Terug naar overzicht

Lima en Paracas

Code: PE-RB-01-2D
Duur: 2 dagen / 1 nacht
Overnachting: 1 overnachting in 3* hotel in Paracas
Transfers: Van hotel in Lima naar busstation en van bushalte Paracas naar hotel
Vervoer: VIP bus Lima – Paracas (Public bus)
Excursie: Ballestas Islands tour met speedboot. Paracas National Park tour.
Maaltijden: 1x lunch in VIP bus en 1x ontbijt in hotel
Prijs: V.a. € 255,-* p/p. op basis van 2 personen

Lima – Ballestas Islands  (2 dgn.)  

Koloniaal Lima | Lokale markten | Kleurrijke Inca’s | Peruaanse Galapagos | Stads tour 

Start je kennismaking met Peru met een tour door het koloniale Lima. Later is het tijd om voor de Panamerican highway! Onderweg kun je genieten van spectaculaire zandduinen aan de Stille Oceaan op weg naar de Peruaanse Galapagos, de Ballestas Islands! De wilde natuur van Peru zal je sprakeloos doen staan! Na deze eerste kennismaking met Peru is het tijd om de rest van Peru te leren kennen.

Dag tot dag

Voor de meeste reizigers is Lima de start en het eindpunt van hun bezoek aan Peru. Lima is meer dan de moeite waard om een extra dag te verblijven.

Dag 1    Lima, stad van de koningen

Lima de stad van de Koningen. Van ons krijg je een informatiepakket met de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plekken om te bezoeken. Vroeg in de middag wordt je door ons opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het busstation. Hier vertrekt je bus naar Paracas. Dit is een rit van ongeveer 3-4 uur, waarbij je in de bus een lunch geserveerd krijgt. De route gaat over de legendarische Pan-American Highway. Onderweg heb je adembenemende uitzichten op uitgestrekt maanlandschappen, op hoge zandduinen en groene valleien, en (op de achtergrond) de Grote c.q. Stille Oceaan.

City tour Lima

Je kunt aanvullend een stadstoer boeken. Onze gids laat je in een paar uur de hoogtepunten van de stad zien en zal je vertellen over de historische achtergrond en de archeologische vindplaatsen in het centrum van Lima.

Dag 2    Paracas Nationaal Park en Ballestas Islands

Na het ontbijt vertrek je op eigen gelegenheid naar de Ballestas Islands, die ook wel de kleine Galapagos eilanden worden genoemd. Onderweg krijg je een voorproefje op de Nazca lijnen, d.m.v. een enorme tekening tegen de heuvel. Dit is de Candelabro geoglyph. De eilanden zijn de thuishaven van grote groepen zeeleeuwen, sas van genten, pinguïns, pelikanen en andere zeevogels. De hoeveelheid uitwerpselen die de vogels produceren is zo groot dat sommige delen van de eilanden met een meters dikke laag mest zijn bedekt. Nog steeds wordt deze laag guano van het eiland geschept en als mest verkocht. Met de grote speedboot doe je er zo’n 20 minuten over om naar de eilanden te komen.

Na de Ballestas Islands is een bezoek aan het Paracas Nationaal Park, net buiten de stad, zeker een aanrader. Hier zijn de ‘La Catedral’ en de ‘La Playa Roja’ te bewonderen. Dit zijn grillige, door zee en wind geërodeerde, rotsformaties. In de late namiddag ga je per bus naar Nazca om daar te overnachten. De transfer van de bus naar het hotel wordt voor je geregeld.

Paracas tour

Je kunt er voor kiezen de Paracas toer bij ons te boeken met een bezoek aan de Ballestas Islands en het Paracas Nationaal park.

Reisblok Huacachina

Vertrek vroeg uit Paracas en maak een tussenstop in Ica om de Huacachina Oase te bezoeken. Wij kunnen hier een excursie voor je regelen naar een oude bodega met wijnproeverij. En/of je gaat met een grote buggy door de immense zandduinen rijden. Halverwege heb je de gelegenheid om te sandboarden. Je zult versteld staan hoe hard dit gaat. Rond zonsondergang kom je terug bij de Huacachina Oase. Een oase als uit een film, met diep blauw water omringd door palmbomen en enkele huisjes. Een alternatief is om op dag 2 eerst naar Ica te gaan en er te overnachten en op dag 3 naar Paracas te reizen.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen.  Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

Over dit reisblok

Start je kennismaking met Peru met een tour door het koloniale Lima. Later is het tijd om voor de Panamerican highway! Onderweg kun je genieten van spectaculaire zandduinen aan de Stille Oceaan op weg naar de Peruaanse Galapagos, de Ballestas Islands! De wilde natuur van Peru zal je sprakeloos doen staan! Na deze eerste kennismaking met Peru is het tijd om de rest van Peru te leren kennen.                                                                                                                                                  

Lima

Paracas Nationaal Park

Ballestas Islands

Dag tot dag

 

