Terug naar overzicht

Lares trekking – 4 Dagen

Code: PE-TR-05-4D
Duur: 4 dagen (of 3 dagen)
Type: In internationale groep
Overnachting: Tenten en hotel
Transfers: Van en naar hotel in Cusco
Vervoer: Mini bus
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Prijs (4 dagen): V.a. € 645,-* p/p. o.b.v. 2 pers.
Inclusief: Entree Machu Picchu en trekking fees
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot uitdagend

Lares trekking – 4 Dagen

Wandelen – Thermische baden – Inca gemeenschappen – Besneeuwde Andes bergpieken – Kamperen – Kampvuur – Machu Picchu – Avontuur – Geschiedenis – Natuur – Cultuur – Panoramische treinrit – Machu Picchu

De Lares Trek is een heel mooi alternatief voor de befaamde Inca Trail. De alternatieve route gaat door schitterende berglandschappen en je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking in pittoreske dorpjes. Tijdens de Lares Trek maak je een grote stap terug in de tijd. Het boerenleven is op de route eeuwenlang grotendeels onveranderd gebleven. Trekkend door de Heilige Vallei zie je de lokale bevolking de velden bewerken, hoeden ze kuddes en weven textiel, net zoals hun voorouders eeuwenlang hebben gedaan. Schilderachtige dorpjes met lemen hutten en rieten daken verspreid over het adembenemende landschap, met sneeuw bedekte bergtoppen, turquoise blauwe meren en thermale baden. Onderweg kom je vele verschillende dieren tegen, als adelaars, alpaca’s en Andes konijnen. De trekking eindigt in Ollantaytambo vanwaar je de panoramische trein neemt naar Aguas Calientes. Als kers op de taart bezoek je de magische Machu Picchu, dat wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen. Een mooie combinatie van avontuur, natuur en cultuur.

Moeilijkheidsgraad:     Gemiddeld tot uitdagend
Alternatief:                       De Lares trekking kan ook in 3 dagen worden gedaan.

Route Lares trekking 3 of 4 dagen

Vervoer 

Vroeg in de ochtend word je door onze gids opgehaald bij je hotel in Cusco voor een autorit door de Heilige Vallei van de Inca’s naar Huaran voor de start van de trekking. De terugreis is per panoramische trein door de ‘Heilige vallei’ en vervolgens transfer naar je hotel in Cusco.

blank

Trekking Lares valley

Over de trekking

Wat kun je tijdens de trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Lares trekking

 

Dag 1     Cusco – Sorapampa – Huayacmachay

Vroeg in de ochtend word je bij het hotel in Cusco opgehaald. Voor een autorit door de Heilige Vallei van de Inca’s. Na zo’n drie kwartier rijden stoppen we voor een bezoek aan een lokale markt waarna het verder gaat naar het dorpje Huaran op 2.800 meter hoogte. Vanaf hier beginnen we onze wandeling door de Huaran Valley.  geleidelijk stijgen we naar grotere hoogte met onderweg een weelderige flora en fauna. Het is de natuurlijke habitat van Lama’s en Alpaca’s. Een schilderachtige wandeling met uitzicht op besneeuwde Andes bergpieken, inheemse bomen en medicinale planten. Planten die de oude Inca-gemeenschap van Cancha Cancha nog steeds gebruikt als natuurlijke remedie tegen allerlei ongemakken. Deze eerste etappe duurt ongeveer 3 uur tot we ons kamp bereiken om te lunchen.

Met hernieuwde energie vervolgen we de wandeling met vergezichten op de nabijgelegen besneeuwde Andes bergen. Na een uurtje bereiken we de oude gemeenschap Cancha Cancha waar zich de camping voor de eerste overnachting bevindt. Als we eenmaal gesetteld zijn, bezoeken we een van de plaatselijke families om meer te weten te komen over hun levensstijl en dagelijkse activiteiten. Na afloop is eer tijd voor wat ontspanning en kun je genieten van enkele warme drankjes en volgt het diner.

Maaltijden:        Lunch en diner
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand: 9 km.
Accommodatie:  Camping
Minimale hoogte: 2.900 m. (Huaran)
Maximale hoogte:  3.800 m. (Cancha Cancha)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.


Dag 2   
 Cancha Cancha – Pachacuti Pass – Quishuarani

De dag begint met een warme cocathee en een voedzaam ontbijt in de eettent. Na het ontbijt is krijg je van de staf wat snacks voor onderweg en vers water mee. Al wandelend zullen we veel alpaca’s, lama’s en Cancha Cancha bevolking zien die inheemse aardappelen verbouwen. Maar er zijn ook bijzondere dieren, zoals vizcacha’s. Dit knaagdier leeft voornamelijk op rotsachtig terrein.

