Terug naar overzicht

Pingyao ‘Old Town’

Code: C-BS-103-Pi
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfers van en naar hotel in Pingyao
Overnachting: 1x Overnachtingen in sfeervol historisch Courtyard hotel
Soft Sleeper: 2x Overnachting in Soft Sleeper nachttrein
Maaltijden: Ontbijt in historisch Courtyard hotel
Prijs: € 174,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Pingyao, venster op het verleden (4 dgn.)

Historisch courtyard hotel | Old Town Pingyao | Shuanlin Si Temple | Soft Sleeper nachttreinen

Waan je terug in de tijd van Marco Polo. Pingyao, ooit het bankierscentrum uit de Ming en Qing dynastieën, tot het geldsysteem in elkaar stortte en Pingyao in de vergetelheid wegzakte. Hierdoor is de historische stad bewaard gebleven en staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag tot dag

Dag 1     Reis per Soft Sleeper

 • Per comfortabele Soft Sleeper nachttrein van Xi’an, Beijing, Luoyang/Zhengzhou of Datong naar Pingyao.

Dag 2     Pingyao ‘Old Town’

 • blank

  Ketellapper

  Transfer Pingyao met privé chauffeur treinstation naar hotel.

 • Overnachting in sfeervol en historisch Courtyard hotel.
 • Vandaag kun je naar eigen keuze invullen.

Dag 3     Shuanglin Si Tempelcomplex

 • De indeling van de dag is helemaal aan jou omdat je trein pas later in de avond vertrekt.
 • ’s Avonds wordt je door onze chauffeur opgepikt om je naar het station te brengen voor de nachttrein.
  Opties
  1. Shuanglin Si Tempelcomplex
  2. Wandeling of fietsen, al of niet met privé gids over stadsmuur en ‘Old Town’

Dag 4    Aankomst in Xi’an of Beijing

 • In de ochtend kom je aan op je volgende reisbestemming.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen. De prijs is daarom een indicatie. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Pingyao is één van de best bewaard gebleven authentieke steden in China. Op doorreis met de trein van / naar Xi’an of Beijing, is Pingyao een geweldige tussenstop. Je reist per comfortabele nachttrein, Soft Sleeper klasse, en hebt twee volledige dagen om de stad te verkennen. Aan het eind van het bezoek aan Pingyao wordt je door de chauffeur naar het station gebracht voor vertrek naar je volgende bestemming.

China Pingyao Mango Travel

Pingyao ‘Old Town’

Waan je terug in de tijd

Het is een genot om door Ming-Qing street en de andere oude straatjes te dwalen om je te verwonderen. Waan je zelf terug in de tijd, bezoek de Taoïstische tempel, de Confucius academie of of één van de oude bankgebouwen.

Historie

De stad was ooit het bankierscentrum uit de Ming en Qing dynastieën tot het geldsysteem in elkaar stortte en Pingyao in de vergetelheid wegzakte. Hierdoor is de historische stad bewaard gebleven en staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is regelmatig het decor voor filmopnames.

Dag tot dag

Dag 1    Reis per ‘Soft Sleeper’

Dit reisblok begint met een treinreis van Beijing, Xi’an, Luoyang/Zhengzhou of Datong naar Pingyao, afhankelijk van je reisroute. In de nachttrein slaap je in de comfortabele Soft Sleeper klasse.

Dag 2    Pingyao ‘Old Town’

De auto met chauffeur staat klaar om je naar je authentieke courtyard hotel in het hart van de ‘Old Town’ te brengen. Je slaapt in een prachtig authentiek familiehotelletje, vol historie en sfeerbeleving. De ‘Old Town’ is geheel autovrij en je kunt heerlijk slenteren door Ming-Qing street en de andere straatjes met historische gebouwen. Beklim tegen zonsondergang de stadsmuur die de oude stad volledig omsluit. Je hebt een schitterend uitzicht op het leven in de stad en ziet hoe langzaamaan overal de rode lantarens ontstoken worden. De dag kun je met een diner afsluiten in één van de vele sfeervolle restaurants en/of je neemt nog een drankje in een gezellig barretje.

China Pingyao historische tempel Mango Travel

Historische tempel

Dag 3    Shuanglin Si Tempelcomplex

De indeling van de dag is helemaal aan jou omdat je trein pas later in de avond vertrekt. Je kunt de stad al wandelend en dolend verder verkennen. Er is zoveel te zien dat je dat zeker niet allemaal op de eerste dag hebt kunnen bekijken. Of je huurt een fietstaxi en laat je in 20 minuten naar het 1400 jaar oude Shuanglin Si Tempelcomplex, zo’n zes kilometer buiten de stad, brengen. In de tempel zie je meer dan 2000 kleurrijke sculpturen en beelden. Vroeg in de avond wordt je door onze chauffeur opgepikt om je naar het station te brengen voor de nachttrein.

