Terug naar overzicht

Santa Cruz trekking – Llanganuco 4 Dagen

Code: PE-TR-08-4D
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Type: Avontuurlijk
Overnachting: Tentenkamp
Transfers: Van en naar hotel
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Prijs: V.a. € 340,-* p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Engels sprekende gids
Beste periode: April - September
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot uitdagend

Santa Cruz trekking – Llanganuco  4 Dagen

Wandelen – Cordillera Blanca – Besneeuwde Andes bergpieken – Turqouise bergmeren – Gletsjers – Kamperen – Avontuur – Natuur

Als je van wandelen houdt, is deze avontuurlijke Llanganuco naar Santa Cruz Trek iets voor jou. De trekking concurreert met de meest populaire trektocht van Peru zoals de Inca Trail. Een prachtige tocht door het Huascarán National Park in de Cordillera Blanca Range in het centrale deel van de Peruaanse Andes. Hier vind je de hoogste tropische bergketen ter wereld. Er zijn maar liefst 27 met sneeuw bedekte toppen boven de 6000 meter, waarvan El Huascarán (6.768 m) de hoogste is. Wild stromende rivieren banen zich een weg door diepe kloven. Zo’n 80 gletsjers voeden 120 gletsjermeren en turquoise blauwe lagunes die in grootte variëren. Verder zijn er warmwaterbronnen die een heilzame werking wordt toegedicht. De trektocht van Llanganuco naar Santa Cruz is een van onze meest populaire trektochten in en om Huaraz.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld (tot uitdagend vanwege de hoogte)
Beste reistijd: April – September
Type: Avontuurlijk

 

Andes bergen Huaraz Cordillera Blanca

Cordillera blanca Huayhuash

Over de trekking

Wat kun je tijdens de trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Paron Lake bij Huaraz met Huandoy mountain

Paron Lake met Huandoy Mountain

 

Dag 1     Huaraz – Caraz – Cashapampa – Llamacorral

De trektocht begint in Huaraz met een transfer via Caraz naar het kleine dorpje Cashapampa.. Hier ontmoet je de muilezeldrijver en laad je je spullen op de ezels. Vanaf hier begint de wandeling door de Santa Cruz-vallei , langs de rivier. De wandeling eindigt bij Llamacorral.

Maaltijden:        Lunch en diner
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Wandeltijd: 4 á 5 uur
Minimale hoogte:  2.900 m. (Cashapampa)
Maximale hoogte:  3.760 m. (Llamacorral)
Accommodatie:  Tentenkamp

 

Dag 2     Llamacorral – Alpamayo Base Camp – Taullipampa

Na het ontbijt begin je aan de trektocht door de vallei. Je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht op de Santa Cruz-berg (6.259 m) voordat het naar het Alpamayo Base Camp (5.947 meter) gaat. Alpamayo wordt beschouwd als een van de mooiste bergen ter wereld en je zult snel zien waarom. De trektocht brengt je ook langs drie meren; Ichiccocha, Jatuncocha en de Arhuaycocha. Vanaf Base Camp kun je nog meer toppen zien, zoals de;  Taulliraju , Paria , Artesonraju en de Rinrijirca.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch en diner.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot uitdagend (vanwege de hoogte)
Wandeltijd: 6 á 7 uur
Maximale hoogte:  4.200 m. (Taullipamampa)
Accommodatie: Tentenkamp

 

Dag 3     Taullipampa – Punta Union Pass – Paria Creek

Het is moeilijk om niet te genieten van de pracht van het landschap. Na een Andes-ontbijt loop je naar Punta Union Pass, waar je kunt stoppen om zoveel foto’s te maken als je wilt. Daarna daal je af aan de andere kant van de Cordillera Blanca, langs twee kleine meren (Collcacocha en Tzakicocha). Je eindigt in Paria, waar de kok je begroet met warme chocolademelk.

