Terug naar overzicht

Tiger Leaping Gorge

Code: C-BS-111-Ti
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Maatwerk in overleg
Overnachting: Overnachting in sfeervol Tea house en eenvoudig maar comfortabel Guesthouse
Maaltijden: Afhankelijk van wensen
Prijs: Maatwerk in overleg, v.a. € 153,-* p.p. o.b.v. 2 personen

Trekking ‘Tiger Leaping Gorge’  (3 dgn.) 

Driedaagse trekking | Steile Bergen | Diepe kloven | Tea house overnachting | Kolkende Yangtse rivier

De Tiger Leaping Gorge is één van de mooiste trekkings van China, door de diepste kloof ter wereld. Het steeds wisselende spectaculaire landschap maakt deze trekking fascinerend. Lopen over geitenpaden, langs kloven van 800 meter diep, langs bergdorpjes en overnachten in een authentiek Tea house. Het ene moment loop je op een steil pad door bossen, afgewisseld met rijstvelden, om vervolgens door bergdorpjes te wandelen. En voor je het weet ben je op een smal geiten pad beland waar je rechts naar beneden een afgrond inkijkt naar de kolkende Jangtse rivier en recht tegenover je een granieten wand van meer dan 5000 meter hoog.

Dag tot dag

Wij gaan in dit reisblok uit van een 3 daagse trekking. Volgens ons beleef je zo optimaal deze uitdagende maar bevredigende trekking. Als je deze tocht gaat doen, denken wij dat je prima in staat bent jezelf te redden en zonder gids. Verdwalen is nauwelijks mogelijk.

Dag 1     Lijiang – Start trekking

 • China Tiger Leaping Gorge Mango Travel

  Tiger Leaping Gorge

  Privé transfer van hotel in Lijiang naar busstation

 • Met public bus naar Qiaotou
 • Pittige tocht langs steile paden en door prachtige natuur
 • Overnachten in sfeervol Tibetaans Tea house met schitternd uitzicht over de Yangtse rivier
  Optie
  1. Met eigen auto en chauffeur van Lijiang / Suhe naar Qiaotou 

Dag 2     De tweede etappe

 • Heerlijke tocht op de flanken van steile berghelling met diepe afgronden en schitterende vergezichten.
 • Overnachting in eenvoudig maar comfortabel guesthouse.
  Optie
  1. Zijn je reisdagen beperkt, kun je besluiten om hier niet te overnachten maar direct je reis te vervolgen en met de public bus terug te keren naar Lijiang. Je mist dan de afdaling naar het diepste punt en meest spectaculaire punt van de kloof.

Dag 3    Afdaling in ‘The Middle Gorge’

 • Na het ontbijt daal je af naar het diepste punt van de kloof. Een van de hoogtepunten van je trekking.
 • Tegen het middaguur neem je de bus terug naar Lijiang.
  Optie
  1. Vervolg je reis door verder te gaan naar Zhongdian, ook wel Shangri-La (Aards paradijs) genoemd.

Vervoer 

In dit reisblok zijn we er van uitgegaan dat je met de bus van Lijiang naar de Tiger Leaping Gorge gaat. Optioneel is het mogelijk om met een minivan of eigen auto en privé chauffeur te nemen.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”. 

 • Exclusief entreegelden á € 9,- p/p. bij ticket office
 • Vervoer per public bus

Over dit reisblok

De Tiger Leaping Gorge wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste trekkings van China. De kloof zelf is imponerend en mooi, maar vooral het steeds wisselende en spectaculaire landschap maakt deze trekking fascinerend. Het ene moment loop je op een steil pad door bossen, afgewisseld met rijstvelden, om vervolgens door bergdorpjes te wandelen. En voor je het weet ben je op een smal geitenpad beland waar je rechts naar beneden een afgrond inkijkt naar de kolkende Jangtse rivier en recht tegenover je een granieten wand van meer dan 5000 meter hoog. Met name de eerste dag is pittig vanwege de steile paden. Maar in principe is de tocht voor iedereen met een goede gezondheid te doen. Je moet geen last van hoogtevrees hebben en hou er rekening mee dat de veiligheidsmaatregelen langs de route beperkt zijn.

