Terug naar overzicht

Salkantay trekking – 4 Dagen

Code: PE-TR-03-4D
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Type: In internationale groep
Overnachting: Tenten en hotel
Transfers: Van en naar hotel in Cusco
Vervoer: Mini bus
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
Prijs: V.a. € 675,-* p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Entree Machu Picchu en trekking fees
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot uitdagend

Salkantay trekking – 4 Dagen / 3 Nachten

Wandelen – Gletsjer bergen – Turkoois gekleurde lagunes – Zonnepoort – Archeologische vindplaatsen – Kamperen – Avontuur – Lokale boeren – Fruit- & koffieplantages – Panoramische treinrit – Machu Picchu

Ben je te laat voor het boeken van de Inca Trail of op zoek naar een alternatief? Dan is de Salkantay Trek misschien wat je zoekt. De Salkantay Trek is door National Geographic Magazine uitgeroepen tot een van de 25 mooiste trektochten ter wereld! De Salkantay (6.264 m) is een gletsjerberg, en in Quechua vertaalt het zich naar ‘Savage (wilde) Mountain’. De Salkantay-route is op weg om een ​​van de beroemdste trektochten ter wereld te worden vanwege zijn diversiteit aan flora en fauna. Een schilderachtige route via de Humantay en Salkantay gletsjer bergen en surrealistisch ogende, turkoois gekleurde lagunes. Maar ook een wandeling door de valleien van Santa Teresa met koffieplantages en imkers, waar lokale boeren tropisch fruit als passievrucht, sinaasappel en papaja verbouwen. Via honderden jaren oude Inca paden langs archeologische sites als Llaqtapata. Met als kers op de taart de magische Machu Picchu dat wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen. Een mooie combinatie van natuur en cultuur.

Moeilijkheidsgraad:     Gemiddeld tot uitdagend
Alternatief:                       De Salkantay trekking kan ook in 5 dagen / 4 nachten worden gedaan.

Route Salkantay trekking 4 dagen

 

Vervoer 

Vroeg in de ochtend, om ongeveer half vijf word je door onze gids opgehaald bij je hotel in Cusco. Een korte rit van zo’n twee uur brengt je per mini-bus naar het stadje Mollepata. De terugreis is per panoramische trein door de ‘Heilige vallei’ en vervolgens transfer naar je hotel in Cusco.

Over de trekking

Wat kun je tijdens de trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Salkantay trekking

 

Dag 1     Cusco – Sorapampa – Huayacmachay

Het avontuur kan beginnen. Vroeg in de ochtend, om ongeveer half vijf word je door onze gids opgehaald bij je hotel in Cusco. Een korte rit van zo’n twee uur brengt je naar het stadje Mollepata. Hier stoppen we enige tijd voor het ontbijt en om eventueel de toiletten te gebruiken. Daarna gaat het door naar Soraypampa en kan de trekking beginnen met een indrukwekkend uitzicht op de Humantay- en Salkantay bergen.

Het eerste deel van de wandeling geleidelijk bergopwaarts naar de berg Salkantay. Via een heel oude Inca Trail gaat het dan naar Salkantaypampa, zo genoemd omdat het aan de voet van de met sneeuw bedekte berg Salkantay ligt. Van hieruit gaat het over de Salkantay Pass, waar we een prachtig uitzicht hebben op de omliggende bergen, gletsjers en tropische bossen. Na een heerlijke lunch begint de afdaling van 2,5 uur tot we de camping bereiken. Ons team staat al klaar om je te verwelkomen en hebben een warme douche voor je klaar gemaakt. Denk er aan een handdoek mee te nemen. Daarna is het tijd voor wat ontspanning, een kleine snack, warme drankje en aansluitend een authentiek Peruaans diner.

Maaltijden:        Lunch, diner en snacks.
Moeilijkheidsgraad:       Matig tot uitdagend vanwege de hoogte.
Wandelafstand: 15 km – 6 uur
Accommodatie: Camping
Minimale hoogte:  3.350 m. (Cusco)
Maximale hoogte:  4.600 m. (Salkantay pas)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.
Vervoer: Minibus Cusco – Mollepata – Soraypampa
Reistijd: Autorit 2.5 uur


