Terug naar overzicht

Langmusi “Tibet gevoel”

Code: C-BS-115-La
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Met auto en chauffeur van Xiahe naar Langmusi (5 uur) en van Langmusi naar Songpan (4,30 uur)
Overnachting: 2x Overnachting in eenvoudig sfeervol ingericht hotel in centrum van Langmusi
Prijs: Maatwerk, prijs is op aanvraag

Langmusi – Tibetaanse hoogvlakte  (3 dgn.)  

Sky burrials | Tibetaanse hoogvlakte | Nomaden | Sangke graslanden | Off the beaten track | Auto met chauffeur

Deze tocht is de spectaculaire verbindingsschakel tussen de reisblokken Xiahe en Songpan. Met auto en chauffeur rijd je over de eindeloze grassteppes van de Tibetaanse hoogvlakte. langs nomaden nederzettingen, kloosters, yak kuddes en in de verte de bergtoppen van de Himalaya. Halverwege maak je een tussenstop van twee nachten om o.a. de Sky burrials (openlucht begrafenissen), te zien. Onderweg kom je langs kleine dorpjes met Tibetaanse huizen, als je geluk hebt zie je een traditionele paardenmarkt. Je waant je écht in de ‘middle of nowhere’. Je zult hier weinig tot geen toeristen tegenkomen.

Nomaden Sangke graslanden bij Langmusi en Xiahe Mango Travel

Nomaden tenten op gras steppes

Dag tot dag

Het is een reis door een zeer afgelegen gebied. Wees er op voorbereid dat Xiahe nauwelijks is ingesteld toerisme. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en warm water voorziening kan wel eens haperen. Mocht je twijfels hebben of dit iets voor jou is, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij kennen het gebied heel goed en zijn zeer enthousiast over deze ‘One of a kind’ reis.

Dag 1    Xiahe naar Langmusi

 • Overnachten in eenvoudig maar sfeervol Tibetaans hotel / herberg.
  Optie
  1. Met de bus, in plaats van met de auto, voor de echte lokale beleving.

Dag 2    Sky Burrials – Langmusi  

 • China Langmusi straatbeeld Sky Burrials

  Straatbeeld centrum van Langmusi

  Samen met je gids eeen excursie naar de Sky Burrial begraafplaats en Daceng Lhamo klooster.

 • ’s Middags maak je een wandeling naar een mooie kloof waar je veel
  arenden en gieren boven je hoofd kunt zien cirkelen.

Dag 3    Langmusi – Songpan

 • Vandaag brengt de chauffeur je in vijf uur naar het naar Songpan c.q. Juizhaigou NP of Huanglong Valley.

Wanneer je het Jiuzhaigou of Huanglong nationaal park wilt bezoeken is het mogelijk je hier naar toe te brengen in plaats van het verderop gelegen Songpan. Zie ook reisblok Songpan.

Over dit reisblok

Monnik op Sangke graslanden bij Langmusi en Xiahe Mango Travel

Monnik op paardenmarkt

Deze tocht is de spectaculaire verbindingsschakel tussen de reisblokken Xiahe en Songpan. Met auto en chauffeur rijd je over de eindeloze grassteppes van de Tibetaanse hoogvlakte. langs nomaden nederzettingen, kloosters, yak kuddes en in de verte de bergtoppen van de Himalaya. Halverwege maak je een tussenstop van twee nachten om o.a. de Sky burrials (openlucht begrafenissen), te zien. Onderweg kom je langs kleine dorpjes met Tibetaanse huizen, als je geluk hebt zie je een traditionele paardenmarkt. Je waant je écht in de ‘middle of nowhere’. Je zult hier weinig tot geen toeristen tegenkomen.

Langmusi

Het stadje Langmusi ligt deels in de autonome Tibetaanse regio, in de provincie Gansu en gescheiden door een klein riviertje deels in de provincie Sichuan. Hetgeen af en toe leidt tot politieke spanningen in dit Tibetaanse stadje. Het is één van de weinige plekken waar nog steeds de openlucht begrafenissen worden gepraktiseerd.

China Langmusi paardenmarkt tibetaanse hoogvlakte Mango Travel

Paardenmarkt op Tibetaanse hoogvlakte

Sky burrials

Openlucht begrafenissen is een oude Tibetaanse gewoonte. Het is een zeer zeldzaam wordend begrafenis ritueel dat nog op beperkte schaal in Langmusi wordt gepraktiseerd. De overledene wordt, omgeven met Tibetaans ceremonieel vertoon op de open grasvlakte gelegd. Arenden en gieren doen de rest om de overledenen op te nemen in de natuurlijke kringloop en de overledene naar het nirwana te brengen.