Drie daagse trekking

Wij hebben er voor gekozen de trekking in drie dagen op te delen. Voor de geoefende wandelaar is het ook in 2 dagen te doen, maar dan mis je naar alle waarschijnlijk het spectaculaire slotakkoord bij het eindpunt The Middle Gorge. Daar kun je een adembenemend steile afdaling maken. Staand op een enorm rotsblok, midden in de rivier, beleef je hier de woeste kracht van de Jangtse, hoe deze zich door de smalle kloof wringt en je heel klein doet worden. Heb je weinig tijd, kun je de trekking met een dag inkorten.

China Tiger Leaping Gorge Tea house Mango Travel

Tea house

China Tiger Leaping Gorge Tea house Mango Travel (24)

Tea house lunch

Tea house overnachting

Aan het eind van de eerste dag en een inspannende klim is de overnachting in een origineel Tea house een ware traktatie. Geplakt tegen de bergwand verblijf je in een eenvoudig maar knus en behaaglijk guesthouse. Rond het openhaard vuur kun je op het terras je schoenen laten drogen die nat zijn van het doorwaden van kleine stroompjes. Na een simpele douche kun je aan tafel voor een lekkere en voedzame maaltijd om wat na te praten met andere trekkers. Door de vermoeidheid zal je, na misschien een drankje te hebben genomen op de binnenplaats, snel naar bed willen. De overnachting is basic maar comfortabel.

Dag tot dag

Wij gaan in dit reisblok uit van een driedaagse trekking. Volgens ons beleef je zo optimaal deze uitdagende maar bevredigende trekking. Als je deze trekking gaat doen, denken wij dat je ook prima in staat bent jezelf te redden. Gedurende de tocht heb je geen gids nodig en verdwalen is nauwelijks mogelijk.  Wanneer je na de trekking terugkeert naar Lijiang kun je jouw grote bagage achterlaten in je hotel. Reis je nadien verder naar Shangri-La (Deqen / Zonghdian), is het mogelijk je belangrijkste bagage in Qiaotou te stallen. Op de trekking zelf neem je alleen het meest noodzakelijke in een dag rugzak mee.

Dag 1    Lijiang – Qiaotou start trekking Tiger Leaping Gorge

China Tiger Leaping Gorge Mango Travel

Wandeling langs steile afgronden

Vandaag vertrek je vroeg naar Qiaotou het startpunt van je trektocht. Het is aan jou hoe je hier naar toe reist. Wij kunnen het transport per auto en chauffeur voor je regelen (2 uur). Hier begint je avontuur met een pittige klim. De eerste dag is best wel een stevige wandeling. Je wordt continue gevolgd door een boer met een paard dat een belletje om zijn nek heeft. Hij hoopt dat je gebruik gaat maken van zijn diensten en op zijn paard stapt. Maar wees niet bezorgd, na enige tijd wordt het minder inspannend en aan het eind van de middag arriveer je in een mooi Tea house waar je zittend op het terras een biertje kunt drinken en genieten van de vergezichten. Een onvergetelijke slaapplek tijdens je Shangri La trip.

Vervoer met privé auto en chauffeur

Met eigen auto en chauffeur van Lijiang / Suhe naar Qiaotou. Wanneer je liever flexibel bent, of je reist in een groepje, kun je optioneel een privé auto met chauffeur nemen. Het is ook mogelijk voor de heenreis, op de eerste dag een privé gids te nemen die je naar het startpunt van de trekking brengt.