Dag 2   
 Wayraqmachay – Colpapampa – La Playa Sahuayacu

De dag begint met een warme cocathee en een voedzaam ontbijt in de eettent. Na het ontbijt is het afdalen naar de vallei. Onderweg zie je veel wild evenals vele soorten orchideeën, soorten bomen, bamboe en grote variëteit aan vogels! Daarna bereiken we het dorp Colpapampa, waar we lunchen. In de namiddag gaan het verder met een 3,5 uur durende wandeling door tropische bossen. Lopend langs de vallei rivier wordt de camping in La Playa Sahuayacu bereikt. Hier ontmoet je de lokale bevolking en is er de mogelijkheid om de koffieplantages te bezoeken en enkele exotische drankjes uit de omgeving te proeven zoals koffielikeur, koffiecocktail, honinglikeur of mede. Overleg met de gids de mogelijkheden en hij helpt je graag in het contact met de lokale bewoners.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch, diner en snacks.
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand: 15 km
Accommodatie: Camping
Minimale hoogte:  2000 m. (La playa town)
Maximale hoogte:  3.800 m. (Death Woman’s Pass)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.

 

Dag 3     La Playa Sahuayacu – Llaqtapata – Hydro-elektrisch – Aguas Calientes

Wanneer je klaar bent voor weer een boeiende dag kun je geniet van een kopje warme cocathee. Samen met de medewerkers volgt een heerlijke ontbijt. Vervolgens vertrekken we voor een wandeling naar de archeologische Inca site Llaqtapata. De tocht is ongeveer 6 kilometer lang. Eenmaal in Llaqtapata heb je, als het weer een beetje meezit, een adembenemende uitzicht op de Machu Picchu citadel, de Huayna Picchu-berg en de grootse Andes bergpieken. Vervolgens is het twee uur afdalen tot we Machu Picchu Hydroelectrica centrale bereiken. Hier vind je enkele watervallen, bananen- en koffieplantages.

Na de lunch is er tijd voor een kort dutje voordat we per trein (30 minuten) naar Aguas Calientes rijden. Je overnacht hier in een 3-sterren hotelaccommodatie. Tijdens het diner in een toeristisch restaurant wordt een briefing gegeven om de agenda voor morgen te plannen. Het streven is de zonsopgang boven Machu Picchu te zien voorafgaand aan de rondleiding door de verloren stad van de Inca’s.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch, diner en snacks.
Moeilijkheidsgraad:       Matig
Wandelafstand: 11 km
Vervoer: Trein van waterkrachtcentrale naar Aguas Calientes (30 min.)
Accommodatie: Middenklasse hotel
Minimale hoogte:  2.000 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  3.000 m. (Llaqtapata)
Klimaat:              Zonnig tijdens het droge seizoen. Koud, winderig en bewolkt tijdens het regenseizoen.

 

Dag 4    Aguas Calientes – Intipunku – Machu Picchu – Ollantaytambo – Cusco

Vandaag staat het lang verwachte Machu Picchu op het programma. Daarvoor staan we heel vroeg in de ochtend op om de zonsopgang boven de Machu Picchu te zien. Het eerste uur van de wandeling gaat omhoog en omlaag  tot we de Intipunku (zonnepoort) bereiken. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de Machu Picchu en de Huayna Picchu berg. De zon komt op surrealistische wijze op tussen de wolken en onthult de verloren stad van de Inca’s. Daarna dalen we nog eens 30 minuten af ​​en bereiken uiteindelijk het punt waarop je de gelegenheid krijgt om de beroemde postkaartfoto van dit 7e wereldwonder te maken. Na afsluiting van de fotosessie volgt een privérondleiding over de historische site. Je krijgt in twee uur veel informatie over de achtergronden en historie van de Machu Picchu. Hierna heb je vrije tijd om meer van dit verbazingwekkende wonder te genieten of als je van tevoren je Huayna Picchu-berg of Machu Picchu-berg tickets hebt geboekt, kun je je vrije tijd gebruiken om een ​​van deze wandelingen te maken. De gids zal je graag adviseren.

 

Aan het einde van het bezoek gaat het met de shuttle bus naar Aguas Calientes. Hier heb je gelegenheid voor een lunch. Je zorgt er voor dat je rond  drie uur bij het treinstation bent voor een echt fantastische treinrit naar Ollantaytambo. De treinreis is een belevenis op zich. De treinrit duurt bijna twee uur. Bij aankomst staat het busje klaar om je naar het hotel in Cusco terug te brengen. De aankomsttijd in Cusco is ongeveer 19:00 uur.

Maaltijden:        Ontbijt en snacks.
Moeilijkheidsgraad:       Eenvoudig
Minimale hoogte:  2.000 m. (Aguas Calientes)
Maximale hoogte:  3.350 m. (Cusco)
Klimaat:              Warm en vochtig.
Vervoer: Shuttle bus Machu Picchu – Aguas Calientes, trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en privé minibus van Ollantaytambo terug naar Cusco.
Reistijd: Trein 1:45 uur (Ollantaytambo) + autorit 1.5 uur

 

Opties:
 • De Salkantay trekking is ook in 5 dagen / 4 nachten. Vraag naar de mogelijkheden.
 • Beklimming Huayana Picchu met uitzicht op Machu Picchu

 

Let op!

