Terug naar overzicht

Leshan, ‘Giant Buddha’ – Emeishan

Code: C-BS-103-Pi
Duur: 2 dagen / 1nachten
Vervoer: Privé auto met chauffeur, Chengdu - Leshan - Bauguo (Emeishan) - Chengdu
Overnachting: 1x Overnachting in comfortabel guesthouse
Maaltijden: Ontbijt in guesthouse
Prijs: Op aanvraag, in combinatie met reisblok Chengdu o.b.v 2 personen.

Leshan ‘Big Boeddha’ – Emeishan (2 dgn.)

Tweedaagse tour, met auto en chauffeur | Big Boeddha | Emeishan | Comfortabel Guesthouse

china_leshan_big_boeddha_giant_buddha_www.mangotravel.nl

Big Buddha

De Giant Buddha in Leshan behoort tot één van de grootste beeldhouwwerken ooit gemaakt en Mount Emei is de heiligste berg van het Chinese Boeddhisme. Daarmee zijn het twee topattracties die je niet mag missen. Deze tweedaagse tour maak je met privé auto en chauffeur en je slaapt in een comfortabel guesthouse in Baoguo van waaruit je Mt. Emei bezoekt.

The Giant Buddha

The Giant Buddha in Leshan kijkt zittend uit over de samenloop van twee rivieren. De door monniken tussen de  jaren 713 en 803 gebeeldhouwde Buddha, evenals het omliggende tempelcomplex, staan sinds 1996 op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het is het grootste gebeeldhouwde Buddha beeld ter wereld.

Mount Emei

Mount Emei is meer dan 3000 meter hoog. Het is een belangrijk religieus centrum en toevluchtsoord voor Boeddhisten in China. Op en rond de berg zijn meer dan honderd tempels en kloosters. Wandelen is één van de belangrijkste attracties van het park, met eindeloos veel paden die het gebied doorkruisen. Sinds 1996 staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag tot dag

China Emeishan Golden Peak Mango Travel

Golden peak

Dag 1     Giant Buddha in Leshan

 • Met privé auto en chauffeur naar de Big Boeddha in Leshan.
 • Op eigen gelegenheid kun je de Big Boeddha en het tempelcomplex bekijken
 • ’s Middags met de auto naar Baoguo aan de voet van Mount Emei.
 • Overnachting in comfortabel guesthouse

Dag 2     De heilige berg ‘Mount Emei’

 • Op eigen gelegenheid bezoek je ‘Mount Emei’  en beklim je de ‘Golden Summit’.
 • Per auto terug naar Chengdu.

Opties
1. Upgrade luxe hotel of overnachting in een klooster op ‘Mount Emei’.
2. Engelssprekend privé gids tijdens de hele tour.
3. Verlenging verblijf op ‘Mount Emei’ voor 2 daagse wandeling.

Combinatie met Chengdu

Dit reisblok is wordt gecombineerd met het reisblok Chengdu, waardoor dit laatste reisblok met een dag in te korten is.

Over dit reisblok

De Giant Buddha in Leshan behoort tot één van de grootste beeldhouwwerken ooit gemaakt en Mount Emei is de heiligste berg van het Chinese Boeddhisme. Daarmee zijn het twee topattracties die je niet mag missen. Met een privéauto en chauffeur word je naar de Giant Buddha in Leshan gebracht om dit imponerende beeld en omliggende park te bezichtigen. In de middag vertrek je per auto naar Emeishan om te overnachten in Baoguo. De volgende dag maak je een prachtige wandeling door het Mount Emei park om uiteindelijk de Golden Summit te bereiken. Aan het eind van de middag word je teruggebracht naar Chengdu.

China Leshan nonniken in gebed Giant Buddha Mango Travel (12)

Monniken in gebed bij tempel Giant Buddha

The Giant Buddha

China Leshan grote bel bij Giant Buddha Mango Travel (3)

Grote bel bij tempel Giant Buddha

The Giant Buddha in Leshan kijkt zittend uit over de samenloop van twee rivieren. De door monniken tussen de  jaren 713 en 803 gebeeldhouwde Buddha, evenals het omliggende tempelcomplex, staan sinds 1996 op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het is het grootste gebeeldhouwde Buddha beeld ter wereld. Het beeld is maar liefst 71 meter (20 verdiepingen) hoog en heeft 8 meter lange vingers. De schouders zijn groot genoeg voor een basketbalveld. Het is nauwelijks voor te stellen wat voor indruk dit beeld maakte op de schippers die al eeuwen de rivier op- en afvoeren, op het moment dat ze dit imposante beeldhouwwerk zagen opdoemen. Maar het is niet alleen de Buddha die het bezoek interessant maakt. Bovenop de heuvel ligt een mooi boeddhistisch tempelcomplex en er is een oude authentieke stenen brug. Dit alles gelegen in een mooie parkachtige omgeving.

