Terug naar overzicht

Klassieke Inca Trail trekking – 4 Dagen

Code: PE-TR-02-4D
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Type: In internationale groep (max. 8 p.)
Overnachting: Tentenkampen
Transfers: Van en naar hotel in Cusco
Vervoer: Mini bus
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
Prijs: V.a. € 680,-* p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Entree Machu Picchu en trekking fees
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Klassieke Inca Trail trekking – 4 Dagen / 3 Nachten

Wandelen – Zonnepoort – Archeologische vindplaatsen – Kamperen – Avontuur – Panoramische treinrit – Machu Picchu

De vierdaagse ‘Klassieke Inca Trail’ heeft als eindbestemming de Machu Picchu. Deze trekking is zonder twijfel de populairste trek onder wandelaars in Peru. Een uitdagende tour over de historische Inca Trail. Een magische ervaring voor meer ervaren wandelaars. Je loopt een deel van  de route die de Inca’s in het verleden hebben afgelegd en leert meer over hun cultuur. Er is geen betere manier om van de natuur en bezienswaardigheden te genieten en de schoonheid van Machu Picchu te ervaren.

De trekking begint in de Heilige Vallei van de Inca’s, in de Piscacucho-gemeenschap die op 2 uur rijden van de stad Cusco ligt . Na een paar uur wandelen wordt een bezoek gebracht aan enkele archeologische vindplaatsen zoals Patallaqta en andere lokale gemeenschappen. Tijdens deze wandeling zullen we meer dan 2.000 Inca-treden beklimmen naar het hoogste punt dat tegenwoordig bekend staat als ‘Death Woman’s Pass’, dat zich op 4200 meter hoogte bevindt. Daarop volgt de afdaling naar de tropische regenwouden. In het Machu Picchu natuurreservaat zijn meer dan 250 soorten orchideeën ontdekt en is het leefgebied van 450 soorten vogels en ook de Andes bosbeer. Andere archeologische vindplaats die worden bezocht zijn Pacaymayu, Runkuracay, Sayacmarca, Phuyupatamarca, Intipata, Wiñay Huayna, Intipunku en ten slotte Machu Picchu dat wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen.

 

blank

 

Vervoer 

Om 06:00 uur ‘s ochtends word je bij het hotel door onze gids opgehaald en per auto / busje rijden we de Cusco uit naar de Inca-stad Ollantaytambo en vervolgen naar Piscacucho, bekend als kilometer 82 (startpunt trekking). De terugreis is per panoramische trein door de ‘Heilige vallei’ en vervolgens transfer naar je hotel in Cusco.

Over de trekking

Wat kun je tijdens de trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Inca Trail naar Machu Picchu

Inca Trail naar Machu Picchu

 

Dag 1     Cusco – Ollantaytambo – Piscacucho – Wayllabamba

Om 06:00 uur word je opgehaald bij het hotel voor dit spannende avontuur. Met ons eigen vervoer rijden we de Cusco uit naar de Inca-stad Ollantaytambo waar we rond 07.30 uur aankomen. Hier stoppen we voor ons ontbijt en vervolgen onze reis naar Piscacucho, bekend als kilometer 82 (startpunt trekking). Tijdens het eerste deel van de wandeling is de weg vlak en kom je langs de archeologische vindplaats van Ccanamarka. Na ongeveer 2 uur kom je in het kleine dorpje Miskay. Vanaf nu zal het pad stijgen. Na nog eens een half uur lopen zijn we op de eerste archeologische vindplaats Patallacta. De gids geeft uitleg over de site en waarna een lunch picknick volgt.

Na de lunch is het maximaal 1,5 uur om de Wayllabamba-gemeenschap en onze camping te bereiken. Na deze eerste wandeldag is het tijd voor een ​​lekkere warme douche. Denk er aan een handdoek mee te nemen. Hier ontmoet je de chef-kok, kookassistent en nog belangrijker, onze dragers. We eindigen deze eerste dag met warme dranken en een heerlijk diner.

Maaltijden:        Snacks, lunch en diner.
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand:  13 km.
Accommodatie:  Camping
Minimale hoogte:  2500 m. (Heilige Vallei van de Inca’s)
Maximale hoogte:  3300 m. (Cusco stad)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.
Vervoer:  Cusco – Ollantaytambo – kilometer 82 (Piscacucho)

 

Dag 2     Wayllabamba – Llulluchapampa – Pacaymayu

De dag begint met een warme cocathee en een voedzaam ontbijt om onze wandeling te beginnen. Maar eerst zullen we onze flessen moeten vullen met drinkbaar water dat de chef al samen met onze snacks heeft geregeld. Het eerste deel van de tocht gaat over de 2.000 Inca-trappen. Deze etappe kost ongeveer 3 uur. Tijdens deze wandeling kom je door uitbundige en dichte vegetatie.  Onderweg ontmoet je enkele lama’s, alpaca’s, herten, verschillende soorten vogels en kolibries. Bij Llulluchapampa is een rust gepland, waar je de toiletten kunt gebruiken en een snack kunt eten. Daarna gaat het door minder begroeid gebied in ongeveer 1,5 uur naar de top van de Death Woman’s Pass. Hierna volgt een gemakkelijker deel van de wandeling. In 1,5 uur dalen we via een geplaveide weg af richting onze camping, Pacaymayu gelegen op 3400 meter. Op de camping zijn toiletten aanwezig en er is warme douche. Tijd voor welverdiende vrije tijd en als je nog energie hebt kan je dat doen wat vogels kijken. We sluiten deze uitdagende dag af met wat drankjes, hapjes en een diner.