Dag 2    De tweede etappe

Vandaag maak je een heerlijke wandeling over de flanken van de berghellingen met steile afgronden en schitterend vergezichten. Af en toe kom je op het zeer smalle bergpad een paar geiten tegen. Dan is het kijken wie het meeste geduld heeft, jij of de geiten, om elkaar te passeren. Aan het eind van de middag arriveer je bij een eenvoudig maar comfortabel guesthouse waar je de nacht doorbrengt.

China Tiger Leaping Gorge Mango Travel

Geiten die de weg versperren

Trekking in 2 dagen

Zijn je reisdagen beperkt, kun je overwegen om hier niet te overnachten maar direct je reis te vervolgen en met de public bus terug te keren naar Lijiang of door te reizen naar Zonghdian.

Dag 3    Afdaling in ‘The Middle Gorge’

China Tiger Leaping Gorge The middle gorge Mango Travel

‘The Middle Gorge’

Langs steile trappen en paden daal je af naar de Yangtse, om midden in de kolkende rivier, staand op een enorm rotsblok, te genieten van het spectaculaire schouwspel en adembenemende landschap. Na het ontbijt daal je af naar het diepste punt van de kloof. Een van de hoogtepunten van je trekking. Onderschat dit niet! Het is een trip van nog eens drie uur steil dalen en klimmen. De beloning is echter groot. Op het granieten rotsblok dat midden in de Jangtse ligt, heb je een fenomenaal uitzicht met wilde waterstromen die om je heen kolken. Een spectaculaire belevenis die je niet mag missen. Tegen de middag ben je terug bij je guesthouse voor een lunch om vervolgens met de public bus terug te keren naar Lijiang.

Vervolg reis naar de Shangri-La

Optioneel kun je verder reizen naar de Zonghdian, ook wel Shangri-La genoemd, ofwel het aards paradijs. Dit is een bezoek aan “Tibet”. Hier krijg je het echte Tibet gevoel, met boeddhistische kloosters, monniken, hoogvlakte en vooral de inwoners met traditionele klederdracht. Zie ook reisblok Zhongdian.

Overnachting

Je verblijft de eerste dag in een simpel maar sfeervol Tea house.  Rond het kampvuur, kun je op het terras je schoenen laten drogen die nat zijn van het doorwaden van kleine stroompjes. Na een primitieve douche kun je aan tafel voor een lekkere en voedzame maaltijd om wat na te praten met andere trekkers. De tweede dag verblijf je in een eenvoudig maar comfortabel Guesthouse. Verwacht geen luxe. De overnachting zijn basic maar sfeervol en passend bij het avontuur.

Tea House in de Tiger Leaping Gorge

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Voor de sportievelingen is er ook de mogelijkheid een trekking van 5-7 dagen te maken. Vraag ons naar andere mogelijkheden.

Vervoer met privé auto en chauffeur

Met eigen auto en chauffeur van Lijiang / Suhe naar Qiaotou. Wanneer je liever flexibel bent, of je reist in een groepje, kun je optioneel een privé auto met chauffeur nemen. Het is ook mogelijk voor de heenreis, op de eerste dag een privé gids te nemen die je naar het startpunt van de trekking brengt.

Trekking in 2 dagen

Zijn je reisdagen beperkt? Dan kun je overwegen om op de 2e dag niet te overnachten maar direct je reis te vervolgen en met de public bus terug te keren naar Lijiang of door te reizen naar Zonghdian. Dit is alleen geschikt voor ervaren trekkers met goed uithoudingsvermogen. Je zult bijna zeker te weinig tijd hebben om af te dalen en de wild kolkende Yangtse rivier in de kloof te bezoeken.

Vervolg reis naar de Shangri-La

Shangri-La, ofwel het aards paradijs. Vervolg je reis door verder te gaan naar Zhongdian, ook wel Shangri-La genoemd. Dit is een bezoek aan “Tibet”. Hier krijg je het echte Tibet gevoel, met boeddhistische kloosters, monniken, hoogvlakte en vooral de inwoners met traditionele klederdracht. Zie ook reisblok Zhongdian.

Passend binnen jouw budget!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om de transfers zelf te regelen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.