Terug naar overzicht

Xi’an, ‘Terracotta Leger’

Code: C-BS-104-Xi
Duur: 3 dagen / 2 nachten
Overnachting: 2x Overnachting in comfortabel en centraal gelegen 3* hotel
Vervoer: Transfers Xi’an van treinstation of vliegveld naar hotel
Tour: Excursie Terracotta leger met Engels sprekende gids en chauffeur.
Entree: Tickets entree Terracotta Warrior museum ad. € 21,- p/p.
Maaltijden: 2x Ontbijt
Prijs: V.a. € 327,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Xi’an, Terracotta Leger (3 dgn.)

Privé excursie naar Terracotta leger met  gids en chauffeur | Big Wild Goose Pagoda | Huaqing Hot Springs 

Uiteraard kom je naar Xi’an om het wereldberoemde Terracotta leger te zien. Maar Xi’an is veel meer. Deze oude keizerstad was ten tijde van Marco Polo een knooppunt van wegen aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een melting pot van culturen.

China Xi'an Terracotta leger Mango Travel

Terracotta leger

Dag tot dag

Dag 1     Xi’an, een oosters tintje

 • China Xi'an broodje kebab Mango Travel

  Broodje Kebab

  Transfer met privé chauffeur van vliegveld of treinstation naar hotel

 • Overnachting in comfortabel 3* hotel, centraal gelegen binnen de oude stadsmuren van Xi’an.
  Opties
  1. City tour met gids.
  2. Fietstocht over 14 km. stadsmuur.

Dag 2    Excursie Terracotta leger

 • Vandaag staat een excursie naar het Terracotta leger op het programma met  privé gids en chauffeur.
  Opties
  1. Licht- en waterfonteinenshow bij de Big Wilde Goose Pagoda.
  2. Excursie Huaqing Hot Springs.

Dag 3    Vervolg je reis

 • Transfer naar treinstation of vliegveld voor het vervolg van je reis
  Optie
  1. Verlenging van je verblijf in Xi’an.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplan c.q. voorkeur van reizen en zijn daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

In dit reisblok bezoek je uiteraard het Terracotta leger. Samen met je privégids en chauffeur bezoek je het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi dat een stuk buiten de stad is gelegen. Je verblijft in een comfortabel hotel binnen de oude stadsmuren in het centrum van deze voormalige keizerstad. Van daaruit kun je de Moslimwijk met de Grote Moskee, de Streetfood market en de beroemde medicijnmarkt bezoeken en dit combineren met een bezichtiging van enkele van de oude pagodes. Xi’an is veel meer dan alleen het Terracotta leger.

Terracotta Leger

Het Terracotta Leger is een van de topattracties in China. Het Terracotta Warrior museum is een must-see voor elke bezoeker van China. Het zijn honderden gedetailleerde, levensechte modellen op ware grootte van het leger dat keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, meenam in zijn graf. Het is een kopie van het leger waarmee hij 2200 jaar geleden het keizerlijke China tot eenheidsstaat verenigde. Het wordt beschouwd als een van de grootste archeologische sites in de wereld, en een van de grootste ontdekkingen van de 20ste eeuw.

China Xi'an Terracotta leger Mango Travel (24)

Bronzen paarden en wagen

Dag tot dag

Dag 1    Xi’an, een oosters tintje

Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur klaar om je naar het hotel te brengen. Het is een comfortabel hotel, mooi centraal gelegen binnen de oude stadsmuren. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan jezelf. Waarschijnlijk heb je eerst behoefte om iets te eten. Dan zit je in Xi’an helemaal goed. Je kunt door het oude centrum wandelen en hier en daar een hapje nemen. De keuze is bijna onbeperkt. Men zegt dat in Xi’an de pasta is uitgevonden die  vervolgens via de zijderoute naar Europa is gekomen; wij zouden hieraan onze spaghetti te danken hebben.

TIP           Maak een fietstocht! Huur een fiets en maak een fietstocht over de vrijwel intacte 14 km. lange, eeuwenoude stadsmuur. Zie opties.

China Xi'an stadsmuur Mango Travel

Stadsmuur Xi’an

China Xi'an Street food market Mango Travel

Street food market

Dag 2   Excursie Terracotta leger

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je privé gids. Vandaag staat een bezoek aan het Terracotta leger op het programma dat een stuk buiten de stad is gelegen. Het Terracotta leger van Qin Shi Huangdi is natuurlijk de beroemdste en grootste archeologische ontdekking van de vorige eeuw. Aan het einde van de excursie wordt je weer afgezet bij je hotel. Wil je meer weten over de rijke Chinese cultuur, dan adviseren wij je het Shaanxi History Museum te bezoeken. Het museum wordt beschouwd als de schatkamer van China en de oude dynastieën. Een van China’s beste musea.

