Terug naar overzicht

Kunming – Stone Forest

Code: C-BS-117-Ku
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Transfer van treinstation of vliegveld – hotel in Kunming v.v.
Overnachting: 2x Overnachtingen comfortabel 3* hotel
Maaltijden: Ontbijt in hotel
Prijs: € 134,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Kunming – Stone Forest  (3 dgn.)    

Stone Forest | Sani, Yi, Miao minority’s | Kunming | Flower en Bird market | Tempels

Kunming de stad waar het eeuwig lente is en Stone Forest, volgens Chinezen het 1e wereldwonder. Kunming een smeltkroes van tientallen etnische minderheden als de Yi, Miao en Bai. Een stad met vele tempels, vogeltjes- en bloemenmarkt. Je komt naar Kunming voor de prachtige omgeving, de hoofdstad van Yunnan. Het wordt door zijn subtropische klimaat ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd.

Dag tot dag

China Kunming Stone Forest Mango Travel

Make up bijwerken met mobieltje

Het moderne vliegveld van Kunming heeft goede vliegverbindingen met de grotere steden in China. Komend van Lijiang, Guilin, kom je meestal met het vliegtuig of Trein in Kunming aan. Wij regelen voor jou de transfer van het vliegveld of treinstation naar het hotel in Kunming.

Dag 1    Aankomst Kunming

 • Bij aankomst op het vliegveld, treinstation of busstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen.
 • Je verblijft in een comfortabel en centraal gelegen 3* hotel.

Dag 2   Stone Forest tour Shilin

 • Vandaag kun je op eigen gelegenheid het Stone Forest in Shilin bezoeken op 2 uur rijden van Kunming.
 • ’s Avonds heb je gelegenheid de Hue moslim wijk te bezoeken of het ‘Groene meer’.
  Optie
  1. Dag tour Stone Forrest met eigen auto en privéchauffeur (en eventueel gids).

  China Kunming Stone Forest

  Elephant rock

Dag 3    Vervolg je China reis

 • Met auto en chauffeur wordt je naar het treinstation of vliegveld gebracht.
  Opties
  1. Minority tour 3-5 dgn. naar Dali, met privé chauffeur en Engels sprekende gids langs.
  2. Verlenging verblijf in Kunming

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen.  Wij nemen dit mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Je komt naar Kunming voor de prachtige omgeving, de hoofdstad van Yunnan. Het wordt door zijn subtropische klimaat ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Niet ver van de grenzen met Lao, Myanmar en Vietnam is Kunming een culturele smeltkroes. De culturele verscheidenheid vind je terug in de tempels, musea, vogeltjes- en bloemenmarkt. Van Kunming rijd je in 2 uur naar het Stone Forest bij Shilin. Eén stenen oerwoud van ongekend formaat en een topattractie die je niet mag missen. Kunming is zonder twijfel een buitengewoon interessante bestemming.           

Kunming

China Dali Minority klederdracht Mango Travel

Kleurrijke minderheden

Gelegen aan de oude zijderoute naar India, is Kunming altijd een belangrijke plaats geweest. Heden ten dage is het een moderne stad met een mix aan etnisch cultureel erfgoed. Een stad waar je kunt relaxen aan het Kunming meer, dat model stond voor het Zomerpaleis in Beijing of het minstens zo populaire Groene Meer met vele eilandjes. Het Groene Meer is omringd met vele kleine straatjes, winkeltjes en restaurants. Maar ook een stad met vele tempels en Musea, waaronder de duizend jaar oude Yuantong tempel en voor de reiziger nog interessantere Qiongzhu Tempel. In de Hui moslim wijk vind je de moskee, bazaars en nauwe straatjes. Waar je kunt genieten van heerlijke gerechten

Dag tot dag

Het moderne vliegveld van Kunming heeft goede vliegverbindingen met de grotere steden in China. Komend van Lijiang, Guilin, kom je meestal met het vliegtuig of Trein in Kunming aan. Wij regelen voor jou de transfer van het vliegveld of treinstation naar het hotel in Kunming.

Dag 1    Aankomst Kunming

Bij aankomst op het vliegveld, treinstation of busstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Na ingecheckt te zijn in je hotel heb je de tijd aan jezelf om de stad te verkennen.

