Terug naar overzicht

Lijiang ‘Naxi village’

Code: C-BS-110-Li
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Transfers naar hotel in Lijiang of Suche
Overnachting: 2x Overnachtingen in sfeervol Courtyard hotel
Maaltijden: Ontbijt in Courtyard hotel
Prijs: € 112,-* p/p. ob.v. 2 personen

Lijiang, ‘De deur tot Tibet’ (3 dgn.)

Pittoreske Naxi dorpjes | Historisch ‘Old Town’ | Tea-horse route | Fietsen door idyllisch landschap

Lijiang de oude hoofdstad van de Naxi, dat niet voor niets op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat. Dolen door de kronkelende straatjes, langs wirwar aan kanalen, over pittoreske bruggetjes en langs historische panden die ’s avonds rood kleuren door de Chinese lampionnen. Lijiang is omgeven door een schitterend landschap van riviertjes, groene weidevelden en hoge bergen.

China Lijiang Old Town Mango Travel

Lijiang ‘Old Town’

Dag tot dag

Wij hebben dit reisblok zo open mogelijk voor je gehouden. Er is zoveel te doen en te zien in Lijiang en omgeving dat wij je graag zelf de keuze laten welke opties voor je jou het meest interessant zijn. De meeste reizigers arriveren per vliegtuig of sinds kort, nu er een nieuwe spoorlijn ligt, per trein. Kom je per auto, bijvoorbeeld vanuit Dali of shaxi. Dan zal deze je naar het hotel brengen.

Dag 1     Slapen in Courtyard hotel

 • China Lijiang Suche Mango Travel

  Dans in Suche

  Privé transfer van vliegveld of treinstation naar authentiek Courtyard hotel

 • Overnachten in sfeervol historisch Courtyard (binnentuin) hotel

Dag 2     Lijiang ‘Old Town’ en Naxi dorpjes

 • Vandaag kun je naar eigen keuze invullen.
 • Overnachting in sfeervol en historisch Courtyard hotel.

Opties
1. Ochtendwandeling door ‘Old Town’ Lijiang met Engelssprekende gids
2. Fietstocht. Dag tour langs Naxi dorpjes met gids.
3. Tea-horse ride. Te paard de hele dag door prachtig landschap en langs oude Naxi dorpjes.

Dag 3     Vervolg je reis

Afhankelijk van hoe je reisplannen zijn, heb je nog even tijd om te relaxen en te genieten van de historische omgeving. Vanuit Lijiang kun je het vliegtuig nemen naar verder weg plaatsen voor een van de andere reisbestemmingen. Of je vervolgt je reis door richting de Shangri-La te gaan. Wij kunnen je dit ten zeerste aanbevelen door het reisblok ‘Tiger Leaping Gorge trekking’ te boeken. Andere alternatieven in de buurt zijn, je reis per auto, bus of trein vervolgen naar Dali of Shaxi.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen.  Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Bij aankomst in de ‘Old Town’ Lijiang begrijp je direct waarom het stadje één van de grootste toeristische attracties in China is. Het is een idyllisch plaatje met kronkelende straatjes, kleine kanaaltjes en pittoreske bruggetjes waarlangs historische panden met binnentuinen staan, die ’s avonds rood kleuren door de Chinese lampionnen.

Lijiang

China Lijiang restaurant Mango Travel

Restaurant in Lijiang

Lijiang is de oude hoofdstad van het Naxi koninkrijk. Een volk dat afkomstig is uit nabij gelegen Tibet en op 2400 meter hoogte ligt. De Naxi is de belangrijkste minderheidsgroep in China en kennen een matriarchaat. De vrouw des huizes is dus aan het hoofd van het gezin. De oude Naxi huizen zijn versierd met verfijnd houtsnijwerk op deuren en kozijnen. De klederdracht die veel Naxi nog dragen is een lust voor het oog. Het is een drukte van belang in de ‘Old Town’. Vooral ’s avonds is het feestelijk verlicht en gezellig. De naam Lijiang betekend in het Chinees inktpot. Dit vanwege de verschillende rivieren en beekjes die door het vlakke landschap meandert, komend vanaf de hoge bergpieken die rondom de stad liggen. Alsof er een inktpot leegloopt.

