Terug naar overzicht

Songpan – ‘Huanglong en Jiuzhaigou’

Code: C-BS-113-So
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfers van busstation / vliegveld naar hotel in Songpan (1.15 uur). Transfer Songpan - Huanglong NP (1.20 uur) v.v.
Overnachting: 3x Overnachting in eenvoudige maar comfortabele herberg / guesthouse
Excursie: Optioneel diverse excursies en activiteiten met Engels sprekende gids en chauffeur.
Prijs: € 378,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Songpan, ‘Huanglong Valley en Jiuzhaigou NP’ (4 dgn.)

Huanglong Valley | Kleurrijke kalkterrassen | Jiuzhaigou NP | Blauwe meren | Snowy Mountains

China stadspoort Songpan

Stadspoort Songpan

Bij Songpan liggen twee van de mooiste natuurgebieden ter wereld, Huanglong vallei en Jiuzhaigou Nationaal Park. Beiden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Woorden schieten tekort om de prachtige natuur in beide nationale parken te beschrijven en foto’s geven slechts een idee van dit sprookjeslandschap. Deze natuurwonderen zijn meer dan voldoende reden om het gebied te bezoeken. Maar ook Songpan zelf is de moeite waard. Een historische stad met een culturele mix met veel Tibetaanse invloeden.

Dag tot dag

Dag 1     Aankomst in Songpan

 • Transfer met privé chauffeur van vliegveld of busstation naar hotel.
 • Overnachting in eenvoudig maar comfortabel familie guesthouse.

Dag 2     Huanglong Valley en Jiuzhagou NP

 • Bezoek aan Huanglong Valley met auto en chauffeur
 • Wandeling door Huanglong
  Opties
  1. Excursie Jiuzhaigou NP met privé auto en chauffeur

Dag 3    Kleurrijk, historisch Songpan

 • Vrouwen in traditonele kleding op straat in Songpan

  Kleurrijke vrouwen in Songpan

  Invulling dagprogramma naar eigen keuze.

 • Wij adviseren wandelend de stad te verkennen en een bezoek aan natuurpark met warmwaterbron.
  Opties
  1. Trektocht te paard

Dag 4     Vervolg je reis

 • De chauffeur brengt je naar het busstation of het vliegveld  voor het vervolg van je China reis.
  Optie
  1. Verleng je verblijf in Songpan

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken nemen we automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

China Songpan rijden op een witte Yak Mango Travel

Fun op een witte Yak

Over dit reisblok

Woorden schieten tekort om de prachtige natuur in beide nationale parken te beschrijven en foto’s geven slechts een idee van dit sprookjeslandschap. Allereerst Huanglong valley, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ten tweede het Jiuzhaigou nationaal park. Deze natuurwonderen zijn meer dan voldoende reden om het gebied te bezoeken. Maar ook Songpan zelf is de moeite waard. Een historische stad met een culturele mix met veel Tibetaanse invloeden.

China Songpan Mango Travel

Songpan

Songpan

Bij aankomst word je gelijk gegrepen door de zes kilometer lange stadsmuur en de grote van de stadspoorten, die goed bewaard zijn gebleven. Songpan is historisch gezien, één van de belangrijkste steden. Het werd gezien als westelijke toegangspoort naar de provincie Sichuan. Komend via één van de vijf stadspoorten zit je direct in de historische binnenstad. De huizen en bouwwerken zijn een afspiegeling van deze multiculturele stad met vele verschillende bouwstijlen. Op straat zie je deze verscheidenheid terug in de verschillende klederdrachten, waarin de verschillende bevolkingsgroepen lopen. In de restaurants zie je het terug op de menukaart. Songpan is meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Huanglong Valley

Kalkterrassen in Huanglong vallei bij Songpan

Kalkterrassen in ‘Huanglong vallei’

De tussen bergen ingeklemde Huanglong vallei herbergt de mooiste en grootste aaneenschakeling van kalksteenterrassen zoals je die verder nergens zult zien. Sprankelend helder smeltwater, afkomstig van de nabij gelegen 5000 meter hoge Snowy mountain, voedt de waterstroom door de vallei. De voortdurende kalkafzetting heeft dit natuurfenomeen gevormd. Een aaneenschakeling van kleine en grotere waterbassins met een ongekende kleurvariëteit, van turquoise tot diep blauw en alles wat er tussen zit. Hoe verder je in de vallei  afdaalt hoe uitbundiger de vegetatie wordt.