Maaltijden:        Snacks, ontbijt, lunch en diner.
Moeilijkheidsgraad:       Uitdagend
Wandelafstand:  9 km.
Accommodatie:  Camping
Minimale hoogte:  2800 m. (Camping Wayllabamba)
Maximale hoogte:  4200 m. (Death Woman’s Pass)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.

 

Dag 3     Pacaymayu – Runkuracay – Sayacmarka – Phuyupatamarca – Intipata – Wiñayhuayna

Wordt gewekt door de prachtige zingende vogels en geniet van een kopje warme cocathee. Samen met de medewerkers volgt een heerlijke ontbijt. Daarna beginnen we met een wandeling van 45 minuten bergopwaarts. Hier bevindt zich de archeologische vindplaats Runkuracay die al meer dan 500 jaar wordt beschouwd als een inca-checkpoint! Na nog eens 45 minuten wandelen bereik je het hoogste punt van de dag, de Runkuracay-pas. Hier heb je een panoramische uitzicht op het berg bos van het nationale reservaat Machu Picchu.

De wandeling wordt vervolgd met een afdaling van een uur waarop je de archeologische vindplaats Sayacmarka bereikt. De gids zal hier uitleg geven over de locatie en de geschiedenis. Dan gaat het verder door tropisch bos en over geplaveide paden. Door de vochtigheid is er een overvloed aan orchideeënsoorten en wilde dieren. Daarna zullen we eindelijk onze lunchplaats Phuypatamarca bereiken.

Na de welverdiende lunch is het tijd om Phuyupatamarka, een ​​van de belangrijkste rituele centra van de Inca’s te bezoeken. Aangenomen wordt dat dit een offercentrum was. Aan het einde van onze tour dalen we af voor nog een Inca-trap van ongeveer 2,5 uur om uiteindelijk Wiñayhuayna te bereiken. Hier bevindt zich onze laatste camping en halte voor Machu Picchu. Eenmaal daar zullen staan de medewerkers klaar om je te ontvangen en is het tijd voor een warme douche. Daarna volgt het diner en is het feest. Vanavond vieren we met een fles mousserende wijn dat je de Inca-route hebt volbracht. Tijd om de medewerkers te bedanken en afscheid te nemen.

Maaltijden:        Snacks, ontbijt, lunch en diner.
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand:  13 km.
Accommodatie:  Camping
Minimale hoogte:  3400 m. (Camping Pacaymayo)
Maximale hoogte:  3900 m. (Runkuracay pas)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.

 

Dag 4     Wiñayhuayna – Intipunku – Machu Picchu – Aguas Calientes – Ollantaytambo – Cusco

Vandaag staat het lang verwachte Machu Picchu op het programma. Daarvoor staan we heel vroeg in de ochtend op om de zonsopgang boven de Machu Picchu te zien. Het eerste uur van de wandeling gaat omhoog en omlaag  tot we de Intipunku (zonnepoort) bereiken. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de Machu Picchu en de Huayna Picchu berg. De zon komt op surrealistische wijze op tussen de wolken en onthult de verloren stad van de Inca’s. Daarna dalen we nog eens 30 minuten af ​​en bereiken uiteindelijk het punt waarop je de gelegenheid krijgt om de beroemde postkaartfoto van dit 7e wereldwonder te maken. Na afsluiting van de fotosessie volgt een privérondleiding over de historische site. Je krijgt in twee uur veel informatie over de achtergronden en historie van de Machu Picchu. Hierna heb je vrije tijd om meer van dit verbazingwekkende wonder te genieten of als je van tevoren je Huayana Picchu-berg of Machu Picchu-berg tickets hebt geboekt, kun je je vrije tijd gebruiken om een ​​van deze wandelingen te maken. De gids zal je graag adviseren.

Aan het einde van het bezoek gaat het met de shuttle bus naar Aguas Calientes. Hier heb je gelegenheid voor een lunch. Je zorgt er voor dat je rond  drie uur bij het treinstation bent voor een echt fantastische treinrit naar Ollantaytambo. De treinreis is een belevenis op zich. De treinrit duurt ongeveer 1,45 minuten. Bij aankomst staat het busje klaar om je naar het hotel in Cusco terug te brengen. De aankomsttijd in Cusco is ongeveer 20:30 uur.