Optie
1. Upgrade naar 4* of 5* hotel

China Kunming Stone Forest

Smalste kloof

Dag 2    Stone Forest tour Shilin

Vandaag raden wij je aan Stone Forest te bezoeken. Eén van de meest bizarre natuurwonderen ter wereld. Dit stenen woud ligt bij Shilin, op 2 uur rijden van Kunming. Duizenden groteske stenen pilaren, door de eeuwen heen uitgesleten in het Karst Gebergte, vormen een stenenwoud dat zich over 400 km2 uitstrekt. Een imposant natuurfenomeen dat door de Chinezen het 1e wereldwonder wordt genoemd. In het park heb je verschillende wandelroutes, door smalle kloven, langs mooie meertjes en schitterende uitzichtpunten. Als toetje zie je onderweg verschillende prachtig in klederdracht uitgedoste vrouwen van verschillende etnische minderheden. Het park is geopend tussen 8 en 18 uur. Elk half uur rijden er bussen van Kunming naar het Stone Forest.

Optie
1. Dag tour met auto en privé chauffeur (en eventueel met gids) naar Stone Forest.

Dag 3:    Vervolg je China reis

China Kunming Stone Forest

Uitzichtpunt over Stone Forest

Op naar je volgende reisbestemming! Een auto met chauffeur brengt je naar het treinstation of vliegveld, afhankelijk van je reisplan. Je hebt verscheidene opties, wij adviseren je graag.

TIP         Wanneer je doorreist naar Dali kun je met de nachttrein of met het vliegtuig. Veel leuker is met eigen auto en chauffeur de tocht naar Dali te maken. In 5 uur rijd je door de bergen en kun je genieten van de schitterende omgeving, kleurrijke bergstammen, lokale markten en de mooiste bergdorpjes bezoeken.

Opties

1. Minority tour 3-5 dgn. naar Dali, met privé chauffeur en Engels sprekende gids langs.
2. Verlenging verblijf in Kunming.

China Kunming minoritys Stone Forest Mango Travel (38)

Wachten op de bus na bezoek aan het Stone Forest

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Kunming

In dit reisblok zijn wij uitgegaan van een verblijf in een comfortabel en centraal gelegen 3* hotel. In Kunming zijn verschillende opties om een luxer hotel te boeken. Kunming is een grote stad. Daarom is de ligging van het hotel belangrijk. Bij een upgrade houden wij hier rekening mee. Hieronder een impressie van de accommodaties.

Comfortabel 3* Hotel

Alternatieven:

1.  5* Luxe Hotel

Modern luxe hotel met alle denkbare voorzieningen, zwembad, sauna, fitnesscentrum, karaoke enz. De accommodatie ligt korte afstand van Women’s Street en het treinstation.

5* Luxe hotel met zwembad

2.  Luxe 4* Boutique Hotel

Sfeervol Boutique Hotel met mooie gedecoreerde kamers.

4* Boutique Hotel

Opties / excursies

Hieronder staan een aantal opties genoemd. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Dag tour Stone Forest

Wanneer je het te ingewikkeld vindt om je weg te vinden met het openbaar vervoer, bieden wij enkele opties. Je kunt optioneel een eigen auto met privéchauffeur (en eventueel gids) boeken. Je wordt dan opgehaald bij je hotel en naar de entree van het park gebracht waar je op eigen gelegenheid 3 – 4 uur kunt verblijven, waarna je teruggebracht wordt naar je hotel.

Minority tour (3-5 dgn.) naar Dali

blank

Even oogschaduw op mobieltje bijwerken

Kunming is een goed startpunt om te starten met een meerdaagse tocht langs verschillende kleurrijke minderheden en bergstammen. Wij regelen voor je een privé auto met chauffeur en een Engelssprekende gids die je in enkele dagen langs de mooiste bergdorpjes, lokale markten en kleurrijke bergstammen brengt. De tour eindigt in het prachtige Dali. Deze meerdaagse tochten organiseren wij helemaal op maat. Dit is een echte aanrader wanneer je echt in contact wilt komen met de lokale minderheden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Passend binnen jouw budget!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties. Dali, Yangshuo, Lijiang en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In dit reisblok zijn wij uitgegaan van een verblijf in een comfortabel en centraal gelegen 3* hotel. In Kunming zijn verschillende opties om een luxer hotel te boeken. Kunming is een grote stad. Daarom is de ligging van het hotel belangrijk. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze: 

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.