Terug naar overzicht

Koffieroute naar Machu Picchu – 3 Dagen

Code: PE-TR-06-3D
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Type: In groep of privé
Overnachting: Homestay en hotel
Transfers: Van en naar hotel in Cusco
Vervoer: Mini bus
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Prijs: V.a. € 540,-* o.b.v. 2 personen
Inclusief: Entree Machu Picchu, panorama trein en trekking fees
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Koffieroute en trekking naar Machu Picchu – 3 Dagen

Wandelen – Lokale Homestay – Lokale beleving – Natuur – Cultuur  – Fruit- & koffieplantages – Panoramische treinrit – Machu Picchu

De koffieroute naar Machu Picchu is een unieke wijze om de Machu Picchu te bezoeken. In een panoramische rit door de ‘Heilige Inca vallei’ rij je over de Abra Malaga pas (4.300 m) naar Santa Teresa (1.900 m) ten noorden van de Machu Picchu. De wandeltocht gaat door subtropische landschap met fruit-, thee- en koffieplantages. Onderweg leer je veel over de aanbouw en het branden van koffie. Je overnacht bij een lokale familie die met enthousiasme over hun koffie en de productie er van vertellen. Als kers op de taart bezoek je de magische Machu Picchu, dat wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen. Een mooie tour om de plaatselijke bevolking en cultuur te leren kennen, te genieten van de natuur en het prachtige landschap.

Moeilijkheidsgraad:     Gemiddeld

 

Machu Picchu

Machu Picchu

Over de tour / trekking

Wat kun je tijdens de tour en trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Cacao oogst

Cacao oogst

 

Dag 1     Cusco –  Santa Teresa – Lucmabamba

Vroeg in de ochtend vertrek uit Cusco voor een prachtige 4 uur durende rit door de ‘Sacred Inca Valley’ naar Santa Teresa. Je komt door een sterk afwisselend landschap en passeert de Abra Malaga pas op 4.300 meter hoogte. Vervolgens gaat het naar het lagergelegen Santa Teresa waar de lunch geserveerd wordt. De regio doet subtropisch aan. Kleine boeren families bewerken het land om thee, koffie n andere gewassen te verbouwen. Na de lunch gaat het in een korte rit over onverharde weg naar Lucmabamba. Ons gastgezin staat je reeds op te wachten en demonstreren hoe zij de koffie oogsten en verwerken. Aansluitend volgt het diner met typisch regionale gerechten. Je overnacht bij lokaal gastgezin.

Maaltijden:        Lunch en diner
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Accommodatie:  Homestay bij locals
Minimale hoogte: 1.900 m. (Santa Teresa)
Maximale hoogte:  4.300 m. (Abra Malaga pas)
Reistijd: 5 uur

 

Dag 2     Lucmabamba – Llactapata – Central Hidro-eletrica – Aguas Calientes

De dag begint vroeg met een lekker ontbijt en koffie en coca-thee. Na het ontbijt lopen we in vier uur naar Llactapata voor een panoramisch uitzicht op de achterzijde van de Machu Picchu. De tocht wordt vervolgt met een afdaling naar de Ahobamba rivier. Dit wordt ook wel de bloemen- of orchideeën route genoemd. Beneden aangekomen steken we de rivier over om naar de waterkrachtcentrale te lopen. Vanaf hier is het nog 2.5 uur lopen langs de spoorlijn naar de Aguas Calientes aan de voet van de Machu Picchu. Onderweg kun je in overleg met de gids een klein uitstapje maken naar de watervallen en tuin van Mándor. Optioneel is het is ook mogelijk de trein te nemen vanaf de waterkrachtcentrale voor een korte rit. Aangekomen in Aguas Calientes is het tijd om in te checken waarna de gids een briefing houdt om de agenda voor morgen door te nemen. Hierna heb je de tijd aan jezelf om het stadje te verkennen en een leuk restaurantje te zoeken voor het avondeten. Ontspan in de thermaal baden van Aguas Calientes.

Maaltijden:        Ontbijt en lunch
Moeilijkheidsgraad:       Matig (Lengte kan inspannend zijn)
Accommodatie:  Hotel in Aguas Calientes
Minimale hoogte: 2.050 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  2.730 m. (Llaqtapata Pass)
Treinrit: 30 min. Optioneel ter plekke te regelen en te betalen (+/- 30 USD)
Koffiebonen

Koffiebonen

 

Dag 3     Aguas Calientes – Intipunku – Machu Picchu – Ollantaytambo – Cusco

Vandaag staat het lang verwachte Machu Picchu op het programma. Daarvoor staan we vroeg in de ochtend op om per shuttlebus (25 minuten) naar de toegangspoort tot Machu Picchu te rijden. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht op de Machu Picchu en de Huayna Picchu berg. Dit is het punt waar je van jezelf de beroemde postkaartfoto van dit 7e wereldwonder kunt maken. Wanneer je op tijd bent zie je de zon op surrealistische wijze boven de verloren stad van de Inca’s opkomen.