Maaltijden:        Snacks, ontbijt.
Moeilijkheidsgraad:       Eenvoudig
Minimale hoogte:  2600 m. (Camping Wiñayhuayna)
Maximale hoogte:  2000 m. (Aguas Calientes stad) – Cusco 3.350 m.
Klimaat:              Warm en vochtig.
Vervoer: Shuttle bus Machu Picchu – Aguas Calientes, trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en privé minibus van Ollantaytambo terug naar Cusco.
Reistijd: Trein 1,45 uur (Ollantaytambo + autorit 1.5 uur)
Optie:
 • Beklimming Huayana Picchu met uitzicht op Machu Picchu

 

Let op!

Het aantal bezoekers is voor de Machu Picchu gelimiteerd. Er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten. Vroeg boeken is daarom noodzakelijk. Verder zijn er bepaalde zgn. tijdslots waarop een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Wij proberen altijd tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk op de dag de Machu Picchu te kunnen bezoeken, maar kunnen dit niet garanderen. Met een beetje geluk kun je de magische zonsopgang boven Machu Picchu zien. De tickets zijn Non-Refundable.     

Informatie en tips voor trekking

 • De Inca Trail is zeer populair en het aantal wandelaars dat op verschillende vertrekdata toegelaten wordt is beperkt. Per dag kunnen max. 500 mensen een trekking doen (ca. 200 trekkers en 300 man personeel (gidsen, dragers, koks enz.). Vroeg inschrijven is noodzakelijk en wie eerst komt, het eerst maalt. Vroeg boeken is hier een absolute must! (Minimaal 4 maanden)
 • In februari wordt er onderhoud gepleegd aan de wandelpaden van de Inca Trail en is het niet mogelijk een trekking te doen.
 • De Inca Trail trek is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De toegangsbewijzen tot de Machu Picchu zijn ingedeeld op uur. Van te voren moet daarom worden aangegeven wanneer je de site wenst te bezoeken, bijvoorbeeld tussen 6 en 7 uur. Bezoek aan Machu Picchu is gelimiteerd tot 4 uur, al wordt hier nog niet strikt op gecontroleerd. Vroeg boeken (3 maanden) is zeer aan te raden! 
 • Beklimming van de Huayana Picchu is eveneens en nog sterker gelimiteerd met beperkt aantal bezoekers.
 • De Peru Trails liggen gedeeltelijk boven de 3.000 m. Plan minimaal 2 dagen om te acclimatiseren.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • Tijdens de Inca Trail kunnen wij een drager voor de bagage regelen (max. 12 kg). Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je dit van te voren aangeven.

Route en hoogteverschillen Inca Trail 4D.

 

Het weer en de seizoenen in en om Cusco

Het weer in en rond Cusco is zeer wisselend. Op één dag kun je alle seizoenen verwachten! Daarom is het goed om voorbereid te zijn op zowel regen als zonnige dagen. Niettemin zijn er globaal genomen 2 hoofdseizoenen gedurende het jaar te onderscheiden.

Droog seizoen

Het droge seizoen loopt van eind april tot eind september. Dit is de beste tijd om een trekking te maken of Machu Picchu te bezoeken en om eventuele ongemakken te vermijden.

Regenseizoen                

Dit seizoen loopt van oktober tot ongeveer eind april. In deze tijd wordt aangeraden om je spullen in waterdichte tassen te stoppen. Zonnige periodes kunnen zich afwisselen met fikse regenbuien.

 

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Eventueel slaapmatje / slaapzak (te huur)
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek / zwemkleding (warmwaterbronnen)
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen).

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Tijdens deze trekking verblijf je in een ingerichte tent. Een slaapmatje en slaapzak zijn optioneel te huur. Bij het samenstellen van de reis kun je aangeven welk type hotel je wenst in Cusco. Voor meer info, zie:

Hotels Cusco

Camping Inca Trail

 

Opties

 • Privé trekking is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Bagage service. Optioneel is een extra drager (max. 12 kg.) bij te boeken.
 • Beklimming Huayana Picchu
  Machu Picchu had in de Inca tijd een natuurlijke uitkijktoren. Hoog boven Machu Picchu torent de Huayana Picchu! Vanaf deze bergspits konden de bewakers tot in de verre omtrek eventuele onraad ruiken en alarm slaan. Om op de spits te komen is een behoorlijke klim vereist langs steile wanden, over kleine rotspaden en nauwe doorgangen. Maar uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving én de Machu Picchu.
Machu Picchu, Aguas Calientes, Peru

Zicht op Machu Picchu vanaf Huayana Picchu

NB
 • Het aantal bezoekers aan de Huayana Picchu is sterk gereguleerd. Slechts twee maal per dag mogen 200 bezoekers de Huayana Picchu beklimmen. De tickets moeten ver van te voren worden geboekt en zijn Non-Refundable.
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Voorafgaande aan de trekking verblijf je in Cusco. Een extra overnachting in Aguas Calientes (Machu Picchu) is mogelijk. Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  CUSCO

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Cusco'

  MACHU PICCHU (Aguas Calientes)

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Aguas Calientes'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.