Dag tot dag

De meeste reizigers komen via Lanzhou en Xiahe. Vanuit Beijing of Xi’an kom je hier per trein of vliegtuig aan. Vanuit hier is het nog een 5 uur durende rit naar Xiahe over uitgestrekte vlaktes. Wees er op voorbereid dat Xiahe nauwelijks is ingesteld toerisme. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en warm water voorziening kan wel eens haperen.

Dag 1    Xiahe naar Langmusi

Samen met auto en chauffeur reis je in een 5 uur durende rit langs mooie wegen naar Langmusi. De straten zijn ruim en veilig met weinig tot geen verkeer. Links en rechts zie je eindeloze grasvlaktes. Vergeet niet dat je op 3000 meter en meer, boven zeeniveau bent. Span je daarom niet te veel in en geniet van de nomaden nederzettingen en yak kuddes die je onderweg ziet. Hier en daar zie je een klooster en vele kleurrijke Tibetaanse tenten. Je kunt de chauffeur zo vaak als je wenst vragen om even te stoppen voor een foto. In de loop van de middag kom je aan in Langmusi, waar je overnacht in een eenvoudig maar sfeervol hotel / herberg.

Optie
1. Voor de echte lokale beleving met de public bus van Xiahe, via Langmusi naar Songpan.

Xiahe Meisje op Kora bedevaart

Tibetaans meisje op Kora bedevaart

Dag 2    Sky Burrials – Langmusi  

Samen met je gids bezoek je vandaag de Sky Burrial begraafplaats. Grote kans dat je hier botten en andere overblijfselen vindt van overledenen. Van daar bezoek je het Daceng Lhamo klooster aan de Gansu zijde van de stad. Er zijn hier regelmatig ceremonies. In de gebedshal zit de hoge geestelijke op een verhoging omringd door het geluid van monniken die hun gebed prevelen en de geur van yak boter kaarsen. In de middag maak je een wandeling naar een mooie kloof waar je veel arenden en gieren boven je hoofd kunt zien cirkelen.

Dag 3  Langmusi – Songpan

Vandaag heb je een flinke trip voor de boeg. Je rijdt letterlijk over 250 km. ‘Highway’, waarbij je bergpassen van 3500 meter passeert. In de verte zie je de indrukwekkende bergpieken van het Himalaya massief. De weg wordt hier en daar geblokkeerd door een schaapskudde of een stel gieren en op een paaltje zie je een arend zitten. Het is een tocht die je niet snel zal vervelen. In de middag arriveer je in Songpan, waar de chauffeur je afzet bij je hotel.

TIP         Wanneer je het Jiuzhaigou of Huanglong nationaal park wilt bezoeken is het mogelijk je hier naar toe te brengen in plaats van het verderop gelegen Songpan. Zie ook reisblok Songpan.

China Langmusi tibetaanse hoogvlakte Mango Travel

Kinderen zijn blij met een ballon

Overnachting

Je verblijft in een eenvoudig in Tibetaanse sfeer ingericht Hotel / Guesthouse in het centrum van Langmusi. Wees er op voorbereid dat Langmusi nauwelijks op toerisme is ingesteld. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en de warm water voorziening kan wel eens haperen. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Guesthouse / Hostel

3* Hotel Langmusi

Opties / excursies

Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Vraag ons naar andere mogelijkheden.

Met de bus van Xiahe naar Songpan

Voor de echte beleving is het mogelijk om met een lokale bus van Xiahe naar Langmusi en van hier naar Songpan te reizen. Deze rijdt slechts één maal per dag. De busrit is redelijk comfortabel, al mag je geen luxe verwachten en zijn de zitplaatsen soms wat krap. Te midden van de lokale bevolking en een enkele backpacker is dit echt een avontuur. Wees niet bang om het avontuur aan te gaan, je krijgt er zeker geen spijt van.

Passend binnen jouw budget!

Dit reisblok is echt maatwerk. Daarom is de prijs op aanvraag vanaf 2 personen. Je kunt ook op eigen gelegenheid met de bus van Xiahe via Langmusi en Songpan reizen. In Xiahe kunnen wij zorgen voor transfer naar de bus en dat je een plekje hebt.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Je verblijft in een eenvoudig in Tibetaanse sfeer ingericht Hotel / Guesthouse in het centrum van Langmusi. Wees er op voorbereid dat Langmusi nauwelijks op toerisme is ingesteld. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en de warm water voorziening kan wel eens haperen. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Eenvoudig 3* Hotel of Hostel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.