Terug naar overzicht

Xiahe – ‘Labrang klooster’

Code: C-BS-114-Sh
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfer busstation / vliegveld - hotel Xiahe (5 uur). Transfer hotel Xiahe naar vliegveld Xiahe (GXH)
Excursie: Sangke graslanden dagtour, incl. € 10,- entree
Overnachting: 3x Overnachtingen in eenvoudig maar sfeervol Tibetaans hotel
Prijs: V.a. 248,-* p/p. o.b.v. van 2 personen

Xiahe, ‘Labrang klooster’  (4 dgn.) 

Labrang klooster | Yellow Hat Monniken | Tibetaanse hoogvlakte | Sangke graslanden | Off the beaten track

Bij dit korte bezoek aan Xiahe, ga je echt “off the beaten track” en kom je in little Tibet. Op weinig plekken voel je je meer in Tibet dan in Xiahe. Woon het ochtend gebed bij van de monniken in het Labrang klooster en drink Yakboter thee met hen. Maak kennis met de Tibetaanse nomaden en ervaar de weidse Tibetaanse hoogvlakte. Tijdens deze trip bezoek je het Labrang klooster, het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet, waar meer dan 2000 Tibetaanse monniken wonen. Je maakt een tocht met gids over de Sangke graslanden waar je ongetwijfeld wordt uitgenodigd door de Tibetaanse nomaden om het lokale Tsampa met hen te eten.

China Xiahe monniken in Labrang klooster Mango Travel (47)

Monniken in Labrang klooster

Dag tot dag

De meeste reizigers komen via Lanzhou, noordelijk van Xiahe. Vanuit Beijing of Xi’an kom je hier per trein of vliegtuig aan. Vanuit hier is het nog een 5 uur durende rit naar Xiahe over uitgestrekte vlaktes. Wees er op voorbereid dat Xiahe nauwelijks is ingesteld toerisme. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en warm water voorziening kan wel eens haperen.

Dag 1    Lanzhou naar Xiahe

 • China Xiahe Labrang klooster Mango Travel

  Labrang klooster

  Privé transfer met auto en chauffeur van Lanzhou naar hotel in Xiahe (5 uur)

 • Op eigen gelegenheid Xiahe verkennen
 • Overnachten in eenvoudig maar sfeervol Tibetaans hotel

Dag 2     Labrang klooster

 • Maak gebruik van de vroege ochtend en ga op eigen gelegenheid naar Labrang klooster voor het bijwonen van het ochtendgebed van de boeddhistische monniken.
 • ’s Middags heb je de mogelijkheid om het Labrang klooster en de Gouden stupa te bezichtigen. Loop zelf, net als de pelgrims die de Kora lopen, rond het klooster langs de 1000 gebedsmolens.
 • ’s Avonds raden wij je aan in het Nomad restaurant te eten voor een authentieke Tibetaanse maaltijd met Yak vlees.
  Optie
  1. Labrang tour met Engelssprekende monnik en privé gids.

Dag 3    Sangke graslanden dag tour

 • Nomaden Sangke graslanden bij Langmusi en Xiahe Mango TravelExcursie over uitgestrekte Sangke graslanden met Engelssprekende gids en auto
 • Eten in nomadentent bij Tibetaans gastgezin.
 • Je maakt een aantal korte wandelingen en kunt genieten van het landschap.