Overnachten in ‘Old Town’ Lijiang of Shuhe

Je slaapt in één van de grandioze courtyard hotelletjes. Dit zijn prachtige familie hotelletjes in authentieke stijl met een binnentuin waar je heerlijk kunt relaxen. Je kunt kiezen voor een courtyard hotel in Lijiang of een herberg in het rustiger maar ook heel mooie ‘Old Town’ van Shuhe. Shuhe ligt aan de rand van Lijiang en wordt ook wel het kleine broertje van Lijiang genoemd. Lijiang is vanuit Shuhe gemakkelijk in 20 minuten per taxi of bus te bereiken.

China Lijiang Shuhe street dance China

Dansvoorstelling op straat in Shuhe

Dag tot dag

In dit reisblok staat beperkt beschreven van wat er zoal te doen en te zien is in Lijiang en omgeving, maak zelf je keuze. De meeste reizigers arriveren per vliegtuig of trein, nu er sinds kort een nieuwe spoorlijn ligt. Kom je per auto, bijvoorbeeld vanuit Dali of shaxi. Dan zal deze je naar het hotel brengen en anders wordt je door een auto en chauffeur worden opgehaald om je naar je hotel te brengen.

Dag 1    Slapen in Courtyard hotel

De chauffeur staat bij het treinstation of vliegveld klaar om je naar je hotel te brengen. Maak van de gelegenheid gebruik om door de oude straatjes te dwalen en een Tea house te bezoeken. De avond kun je gebruiken om een Naxi muziekvoorstelling bij te wonen. Dit is en voorstelling waarbij een Naxi orkest met zang en traditionele instrumenten lokale liedjes ten gehore brengt.

Dag 2    Lijiang ‘Old Town’ en Naxi dorpjes

china Lijiang old town waterrad

Waterrad in ‘Old Town’ Lijiang

Gebruik de vroege ochtend om de ‘Old Town’ wandelend te verkennen. In de ochtend is Lijiang een stuk rustiger omdat de Chinese toeristen vooral aan het eind van de ochtend de stad bezoeken. Een goed moment dus om ongestoord een wandeling te maken. Om echt de stad te leren kennen is het handiger om met een gids op stap te gaan.
Buiten Lijiang liggen nog verschillende authentieke Naxi dorpjes die minder toeristisch, maar minstens zo interessant zijn. De ideale manier om deze te bezoeken is per fiets. Je kunt zelf een fiets huren of je boekt de fietstocht met gids.
Als je liever paardrijdt is dat ook mogelijk. Je maakt te paard met privégids een tour over de lokale velden en door bossen. Onderweg bezoek je het oude Naxi dorp Shuhe en eindigt aan het eind van de middag aan het Lashi Lake.

Opties
1. Ochtendwandeling door ‘Old Town’ Lijiang met Engelssprekende gids
2. Fietstocht. Dag tour langs Naxi dorpjes met gids.
3. Tea-horse ride. Te paard de hele dag door prachtig landschap en langs oude Naxi dorpjes.

Dag 3    Vervolg je reis

Afhankelijk van hoe je reisplannen zijn, heb je nog even tijd om te relaxen en te genieten van de historische omgeving. Vanuit Lijiang kun je het vliegtuig nemen naar verder weg plaatsen voor een van de andere reisbestemmingen. Of je vervolgt je reis door richting de Shangri-La te gaan. Wij kunnen je dit ten zeerste aanbevelen door het reisblok ‘Tiger Leaping Gorge trekking’ te boeken. Andere alternatieven in de buurt zijn, je reis per auto, bus of trein vervolgen naar Dali of Shaxi.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Lijiang

Je verblijft in een sfeervol authentiek courtyard Guesthouse in Lijiang. Een hotel of guesthouse is meer dan een plek waar je slaapt. Het is een belangrijk onderdeel van je reisbeleving. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben qua authenticiteit, uitstraling, sfeer, ligging of bouw. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Lijiang 3* Courtyard Guesthouse

Alternatieven:

1. Shuhe 3* Guesthouse
Warm en sfeervolle herberg in hartje ‘Old Town’ Shuhe.

3* Guesthouse in Shuhe

In Lijiang zijn vele overnachtings mogelijkheden. Je kunt ook voor extra luxe en comfort te kiezen door een 4* accommodatie te boeken. Hieronder enkele impressies.

