Terug naar overzicht

Suzhou – Tongli, Water Villages

Code: C-BS-125-Su
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Overnachting: 2x Overnachting in sfeervol en authentiek Courtyard hotel
Transfer: Transfer van het treinstation in Suzhou naar je hotel
Eten: 2x Ontbijt in hotel
Excursie: Tour van Suzhou naar Tongli en vervolgens naar Shanghai
Vervoer: Privé auto met chauffeur tijdens de tour
Prijs: € 324,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Suzhou – Tongli, Water Villages  (3 dgn.)  

Water villages | Venetie van het oosten | Zen-tuinen | Kanalen | Eeuwenoude bruggetjes | Pagodes | Courtyard hotel

Een bezoek aan het ‘Venetië van het oosten’, Chinese zen-tuinen, oude waterstadjes met vele kanalen en eeuwenoude bruggetjes. Maar je ziet ook mooie tempels en indrukwekkende pagodes. Toen Marco Polo Suzhou bezocht was hij zeer onder de indruk van deze stad. Je overnacht in een authentiek Courtyard hotel in de ‘Old Town’ van Suzhou. Bezoek de Chinese zen-tuinen, wandel langs de vele kanalen met eeuwenoude bruggetjes en geniet van de vele tempels en pagodes. Vervolgens ga je met privé auto en chauffeur naar Tongli, het ‘Venetië van het Oosten’. ‘s Middags zoek je de chauffeur op die je naar Shanghai brengt.

China Suzhou Water Town Mango Travel

Suzhou Water Town

Dag tot dag

Met de trein is het slechts op 30 minuten van Shanghai naar Suzhou. Met de trein vanuit Xi’an of Beijing is Suzhou ook gemakkelijk en comfortabel bereikbaar.

Dag 1     Aankomst in Suzhou

 • China Suzhou Bruidspaar Water Town Mango Travel

  Bruidspaar in Suzhou

  Transfer met privé chauffeur van trein naar je Courtyard hotel.

 • Je overnacht in een authentiek Courtyard hotel in het hart van de oude stad.
 • ’s Avonds een wandeling langs de sfeervolle kanalen en shops.

Dag 2     Suzhou en de Humble Administrator’s Garden

 • Bezoek op eigen gelegenheid de Humble Administrator’s Garden.
 • ’s Middags raden we je aan de negen verdiepingen hoge Beisi Pagode te bezoeken.
  Opties
  1. Avondje naar de ‘Opera’ uitvoering in de Master of Nets tuin.

Dag 3     Tongli – Shanghai

 • Met privé auto en chauffeur naar het waterstadje Tongli.
 • ’s Ochtends kun je genieten van het prachtige Tongli
 • ’s Middags brengt de chauffeur jou naar je hotel in Shanghait.
  Opties
  1. Boottocht door Tongli om de stad vanuit gondelperspectief te bekijken.

Omgekeerde volgorde 

Dit reisblok is ook in omgekeerde volgorde te boeken of op een andere wijze in je reisschema in te passen. Overleg met ons als je speciale wensen hebt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.
Exclusief  e
ntreegelden o.a. Tongli ca. 10 euro.

Over dit reisblok

Een bezoek aan het ‘Venetië van het oosten’, Chinese zen-tuinen, oude waterstadjes met vele kanalen en eeuwenoude bruggetjes. Maar je ziet ook mooie tempels en indrukwekkende pagodes. Toen Marco Polo Suzhou bezocht was hij zeer onder de indruk van deze stad. Suzhou ligt dichtbij Shanghai en is een mooie tussenstop om de schilderachtige waterdorpjes te bekijken. Je verblijft twee nachten in het hartje van het oude centrum van Suzhou in een mooi authentiek Courtyard hotel. Dit geeft je volop de gelegenheid verschillende Chinese zen-tuinen te bezoeken, te genieten te wandelen langs de vele kanalen met eeuwenoude bruggetjes en kun je de vele tempels en pagodes bezoeken. Vervolgens ga je met privé auto en chauffeur naar Tongli, het Venetië van het Oosten waar je heerlijk kunt ronddwalen of een boottocht kunt maken over de vele kanalen en onder tientallen boogbruggetjes door. ‘s Middags zoek je de chauffeur op die je naar Shanghai brengt.

China Suzhou Water Town Beisi Pagode in Bao’en Temple Mango Travel

Beisi Pagode in Bao’en Temple

Suzhou

Suzhou is inmiddels uitgegroeid tot een moderne miljoenenstad. In het goed bewaard gebleven historische deel merk je daar weinig van. Eeuwenoude panden langs de vele kanalen geven het een relaxte sfeer waar je heerlijk kunt wandelen. De stad heeft vele mooie tempels en pagodes maar Suzhou staat vooral bekend om zijn vele zen-tuinen waar er nog zo’n 60 van bewaard zijn gebleven. De Humble Administrator’s Garden is een van de mooiste tuinen en is meer dan 500 jaar oud. Je ziet hier vele paviljoens, koikarpers, bruggetjes, vijvers met Lotusbloemen en wandelpaden met schitterende mozaïeken van kiezelsteen.

