Terug naar overzicht

Inca Trail trek naar Machu Picchu – 2 Dagen

Code: PE-TR-01-2D
Duur: 2 dagen / 1 nacht
Type: In internationale groep
Overnachting: Hotel in Aguas Calientes
Transfers: Naar hotel in Cusco
Vervoer: Mini bus
Maaltijden: Lunch en ontbijt
Prijs: V.a. € 525,-* p/p. o.b.v. 2 personen
Inclusief: Entree Machu Picchu en trekking fees
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Inca Trail trekking – 2 Dagen / 1 Nacht

Zonnepoort – Wiñay Wayna ruïnes – Panoramische treinrit – Machu Picchu

De tweedaagse Inca Trail is een magische ervaring voor avonturiers van alle leeftijden. Je loopt een deel van  de route die de Inca’s in het verleden hebben afgelegd en leert meer over hun cultuur. Er is geen betere manier om van de natuur en bezienswaardigheden te genieten en de schoonheid van Machu Picchu te ervaren. De Inca Trail Trek (2D) stopt ook bij de ruïnes van Wiñay Wayna.

Voor wandelaars die de vierdaagse tour te lang of uitdagend vinden, is deze trek een goed alternatief met een comfortabele overnachting in Aguas Calientes. Startpunt is Cusco vanwaar je met de trein naar Chachabamba (kilometerpunt 104) reist. Samen met de gids stap je hier uit en wandel je, deels over het officiële Inca pad, in 4 uur naar de Macchu Picchu.

 

Route 2 daagse Inca Trail naar Machu Picchu

 

Vervoer 

‘s Ochtends word je bij het hotel door onze gids opgehaald en per bus gaat het naar het treinstation van San Pedro of Poroy, nabij Cusco. Na een mooie treinrit stap je uit bij Chachabamba (kilometerpunt 104). De terugreis is per panoramische trein door de ‘Heilige vallei’ en vervolgens transfer naar je hotel in Cusco.

Over de trekking

Wat kun je tijdens de trekking verwachten? Hieronder een korte beschrijving van de bezienswaardigheden, te verwachten inspanning, hoogteverschillen, duur enz.

Wandelen van de Inca trail

 

Dag 1     Cusco – Inca Trail – Aguas Calientes (Machu Picchu)

‘s Ochtends word je bij het hotel door onze gids opgehaald en per bus gaat het naar het treinstation van San Pedro of Poroy, nabij Cusco. Na een mooie treinrit stap je uit bij Chachabamba (kilometerpunt 104). Vanuit hier volg je de historische Inca Trail naar de Wiñay Huayna, een oude Inca site. Vervolgens wandel jet verder naar de Intipunku, ook wel bekend als de ‘zonnepoort’ waar je voor het eerst de indrukwekkende Machu Picchu ziet. Hier daal je af naar het terrein om de verborgen stad waar de shuttlebus naar Aguas Calientes vertrekt. Aangekomen in Aguas Calientes is het inchecken in het hotel en de benen strekken of een kleine verkenning van het stadje met een bezoek aan de warmwaterbronnen.
Treinrit:                Ca. 2.5 uur
Wandeltijd:        Ca. 4 uur
Overnachting:  Aguas Calientes

 

Dag 2     Machu Picchu Panoramische treinrit – Cusco

Het absolute hoogtepunt van je reis is een tweede bezoek aan de Inca stad Machu Picchu. Dit keer ga je er ook daadwerkelijk in. Het magische Inca bouwwerk behoort tot één van de klassieke ‘zeven wereldwonderen’. De dag begint heel  vroeg, om op tijd met de shuttle bus bij de toegangspoort van de Machu Picchu te zijn. De gids haalt je op van het hotel en regelt de tickets voor de shuttlebus naar de ingang en de tickets voor de Machu Picchu. Hij zal in een paar rondleiden door Machu Picchu enthousiast vertellen over de geheimen van de verloren stad van de Inca’s. Een onvergetelijke ervaring!

Rond 6 uur is het mogelijk bij de toegangspoort de magische zonsopgang te zien. Wij doen onze uiterste best voor je tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk de Machu Picchu te kunnen bezoeken. De zon komt op surrealistische wijze op tussen de wolken en onthult de verloren stad van de Inca’s. Tegen de middag gaat het per shuttle bus terug naar Aguas Calientes om daar op de trein te stappen.

