Terug naar overzicht

Duikvakantie Malediven 4 tot 14 Dagen

Beginpunt: Malediven (Male vliegveld)
Eindpunt: Malediven (Male vliegveld)
Accommodatie: Resort of Liveaboard Cruise
Duur: 4 tot 14 dagen
Transfers: Speedboot of watervliegtuig
Type reis: Actief en sportief
Extra info: Ook als huwelijksreis te boeken!
Prijs*: Op aanvraag. Korting in combi met rondreis.
Reiscode: MDV-02-4D
X

Duikvakantie Malediven – 4 tot 14 Dagen

Malediven | Atol Resort | Liveaboard

Incl.:  o.a. Bounty verblijf Malediven, duiken, zon, zee & strand.

 

Over deze reis

Een duikvakantie op de Malediven met turquoise kraakheldere wateren, adembenemende tropische eiland en parelwitte stranden omzoomd met wuivende palmbomen is voor velen dé droomreis voor het leven. Duiken op de Malediven overtreft al je verwachtingen. De onderwaterwereld is met geen pen te beschrijven. Uiteraard kun je deze pracht aanschouwen door te snorkelen op het huisrif van je resort, maar de echte schoonheid ontdek je door te duiken. Dat kan met een ‘dhoni’ (lokale boot) duiktocht, duiken op het koraalrif voor je resort eiland of doormiddel van ‘liveaboard’. Een duikvakantie op de Malediven met turquoise kraakheldere wateren, adembenemende tropische eiland en parelwitte stranden omzoomd met wuivende palmbomen. Malediven, de droomreis voor velen.

Highlights
 • blankKleurrijke koraalriffen, enorme zachte koraal formaties.
 • Ontmoet:
  • Reuze Whale Sharks (walvishaaien),
  • Manta Ray’s (mantaroggen),
  • Grijze- en witpuntrifhaaien,
  • Zeeschildpadden,
  • Enorme schakering aan tropische vissen met alle kleuren van de regenboog.
 • Gelegenheid tot duiken en snorkelen
 • Walvissen en dolfijnen spotten enz.
 • Zon, zee & bounty strand
 • Volledig verzorgd

 

Opties

Duiken op de Malediven is voor eenieder mogelijk, ook wanneer je nog geen ervaren duiker bent. Startend met een enkele duik voor je resort, een dag duiken met een dhoni (lokale boot) op perfecte duikspot, Padi duikcursus of meerdere dagen liveaboard duik beleving.

Huisrif duik
blank

Duikcursus

Verken de onderwaterwereld direct voor de deur van je resort. Duiken op het ‘huisrif’ van het resort is een leuke afwisseling met relaxen op het parelwitte strand.

Duiken op duiklocatie

Met de dhoni (lokale boot) er een dag op uit om twee of drie duiken te maken op een prachtige duiklocatie.

Padi ‘Open water’ duikcursus

De Malediven zijn waarschijnlijk de mooiste plek om je duikbrevet te behalen. In vier dagen haal je niet alleen je brevet, je brengt het ook in de praktijk met enkele duiken. Heb je nog geen brevet? Dan is dit de gelegenheid en zeker weten dat je daar de rest van je leven geen spijt van krijgt.

Liveaboard

Voor de echte duiker is een liveaboard op een cruiseboot. Tijdens het verblijf van 7 tot 12 nachten aan boord van boot maak je tenminste drie duiken per dag. De kapitein bepaald samen met de duikgids de vaarroute, afhankelijk van het seizoen. Er zijn verschillende boten met specifieke kenmerken en eigen sfeer. De accommodatie is in alle gevallen goed, de service is uitstekend en zeer gastvrij. De meeste cruises starten vanuit de hoofdstad Malé.
Incl.: Duikuitrusting, overnachting, maaltijden.

blank

Liveaboard duik cruise

Jouw keuze

Wij kennen de duiklocaties, de atollen en het beste seizoen om bijvoorbeeld Manta Ray’s of Whale Sharks te zien. Bij de vrijblijvende aanvraag kun je je wensen en voorkeuren aangeven. Na ontvangst nemen we contact met je op. Vervolgens krijg je een voorstel op maat. We helpen graag jouw duikvakantie te plannen, passend binnen je reisbudget.

 

Malediven

De Malediven bestaat uit maar liefst 1200 eilanden. Dat klinkt veel en dat is het natuurlijk ook, maar geen eiland is breder dan één kilometer en de meeste zijn onbewoond. De koraaleilanden liggen als kralen aan een ketting in 26 ringen aan elkaar geschakeld in de Indische Oceaan. De ringen worden Atollen genoemd. Gelegen op anderhalf uur vliegen van Colombo (Sri Lanka) vind je dit tropisch paradijs voor een droomvakantie of huwelijksreis. Verblijf in een van de luxe Beach villa’s of waterbungalows en laat je verwennen.

 

En verder naar …..

India Agra Taj Mahal Gerard en Marian Mango Travel

Gerard en Marian

Er zijn vele mogelijkheden om je reis aan te passen, te verlengen en te combineren met Sri Lanka of India. Wens je een festival bij te wonen of een overnachting bij een lokale familie, cq. wat meer comfort of luxe, dan is dat mogelijk. Er zijn veel hele bijzondere excursies en activiteiten mogelijk.

De echt pareltjes zijn hetgeheim van de smid’ die we graag met je delen wanneer we de reis met je samenstellen. Mango Travel is dé specialist in ‘Reizen op Maat’.
Alle bestemmingen hebben we meerdere keren bezocht en hebben uitgebreide lokale contacten. Wij adviseren graag!

* Prijs

Prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en afhankelijk van wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, o.b.v. verblijf in “Double room”.