Tongli

Tongli ligt op slechts een half uurtje rijden van Suzhou. Net als Venetië is Tongli op het water gebouwd. Van oudsher is het een stad van dichters, schilders, Confucius geleerden en overheidsdienaren. Het leven in de oude stad speelt zich dan ook bijna volledig op het water af. Het is een fijn stadje om ’s ochtends, voor dat de grote groepen Chinese toeristen komen, wandelend of in een bootje te verkennen. Er zijn tientallen eeuwenoude bruggen over de vele kanalen en historische panden die je kunt bezoeken. De Chongben Hall en de Jiayin Hall zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Tongli heeft zijn oude charme van weleer heel goed weten te bewaren.

China Tongli Water Town Mango Travel

Tongli

China Tongli Water Town Mango Travel

Boot en bruid in Tongli

Dag tot dag

Met de trein is het slechts op 30 minuten van Shanghai naar Suzhou. Met de trein vanuit Xi’an of Beijing is Suzhou ook gemakkelijk en comfortabel bereikbaar.

Dag 1    Welkom in Suzhou

De chauffeur wacht je op bij het treinstation om je naar de oude stad te brengen. Je overnacht in een bijzonder en authentiek Courtyard hotel in het hart van de oude stad op korte loopafstand van de Humble Administrator’s Garden. ’s Avonds heb je gelegenheid om langs de sfeervolle kanalen met kraampjes, shops en restaurantjes te wandelen.

Dag 2    Suzhou en de Humble Administrator’s Garden

Vandaag heb je de tijd aan je zelf. Het is verstandig om direct na je ontbijt de Humble Administrator’s Garden te bezoeken. Dan kun je nog optimaal genieten van de rust en sereniteit van de tuinen voordat de massale toeloop begint van de vele Chinese toeristen.

TIPS         Bij de uitgang kun je een uniek parfum of snuiftabak flesje kopen die van de binnenkant is beschilderd. Dit minutieuze priegelwerkje kun je ter plekke aanschouwen. Als je het vraagt schrijft de schilder je naam in het flesje.
’s Middags heb je tijd om de negen verdiepingen en 76 meter hoge Beisi Pagode in het Bao’en Temple complex te bezoeken of één van de andere schitterende tempels en pagodes.

Optie
1. ‘Opera uitvoering’ in de Master of Nets tuin.

China Suzhou Water Town Humble Administrator's Zen-garden Mango Travel

Humble Administrator’s Zen-garden

Dag 3  Tongli – Shanghai

Na het ontbijt komt de auto met chauffeur je ophalen om je naar Tongli te brengen. Dit is slechts een ritje van een half uur. Aangekomen in Tongli kun je op eigen gelegenheid dit Venetië van het Oosten verkennen. ’s Ochtends is het nog niet zo druk en kun je in alle rust dit stadje rondkuieren, dat sinds 2001 op de UNESCO wereld erfgoedlijst staat. Je kunt natuurlijk ook een boottochtje maken om de stad vanuit gondelperspectief te beleven. Aan het eind van de tocht staat de chauffeur op de afgesproken plek buiten het oude stadscentrum klaar om je naar Shanghai te brengen, waar dit reisblok eindigt.

TIP          Maak in Tongli een boottocht  om de stad vanuit gondelperspectief te bekijken.

China Tongli Water Town bruid Mango Travel

Bruid in Tongli

China Tongli Water Town houten boot Mango Travel

Authentieke boot in Tongli

 

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachting Suzhou

In Suzhou verblijf je 2 dagen in een authentiek Chinees Courtyard hotel in het centrum van het historische stadsgedeelte. Het eeuwenoude pand is recentelijk volledig gerenoveerd en heeft knusse kamers met mooie oude houten meubels. Het is een sfeervol hotel, voorzien van alle moderne gemakken.

Authentiek Chinees Courtyard hotel

Alternatief:

1. Modern 4* Hotel

Geef je de voorkeur aan luxe dan is dit 4* hotel met ruime moderne kamers en luxe ontbijt iets voor jou. Dit hotel ligt op loopafstand van het oude deel van Suzhou.

Modern 4* Hotel

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

‘Opera uitvoering’ in de Master of Nets tuin.

In Suzhou kun je een ‘Opera uitvoering’ in de Master of Nets tuin bijwonen. Het is een voorstelling met dans, muziek en kostuums waarin verhalen worden verteld, van oudsher de manier om geschiedenis in China over te leveren. In het hotel kunnen ze je aan een ticket helpen die ongeveer 10 euro kost.

Passend 

Vervoer naar Suzhou is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Het is ook mogelijk de tour in omgekeerde volgorde af te leggen en te eindigen in Suzhou. Van daar kun jij je reis bv. vervolgen naar Xi’an of Beijing Wij adviseren je graag.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In Suzhou verblijf je 2 dagen in een authentiek Chinees Courtyard hotel in het centrum van het historische stadsgedeelte. Het eeuwenoude pand is recentelijk volledig gerenoveerd en heeft knusse kamers met mooie oude houten meubels. Het is een sfeervol hotel, voorzien van alle moderne gemakken. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Authentiek Chinees 4* Courtyard hotel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.