is het tijd om uit te checken. Afhankelijk van je vlucht  is er nog wat tijd om te relaxen of een stadswandeling te maken, voordat je naar het vliegveld wordt gebracht.

Overnachting:  Hotel in Iquitos

 

Extra dag in Iquitos

Verleng je verblijf in Iquitos met een dag, zeer de moeite waard. Vanuit de stad kun je optioneel de blaaspijp indianen bezoeken, of je maakt een tour door Iquitos. De markt in de sloppenwijk Belén en de huizen van de rubberbaronnen zijn absolute aanraders.

Huizen van rubberbaronnen

Tussen de palmbomen loop je de volgende ochtend over de boulevard. Imposante koloniale gebouwen kijken uit over het water. Sommigen huizen zijn belegd met Portugese, blauwe tegeltjes. Anderen zijn zachtgeel of lichtroze geverfd. Ze hebben hagelwitte kozijnen. Het zijn overblijfselen van eind negentiende en begin twintigste eeuw, toen de rubberbaronnen van Iquitos zwommen in het geld. Tijdens deze zogenaamde rubber ‘boom’ brachten zij onder andere het IJzeren Huis naar de haast onbereikbare stad. Een groot, zilverkleurig gebouw op de hoek van het centrale plein van de stad, ontworpen door Gustave Eiffel.

Sloppenwijk Belén

Enkele tientallen meters verderop langs de boulevard begint Belén, de sloppenwijk van Iquitos. De op het water drijvende achterbuurt heeft zo veel charme dat het de moeite werkelijk waard is er een kijkje te nemen. Op het water drijven kleine huisjes dicht op elkaar. Houten loopplanken liggen er schots en scheef tussendoor. Je moet je best doen er niet vanaf te vallen. Vissers dobberen rond in houten bootjes. Kinderen zwemmen tussen de waterplanten.
NB    Het is verstandig om dit deel van de stad met een lokale gids te verkennen.

 

Let op!                  

Deze vijfdaagse tour is een unieke ervaring, maar het is ook basic en soms een beetje afzien. De maaltijden zijn lokaal en authentiek maar eenvoudig. Deze tour is dus écht ‘off the beaten track’ en buiten de toeristische paden. Stel je daar op in, dan valt het niet tegen en heb je een reiservaring zoals je die niet snel zult vergeten. Voor meer comfortabele jungle ervaring zie andere Amazone tours.

Informatie en tips voor jungle tour

Deze avontuurlijke jungle tour is niet al te fysiek uitdagend. Ben je goed ter been en zie je niet op tegen een wat minder luxe verblijf in een eenvoudige maar authentieke jungle lodge dan is deze tour prima te doen. Hou er wel rekening mee dat het afhankelijk van het seizoen warm kan worden in de tropische jungle. Uit eigen ervaring weten we dat deze tour een belevenis is die je lang bij zal blijven.

 • De tour is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • Dit reisblok is met één dag in te korten. In dat geval word je op dag 5 direct naar het vliegveld gebracht en vervalt de overnachting in Iquitos.
 • De weersomstandigheden wisselen waardoor een activiteit uitgesteld of gewijzigd moet worden. Wees daarom flexibel in je planning. Het reisplan kan zonder voorafgaande melding worden gewijzigd.
 • De programma kan variëren, afhankelijk van het weer en de fysieke gesteldheid van klanten.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • De tour is echt ‘back to basic’. Voor een meer comfortabele reis adviseren wij één van onze andere tours in Iquitos of elders. Tijdens de regenwoud tour word je begeleid door een lokale inheemse natuurgids, meestal vergezeld van een tweede begeleidende gids voor de organisatie en uitleg in het Engels.

 

Het weer en beste reistijden

Het klimaat in de Amazone jungle is gedurende het hele jaar warm en vochtig. Het regenwoud heeft een sub-tropisch klimaat. Van oktober tot en met april kan er behoorlijk regen vallen. In het droge seizoen, van mei tot en met september kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. De luchtvochtigheid is dan hoog.

Om mee te nemen

 • Verrekijker.
 • Camera met geheugenkaartjes en accu.
 • Voldoende batterijen.
 • Shirt met lange mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril.
 • Waterdichte kleding (lange poncho of regenkleding; jas en broek).
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Het Manu NP is een gebied waar malaria en Yellow Fever voorkomt. Overleg met je arts!
 • Zonnebrandcrèmes.
 • Wandelschoenen en sandalen.
 • Zwempak.
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik en/of andere producten zoals bv. contactlensvloeistof.
 • Dagtas / rugzak of een reistas.