Het aantal bezoekers is voor de Machu Picchu gelimiteerd. Er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten. Vroeg boeken is daarom noodzakelijk. Verder zijn er bepaalde zgn. tijdslots waarop een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Wij proberen altijd tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk op de dag de Machu Picchu te kunnen bezoeken, maar kunnen dit niet garanderen. Met een beetje geluk kun je de magische zonsopgang boven Machu Picchu zien. De tickets zijn Non-Refundable.     

Informatie en tips voor trekking

 • In februari wordt er onderhoud gepleegd aan de wandelpaden van de trail en is het niet mogelijk een trekking te doen.
 • De Inca Trail trek is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De toegangsbewijzen tot de Machu Picchu zijn ingedeeld op uur. Van te voren moet daarom worden aangegeven wanneer je de site wenst te bezoeken, bijvoorbeeld tussen 6 en 7 uur. Bezoek aan Machu Picchu is gelimiteerd tot 4 uur, al wordt hier nog niet strikt op gecontroleerd. Vroeg boeken (3 maanden) is zeer aan te raden! 
 • Beklimming van de Huayana Picchu is eveneens en nog sterker gelimiteerd met beperkt aantal bezoekers.
 • De Peru Trails liggen gedeeltelijk boven de 3.000 m. Plan minimaal 2 dagen om te acclimatiseren.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • Tijdens de Inca Trail kunnen wij een drager voor de bagage regelen (max. 12 kg). Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je dit van te voren aangeven.

Hoogteverschillen Salkantay trek 4 d

 

Het weer en de seizoenen in en om Cusco

Het weer in en rond Cusco is zeer wisselend. Op één dag kun je alle seizoenen verwachten! Daarom is het goed om voorbereid te zijn op zowel regen als zonnige dagen. Niettemin zijn er globaal genomen 2 hoofdseizoenen gedurende het jaar te onderscheiden.

Droog seizoen

Het droge seizoen loopt van eind april tot eind september. Dit is de beste tijd om een trekking te maken of Machu Picchu te bezoeken en om eventuele ongemakken te vermijden.

Regenseizoen                

Dit seizoen loopt van oktober tot ongeveer eind april. In deze tijd wordt aangeraden om je spullen in waterdichte tassen te stoppen. Zonnige periodes kunnen zich afwisselen met fikse regenbuien.

 

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Eventueel slaapmatje / slaapzak (te huur)
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek / zwemkleding (warmwaterbronnen)
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen).

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Tijdens deze trekking verblijf je in een ingerichte tent. Een slaapmatje en slaapzak zijn optioneel te huur.

Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bekijk per plaats de mogelijkheden door op de plaatsnaam link te klikken. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Voor meer info, zie:

Hotels  Aguas Calientes (Machu Picchu)
Hotels Cusco

Camping Inca Trail

 

Opties

 • Voor de echte wandelaars hebben wij ook een 5 daagse Salkantay trekking. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Privé trekking is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Bagage service. Optioneel is een extra drager (max. 12 kg.) bij te boeken.
 • Beklimming Huayana Picchu
  Machu Picchu had in de Inca tijd een natuurlijke uitkijktoren. Hoog boven Machu Picchu torent de Huayana Picchu! Vanaf deze bergspits konden de bewakers tot in de verre omtrek eventuele onraad ruiken en alarm slaan. Om op de spits te komen is een behoorlijke klim vereist langs steile wanden, over kleine rotspaden en nauwe doorgangen. Maar uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving én de Machu Picchu.
Machu Picchu, Aguas Calientes, Peru

Zicht op Machu Picchu vanaf Huayana Picchu

NB
 • Het aantal bezoekers aan de Huayana Picchu is sterk gereguleerd. Slechts twee maal per dag mogen 200 bezoekers de Huayana Picchu beklimmen. De tickets moeten ver van te voren worden geboekt en zijn Non-Refundable.
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Voorafgaande aan de tour verblijf je in Cusco en tijdens de trekking in Aguas Calientes (Machu Picchu). Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  MACHU PICCHU (Aguas Calientes)

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Aguas Calientes'

  CUSCO

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Cusco'

  OLLANTAYTAMBO

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Ollantaytambo'

  URUBAMBA

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Urubamba'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.