Dag 4    Vervolg je reis

 • Vandaag brengt de chauffeur je naar het vliegveld voor het vervolg van je China reis.
  Opties
  1. Over de Tibetaanse hoogvlakte verder trekken naar Songpan. Zie reisblok Langmusi – Songpan.
  2. Via de Bingling grotten naar Lanzhou. Zie ‘Hotels en opties’

Er zijn rechtstreekse verbindingen naar Kunming en Chengdu. Er is ook een rechtstreekse vlucht naar Lhasa (Tibet). Wanneer jij Tibet wilt gaan bezoeken, kunnen wij je helpen.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Xiahe en de Tibetaanse hoogvlakte is één van onze top bestemmingen als je een echt authentiek ervaring wenst en kennis wilt maken met de Tibetaanse cultuur. Tijdens deze trip bezoek je het Labrang klooster, het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet, waar meer dan 2000 Tibetaanse monniken wonen. Je maakt een tocht met gids over de Sangke graslanden waar je ongetwijfeld wordt uitgenodigd door de Tibetaanse nomaden om het lokale Tsampa met hen te eten. Een bezoek aan Xiahe is echt “off the beaten track”. Maar weinig reizigers bezoeken dit gebied. Veel toeristen kom je daarom niet tegen.

Xiahe

Inheemse Tibetaanse bevolking Langmusi en Xiahe Mango Travel

Vrouw in Tibetaanse kledij

Hoe dichter je bij Xiahe komt, hoe meer je beseft een andere wereld binnen te stappen. Het dorp neemt letterlijk je adem weg omdat het op 3000 meter hoogte ligt. Te midden van de groene grasvlaktes en in een vallei tussen de bergen, waar je de Tibetaans boeddhistische leefwijze huid na meemaakt. Het straatbeeld wordt beheerst door de monniken in hun rode gewaden en de lokale bevolking die er in hun authentieke kleding rondloopt. Het belangrijkste deel van het dorp is het Labrang klooster, dat maar liefst 860 hectare groot is. Labrang is de Tibetaanse naam voor Xiahe.

Labrang klooster

In het Tibetaans boeddhisme is het Labrang klooster één van de belangrijkste én het grootste buiten Tibet. Het is maar liefst 860 hectare groot en de omringende kloostermuur heeft niet minder dan 1000 gebedsmolens waar de gelovigen de hele dag door al gebeden murmelend omheen lopen voor de Kora. Het hele complex is in typisch Tibetaanse stijl met witte stupa’s en de Grand Sutra Hall in het midden. Meest in het oog springend is de grote Gouden Stupa. Het klooster heeft tienduizenden in rood, geel en wit geschilderde kamers, afhankelijk van hun functie of belang. In het Labrang klooster wonen maar liefst 2000 monniken van de Yellow Hat sekte. Ze zijn niet alleen kleurrijk door hun rode gewaden en gele hoeden, ze zijn ook heel vriendelijk en open voor een gesprek. Verder zie je tienduizenden beelden van Boeddha, gemaakt van goud, zilver, koper en aluminium, evenals vele Boeddha hoeden en boeddhistische schatten versierd met parels, jade, agaat en diamanten.

Labrang klooster in Xiahe

Labrang klooster

Sangke graslanden

Het Sangke Grasland is een uitgestrekt hoogland weide omgeven door bergen. Het grasland vormt een natuurlijke groene loper dat zich uitstrekt tot aan de horizon. In de zomer bloeien er ontelbare wilde bloemen en de Daxia rivier slingert zich een weg door deze prairie. Talloze schapen en yaks grazen bij de rivier. Het groene landschap is bezaaid met kleurrijke nomadententen waaruit de rook omhoog krult. Ieder jaar, van juli tot september, wanneer het gras hoog genoeg staat, komt de lokale bevolking hun tenten opzetten. Bezoekers worden ontvangen unieke Tibetaanse hapjes zoals yak-boter thee, momos gevuld gestoomde broodjes, schapenvlees, en tsampa, een traditioneel Tibetaans gerecht gemaakt van geroosterde gerst meel. De Tibetaanse cultuur wordt in eer gehouden door traditionele kostuums te dragen en door paarden of yaks te bereiden.

Dag tot dag

De meeste reizigers komen via Lanzhou, noordelijk van Xiahe. Vanuit Beijing of Xi’an kom je hier per trein of vliegtuig aan. Vanuit hier is het nog een 5 uur durende rit naar Xiahe over uitgestrekte vlaktes. Wees er op voorbereid dat Xiahe nauwelijks is ingesteld toerisme. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en warmwater voorziening kan wel eens haperen.