TIP             Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzenpagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow en licht spektakel. Dit mag je eigenlijk niet missen. Zie opties.

China Xi'an Big Wild Goose Pagode Mango Travel (4)

Grote wilde ganzen pagode

Dag 3    Vervolg je reis

Afhankelijk van je reisplanning heb je nog wat tijd om te wandelen en te genieten van deze vibrerende stad. Nadat je uitgecheckt hebt staat de chauffeur klaar om je naar het treinstation of vliegveld te brengen. Al naar gelang waar je reis naar toe gaat.

Xi’an knooppunt voor vervolg van je reis

Hoe vervolg jij je China reis? Xi’an is een knooppunt en je hebt vele opties. Ga je naar de wereldsteden Beijing / Shanghai, de vele Water Villages (historische waterdorpjes), Guilin met zijn prachtige Karstbergen of ga je voor de kleurrijke bergvolkeren en minderheden? Dan hebben we het nog niet gehad over de Tibetaanse hoogvlakte waar je je in Tibet zelf waant of naar de nabij gelegen schitterende natuurparken bij Songpan. Vanuit Xi’an heb je vele opties en we adviseren je graag.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Xi’an

In Xi’an hebben wij voor je een comfortable 3* hostel uitgezocht dat binnen de oude stadsmuren van de stad ligt. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de ‘Street food market’ en de Moslimwijk. In Xi’an zijn verschillende upgrades mogelijk. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Impressie 3* Hostel binnen de stadsmuur

Alternatieven:

1.  3* Guesthouse
Comfortabel 3* Guesthouse binnen de stadsmuur van Xi’an en op 5 minuten lopen van “Muslim Street”.

Impressie 3* Guesthouse

2.  Luxe 4* hotel
Een upgrade naar een luxe 4* hotel. De accommodatie kan op enige afstand van het oude centrum liggen. Hou er rekening mee dat je dan een taxi moet nemen om in de oude stad te komen.

Impressie Luxe 4* hotel 

3.  Luxe 5* Boutique hotel
Een De Luxe 5* Hotel binnen de stadsmuur van Xi’an. De accommodatie is van alle gemakken voorzien.

Luxe 5* Boutique Hotel in de binnenstad

Opties / excursies

Hieronder staat slechts een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Xi’an. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn.

City tour met gids

In drie uur maak je een wandeling door de oude stad (moslim wijk) met een bezoek aan de Grote Moskee en de Street food markt. Je Engelstalige gids geeft je uitgebreide uitleg over de historische achtergrond van zijn stad. Hij laat je de lekkernijen op de markt zien en kan je precies vertellen hoe een en ander gemaakt wordt. Proef de in zout geroosterde kastanjes, gebakken banaan of neem een broodje kebab.

Licht- en waterfonteinenshow Grote Wilde Ganzenpagode

Bezoek in de avond de Grote Wilde Ganzenpagode (Big Wild Goose Pagoda) met zijn waterfonteinenshow. Dit mag je eigenlijk niet missen. Aan de voet van de pagode kun je een prachtig schouwspel van licht en water bekijken, op muziek van Mozart of Beethoven. Het is de grootste fonteinenshow in China.

Excursie Huaqing Hot Springs

Optioneel kan je ervoor kiezen om aansluitend op het bezoek aan het Terracotta leger, de Huaqing Hot Spring te bezoeken. De Huaqing Hot Spring is de plaats van de beroemde keizerlijke baden en diverse paleiscomplexen met een geschiedenis die 3000 jaar terug gaat. Het behoort tot het Nationale Culturele erfgoed en is één van China’s honderd beroemde tuinen. De Huaqing baden liggen zo’n 35 km. oostelijk van Xi’an in Qin-gebergte, met als bekendste de Huashan berg, één van de Vijf Heilige Bergen in China. (Entree € 16,= p/p.)

Verlenging je verblijf in Xi’an

Heb je de mogelijkheid je verblijf in Xi’an te verlengen met een dag, dan is dit zeker een aanrader. Er is nog zoveel meer te zien, waaronder het oudere maar minder bekende 2e Terracotta leger. Wat ons betreft zeer de moeite waard. De kosten van verlenging zijn afhankelijk van je hotel keuze.

