Terug naar overzicht

Ping’an – Rijstterrassen en minderheden

Code: C-BS-118-Pi
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Eigen auto en chauffeur naar en van Ping'an
Overnachting: 2x Traditioneel Zhuang guesthouse in Ping’an
Excursie: Dag wandeling met Engels sprekende gids door rijstvelden
Maaltijden: Ontbijt in guesthouse
Prijs: € 308,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Ping’an – Rijstterrassen en minderheden  (3 dgn.)     

Ping’an | Long-Ji rijstterrassen | Zhuang people | Paalwoningen | Voettocht door rijstvelden

Een bezoek aan Ping’an en Long Ji rijstterrassen, ook wel ‘Dragon Bone’ genoemd. Het grootste aaneengesloten rijstterrassen gebied ter wereld, met verblijf in paalwoning in het pittoreske dorpje Ping’an waar je de mooiste rijstvelden vindt, de Zhuang (Long Hair) minderheid ontmoet en een dag wandeling door de eeuwenoude Long Ji rijstterrassen maakt.

Dag tot dag

China Ping'an Long-Ji rijstterrassen Zhuang people

Zilveren kroon

Natuurlijk bezoek je de Karstbergen rondom Yangshuo en Guilin. Maar op slechts 3 uur rijden ligt Ping’an met de Dragon’s Bone rijstvelden. Een uniek gebied en zo totaal anders dan het Karst gebergte dat je dit gewoon niet mag missen. Deze reisblokken zijn prima met elkaar te combineren.

Dag 1    Ping’an

 • Je wordt met de auto opgepikt bij het treinstation, vliegveld in Guilin of je hotel in Yangshuo om je in 3 uur, door een snel veranderend en mooi landschap, naar Ping’an te brengen.
 • Je verblijft in een sfeervol traditioneel Zhuang guesthouse
China Ping'an Long-Ji rijstterrassen Zhuang people

Zhuang (Long Hair) people

Dag 2   Dag wandeling rijstvelden

 • Dag voettocht met Engelssprekende gids door rijstvelden met onderweg kleurrijke bergvolkeren.
 • Middag lunch in één van de pittoreske dorpjes.
  Optie
  1. Dag wandeling naar Dazhai waar het Yao volk woont.
  2. Overnachten in het minder toeristische Dazhai i.p.v. terug te keren naar Ping’an.

Dag 3    Vervolg je China reis

 • Met privé auto en chauffeur klaar naar het treinstation, vliegveld of hotel in Guilin of Yangshuo
  Opties
  1. Minority tour (3-6 dgn.) Via Kunming en pittoreske dorpjes naar Dali, met privé chauffeur en Engels sprekende gids..

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken Guilin en/of Yangshuo is opgenomen in deze tour.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Je verblijft in Ping’an, omgeven door de mooiste rijstterrassen, zover het oog strekt. Op de tweede dag maak je een prachtige dag wandeling. Een tocht dwars door de 5000 jaar oude rijstvelden, waar de kleurrijke Zhuang met ossen door de moeder ploegen. De Zhuang (Long Hair) vrouwen hebben tot twee meter lang haar dat om hun hoofd gedrapeerd is en wonen in prachtige paalwoningen. Tijdens de trip overnacht je in zo’n mooi authentiek paalwoning guesthouse. 

Ping’an

Ping’an is ligt op een steile bergkam te midden uitgestrekte rijstterrassen. Een mozaïek aan akkertjes die tegen de bergen aangeplakt lijken, waarbij geen vierkante meter onbenut wordt gelaten. Het dorp bestaat uit een brede schakering van houten huizen op palen waar vooral de Zhuang minderheid woont. Het dorpje is zelf alleen te voet te bereiken, doormiddel van een 20 minuten durende wandeling bergop. De nuts voorzieningen in het dorpje zijn beperkt. Alleen in de ochtend en avond is er elektriciteit en warm water.

Dag tot dag

China Ping'an Long-Ji rijstterrassen Zhuang people

Straatbeeld Ping’an

Natuurlijk bezoek je de Karstbergen rondom Yangshuo en Guilin. Maar op slechts 3 uur rijden ligt Ping’an met de Dragon’s Bone rijstvelden. Een uniek gebied en zo totaal anders dan het Karst gebergte dat je dit gewoon niet mag missen. Deze reisblokken zijn prima met elkaar te combineren.

Dag 1    Ping’an

Je wordt met de auto opgepikt bij het treinstation / vliegveld in Guilin of je hotel in Yangshuo om je in 3 uur, door een snel veranderend en mooi landschap, naar Ping’an te brengen. Op de parkeerplaats aan de voet van het voetpad naar Ping’an betaal je 80 yuan entree. Vandaar is het een korte maar pittige wandeling bergop naar je guesthouse in Ping’an. Hier slaap je twee nachten in een sfeervol houten guesthouse met schitterend uitzicht op de rijstvelden. Op het terras kun je iets eten en genieten van de zonsondergang over de rijstvelden. Indien je de trip naar boven met bagage te inspannend vindt, kun je een drager huren voor 50 Yuan per koffer.