Jiuzhaigou Nationaal Park

Oerwoud en water in Jiuzhaigou Nationaal Park bij Songpan

Jiuzhaigou Nationaal Park

Jiuzhaigou, een 30.000 hectare groot meesterwerk van de natuur. Het park heeft intens blauwe meren afgewisseld met watervallen, eindeloze bossen en wordt omringt door besneeuwde bergtoppen. Het oerwoud heeft een ongekende flora en fauna. Tientallen planten en dieren zijn beschermd, waaronder de Reuzenpanda. Het park is te groot om het in één dag te bezoeken. Overnachten in één van de hotels in het park is welhaast een must.

Dag tot dag

Songpan en de parken zijn bij ons niet zo bekend. Dat geldt zeker niet voor de Chinees, die massaal en voornamelijk Jiuzhaigou bezoeken. Om deze reden en vanwege tijd en geld, kiezen wij in dit reisblok voor om Huanglong en Songpan te bezoeken. Met verblijf in Songpan en een daguitstap naar Huanglong denken wij dat je de beste mix hebt van natuur en cultuur.  Daarnaast is er direct buiten Songpan een kleiner en veel minder bekend park waar je een heel goed beeld krijgt van het natuurschoon in het grotere Jiuzhaigou. Optioneel kun je Jiuzhaigou met overnachting in het park boeken.

Dag 1    Welkom in Songpan

China Songpan Mango Travel

Prachtige sieraden

Je arriveert vandaag per vliegtuig of bus in Songpan. De chauffeur staat klaar om je naar je guesthouse te brengen, waar je warm onthaalt wordt. Het familie guesthouse is eenvoudig, maar comfortabel en ligt op korte loopafstand van het oude centrum. 

TIP         Maak een wandeling door de oude stad en let vooral op wat er zoal in de winkeltjes wordt verkocht. Dit varieert van grote verscheidenheid aan Chinees vuurwerk tot gedroogde stierenballen. Je ziet in klederdracht gehulde vrouwen zien die traditionele kettingen om hun nek dragen met bloedkoraal en andere halfedelstenen. Dit zijn bruidsschatten met een waarde van meerdere tienduizenden euro’s.

Dag 2    Huanglong NP

Na het ontbijt staat de auto met chauffeur klaar om je naar Huanglong NP te brengen. Onderweg zie je Yaks en passeer je de bergpas vanwaar je de indrukwekkende piek, van de meer dan 5000 meter hoge Snowy mountain ziet.

China Songpan

Huanglong Valley

Het hoogste punt op de pas is versierd met lange slingers van Tibetaanse gebedsvlaggetjes. Hier maak je een korte stop voor een foto en een souvenir. Aangekomen bij de entree van het park ga je op eigen gelegenheid verder. Wij adviseren je de kabelbaan te nemen. Vergeet niet dat het hoogste punt 3500 meter hoog is. Via houten vlonders volg je trapsgewijs de weg naar beneden langs de kalkzandsteen formaties die elkaar grillig opvolgen. De bassins hebben een kleurenpalet, variërend van zacht purper, turquoise, diep blauw tot intens groen. Na je drie uur durende wandeling brengt de chauffeur je in de loop van de middag weer terug naar Songpan.

Opties
1. Overnachten bij Jiuzhaigou NP i.p.v. in Songpan. Voor meer info zie ‘Hotels en Opties’.
2. Overnachten bij Huanglong NP i.p.v. in Songpan.

Dag 3  Kleurrijk, historisch Songpan

Vandaag heb je de tijd aan je zelf om het oude Songpan te bekijken en te zien hoe de verschillende etnische groepen vreedzaam samenleven, wat zich uit in een kleurrijk straatbeeld met diverse klederdrachten. Heb je tijd over, bezoek dan het nabij gelegen natuurpark waar je een leuke wandeling kunt maakt en een duik kunt nemen in een warmwaterbron. Hier krijg je een goed beeld van de meren en de vegetatie zoals je dat ook vindt in Jiuzhaigou. Wil je de omgeving echt verkennen? Songpan is ideaal voor een trektocht te paard. Er zijn vele opties mogelijk tot meerdaagse trektochten aan toe.

Opties
1. Trektocht te paard
2. Verlenging verblijf

China Songpan Mango Horse tracking Travel

Paarden trektocht

Dag 4:   Vervolg je reis

Tijd om afscheid te nemen. Afhankelijk van je verdere reisplannen wordt je naar het vliegveld of de bus gebracht. De meeste reizigers vliegen naar Chengdu of nemen de bus. Wanneer het in je reisplan past, geven wij je in overweging de reis voort te zetten naar Xiahe voor een echte Tibet belevening. Zie het reisblok Xiahe – Labrang klooster.