Dag 4:  Aankomst in Xi’an of Beijing

In de ochtend kom je aan op je volgende reisbestemming. Naast Xi’an en Beijing heb je nog vele andere opties. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Datong of Luoyang/Zhengzhou. Bekijk ook de andere reisblokken.

Optie
1. Highspeed (dag-) trein Beijing (of Xi’an) – Pingyao
2. Highspeed (dag-) trein Pingyao – Xi’an (of Beijjing)

 

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Pingyao

In Pingyao slaap je in een heel bijzonder en historisch Courtyard Guesthouse midden in de ‘Old Town’ van Pingyao. Hieronder een impressie van de accommodatie.

3* Courtyard Guesthouse / Hotel

Alternatieven:

1.   Authentieke 4* Herberg/Hotel Pingyao
Op nog geen 200 meter van ‘Ji’s Old Residence’ in het hartje van ‘Old Town’ Pingyao ligt deze mooie authentieke 4* herberg/hotel.

Authentieke 4* Herberg ‘Old Town’ Pingyao

2.  Luxe 4* Hotel Pingyao
Zoek je luxe en extra comfort dan is het mogelijk een schitterend 4* hotel te boeken in het hartje van Pingyao.

Luxe 4* Hotel Pingyao

Opties / excursies

Pingyao is overzichtelijk, veel dingen kun je ter plaatse via het hotel regelen. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

City tour met privé gids

Je kunt Pingyao prima op eigen gelegenheid verkennen. Echter als je echt de stad en de historie wilt begrijpen is een gids bijzonder waardevol. Wanneer je dat aangeeft, kunnen wij een Engels sprekende gids voor je regelen, voor een dag of dagdeel.

Highspeed dagtrein

Vervoer van en naar Pingyao is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan en voorkeur. Bij opties kun je aangeven of je een dag of nachttrein wilt nemen.Geef aan hoe jij je reis naar Pingyao wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Beijing en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

 1. Highspeed (dag-) trein Beijing – Pingyao
  Je kunt ook de voorkeur geven aan een Highspeed dagtrein. In dat geval vertrekt je in de ochtend uit Beijing en ben je een ruim vier later in Pingyao waar je een extra overnachting hebt.
 1. Highspeed (dag-) trein Pingyao – Xi’an.
  Je kunt ook de voorkeur geven aan een Highspeed dagtrein. In dat geval vertrek je ‘s middags en ben je een kleine drie uur later in Xi’an waar je een extra overnachting hebt.

Passend binnen jouw budget!

Er zijn verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de genoemde opties. Beijing, Luoyang/Zhengzhou, Datong en Xi’an zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Bezienswaardigheden

Oude Stad van Pingyao

De welvaart uit het verleden van de Shanxi (Provincie) ligt in Pingyao, terwijl de ziel van Pingyao in de Oude Stad ligt. De Oude Stad van Pingyao is gesticht tijdens de Westelijke Zhou Dynastie – (1046 771 voor Christus) en herbouwd in 1370. Het is vandaag de dag een van China’s vier best bewaarde oude steden samen met Lijiang Old Town, Huizhou Ancient City en Langzhong Ancient City. Het is omgeven door een prachtige landschap, groene bergen of het heldere water. Wat Pingyao uniek maakt, is het dat het zo goed bewaard is gebleven. De oude stad met een grootse stadsmuur, traditionele woningen, de voormalige bewaker bedrijven, aloude winkels, en zelfs het voormalige regering kantoor. Sinds 1997 staat Pingyao op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Oude Stadsmuur

De Oude Stad van Pingyao wordt ook wel ‘Turtle City’ genoemd vanwege de schildpadachtige stadsmuur. Er zijn zes poorten langs de muur. Vier van hen zijn symmetrisch ingesteld aan de oost- en westzijde, met uitstekende muren, als de vier poten van de schildpad. De Zuidelijke Gate en Noord Poort lijken respectievelijk op de kop en de staart. Het lijkt daardoor van bovenaf precies als een reusachtige schildpad. De kriskras straten in de oude stad lijken op het patronen van zijn schelp.