China Ping'an Long-Ji rijstterrassen Zhuang people

Zhuang meisje met zilveren kroon

Dag 2    Dag wandeling rijstvelden

Geniet van de ochtend en zie hoe de rijstvelden in het zonlicht de mooiste kleuren aannemen. Na het ontbijt vertrek je met de gids voor een prachtige wandeling. Onderweg steek je riviertjes over, ziet grote waterwielen, loopt tussen de rijstvelden, ontmoet kleurrijk geklede Zhuang People en ziet hoe ze met ossen hun land bewerken. Rond het middaguur kun je een lunch nemen en wat uitrusten in één van de dorpjes die je passeert. Na 5 uur dalen en klimmen kom je op de eindbestemming. De gids regelt daar een transfer terug Ping’an. Je betaald de reis terug direct aan de chauffeur. Afhankelijk van de weersomstandigheden, of omdat de vermoeidheid toeslaat, zijn er in overleg met de gids verschillende mogelijkheden de wandeling in te korten.

TIP         Neem alleen het hoogst noodzakelijke mee op de dag wandeling. De rest van de bagage kun je gewoon achterlaten in je guesthouse.

Optie
1. Dag wandeling naar Dazhai waar het Yao volk woont.
2. Overnachten in het minder toeristische Dazhai i.p.v. terug naar Ping’an.

Dag 3:    Yangshuo of Guilin

Na het ontbijt staat de auto met chauffeur klaar om je naar het treinstation, vliegveld of hotel in Guilin of Yangshuo te brengen,  afhankelijk van je reisplan.

TIP         Wanneer je meer van de kleurrijke minderheden wilt ontmoeten, raden wij je aan om Dali te bezoeken.

Opties

1. Minority tour (3-6 dgn.) Via Kunming en pittoreske dorpjes naar Dali, met privé auto en Engels sprekende gids.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Overnachting

Tijdens de trip overnacht je in een mooi authentiek paalwoning guesthouse. Het guesthouse is eenvoudig maar heel sfeervol en comfortabel. Hou er rekening mee dat de nuts voorzieningen in het dorpje Ping’an beperkt zijn. Alleen in de ochtend en avond is er elektriciteit en warm water. Hieronder impressies van Guesthouses.

Impressie Guesthouses

Opties / excursies

Hieronder staan een aantal opties genoemd. Zoals al onze reisblokken en rondreizen zijn deze ter inspiratie van wat er zoal mogelijk is en bedoeld om jou te helpen je reis helemaal op maat samen te stellen. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Dag wandeling naar Dazhai

Een nog leukere wandeling is de tocht naar het traditionele boerendorpje Dazhai waar de Yao minderheid woont. De Yao vrouwen dragen, evenals de Zhuang, haren tot op de enkels. Deze trektocht is door een minder toeristisch gebied en Dazhai wordt minder door toeristen bezocht dan Ping’an. Als je de vrouwen vraagt hun opgestoken haar te laten zien is er een goede kans dat ze deze voor je showen. Deze wandeltocht duurt ongeveer 6 uur. In Dazhai staat de auto klaar om je terug te brengen naar Ping’an. (Incl. transfer naar Ping’an).

Overnachten in Dazhai

In plaats van na de wandeltocht direct terug te keren naar Ping’an, kun je ook in Dazhai blijven slapen in een eenvoudig maar goed verzorgd guesthouse met uitzicht op de omliggende rijstvelden en traditionele houten woningen. De volgende dag word je na het ontbijt met de auto terug gebracht naar Ping’an. (Incl. transfer naar Ping’an).

Minority tour (3-6 dgn.)

Ping’an is een goed punt om te starten met een meerdaagse tocht langs verschillende kleurrijke minderheden en bergstammen. Wij regelen voor je een privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids die je in enkele dagen langs de mooiste bergdorpjes, lokale markten en kleurrijke bergstammen brengt. Een van de vele mogelijkheden is een meerdaagse tocht waarbij je Kunming en het Stone Forest bezoekt en die eindigt in het prachtige Dali. Deze meerdaagse tochten organiseren wij helemaal op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Passend binnen jouw budget!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Dali, Yangshuo, Lijiang en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 • OPTIES EN AANVULLINGEN

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  De overnachtingsmogelijkheden in Ping'an zijn beperkt. Tijdens de trip overnacht je in een mooi authentiek paalwoning guesthouse. Het guesthouse is eenvoudig maar heel sfeervol en comfortabel. Hou er rekening mee dat de nuts voorzieningen in het dorpje Ping’an beperkt zijn. Alleen in de ochtend en avond is er elektriciteit en warm water. Hieronder impressies van Guesthouses.Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.