Alternatieven

Er zijn vele verschillende opties en aanvullende excursies mogelijk. Denk aan birdwatching, echt avontuurlijk dieper in het regenwoud of foto safari. Wij adviseren graag.

 • Privé excursie met eigen gids en vervoer.
 • Er zijn ook alternatieve tours in de Amazone rondom Iquitos, van 3, 4, 6 of 7 dagen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Geef je wensen aan en wij stellen de reis op maat voor je samen.

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? Er zijn vele mogelijkheden om de reis aan te passen. De reis is uitstekend te combineren met andere reizen of reisblokken, te verlengen of in te korten en/of te combineren met andere landen. Er zijn veel hele bijzondere excursies en activiteiten mogelijk, zie ook opties. De echt pareltjes zijn het ‘geheim van de smid’ die we graag met je delen wanneer we de reis met je samenstellen. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Het verblijf tijdens deze jungle tour zijn rustiek en basic. De lodge biedt plaats aan maximaal 18 personen in tweepersoonskamers met dubbele bedden, beddengoed en klamboes. De limiet is vastgesteld om de milieu-impact van de lodge op het gebied te beperken. Er is een eenvoudig restaurant waar de maaltijden worden bereid. Elektriciteit wordt ’s nachts geleverd door een generator. Hou er rekening mee dat vroegtijdig boeken noodzakelijk is.

Jungle Lodge

 

Hotels Iquitos

Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Klik op de link voor meer info over hotels in Iquitos.

 

Opties

 • Een privé tour is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Er zijn verschillende alternatieve tours mogelijk, variërend van 3 tot 8 dagen. Informeer naar de mogelijkheden.
Reuzen waterlelie (Victoria Amazonica)

Reuzen waterlelie (Victoria Amazonica)

Optionele activiteiten

Krokodillen nachtsafari

Bij het vallen van de duisternis maakt je een boottocht om krokodillen te vangen. Een heel bijzondere tour. In het lichtschijnsel van de zaklamp zie je de oplichtende ogen van de krokodillen die als versteend blijven liggen. Wanneer je het aandurft kun je ze vangen en uiteraard weer terugzetten.

Overnachting in jungle kamp

Voor de echte avonturier is een overnachting in de jungle het summum. Slapen in de pure wildernis is de overtreffende trap van ‘back to basic’. Na een boottocht maken de gids en begeleider het kamp in gereedheid, bereiden de maaltijd en laten je het nachtleven in het regenwoud zien. Mango Travel biedt als vrijwel enige de mogelijkheid om in een tentenkamp onder zeil te slapen. Uit eigen ervaring weten we dat dit een ‘once in a lifetime experience’ is. Deze activiteit is alleen geschikt voor de echte avonturier die niet bang is voor spinnen, giftige kikkers en zeer eenvoudig verblijf zonder sanitaire voorzieningen!

 

Vogels spotten

Voor vogelaars is Peru een waar paradijs. Het zit vol met soorten die in unieke en kwetsbare habitats leven, grote trekvogels die uit de meest afgelegen delen van de wereld komen en met soorten die in andere landen zijn verdwenen. Elk jaar worden er voortdurend nieuwe soorten ontdekt in de nevelwouden en oerwouden van de Amazone. 1 op de 10 soorten wereldwijd komt voor in de Amazone.

De Amazone is de thuisbasis van ongeveer 427 zoogdieren, 378 reptielen, 428 amfibieën, 1.294 vogels, 3.000 vissen, 40.000 planten en 2,5 miljoen soorten insecten, biedt het Amazone-regenwoud de grootste collectie dieren in het wild, waaronder jaguars, alligators, anaconda’s, elektrische palingen, piranha’s en verschillende giftige kikkers en insecten.

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? Er zijn vele mogelijkheden om de reis aan te passen. Er zijn veel hele bijzondere excursies en activiteiten mogelijk. De echte pareltjes zijn het ‘geheim van de smid’ die we graag met je delen wanneer we de reis met je samenstellen. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

NB
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • AANVRAAG EN OPTIES

  Bij de aanvraag zijn verschillende opties om toe te voegen. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen. Wanneer je de tour wilt verlengen of inkorten dan kun je dit aangeven. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  IQUITOS

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Iquitos'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.