De treinreis is een belevenis op zich. Deze keer rijden we helemaal door naar San Pedro. Sinds 2019 is het mogelijk naar dit kleine stationnetje net buiten Cusco te treinen. Hier volgt de transfer naar je hotel. Je kunt ook voor het alternatief kiezen en weer uitstappen in Ollantaytambo. Hier vind je het beste voorbeeld van Inca stadsplanning. De imposante stenen terrassen tegen de heuvels aangelegen, bieden een prachtig uitzicht over de vallei. Er is gelegenheid om de historische Inca terrassen te beklimmen. Aan het eind van de middag staat het vervoer klaar om je terug te brengen naar Cusco.
Hoogte:               Cusco 3.350 m.
Trein:                    1:45 uur (Ollantaytambo + autorit 1.5 uur) – 4 uur (San Pedro / Cusco)

 

Optie:
 • Beklimming Huayana Picchu met uitzicht op Machu Picchu

 

Let op!

Het aantal bezoekers is voor de Machu Picchu gelimiteerd. Er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten. Vroeg boeken is daarom noodzakelijk. Verder zijn er bepaalde zgn. tijdslots waarop een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Wij proberen altijd tickets te bemachtigen om zo vroeg mogelijk op de dag de Machu Picchu te kunnen bezoeken, maar kunnen dit niet garanderen. Met een beetje geluk kun je de magische zonsopgang boven Machu Picchu zien. De tickets zijn Non-Refundable.                                                                                                                           

 

Informatie en tips voor trekking

 • De Inca Trail is zeer populair en het aantal wandelaars dat op verschillende vertrekdata toegelaten wordt is beperkt. Per dag kunnen max. 500 mensen een trekking doen (ca. 200 trekkers en 300 man personeel (gidsen, dragers, koks enz.). Vroeg inschrijven is noodzakelijk en wie eerst komt, het eerst maalt. Vroeg boeken is hier een absolute must! (Minimaal 4 maanden)
 • In februari wordt er onderhoud gepleegd aan de wandelpaden van de Inca Trail en is het niet mogelijk een trekking te doen.
 • De Inca Trail trek is zowel privé als in internationale groep te boeken.
 • De toegangsbewijzen tot de Machu Picchu zijn ingedeeld op uur. Van te voren moet daarom worden aangegeven wanneer je de site wenst te bezoeken, bijvoorbeeld tussen 6 en 7 uur. Bezoek aan Machu Picchu is gelimiteerd tot 4 uur, al wordt hier nog niet strikt op gecontroleerd. Vroeg boeken (3 maanden) is zeer aan te raden! 
 • Beklimming van de Huayana Picchu is eveneens en nog sterker gelimiteerd met beperkt aantal bezoekers.
 • De Peru Trails liggen gedeeltelijk boven de 3.000 m. Plan minimaal 2 dagen om te acclimatiseren.
 • Het kan flink regenen. Een dunne plastic poncho is daarom aan te bevelen. Kan ook ter bescherming van de rugzak dienen. Is voor weinig geld op veel plaatsen verkrijgbaar. Een waterdichte tas voor de camera is een must.
 • Een hoofdlamp is praktischer dan een zaklantaarn, dan hou je de handen vrij.
 • Tijdens de Inca Trail kunnen wij een drager voor de bagage regelen (max. 12 kg). Wanneer je hier gebruik van wilt maken moet je dit van te voren aangeven.

 

blank

 

Het weer en de seizoenen in en om Cusco

Het weer in en rond Cusco is zeer wisselend. Op één dag kun je alle seizoenen verwachten! Daarom is het goed om voorbereid te zijn op zowel regen als zonnige dagen. Niettemin zijn er globaal genomen 2 hoofdseizoenen gedurende het jaar te onderscheiden.

Droog seizoen

Het droge seizoen loopt van eind april tot eind september. Dit is de beste tijd om een trekking te maken of Machu Picchu te bezoeken en om eventuele ongemakken te vermijden.

Regenseizoen                

Dit seizoen loopt van oktober tot ongeveer eind april. In deze tijd wordt aangeraden om je spullen in waterdichte tassen te stoppen. Zonnige periodes kunnen zich afwisselen met fikse regenbuien.

 

Om mee te nemen

 • Paspoort (verplicht, geen kopie)
 • Geld / kleingeld (soles)
 • Verrekijker
 • Zaklantaarn en batterijen
 • Camera
 • Toiletpapier!
 • Eventueel slaapmatje / slaapzak (te huur)
 • Snacks / energierepen
 • Handdoek / zwemkleding (warmwaterbronnen)
 • Waterfles / water zuiverende tabletten
 • Shirt met lange en korte mouwen en katoenen broek, hoed, klep en zonnebril
 • Regenkleding / windjack (lange poncho of regenjas)
 • Insectenwerend middel (met minimaal 50% DEET).
 • Zonnebrandcrèmes
 • Comfortabele wandelschoenen en evt. wandelstok
 • Medicijnen voor persoonlijk gebruik bv. contactlensvloeistof en EHBO doosje
 • Droge reserve kleding
 • Dag rugzak (niet te groot en niet te veel meenemen.