Mount Emei

Mount Emei is meer dan 3000 meter hoog. Al sinds de eerste Boeddhisten naar China kwamen, is het een belangrijk religieus centrum en toevluchtsoord. Op en rond de berg zijn meer dan honderd tempels en kloosters. Sinds 1996 staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wandelen is één van de belangrijkste attracties van het park, met eindeloos veel paden die het gebied doorkruisen. Als je dat wilt kun je hier wandeltochten van twee of drie dagen maken. Het is wel opletten voor de soms agressieve apen. Voor je het in de gaten hebt pakken ze jouw waterfles of eten. Onderweg heb je schitterende uitzichtpunten, zie je mooie tempels te midden van groene bossen, met als ultieme beloning de ‘Golden Summit’. De laatste honderd meter naar de top ga je via een imposante trappengalerij met aan weerszijden witte beelden van olifanten. Boven aangekomen word je blik direct getrokken door het enorme standbeeld van Samantabhadra met zijn vele gezichten.

TIP         Ook bij warm weer is het belangrijk rekening te houden met het weer. Op de berg kan het behoorlijk afkoelen. Neem voor de zekerheid een stok mee om eventueel te agressieve apen op afstand te houden.

China Emeishan tempel op Mount Emei Mango Travel (49)

Tempel op Mt. Emei

Dag tot dag

Dag 1    Giant Buddha in Leshan

De reis begint ’s morgens wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in Chengdu om met de auto in anderhalf uur naar Leshan te rijden. Op eigen gelegenheid heb je ruim de tijd om de Giant Buddha, de omliggende kloosters en het park te bezichtigen. In de loop van de middag word je naar je guesthouse in Baoguo gebracht. Baoguo is een klein plaatsje aan de voet van de berg op zo’n 7 km. van Emeishan. Hier kun je wat relaxen in je eenvoudig maar comfortabel guesthouse.

Optie:      Upgrade luxe hotel of overnachting in een klooster op ‘Mount Emei’

Dag 2    Heilige berg ‘Mount Emei’ en de ‘Golden Summit’

Wij raden je aan om vroeg op te staan. Vandaag ga je op eigen gelegenheid de Mount Emei bezoeken. Er zijn drie toegangen tot Mount Emei die eenvoudig per lokale bus bereikbaar zijn. Elk half uur rijdt er een bus naar één van de drie ingangen. Daar kun je wandelend of per kabelbaan omhoog. Maar als je een enthousiast wandelaar bent, is te voet zeker aan te bevelen. De tocht is een unieke ervaring. En mocht het je toch teveel worden dan kun je onderweg nog altijd een draagstoel nemen om je door twee tanige Chinezen naar boven te laten brengen, al is dit wel het toppunt van decadentie. Tegen het eind van de middag wordt je terugverwacht bij je guesthouse om vandaar naar Chengdu te worden gebracht. Afhankelijk van je reisplannen kan dit je hotel in Chengdu zijn, dan wel het treinstation of vliegveld.

Opties
1. Engelssprekend privé gids tijdens de hele tour.
2. Verlenging verblijf op ‘Mount Emei’ voor 2 daagse wandeling.

China Leshan Kaarten en thee drinken Mango Travel (50)

Theehuis in Leshan

China Leshan kapper in de straat Mango Travel

Kapper in Leshan

China Leshan slager in straatbeeld Mango Travel (46)

Slager in Leshan

Overnachting

De overnachtingsmogelijkheden in Baoguo zijn beperkt. Je verblijft in een eenvoudig maar comfortabel guesthouse, niet ver van Baoguo busstation vanwaar de bussen vertrekken naar Mount Emei.

Een hotel of guesthouse is meer dan een plek waar je slaapt. Het is een belangrijk onderdeel van je reisbeleving. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben qua authenticiteit, uitstraling, sfeer, ligging of bouw. Het is mogelijk om in het park op de Mount Emei te overnachten. Vroeg boeken is daarvoor een vereiste.

Overnachten in klooster

Optioneel kun je een upgrade naar een luxer hotel of overnachting in een klooster op de Mount Emei nemen. Een overnachting in een klooster in het park geeft een bijzondere belevenis en je vermijdt een deel van de drukte op de belangrijkste wandelpaden. Vroegtijdig boeken is hiervoor een vereiste.

Opties / excursies

Mount Emei is een prachtig wandelgebied. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties  je graag wilt opnemen in je reisplan.

Privé gids

Indien gewenst, is het mogelijk om gedurende de gehele trip van twee dagen een privégids te nemen die je begeleidt en uitleg geeft.  Wanneer je dat aangeeft, kunnen wij een Engels sprekende gids voor je regelen.

Verlenging verblijf op Mount Emei

Ben je een wandelaar en wil je graag genieten van de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden in het park, dan kun je optioneel je verblijf met een dag verlengen. Dit steld je in de gelegenheid twee dagen door dit prachtige gebied te wandelen over de tientallen kilometers aan paden.

Passend binnen jouw budget!

De prijzen voor dit reisblok zijn op aanvraag omdat deze tour gecombineerd wordt geboekt met het reisblok Chengdu. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  De overnachtingsmogelijkheden in Baoguo zijn beperkt. Je verblijft in een eenvoudig maar comfortabel guesthouse, niet ver van Baoguo busstation vanwaar de bussen vertrekken naar Mount Emei. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.