2.  Zen 4* Hotel Lijiang
Een sfeervol hotel met mooie tuin om helemaal tot rust te komen.

4* Zen Hotel Lijiang

3.  Sfeervol 4* Hotel Lijiang
Fraai en authentiek Courtyard hotel ideaal gelegen ten opzichte van “Old Town” Lijiang.

4* Hotel Lijiang

Opties / excursies

In Lijiang en omgeving zijn vele opties en excursies mogelijk. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Vraag ons naar andere mogelijkheden.

Ochtendwandeling ‘Old Town’ Lijiang

Vroeg in de ochtend, zo rond 07.30 uur wordt je opgehaald door je Engelssprekende gids voor een verfrissende ochtendwandeling door het historische centrum van Lijiang. Hij weet elk plekje en hoekje in de stad en weet daar boeiend over te vertellen. Na de wandeling kun je van je uitgestelde ontbijt genieten.

Fietstocht Naxi dorpjes

Deze fietstocht is een echte aanrader om de omgeving te verkennen. (09.00 -17.00 u.) Op de fiets maak je een dagtocht met gids, door een prachtig landschap, tussen de akkers door met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Je bezoekt de oude Naxi dorpjes Shuhe en Baisha waar je dokter Ho ontmoet. Dr. Ho is een Chinees Taoistische dokter die je diep in de ogen kijkt en je pols voelt voordat hij zijn diagnose stelt, om je daarna een paar Taoïstische levensadviezen mee te geven. Rond de middag kun je genieten van een heerlijke lunch.

On a Tea-horse

Lijiang ligt aan de historische thee-route. Van oudsher werd langs deze weg de thee te paard vervoerd. Je maakt te paard met privégids een dagtocht door het prachtige graslandschap, over lokale velden, langs akkers en door bossen. Onderweg bezoek je het oude Naxi dorp Shuhe en eindigt aan het Lashi Lake.  Onderweg kun je genieten van de lunch die ter plekke voor je wordt bereid.

Trekking Tiger Leaping Gorge

De Tiger Leaping Gorge is één van de mooiste trekkings van China, door de diepste kloof ter wereld. Deze trekking duurt 3 dagen / 2 nachten, maar is in te korten tot 2 dagen / 1 nacht. Het steeds wisselende landschap maakt deze trekking fascinerend. Je loopt over geitenpaden, langs kloven van 800 meter diep je komt langs bergdorpjes en overnacht in een authentiek Tea house. Aan het eind van de trekking daal je af tot in de kolkende rivier dat je bloed doet stollen.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden en opties. Naast de Tiger Leaping Gorge, zijn Zhongdian (Shangri-La), Chengdu en Dali uitstekende mogelijkheden om je China reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In de reisomschrijving zijn wij uitgegaan van een sfeervol authentiek 3* Courtyard Guesthouse in Lijiang. Centraal gelegen nabij "Old Town". Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Lijiang 3* Courtyard Guesthouse

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Upgrade Hotel

  Wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Combinatie China reis met Tibet

  Een reis naar China is uitstekend te combineren met Tibet (en Nepal). Heb je voldoende dagen of een weekje (of langer) extra? Geef hieronder aan als je dit overweegt.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen vanaf vertrek van huis tot terugkomst.

  Aanpassen reisdagen?

  Als je deze 15 daagse privé rondreis wilt verlengen of inkorten kun je hier aangeven met hoeveel dagen.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.