Terug naar overzicht

Wuzhen – Water Village

Code: C-BS-103-Wu
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Vervoer: Afhankelijk van welk hotel je kiest is een Pick-up service vanaf het busstation mogelijk.
Overnachting: 2x Overnachting in eenvoudig maar comfortabel en centraal gelegen guesthouse
Maaltijden: 2x Ontbijt in hotel, afhankelijk van hotel keuze
Prijs: V.a. € 119,-* p/p. o.b.v. 2 personen.

Wuzhen – Water Village (3 dgn.)

Water Village | UNESCO | Schilderachtig | Bruggetjes | Kanalen | Historische straatjes | Boottocht

Waan je terug in het oude China en onderga de charme van dit historische waterstadje. Twee elkaar kruisende rivieren delen het stadje in vier delen. Het 2 kilometer lange dorp met ontelbare bruggetjes, steegjes en langs de kades de kenmerkende witte huisjes met zwarte daken maken Wuzhen tot één van de meest schilderachtige stadjes. Overal vind je de oude tradities en ambachten terug, kun je heerlijke lokale snacks kopen en wandelen over de eeuwen oude paden. ’s Avonds wordt het zowaar nog feeërieker met de vele lantaarns die overal ontsteken en de stad in een Chinees sprookje veranderen.

China Wuzhen Water_Village Kanaal met boot en houten vakwerk huis

Houten vakwerk huis

Dag tot dag

Als reiziger kom je per bus of met eigen vervoer aan in Wuzhen. Het is een prachtig stadje met vele terrassen en prima restaurants voor een drankje of een goed diner. Gelegen tussen Shanghai en Huangshan, is Wuzhen een ideale tussenstop. Er zijn uitstekende busverbindingen. Vanaf Shanghai is het 2 uur rijden met de bus en naar Huangshan slechts 1 uur. Je kunt uiteraard ook een auto met chauffeur boeken, die je naar Wuzhen brengt.

Dag 1     Aankomst in Wuzhen

 • China Wuzhen Water_Village Kanaal met houten brug

  Houten brug

  Met taxi of lopend van busstation naar hotel bij historische stad.

 • Overnachting in eenvoudig maar comfortabel guesthouse dichtbij het beschermde historische centrum van Xizha.
  TIP
  1. Sight-seeing bus tour in Xizha. Gratis op vertoon van hotel boeking.
  Optie
  1. Upgrade 4* luxe hotel met zwembad in het historische Wuzhen Xisha gebied.

Dag 2    Historische stadsdelen Dongzha en Xisha

 • Vrije besteding
 • Gratis shuttlebus tussen Dongzha en Xisha.
  TIPS
  1. Boottocht door de kanalen
  2. Diverse museums en bezichtiging van oude ambachten.
  Optie
  1. Engelssprekende gids voor Dongzha en/of Xisha.

Dag 3    Vervolg je reis

 • Vervolg van je reis per bus of auto met chauffeur naar Huangshan of Shanghai.
  Optie
  1. Privé auto met chauffeur naar Huangshan of Shanghai.

Vervoer 

Afhankelijk van je reisplannen ga je op tijd naar het busstation voor je volgende reisblok of de auto met chauffeur komt je ophalen. Shanghai en Huangshan zijn uitstekende opties. Wij nemen in het reisvoorstel het aansluitende vervoer mee.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Waan je terug in het oude China en onderga de charme van dit historische waterstadje. Twee elkaar kruisende rivieren delen het stadje in vier delen. Het 2 kilometer lange dorp met ontelbare bruggetjes, steegjes en langs de kades de kenmerkende witte huisjes met zwarte daken maken Wuzhen tot één van de meest schilderachtige stadjes. Overal vind je de oude tradities en ambachten terug, zoals de wereldberoemde blauw bedrukte stoffen. Overal kun je heerlijke lokale snacks kopen en wandelen over de eeuwen oude paden. ’s Avonds wordt het zowaar nog feeërieker met de vele lantaarns die overal ontsteken en de stad in een Chinees sprookje veranderen.

China Wuzhen Water_Village Boot onder boogbrug

Boogbrug en houten boot

Wuzhen

Wuzhen is één van de beroemde zes beroemde water stadjes, gelegen tussen Shanghai en de Yellow Mountain, Mt. Huangshan. Dongzha, het oostelijke deel van het historische Wuzhen is prachtig gerestaureerd en heeft vele museums, uitstekende thee huizen en je kunt er een kijkje nemen in de verschillende oude huizen om te zien hoe in het oude China werd geleefd. Xizha, het westelijk gelegen deel van de oude stad betoverd je door zijn sprookjesachtige uitstraling. Oude bruggetjes, pagodes, waterwegen, marktkraampjes en vele restaurantjes geven het geheel een historische charme die je elders weinig tegen zult komen.

Activiteiten

Het meest voor de hand liggend is in de ochtend te starten met een bezoek aan het oostelijk gelegen Dongzha. Dongzha heeft vele historische gebouwen en musea waar je kunt zien hoe er vroeger werd geleefd. ’s Avonds is dit deel van de stad gesloten voor publiek. In de loop van de middag kun je met de gratis Shuttle bus naar het anderhalve kilometer verderop gelegen Xinsha. Waar je heerlijk door de straten kunt slenteren, een hapje kunt nemen of een drankje kunt pakken. Tegen zonsondergang zie je de straatjes en kanalen veranderen in een romantisch plaatje door de vele lantaarns die worden ontstoken. Het ideale moment om ergens een leuke plek te zoeken op één van de vele terrassen van een uitstekend restaurant voor een avond diner.