Na afsluiting van de fotosessie volgt een rondleiding over de historische site. Je krijgt in twee uur veel informatie over de achtergronden en historie van de Machu Picchu. Hierna heb je vrije tijd om meer van dit verbazingwekkende wonder te genieten of als je van tevoren je Huayna Picchu-berg of Machu Picchu-berg tickets hebt geboekt, kun je je vrije tijd gebruiken om een ​​van deze wandelingen te maken. De gids zal je graag adviseren.

 

Aan het einde van het bezoek gaat het met de shuttle bus naar Aguas Calientes. Hier heb je gelegenheid voor een lunch. Je zorgt er voor dat je rond  drie uur bij het treinstation bent voor een echt fantastische treinrit naar Ollantaytambo. De treinreis is een belevenis op zich. De treinrit duurt bijna twee uur. Bij aankomst staat het busje klaar om je naar het hotel in Cusco terug te brengen. De aankomsttijd in Cusco is ongeveer 19:00 uur.

Maaltijden:        Ontbijt
Moeilijkheidsgraad:       Eenvoudig
Minimale hoogte: 2.050 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  3.350 m. (Cusco)
Treinrit: Shuttle bus Machu Picchu – Aguas Calientes, trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en minibus van Ollantaytambo terug naar Cusco.
Reistijd: Trein 1:45 uur (Ollantaytambo) + autorit 1.5 uur

 

Opties:
 • De koffietour naar Machu Picchu is in drie dagen. Neem een extra overnachting in de ‘Heilige vallei’ bv. in Ollantaytambo of Urubamba.  Vraag naar de mogelijkheden.
 • Beklimming Huayana Picchu met uitzicht op Machu Picchu

 

Let op!

Het aantal bezoekers is voor de Machu Picchu gelimiteerd. Er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten. Vroeg boeken is daarom noodzakelijk. Verder zijn er bepaalde zgn. tijdslots waarop een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Wij proberen altijd tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk op de dag de Machu Picchu te kunnen bezoeken, maar kunnen dit niet garanderen. Met een beetje geluk kun je de magische zonsopgang boven Machu Picchu zien. De tickets zijn Non-Refundable.     

Informatie en tips voor trekking

 • De koffietour naar Machu Picchu is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De toegangsbewijzen tot de Machu Picchu zijn ingedeeld in zgn. tijdslots. Van te voren moet daarom worden aangegeven wanneer je de site wenst te bezoeken, bijvoorbeeld tussen 6 en 7 uur. Bezoek aan Machu Picchu is gelimiteerd tot 4 uur, al wordt hier nog niet strikt op gecontroleerd. Vroeg boeken (3 maanden) is zeer aan te raden! 
 • Beklimming van de Huayana Picchu is eveneens en nog sterker gelimiteerd met beperkt aantal bezoekers.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
Route

 

Het weer en de seizoenen in en om Cusco

Het weer in en rond Cusco is zeer wisselend. Op één dag kun je alle seizoenen verwachten! Daarom is het goed om voorbereid te zijn op zowel regen als zonnige dagen. Niettemin zijn er globaal genomen 2 hoofdseizoenen gedurende het jaar te onderscheiden.

Droog seizoen

Het droge seizoen loopt van eind april tot eind september. Dit is de beste tijd om een trekking te maken of Machu Picchu te bezoeken en om eventuele ongemakken te vermijden.

Regenseizoen                

Dit seizoen loopt van oktober tot ongeveer eind april. In deze tijd wordt aangeraden om je spullen in waterdichte tassen te stoppen. Zonnige periodes kunnen zich afwisselen met fikse regenbuien.

 

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek / zwemkleding (warmwaterbronnen)
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen).

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw.
Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bekijk per plaats de mogelijkheden door op de plaatsnaam link te klikken. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Voor meer info, zie:

Hotels  Aguas Calientes (Machu Picchu)
Hotels  Cusco
Hotels  Ollantaytambo (Optionele extra stop)
Hotels  Urubamba (Optionele extra stop)

Opties

 • Privé tour is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Neem de tijd en neem een extra overnachting bij locals in homestay.
 • Beklimming Huayana Picchu
  Machu Picchu had in de Inca tijd een natuurlijke uitkijktoren. Hoog boven Machu Picchu torent de Huayana Picchu! Vanaf deze bergspits konden de bewakers tot in de verre omtrek eventuele onraad ruiken en alarm slaan. Om op de spits te komen is een behoorlijke klim vereist langs steile wanden, over kleine rotspaden en nauwe doorgangen. Maar uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving én de Machu Picchu.
Machu Picchu, Aguas Calientes, Peru

Zicht op Machu Picchu vanaf Huayana Picchu

NB
 • Het aantal bezoekers aan de Huayana Picchu is sterk gereguleerd. Slechts twee maal per dag mogen 200 bezoekers de Huayana Picchu beklimmen. De tickets moeten ver van te voren worden geboekt en zijn Non-Refundable.
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Voorafgaande aan de tour verblijf je in Cusco en tijdens de trekking in Aguas Calientes (Machu Picchu). Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  MACHU PICCHU (Aguas Calientes)

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Aguas Calientes'

  CUSCO

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Cusco'

  OLLANTAYTAMBO

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Ollantaytambo'

  URUBAMBA

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Urubamba'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.