Dag 1    Lanzhou naar Xiahe

China Xiahe Labrang klooster vrouw met baby op rug Mango Travel

Tibetaanse met baby

Bij aankomst staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar Xiahe. Onderweg is er een toiletstop en gelegenheid om een foto te maken van het veranderende landschap. Hij zet je in de loop van de middag af bij jouw, in Tibetaanse sfeer ingericht eenvoudig maar comfortabel, hotel. De rest van de dag heb je tijd om het dorp te verkennen. Doe het echter rustig aan en neem de tijd om aan de hoogte te wennen. Je hotel ligt dicht bij het Labrang klooster. Hier zie je op de kruising een komen en gaan van karren, handelaren, mensen in traditionele kleding en monniken in rode gewaden.

TIP         Tegenover de kruising en het klooster heb je op de 2e verdieping het restaurant Nomad. Ga hier een drankje nemen of het avond eten. Ze hebben heerlijke Tibetaanse gerechten en je hebt een prachtig uitzicht op de gebedsmolens om het klooster met de pelgrims die de Kora route lopen en de bedrijvigheid op de kruising.

Dag 2    Labrang klooster

Labrang klooster in Xiahe

Monnik in Labrang klooster

Vandaag kun je op eigen gelegenheid het klooster gaan bekijken of een rondleiding nemen. Wij kunnen dit ook voor je organiseren. In dat geval wordt je ’s ochtends door een Engelsprekende monnik van het klooster rondgeleid. Dit is overigens de enige manier om de Grand Sutra en andere belangrijke gebouwen van binnen te zien. In de middag gaat onze eigen gids mee en laat je andere hoogtepunten in het klooster zien. Je beklimt o.a. de Gouden Stupa vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het hele tempel complex.

TIP         Sta ’s ochtends vroeg op en bezoek de monniken tussen 6-7 uur. In de schemering hoor je de monniken met hun hese klank van sutra’s, die zij achter de houten deuren zingen, resoneren tegen de muren.

Optie
1. Labrang tour. Met Engels sprekende het Labrang klooster bezichtigen. Zie ‘Hotels en Opties’

Dag 3  Sangke graslanden dagtour

Vandaag ga je op excursie. Tijdens de tocht rond Xiahe maak je een aantal korte wandelingen. Je kan genieten van de spectaculaire en uitgestrekte  Sangke graslanden. Er zijn veel rondtrekkende nomaden met yak kuddes yaks en grazende schapen. Onderweg is er gelegenheid om bij een gastgezin een typische Tibetaanse nomadentent te bekijken, waar je zeker Tibetaanse thee met yak melk en tsampa zal worden aangeboden. Dit Tibetaanse eten bestaat uit gemalen gerst gemengd met boter en kokend water. Geniet van de natuur, de bloemenpracht en de schitterend geklede Tibetaanse nomaden.

Yaks op Sangke graslanden Xiahe Labrang Mango Travel

Sangke grasvlakte met Yak kuddes

Dag 4    Afscheid van “Tibet”

Tijd om afscheid te nemen. Afhankelijk van je verdere reisplannen wordt je met de auto naar het vliegveld of de bus gebracht. De meeste reizigers vliegen naar Chengdu of Xi’an. Wanneer het in je reisplan past, stellen wij voor de reis voort te zetten naar Langmusi om van daaruit door te gaan naar Songpan met Jiuzhaigou en Huanglong nationale parken. Een andere mogelijkheid is om via de Bingling grotten naar Lanzhou (terug) te gaan. Zie optie Lanzhou – Bingling grotten.

Opties
1. Reisblok Langmusi – Songpan. Een tour over de Tibetaanse hoogvlakte en een bezoek aan Langmusi.
2. Van Xiahe naar Lanzhou via de Bingling grotten met 694 boeddhistische beelden.