 

Speciale wensen

Heb je speciale wensen? De trekking is aan te passen, zeker wanneer je deze privé doet met eigen gids. Neem hiervoor contact met ons op of geef het aan op het aanvraagformulier. Wij helpen je graag.

Hotels

Hotel accommodaties zijn een belangrijk onderdeel voor een mooie reiservaring. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel zijn. Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jou voorkeur voor type en niveau (Standaard, Comfort of Luxe) overnachting aangeven. Bekijk per plaats de mogelijkheden door op de plaatsnaam link te klikken. Bij het samenstellen van je ‘Reis op maat’ houden we rekening met jou specifieke wensen t.a.v. hotels. Bij de aanvraag kan dit aangegeven worden. Voor meer info, zie:

Hotels  Aguas Calientes (Machu Picchu)
Hotels Cusco

 

Opties

 • Privé trekking is ook mogelijk. In plaats van in een internationaal samengestelde groep doe je de trekking onder begeleiding van een privé gids en met eigen vervoer. Dit geeft je meer vrijheid om de trek naar eigen behoefte aan te passen. Denk aan begin en eindpunt of combineren met het vervolg van je reisprogramma.
 • Bagage service. Optioneel is een extra drager (max. 12 kg.) bij te boeken.
 • Beklimming Huayana Picchu
  Machu Picchu had in de Inca tijd een natuurlijke uitkijktoren. Hoog boven Machu Picchu torent de Huayana Picchu! Vanaf deze bergspits konden de bewakers tot in de verre omtrek eventuele onraad ruiken en alarm slaan. Om op de spits te komen is een behoorlijke klim vereist langs steile wanden, over kleine rotspaden en nauwe doorgangen. Maar uiteindelijk wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving én de Machu Picchu.
Machu Picchu, Aguas Calientes, Peru

Zicht op Machu Picchu vanaf Huayana Picchu

NB
 • Het aantal bezoekers aan de Huayana Picchu is sterk gereguleerd. Slechts twee maal per dag mogen 200 bezoekers de Huayana Picchu beklimmen. De tickets moeten ver van te voren worden geboekt en zijn Non-Refundable.
 • Hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid.
 • De aangegeven overnachtingen is vooral bedoel om een impressie te geven van de hotels en overige verblijfplaatsen. In de latere uitwerking en bij boeking kunnen andere accommodaties worden aangeboden.
 • Alle hotelbeoordelingen (* ster aanduidingen) zijn volgens de lokale accreditatie-instantie en niet te vergelijken met westerse standaarden.
 • Upgrade en alternatieven. Er zijn verschillende upgrade en alternatieven voor verblijf mogelijk. We hebben zeer bijzondere hotel en overnachting mogelijkheden die niet op de website staan. Informeer naar de mogelijkheden!
 • Opties en aanpassingen

  Er zijn verschillende opties. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving. Dit zijn slechts een beperkt aantal van de vele mogelijkheden. Wanneer je extra opties of activiteiten wenst toe te voegen kun je dat hieronder aangeven. Heb je speciale wensen? Geen probleem en laat het ons weten of neem contact met ons op.

  Geef je wensen en voorkeur aan om toe te voegen.

  Je kunt hier een toelichting geven op je reiswensen wanneer jij je reisprogramma aanpast, inkort of wilt verlengen. Geef ook aan hoeveel dagen je reis maximaal kan duren. Ga uit van totaal aantal dagen van verblijf in Peru (evt. met Bolivia). Hou rekening met extra reisdag voor vlucht naar huis. 

  HOTEL NAAR KEUZE

  Hieronder kan een voorkeur voor een type of klasse (Standaard / Comfort en Luxe) hotel worden aangegeven. Vink aan voor het gewenste niveau. Heb je een voorkeur voor een specifiek hotel vermeld dit in de toelichting. Vermeld het nummer en hotel beschrijving. 

  MACHU PICCHU (Aguas Calientes)

  Voor overzicht hotels ga naar "Hotels in Aguas Calientes'

  Wensen, vragen over hotels

  Toelichting op specifiek wensen, vragen of een voorkeur voor een specifiek hotel? Geef indien gewenst aan welk hotel je voorkeur heeft. Vermeld dit in de toelichting hieronder met Nr. / Hotel / Stad. Bv.: 6.  Casa Suyay – Lima

  Onze werkwijze

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Toevoegen aan winkelmandje!

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken en je keuze gemaakt? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel / offerte. Na ontvangst nemen wij contact op.