Deze dag wordt door de meesten als de moeilijkste beschouwd. Je klimt naar het hoogste punt van de trekking. Geleidelijk aan word je meer en meer omringd door sneeuw bedekte bergen, de Pitusiray, Sahuasiray en de Colque Cruz. Maar de beloning is er wanneer de Pachacuti-pas op 4500 meter wordt bereikt. Je hebt een werkelijk schitterend vergezicht  over een landschap versierd met kleurrijke lagunes, gletsjers. Vervolgens is het afdalen naar de heilige vallei van Lares. Dit deel is een eeuwen oude Inca Trail, dwars door de Andes met onderweg watervallen, lagunes. Aan het eind van de middag arriveer je  in het oude Inca dorp Qishuarani. Hier staat de staf al klaar om je te ontvangen op de tweede camping van een mooie rustieke lodge.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch, diner en snacks
Moeilijkheidsgraad:       Uitdagend
Wandelafstand: 11 km.
Accommodatie:  Camping
Minimale hoogte: 3.800 m. (Cancha Cancha)
Maximale hoogte:  4.500 m. (Pachacuti Pass)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.

 

Dag 3     Quishuarani – Cuncani – Ollantaytambo – Aguas  Calientes

Na een warme kop cocathee en een heerlijk ontbijt ben je klaar voor de laatste dag van de trekking. Tijdens de eerste etappe gaat het nog zo’n 2 uur bergopwaarts. Onderweg heb je indrukwekkende panoramische uitzichten en veel lama’s en alpaca’s die in de buurt van deze vallei grazen. De wandeling gaat door een uniek gebied met lagunes die hun eigen microklimaten kennen. In het oude Inca dorp Cuncani bezoeken we een lokaal schooltje om te kletsen met de kinderen en de leraar.

Na deze geweldige ervaring rijden we naar de geneeskrachtige thermische baden van Lares om te genieten van een heerlijke lunch en wat te relaxen. Vervolgens gaat het per auto naar het treinstation van Ollantaytambo om de trein naar Aguas Calientes te nemen. Aguas Calientes ligt aan de voet van de Machu Picchu. Je overnacht hier in een comfortabel middenklasse hotel. Tijdens het diner in een toeristisch restaurant wordt een briefing gegeven om de agenda voor morgen te plannen. Het streven is de zonsopgang boven Machu Picchu te zien voorafgaand aan de rondleiding door de verloren stad van de Inca’s.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch, diner en snacks
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand: 8 km.
Accommodatie:  Comfort middenklasse hotel
Minimale hoogte: 2.000 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  4.100 m. (Cuncani Pass)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.
Vervoer: Trein van waterkrachtcentrale naar Aguas Calientes (30 min.)

 

Dag 4     Aguas Calientes – Machu Picchu  – Ollantaytambo – Cusco

Vandaag staat het lang verwachte Machu Picchu op het programma. Daarvoor staan we vroeg in de ochtend op om per shuttlebus (25 minuten) naar de toegangspoort tot Machu Picchu te rijden. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht op de Machu Picchu en de Huayna Picchu berg. Dit is het punt waar je van jezelf de beroemde postkaartfoto van dit 7e wereldwonder kunt maken. Wanneer je op tijd bent zie je de zon op surrealistische wijze boven de verloren stad van de Inca’s opkomen.

Na afsluiting van de fotosessie volgt een rondleiding over de historische site. Je krijgt in twee uur veel informatie over de achtergronden en historie van de Machu Picchu. Hierna heb je vrije tijd om meer van dit verbazingwekkende wonder te genieten of als je van tevoren je Huayna Picchu-berg of Machu Picchu-berg tickets hebt geboekt, kun je je vrije tijd gebruiken om een ​​van deze wandelingen te maken. De gids zal je graag adviseren.

 

Aan het einde van het bezoek gaat het met de shuttle bus naar Aguas Calientes. Hier heb je gelegenheid voor een lunch. Je zorgt er voor dat je rond  drie uur bij het treinstation bent voor een echt fantastische treinrit naar Ollantaytambo. De treinreis is een belevenis op zich. De treinrit duurt bijna twee uur. Bij aankomst staat het busje klaar om je naar het hotel in Cusco terug te brengen. De aankomsttijd in Cusco is ongeveer 19:00 uur.