Overnachting

Voor het verblijf in Xiahe hebben wij gekozen voor een verblijf in een eenvoudig in Tibetaanse sfeer ingericht hotel, dicht bij het Labrang klooster gelegen. Wees er op voorbereid dat Xiahe nauwelijks op het toerisme is ingesteld. De hotelaccommodaties zijn eenvoudig, de elektriciteit en de warm water voorziening kan wel eens haperen. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Guesthouse / hotel dichtbij het Labrang klooster

Alternatief:

1.  Tibetaans 3* Hotel
Comfortabel 3* Hotel, geheel in Tibetaanse sfeer op 10 minuten lopen van het Labrang klooster.

Tibetaans 3* Hotel

Opties / excursies

Naast de genoemde opties en excursie zijn er diverse andere mogelijkheden in Zonghdian en omgeving. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Vraag ons naar andere mogelijkheden.

Labrang tour

’s Ochtends sluit je je aan bij de Engelssprekende Monnik die je rondleidt. Tijdens de bezichtiging bezoek je o.a. de Serkung (Gouden Tempel), de Manjushri Temple, het Institute of Medicine, de Grand Sutra Hall (Grote gebedshal) en het museum. Deze zijn alleen onder begeleiding te bezichtigen. Onze eigen gids brengt je ’s middags naar de Printing Temple, waar nog steeds de sutras met de houten blokken per hand worden gedrukt. Daarna neemt hij je mee naar de Golden Stupa om deze te beklimmen. Van boven heb je een schitterend uitzicht over het hele tempel complex.

Via de Bingling grotten naar Lanzhou

Met eigen auto en chauffeur van Xiahe naar Lanzhou via de Bingling grotten. Hier zijn 694 boeddhistische beelden uitgehouwen in de rotsen van een 60 meter hoge kloof. Het mooiste beeld is een 27 meter hoog standbeeld van de toekomstige Boeddha Maitreya. Om Bingling te bereiken, ga je eerst met de auto naar de pier en vervolgens één uur per speedboot over de Liujiaxia reservoir. Het landschap is prachtig met torenhoge kliffen aan beide zijden. Na het bezoek aan Bingling, keer je in een uur varen met de speedboot terug, voordat je met de auto verder gaat naar Lanzhou.

Driedaagse tour over de Tibetaanse hoogvlakte naar Songpan (Jiuzhaigou – Huanglong Valley)

Monnik op Sangke graslanden bij Langmusi en Xiahe Mango Travel

Monnik op paardenmarkt

Deze tocht is de spectaculaire verbindingsschakel tussen de reisblokken Xiahe en Songpan. Met auto en chauffeur rijd je over de eindeloze grassteppes van de Tibetaanse hoogvlakte. langs nomaden nederzettingen, kloosters, yak kuddes en in de verte de bergtoppen van de Himalaya. Halverwege maak je een tussenstop van twee nachten in Langmusi om o.a. de Sky burrials (openlucht begrafenissen), te zien. Zie reisblok Langmusi – Tibetaanse hoogvlakte.

Privé vervoer naar Songpan (Jiuzhaigou – Huanglong Valley)

Wanneer je door wilt reizen naar Songpan (Jiuzhaigou – Huanglong Valley), maar je zit wat krap in de tijd of je wilt niet met een public bus, dan kun je een privé auto met chauffeur nemen die je in een dag (10 uur) naar je bestemming brengt.

Maatwerk!

In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Xi’ an, Beijing of Chengdu zijn uitstekende mogelijkheden om je China reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Wij  hebben gekozen voor een verblijf in een eenvoudig in Tibetaanse sfeer ingericht hotel, dicht bij het Labrang klooster gelegen Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze: 

  Guesthouse / hotel dichtbij het Labrang klooster

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Let wel, de mogelijkheden zijn beperkt. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.