Maaltijden:        Ontbijt, lunch en diner.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot uitdagend (vanwege de hoogte)
Wandeltijd: 6 á 7 uur
Maximale hoogte:  4.750 m. (Punta Union Pass)
Accommodatie: Tentenkamp

 

Dag 4     Paria Creek – Vaqueria – Huaraz

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, begin je naar de Huaripampa-vallei en het dorp Vaqueria te lopen, waar je de traditionele Peruaanse manier van leven kunt ervaren. Na een korte rustpauze wordt de bagage ingeladen rijden we met de auto richting ons startpunt Huaraz. Onderweg passeer je de Portachuelo pass op 4760 meter hoogte om vervolgens af te dalen naar Llanganuco Creek. Rond 18:00 uur arriveer je in Huaraz en wordt je afgezet bij je hotel.

Maaltijden:        Ontbijt en lunch
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Wandeltijd: 4 á 5 uur
Maximale hoogte:  4.760 m. (Portachuelo pass)
Accommodatie: Tentenkamp
Vervoer:  Bus Llanganuco – Huaraz
Reistijd: 2.5 uur – 80 Km. (Bus Llanganuco – Huaraz)

 

Opties:

Er zijn vele verschillende mogelijkheden in de Cordillera Blanca Range rondom Huaraz.

 • Privé excursie met eigen gids en vervoer.
 • Alternatieve één of meerdaagse trekking’s en tours.
 • Geef je wensen aan en wij stellen de reis op maat voor je samen.

Informatie en tips voor trekking

De trektocht wordt beschouwd als matig zwaar. Er zijn 3 nachten dat je kampeert op plaatsen hoger dan 3800 meter. Gemiddelde wandeling per dag is 5 tot 6 uur, het hoogste punt is Punta Unión 4750 meter. We raden ten zeerste aan om voorafgaande aan de trektocht minimaal een dag te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte.

 • De trekking is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De Peru Trails liggen gedeeltelijk boven de 3.000 m. Plan 2 dagen in om te acclimatiseren.
 • De weersomstandigheden kunnen sterk wisselen waardoor een trekking uitgesteld of zelfs gecanceld moet worden. Wees daarom flexibel in je planning.
 • Het reisplan kan zonder voorafgaande melding worden gewijzigd, o.a. op last van de INC (Instelling die het Huascaran National Park beheert).
 • De route kan variëren, afhankelijk van het weer en de gezondheidstoestand van klanten.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • Tijdens de Inca Trail kunnen wij een drager voor de bagage regelen (max. 12 kg). Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je dit van te voren aangeven.

Kaart Cordillera Blanca

 

Hoogteverschillen Santa Cruz trekking

blank

 

Het weer en beste reistijden

Het klimaat van de Cordillera Blanca wordt bepaald door de relatie tussen de vochtige lucht die vanuit het Amazonebekken naar het oosten komt en de droge woestijnlucht die vanuit het westen komt. Half april tot september gelden als de droge maanden. Een typische dag in de Andeszomer in de Cordillera Blanca , begint zonder wolken aan de hemel en het wordt ’s middags warm en bereikt 20 ºC op 4000 m.  De ochtenden en de middagen zijn kouder en temperaturen kunnen ’s nachts onder het vriespunt zakken.

Trekking vergunning

De toegangskaarten moeten van tevoren worden gekocht in Huaraz, in het kantoor van Huascarán National Park , of in het boswachtersstation in het dorp Cashapamp. (S /. 60,00  / ca. $ 20,00)

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Eventueel slaapmatje / slaapzak (te huur)
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen).

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

 

Landschap Huaraz trekking

Landschap Huaraz trekking

Overnachtingen

Overnachtingen zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Tijdens deze trekking verblijf je in een ingerichte tent. Een slaapmatje en slaapzak zijn optioneel te huur.

 

Voor hotels zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bekijk per plaats de mogelijkheden door op de plaatsnaam link te klikken. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Voor meer info, zie:

Hotels Huaraz

Opties

 • Er zijn verschillende alternatieve trekking’s in de Cordillera Blanca, van 2 tot 7 dagen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Privé trekking is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Bagage service. Optioneel is een muilezel of extra drager (max. 12 kg.) bij te boeken.
Muilezels tijdens trekking

Muilezels tijdens trekking

 

NB
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Voorafgaande en na de trekking verblijf je in Huaraz. Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  HUARAZ

  Voor overzicht hotels ga naar 'Hotels in Huaraz'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.