Aankomst en vertrek

Gelegen tussen Shanghai en Huangshan, is Wuzhen een ideale tussenstop. Er zijn uitstekende busverbindingen. Vanaf Shanghai is het 2 uur rijden met de bus en naar Huangshan slechts 1 uur. Je kunt uiteraard ook een auto met chauffeur boeken, die je naar Wuzhen brengt.

China Wuzhen Water_Village traditionele boot en houten loopbrug

Traditionele boot

Dag tot dag

Als reiziger kom je per bus of met eigen vervoer aan in Wuzhen. Het is een prachtig stadje met vele terrassen en prima restaurants voor een drankje of een goed diner.

Dag 1    Welkom in Wuzhen

Het busstation ligt op 20 minuten lopen van de historische stad. Je kan er ook voor een paar euro een taxi nemen. Afhankelijk van het geboekte hotel kan er mogelijk een pick-up service geregeld worden. Je overnacht in eenvoudig maar comfortabel guesthouse dichtbij het beschermde historische centrum van Xizha.

TIP          Sight-seeing bus tour in Xizha. Gratis op vertoon van hotel boeking.

Dag 2    Historische stadsdelen Dongzha en Xisha

China Wuzhen Water_Village houten pagode met 7 etages

Houten pagode met 7 etages

Het is geheel aan jou om de dag in te delen. Ons advies is om ’s ochtends te beginnen met een bezoek aan Dongzha. De gratis Shuttle bus brengt je in 10 minuten. Aansluitend kun je ergens een lunch nemen in één van de vele goede restaurantjes. Aan het eind van de middag en avond kun je dan Xisha bekijken en genieten van de charme en de sprookjesachtige sfeer.

TIPS         In zowel Xisha als Dongzha is het mogelijk een boottocht te maken. Een unieke ervaring om dit waterstadje van een andere kant te bekijken. Daarnaast kun je voor minder dan een euro een Sightseeing bus tour in Xizha nemen en op vertoon van je hotelboeking is de tour zelfs gratis.

Optie
1. Optioneel kun je een Engelssprekende gids voor Dongzha en/of Xisha nemen.

Dag 3   Vervolg je reis

Afhankelijk van je reisplannen ga je op tijd naar het busstation voor je volgende reisblok of de auto met chauffeur komt je ophalen. Shanghai en Huangshan zijn uitstekende opties. Wij nemen in het reisvoorstel het aansluitende vervoer mee.

Optie
1. Privé auto met chauffeur naar Huangshan of Shanghai.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Wuzhen

Jouw guesthouse / hotel ligt dicht bij het historische stad. De keuze bij het oude centrum is beperkt. Daarom hebben wij twee opties voor je geselecteerd die op korte loopafstand van het oude centrum liggen. Je overnacht in een eenvoudig maar comfortabel guesthouse in bij het historische Xizha centrum. Wanneer je wat meer luxe wenst zijn er verschillende upgrades mogelijk. Hieronder een impressie van de accommodaties.

Comfortabel Guesthouse nabij Xizha en Dongzha

Alternatieven:

1.  Boutique Hostel
Eenvoudig maar comfortabel Boutique Hostel op loopafstand van Xizha en Dongzha.

Boutique Hostel

2.  Guesthouse in ‘Old Town’
Comfortabel Guesthouse gelegen in historisch deel van Xizha.

Guesthouse in ‘Old Town’

3.  Resort 4* Hotel met zwembad
Upgrade naar een 4* hotel/resort met ruime en luxe kamers, een binnen-  en buitenzwembad en eigen restaurant. Gelegen in het historische Wuzhen Xisha gebied. Naar dit hotel is veel vraag, vroeg boeken is daarom noodzakelijk.

4* Hotel – Resort in historisch ‘Old Town Xisha’

Opties / excursies

Hieronder staat een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Wuzhen. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan.

Engels sprekende gids

Wuzhen is een schitterend stadje om gewoon doorheen te slenteren. Wanneer je wat meer wilt weten over de geschiedenis van het stadje raden wij je aan een gids te boeken. Optioneel kun je een Engelssprekende gids voor Dongzha en/of Xisha nemen.

Privé auto met chauffeur naar Huangshan of Shanghai.

Wanneer je de voorkeur geeft aan eigen vervoer is dat mogelijk. Optioneel kun je een auto met chauffeur boeken. Dit geeft je ook de gelegenheid de reis van Shanghai naar Huangshan te combineren met een bezoek aan een van de ander waterstadjes.

Vervoer naar Wuzhen!

Vervoer van en naar Wuzhen is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Wuzhen wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Een logisch vervolg op je bezoek aan Wuzhen zou kunnen zijn; Huangshan (Yellow Mountain), Kunming, Dali of Shanghai. Wij adviseren je graag.

Genoemde prijzen zijn exclusief:

 • Entree gelden voor historische centrum, Xisha CNY 120, Dongzha CNY 100 of combi ticket CNY 150.
 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In het reisblok zijn wij uitgegaan van overnachting in eenvoudig maar comfortabel guesthouse op loopafstand van Xizha en Dongzha. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze: 

  Comfortabel Guesthouse nabij Xizha en Dongzha

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.