Terug naar overzicht

Luoyang en Shaolin

Code: C-BS-126-Lu
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Overnachting: 2x Overnachting in eenvoudig guesthouse in Shaolin Temple complex
Transfer: Transfer met privé chauffeur van treinstation naar Shaolin bij aankomst. En transfer naar treinstation of vliegveld bij vertrek.
Eten: 2x Ontbijt in Shaolin klooster
Excursie: Dagexcursie Longmen grotten en White Horse Temple
Vervoer: Privé auto met chauffeur tijdens de excursie
Prijs: € 237,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Luoyang – Drakengrotten en Kung Fu tempel (3 dgn.)  

Longmen grotten | Shaolin tempels | UNESCO | Overnachten in Kung Fu tempel | Martial Art | Privé tour

Tijdens dit reisblok bezoek je de Longmen of Drakenpoortgrotten. Meer dan 1300 grotten en niches aangekleed met 1500 beelden vormen een indrukwekkende aanblik van een kilometer lange grottenwand dat terecht op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat. Zo’n 80 km. buiten Luoyang slaap je in de Shaolin Tempel. ’s Morgens word je wakker van de monnikken die hun Martial Art kunsten oefenen.

Dag tot dag

Een bezoek aan Luoyang is prima te combineren met de reisblokken Xi’an (2 uur met de trein) of met Beijing (4 uur met de trein). Daarnaast is de stad uitstekend per vliegtuig bereikbaar vanuit de meeste grotere steden in China. In dit reisblok zijn wij er van uit gegaan dat je per trein in Luoyang aankomt. Alternatief is vanuit Beijing in ruim 3 uur per trein naar Zhengzou te reizen.

Dag 1     Luoyang – Shaolin 

 • Transfer met privé chauffeur van treinstation naar Shaolin- /Kung Fu klooster.
 • Je overnacht hier in een eenvoudig guesthouse in het Shaolin tempelcomplex.

Dag 2     Shaolin- / Kung Fu klooster

 • ’s Ochtends wordt je gewekt door de kleine monniken die hun Martial Arts trainingen buiten beginnen
 • ’s Middags heb je tijd om het klooster te verkennen.
  Opties
  1. Kung Fu training, voor gezin met tieners een aanrader.
  2. Verlenging verblijf in Shaolin Academy.

Dag 3     Longmen grotten

 • Met privé auto en chauffeur rij je in anderhalf uur naar de Longmen ofwel Drakenpoortgrotten.
 • Op eigen gelegenheid de grotten bezichtigen.
 • Aansluitend wordt je naar de 1900 jaar oude White Horse Temple, vlak voor Luoyang. Deze bezichtig je op eigen gelegenheid.
 • Aan het eind van de middag wordt je bij het treinstation of vliegveld afgezet voor het vervolg van je China reis.
  Opties

  1. Extra overnachting in Luoyang.

Vervolg je China reis

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Een bezoek aan de Longmen of Drakenpoortgrotten in Luoyang en het Shaolin- / Kung Fu tempels in Dengfeng mogen niet op je reislijstje ontbreken wanneer je China bezoekt. Zo’n 80 km. buiten Luoyang bezoek je de Shaolin Tempel waar al sinds eeuwen door monniken de Shaolin- / Kung Fu kunst van het vechten wordt beoefend. Je overnacht in het Shaolin tempelcomplex en wordt ’s ochtends gewekt door het gekletter van de monniken die hun trainingen in Martial Arts afwerken. Met je eigen auto en privé chauffeur bezoek je de Longmen grotten en de White horse tempel.

Shaolin Kung Fu

De Shaolin tempel ligt op anderhalf uur rijden zuidoostelijk van Luoyang. Het tempelcomplex is de bakermat van het Kung Fu zelfverdedigingskunst. In het Shaolin Kung Academy krijgen jaarlijks duizenden Chinese jongeren les in Kung Fu. Aanschouw met eigen ogen een Kung Fu demonstratie. Zie hoe de monniken, grootmeesters in deze sport en leerlingen met grote souplesse, snelheid en accuratesse deze zelfverdedigingsport beoefenen.

Longmen / Drakenpoortgrotten

De boeddhistische Longmen of ook wel Drakenpoortgrotten zijn het hoogtepunt in de Chinees Boeddhistische grotsculpturen. Luoyang wordt gezien als de geboorteplaats van het Chinese Boeddhisme. Over een afstand van een kilometer langs de oever van de Yi rivier, zie je honderden grotten en niches waarin duizenden sculpturen zijn uitgehouwen, dat terecht op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat. Meer dan 1500 verschillende Boeddhistische beelden geven een indruk van deze eeuwenoude religie. De uit de rotsen gehouwen Fengxian Temple is maar liefst 36 meter diep en 41 meter lang. De Longmen grotten liggen op zo’n 15 kilometer zuidelijk van Luoyang. Je hebt alle gelegenheid de grotten van dichtbij te bekijken. Wanneer je over de brug naar de overkant van de Yi rivier loopt kom je bij de Xiangshan tempel. Vanuit hier heb je een prachtig zicht op de andere oever met de Longmen grotten. Van daaruit loop je naar het nabij gelegen Bai Garden. Het terras en het uitzicht geeft je een serene rust waar je kunt genieten van een kopje thee en de alom aanwezige muziek.