China Pingyao stadsmuur Mango Travel

Stadsmuur van Pingyao

Oude Ming-Qing Street (South Street)

Als je een ​​glimp van het verleden en de welvaart van de Pingyao Oude Stad wilt zien, mag je de oude Ming-Qing straat niet te missen. Dit is de centrale as en het de drukste commerciële blok van de stad al honderden jaren. Aan deze 200 meter lange straat staan ongeveer 80 antieke winkels, waaronder handelshuizen, pandjeshuizen, bewakings bedrijven, en andere ambachtelijke werkplaatsen. Wandelen door de Ming-Qing Straat voelt alsof je terug bent in de drukke bazaar van eeuwen geleden. Je kunt er niet alleen de schilderachtige gebouwen bekijken, maar ook specialiteiten, snacks en souvenirs kopen.

China Pingyao poort Ming-Qing street Mango Travel

Poort Ming-Qing Street

Rischengchang, ‘Vader van de Bank of China’

De bijna 200 jaar oude Rishengchang Exchange Shop, dichtbij het centrum van de Oude Stad, is de eerste ‘bank’ in de geschiedenis van China en staat bekend als de ‘Vader van de Bank of China’. Ooit controleerde het de levensader van de economie van het land in de Qing-dynastie (1644 – 1911), met meer dan 30 vestigingen door het hele land. Het is nu een Exchange Shop Museum, met vele historische voorwerpen en een prachtig voorbeeld van de lokale architectuur stijl.

China Pingyao toegangspoort Mango Travel

Toegangspoort

Historisch waarde transport en bewaking

Om alle rijkdom veilig te stellen was er het Historische beveiligingsbedrijf. Het bedrijf verzorgde alle waarde transport, zoals zilver, goud en andere waardevolle voorwerpen tussen winkels en rijke kooplieden. Het waarde transport  en de beveiligingsdiensten hebben het oude Pingyao groot gemaakt. Aan het noordelijke uiteinde van de oude Ming-Qing Street krijg je hier een aardige indruk van. Je ziet er de kenmerkende rijtuigen, schatkisten en voorwerpen. Er is ook een speciaal terrein voor training en opleiding van de beveiligers, waar martial art vaardigheden werden geoefend. Verschillende historische wapens vormen hier een indrukwekkend decor.

Ancient Government Office

China Pingyao ambtenaar Mango Travel

Ambtenaar van de Keizer

Het goed bewaarde oude Government Office in het westen van de oude Ming-Qing Street is de grootste in China met een oppervlakte van 31.000 vierkante meters (25.920 vierkante meter). Hier woonden en werkten achtereenvolgens maar liefst 149 magistraten tijdens de Ming en Qing dynastie (1368-1911). De centrale plek van dit complex is de statige rechtbank. Als je geluk hebt, kun je hier een voorstelling van een oude rechtspraak bijwonen. Diep verscholen in het gebouw is de gevangenis. Een plaats met weinig licht dat je een onbehaaglijk gevoel geeft. Je ziet er het spartaanse beddengoed en de armoedige uniformen van gedetineerden, alsmede verroeste martel werktuigen.

Temple of the City God

De Tempel van de City God ligt ten oosten van de Oude Ming-Qing Street. Het was een heilige plek voor de bevolking om hulde te brengen aan de God van de stad, de God van Rijkdom, en aan de God van de keuken. Belangrijke overheidsdienaren en gewone mensen die een grote bijdragen hebben geleverd aan de stad, werden hier ook aanbeden. Met een oppervlakte van 7.340 vierkante meter, heeft deze historische tempel, vele prachtige paviljoens en torens. De gekleurde glazuur decoraties uit de tijd van de Ming en Qing dynastieën schitteren nog steeds in de stralende zon, waardoor deze plek nog steeds veel indruk maakt.

Temple of Confucius

Dit is een plek waar Confucius geëerd wordt. Met een oppervlakte van 8300 vierkante meter, is het de best bewaarde Confucius Tempel in China. Deze tempel was ook in de oude dagen ook een staatsacademie. In die tijd was het de droom van veel geleerden om als ambtenaar te dienen in het keizerrijk. Deelnemen aan de keizerlijke onderzoeken was de enige manier voor hen om ambtenaar te worden.

Overig

Dit is slechts een beperkte opsomming van de bezienswaardigheden in Pingyao. Er is zoveel meer te zien. Wanneer je dit reisblok boekt kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Er zijn legio prachtige overnachtingsmogelijkheden in Pingyao. In Pingyao hebben wij gekozen voor eenbijzonder en historisch Courtyard Guesthouse midden in de ‘Old Town’ van Pingyao. Hieronder een impressie van de accommodatie.Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  3* Courtyard Guesthouse / Hotel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Jouw keuze:

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.