 

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Songpan

In tegenstelling tot de parken, is Songpan toeristisch gezien nog niet zo ontwikkeld. De keuze en het niveau van de hotelaccommodatie is daardoor beperkt. In dit reisblok zijn wij uitgegaan van een verblijf in een eenvoudig maar comfortabel familie guesthouse dat centraal gelegen is in Songpan, waar je hartelijk wordt ontvangen.

Eenvoudig Guesthouse in Songpan

Alternatieven Jiuzhaigou:

Als je met name voor de geweldige natuur wonderen komt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om direct bij het Nationaal Park Jiuzhaigou te overnachten. Wij hebben een aantal opties voor je geselecteerd.

1.  Tibetaanse Homestay
Verblijf bij een Tibetaanse familie in huis, een unieke belevenis. De gastvrijheid waarmee je wordt ontvangen is geweldig. De kamers zijn voorzien van elektrische dekens en gedeelde badkamers.

Tibetaanse Homestay

2.  Sfeervol Tibetaans 3* herberg
Een comfortabele herberg met smaakvolle Tibetaanse details in een mooie omgeving en een goede uitvalsbasis om het Jiuzhaigou NP te bezoeken.

Sfeervol Tibetaans 3* herberg

3.  Luxe 4* Hotel Jiuzhaigou NP
Voor extra luxe en comfort kun je terecht in dit 4* Hotel. Het hotel ligt nabij het Jiuzhaigou Nationaal Park.

4* hotel bij Jiuzhaigou NP

Alternatief Huanglong NP:

Jiuzhaigou is het bekendste park, maar Huanglong Valley is minstens zo adembenemend. Het is zeker de moeite waard om hier te overnachten wanneer je dit park ’s ochtends vroeg wil bezoeken voordat de grote toeristenstroom op gang komt.

1.  Upgrade luxe 4/5*hotel Huanglong park
Modern en luxe hotel met alle gemakken voorzien. Ligt zeer gunstig om het Huanglong park te bezoeken, maar ligt op iets meer dan uur rijden van Songpan.

Luxe 4*/5* Hotel bij Huanglong NP

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

Jiuzhaigou Nationaal Park

Om optimaal te genieten van dit prachtige en uitgestrekte natuurschoon, kun je er voor kiezen na het bezoek aan Huanglong valley door te gaan naar Jiuzhaigou NP om 2 nachten in het park te verblijven. Je bezoekt daar de ‘blauwe meren’ en kunt er verschillende wandeltochten maken. In het park rijden busjes tussen de bezienswaardigheden. Hou er rekening mee dat de entree voor het park zo’n € 40,- is en dat je voor de busjes € 12,- betaald. De hotels bij het park zijn vaak snel uitverkocht. Vroegtijdig boeken is daarom noodzakelijk. Na je verblijf bij Jiuzhaigou NP wordt je naar vliegveld of Songpan gebracht, afhankelijk van je reisplannen.

Trektocht te paard

Wanneer je de omgeving van Songpan en de natuur echt wilt beleven, is een trektocht te paard een aanrader. Er zijn vele mogelijkheden. De ‘Ice Mountain horsetrek’ duurt drie dagen en brengt je tot aan de voet van de op 4500 meter hoog gelegen gletsjer. Geniet van het moment dat je de gletsjerwand aan kunt raken voor je op je paard weer naar beneden gaat naar het basecamp.  ’s Avonds wordt er een kampvuur ontstoken waar het diner op bereid wordt. Na een Chinese borrel rol je vermoeid in je tent en slaap je op een bed van takken, bladeren en paardendekens. Informeer naar de vele mogelijkheden, wij helpen je graag.

Verlenging verblijf

Verleng je verblijf in Songpan

Op maat

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Geef aan hoe jij je reis van en naar Songpan wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Een logisch vervolg op je bezoek aan Songpan zou kunnen zijn; Beijing, Chengdu of Xi’an. Wij adviseren je graag.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Andere opties

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In de reisomschrijving zijn wij uitgegaan van een verblijf in Songpan. Een verblijf in een eenvoudig maar comfortabel familie guesthouse dat centraal gelegen is in Songpan Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Eenvoudig guesthouse in Songpan

  Je kunt ook kiezen voor overnachtingen bij de Nationale parken Huanglong Valley en/of Jiuzhaigou. Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan en de verschillende opties zullen verschijnen. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Wijzig overnachting en/of upgrade Hotel

  Geef je de voorkeur aan overnachten bij één van de Nationale Parken, of wens je een luxer of ander type overnachting? Geef dat hieronder aan. Via de info-button (?) vindt je een indicatie van de prijs voor een upgrade. Prijzen zijn op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Kies zelf jouw voorkeur.

  Jouw keuze

  Vragen over hotels

  Heb je vragen, of twijfel je over de hotel keuze? Schrijf hieronder je wensen en voorkeuren.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.