Maaltijden:        Ontbijt
Moeilijkheidsgraad:       Eenvoudig
Minimale hoogte:  2.000 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  3.350 m. (Cusco)
Klimaat:              Warm en vochtig.
Vervoer: Shuttle bus Machu Picchu – Aguas Calientes, trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en minibus van Ollantaytambo terug naar Cusco.
Reistijd: Trein 1:45 uur (Ollantaytambo) + autorit 1.5 uur

 

Opties:
 • De Lares trekking is ook in 3 dagen / 2 nachten. Vraag naar de mogelijkheden.
 • Beklimming Huayana Picchu met uitzicht op Machu Picchu

 

Let op!

Het aantal bezoekers is voor de Machu Picchu gelimiteerd. Er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten. Vroeg boeken is daarom noodzakelijk. Verder zijn er bepaalde zgn. tijdslots waarop een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Wij proberen altijd tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk op de dag de Machu Picchu te kunnen bezoeken, maar kunnen dit niet garanderen. Met een beetje geluk kun je de magische zonsopgang boven Machu Picchu zien. De tickets zijn Non-Refundable.     

Informatie en tips voor trekking

 • De Lares trek is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De toegangsbewijzen tot de Machu Picchu zijn ingedeeld op uur. Van te voren moet daarom worden aangegeven wanneer je de site wenst te bezoeken, bijvoorbeeld tussen 6 en 7 uur. Bezoek aan Machu Picchu is gelimiteerd tot 4 uur, al wordt hier nog niet strikt op gecontroleerd. Vroeg boeken (3 maanden) is zeer aan te raden! 
 • Beklimming van de Huayana Picchu is eveneens en nog sterker gelimiteerd met beperkt aantal bezoekers.
 • De Peru Trails liggen gedeeltelijk boven de 3.000 m. Plan minimaal 2 dagen om te acclimatiseren.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • Tijdens de Inca Trail kunnen wij een muilezel voor de bagage regelen. Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je dit van te voren aangeven.

blank

 

 

Het weer en de seizoenen in en om Cusco

Het weer in en rond Cusco is zeer wisselend. Op één dag kun je alle seizoenen verwachten! Daarom is het goed om voorbereid te zijn op zowel regen als zonnige dagen. Niettemin zijn er globaal genomen 2 hoofdseizoenen gedurende het jaar te onderscheiden.

Droog seizoen

Het droge seizoen loopt van eind april tot eind september. Dit is de beste tijd om een trekking te maken of Machu Picchu te bezoeken en om eventuele ongemakken te vermijden.

Regenseizoen                

Dit seizoen loopt van oktober tot ongeveer eind april. In deze tijd wordt aangeraden om je spullen in waterdichte tassen te stoppen. Zonnige periodes kunnen zich afwisselen met fikse regenbuien.

 

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Eventueel slaapmatje / slaapzak (te huur)
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek / zwemkleding (warmwaterbronnen)
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen).

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Tijdens deze trekking verblijf je in een ingerichte tent. Een slaapmatje en slaapzak zijn optioneel te huur.

Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bekijk per plaats de mogelijkheden door op de plaatsnaam link te klikken. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Voor meer info, zie:

Hotels  Aguas Calientes (Machu Picchu)
Hotels  Cusco
Hotels  Ollantaytambo (voor optionele tussenstop)

Camping Inca Trail

 

Opties

 • De Lares trekking is ook in 3 dagen / 2 nachten uit te voeren. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Privé trekking is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Bagage service. Optioneel is een muilezel voor vervoer van bagage bij te boeken.
 • Beklimming Huayana Picchu
  Machu Picchu had in de Inca tijd een natuurlijke uitkijktoren. Hoog boven Machu Picchu torent de Huayana Picchu! Vanaf deze bergspits konden de bewakers tot in de verre omtrek eventuele onraad ruiken en alarm slaan. Om op de spits te komen is een behoorlijke klim vereist langs steile wanden, over kleine rotspaden en nauwe doorgangen. Maar uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving én de Machu Picchu.
Machu Picchu, Aguas Calientes, Peru

Zicht op Machu Picchu vanaf Huayana Picchu

NB
 • Het aantal bezoekers aan de Huayana Picchu is sterk gereguleerd. Slechts twee maal per dag mogen 200 bezoekers de Huayana Picchu beklimmen. De tickets moeten ver van te voren worden geboekt en zijn Non-Refundable.
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Voorafgaande aan de tour verblijf je in Cusco en tijdens de trekking in Aguas Calientes (Machu Picchu). Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  MACHU PICCHU (Aguas Calientes)

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Aguas Calientes'

  CUSCO

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Cusco'

  OLLANTAYTAMBO

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Ollantaytambo'

  URUBAMBA

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Urubamba'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.