Dag 1    Lima, stad van de koningen

Heb je na je vlucht en een goede nachtrust voldoende energie opgedaan? Dan kun je in de ochtend de City tour doen, zie excursie. En anders wordt je in de vroege middag door ons opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het busstation. Hier vertrekt je VIP-bus naar Paracas. Dit is een rit van ongeveer 3-4 uur, waarbij je in de bus een lunch geserveerd krijgt. De route gaat over de legendarische Pan-American Highway. Onderweg heb je adembenemende uitzichten op uitgestrekt maanlandschappen, op hoge zandduinen en groene valleien, en (op de achtergrond) de Grote c.q. Stille Oceaan. Bij aankomst in Paracas wordt je door onze medewerker opgepikt en naar je hotel gebracht.

Optie
1. Upgrade hotel

Dag 2    Paracas Nationaal Park en Ballestas Islands

Na het ontbijt wordt je naar de pier gebracht en vertrek je per speedboot naar de Ballestas eilanden, die ook wel de Peruaanse Galapagos worden genoemd. De Ballestas eilanden zijn een echte parel in de Stille Oceaan. Onderweg krijg je een voorproefje op de Nazca lijnen, d.m.v. een enorme tekening tegen de heuvel. Dit is de Candelabro geoglyph. De eilanden zijn de thuishaven van grote groepen zeeleeuwen, sas van genten, pinguïns, pelikanen en andere zeevogels. De hoeveelheid uitwerpselen die de vogels produceren is zo groot dat sommige delen van de eilanden met een meters dikke laag mest zijn bedekt. Nog steeds wordt deze laag guano van het eiland geschept en als natuurlijke mest verkocht. Met de grote speedboot doe je er zo’n 20 minuten over om naar de eilanden te komen.

Paracas Nutuurpark

Na de Ballestas Islands bezoek je het Paracas Nationaal Park, net buiten de stad. Hier kun je de ‘La Catedral’ en de ‘La Playa Roja’ bewonderen. Een paar verborgen juweeltjes aan natuurschoon. Dit zijn grillige, door zee en wind geërodeerde, rotsformaties met  een schitterend uitzicht over de Stille oceaan. Aan het eind van de middag eindigt de tweedaagse tour. Aansluitend kun jij je reis vervolgen naar bijvoorbeeld Pica, Arequipa of terugkeren naar Lima. Wij helpen je graag met je verdere reisplannen.

Dag 4:    Vervolg je Peru reis

Op naar je volgende reisbestemming!

Overnachting

Comfortabel 2*/ 3* middenklasse hotel. Een hotel of guesthouse is meer dan een plek waar je slaapt. Het is een belangrijk onderdeel van je reisbeleving. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben qua authenticiteit, uitstraling, sfeer, ligging of bouw. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Upgrade hotel in Paracas

Vanaf  € 35,- op basis van 2 personen.

Opties / excursies

Voor extra excursies, upgrades en andere opties zie hieronder. Heb je speciale wensen of voorkeur voor type hotel, incl. diner? Of geef je de voorkeur aan een volledig verzorgde privé tour? Een aantal dingen kun je ter plaatse via het hotel regelen. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

 • Privé City tour van 3 uur in Lima, incl. pick up bij hotel door Engels sprekende gids
 • Privé vervoer van Lima naar Paracas
 • Volledig verzorgde privé tour Paracas NP en Ballestas islands
 • Upgrade van hotel

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn altijd een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties. ……………… zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Genoemde prijzen zijn exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden.
 • Persoonlijke uitgaven, zoals: drankjes, telefoon, wassen van kleding enz.
 • Annulerings-, ziektekosten- en reisverzekeringen.
 • Fooien en entreegelden.
 • Overige niet genoemde uitgaven en kosten welke niet onder ‘Inclusief’ staan vermeld.
 • Het vervoer van en naar de stad / plaats van dit reisblok is niet inbegrepen.
 • Reisblok wordt geboekt in combinatie met andere reisonderdelen.
 • Boekingskosten en bijdrage garantiefonds worden slechts éénmaal per boeking in rekening gebracht.

* Alle genoemde prijzen op onze website zijn een (nauwkeurige) indicatie van de daadwerkelijke kosten waarmee jij je reisbudget kunt bepalen. Prijzen zijn afhankelijk van wisselkoersen, seizoen, tickets en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Een aanvraag is geheel vrijblijvend tot je besluit te boeken nadat je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en offerte. Eenmaal geboekt, garanderen wij de prijs. Zie ook: reisvoorwaarden.

 • AANVRAAG EN OPTIES

  Bij de aanvraag zijn verschillende opties om toe te voegen. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen. Wens je de tour te combineren met bv. 2 dagen verblijf in de oase van Huacachina dan kun je dit aangeven.

  HOTEL NAAR KEUZE

  Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  LIMA

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Lima'

  PARACAS

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Paracas'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.