Dag tot dag

Een bezoek aan Luoyang is prima te combineren met de reisblokken Xi’an (2 uur met de trein) of met Beijing (4 uur met de trein). Daarnaast is de stad uitstekend per vliegtuig bereikbaar vanuit de meeste grotere steden in China. In dit reisblok zijn wij er van uit gegaan dat je per trein in Luoyang aankomt. Alternatief is vanuit Beijing in ruim 3 uur per trein naar Zhengzou te reizen.

Dag 1    Luoyang – Shaolin 

Bij aankomst op het treinstation van Luoyang staat de chauffeur met privé auto klaar om je naar de Shaolin Kung Fu tempel te rijden. Je overnacht hier in een eenvoudig guesthouse in het Shaolin tempelcomplex.

Dag 2    Shaolin- / Kung Fu klooster

’s Ochtends wordt je gewekt door de kleine monniken die hun Martial Arts trainingen buiten beginnen. Op doordeweekse dagen kun je ‘s ochtends één van de reguliere lessen bijwonen in Martial Arts. ’s Middags heb je tijd om het klooster te verkennen en een wandeltocht naar de Damo grot en de pagodes te maken. Je kunt kijken naar de trainende en mediterende monniken. Wil je zelf een training volgen dan is dat mogelijk.

Opties
1. Kung Fu training, voor gezin met tieners een aanrader.
2. Verlenging verblijf in Shaolin Academy.

Dag 3    Longmen grotten

Na het ontbijt word je door de chauffeur opgehaald voor een anderhalf uur durende rit naar de Longmen ofwel Drakenpoortgrotten. Je hebt alle gelegenheid de grotten van dichtbij te bekijken. Vanaf de Xiangshan tempel heb je een prachtig zicht op de andere oever met de Longmen grotten. Loop je door naar het nabij gelegen Bai Garden heb je uitzicht over de rivier en kun je genieten van een kopje thee en de alom aanwezige muziek. Na het bezoek aan de Drakenpoortgrotten rij je verder en bezoek je de meer dan 1900 jaar oude White Horse Temple, vlak voor Luoyang.

Opties
1. Verlenging verblijf in Shaolin Academy
2. Extra nacht in Luoyang

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Dongfeng

In dit reisblok zijn wij uitgegaan van overnachten in een eenvoudig maar sfeervol guesthouse op het Shaolin tempelcomplex midden tussen de Kung Fu scholen. Wees je er van bewust dat de herberg vrij basic is, passend bij de authentieke beleving van en verblijf in de cerebrale sfeer van de Shaolin Academy.

3* Hostel bij Shaolin Temple in Dongfeng

Alternatief in Luoyang:

Kies je voor wat meer comfort en luxe, dan zijn de mogelijkheden in Dongfeng beperkt. Je kunt dan kiezen voor een hotel in Luoyang. Wij zullen het reisprogramma daar op aanpassen.

1. Comfortabel 4* Hotel in Luoyang

 4* Hotel in Luoyang

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Kung Fu training

Het is mogelijk om een privé training te nemen in Kung Fu. Voor gezinnen met tieners een aanrader. Er zijn verschillende vormen die je kunt beoefenen, van Tai Chi, meditatie tot Shaolin Kung Fu. Let wel, het boeken van een privé training is alleen in het weekend mogelijk.

Verlenging verblijf in Shaolin Academy

Het is mogelijk je verblijf in het Shaolin tempelcomplex met een dag te verlengen om bijvoorbeeld nog wat extra lessen te nemen.

Extra overnachting in Luoyang

Wanneer je de mogelijkheid hebt je verblijf in Luoyang met een dag te verlengen dan is dat zeker de moeite waard. Luoyang Old Street is een geweldige plek om de avond door te brengen. Hier voel je de geschiedenis van de stad. De verkopers langs de straat verkopen heerlijke hapjes. Proef de smaak van het authentieke eten.

Passend binnen jouw budget!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfer naar Shaolin zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan.

Vervoer naar Luoyang / Shaolin is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Het is ook mogelijk de tour in omgekeerde volgorde af te leggen en te eindigen in Zhengzhou. Van daar kun jij je reis bv. vervolgen naar Xi’an of Beijing. Wij adviseren je graag.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  De overnachtingsmogelijkheden in Dongfeng zijn beperkt. eenvoudig maar sfeervol guesthouse op het Shaolin tempelcomplex midden tussen de Kung Fu scholen. Wees je er van bewust dat de herberg vrij basic is, passend bij de authentieke beleving van en verblijf in de cerebrale sfeer van de Shaolin Academy. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze: 

  3* Hostel bij Shaolin Temple in Dongfeng

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.