Trein en vliegtickets in China

Boek je geen aansluitend reisblok, dan kunnen we wel tickets voor je boeken. Wij zijn enthousiast over de treinen in China. Of het nu de hypermoderne Highspeed dagtreinen of de comfortabele slaaptreinen (Soft Sleepers) zijn, beiden zijn een beleving. Maar soms is het handiger om te vliegen. Geen probleem, wij kunnen het voor je regelen. Belangrijk is wel dat je de dag voor vertrek een hotel of een reisblok via ons hebt geboekt. Dit in verband met het overhandigen van de vouchers en tickets.

Passend binnen jouw budget!

Wij maken voor je een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Vervoer van en naar Xi’an is afhankelijk van je persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Xi’an wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Pingyao, Datong en Beijing zijn een perfecte keuze om je reis te vervolgen.

Bezienswaardigheden

Het oude Xi’an

Ten tijde van Marco Polo was Xi’an een verkeersknooppunt aan de zijderoute. Het heeft veel van zijn charme behouden en is een soort melting pot van (eet-) culturen. Xi’an is de geboorteplaats van de Chinese beschaving in de laagvlakte van de Yellow River. Gedurende 11 eeuwen was het de hoofdstad van China tijdens diverse keizerlijke dynastieën. De 3000 jaar oude geschiedenis vindt je overal in de stad terug in historische sites en cultureel erfgoed.

Terracotta Leger

Het Terracotta Leger is een van de topattracties in China. Het is een must-see attractie voor elke bezoeker van China. Het zijn honderden gedetailleerde, levensechte modellen op ware grootte van het leger dat keizer Qin Shi Huang, de eerste keizer van China, meenam in zijn graf. Het is een kopie van het leger waarmee hij 2200 jaar geleden het keizerlijke China tot eenheidsstaat verenigde. Het wordt beschouwd als een van de grootste archeologische sites in de wereld, en een van de grootste ontdekkingen van de 20ste eeuw.

Ervaar de rijke (eet-) cultuur

Als knooppunt aan de zijderoute was Xi’an een melting pot van culturen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Vlakbij de Drum- en Bel Towers vindt je de oude moslimwijk met zijn prachtige moskee. Op straat zijn overal eetstalletjes te vinden. Je kan er uren lang heerlijk slenteren, de lokale markt bezoeken, geroosterde kastanjes eten of een lekkere kebab nemen.

City Wall

De fraaie stadsmuur is omringd met een gracht en een cirkelvormig park en omsluit de oude binnenstad. Het is een van de best bewaard gebleven stadsmuren in China, maar ook een van de grootste bewaard gebleven oude militaire verdedigingswerken in de wereld. De muur is gebouwd tijdens het begin van de Ming-dynastie (1368-1644) en onlangs gerenoveerd.

De grote Moskee

De Grote Moskee in Xian is een van de oudste, grootste en best bewaarde islamitische moskeeën in China. Volgens historische gegevens, gegraveerd op een stenen tablet in de Moskee, werd het gebouwd in 742 tijdens de Tang-dynastie (618-907). Dit was een gevolg van de introductie van de islam dat door Arabische handelaars en reizigers uit Perzië en Afghanistan naar China werd gebracht. Deze handelaren vestigden zich in Xi’an in de 7e eeuw en huwden met lokale Han vrouwen. Hun nakomelingen werden moslims van vandaag. De moslims speelde een belangrijke rol in de eenwording van China tijdens de Yuan en Ming dynastieën. Daardoor werden ook andere moskeeën gebouwd om hen te eren. Een bezoek aan de Grote Moskee is echt de moeite waard, niet alleen vanwege haar eeuwenoude geschiedenis, maar ook om de bijzondere vormgeving van gemengde architectuur – traditionele islamitische en Chinese stijlen.

Big Wild Goose Pagoda

Gelegen in de Qujiang Tourist Area, zuidoostelijk van het centrum van de stad, werd deze prachtige  oude pagode in de Da Ci’en tempel, oorspronkelijk in 652 gebouwd tijdens de Tang-dynastie (618-907). In de pagode zijn nog de oude boeddhistische relikwieën uit India te zien die keizer Xuanzang hier onderbracht. De pagode en het omliggende terrein zijn vandaag de dag uitgegroeid tot een toeristische trekpleister voor zowel de lokale bevolking en de toeristen. Aan de voet van de pagode is ’s avonds een prachtig schouwspel van licht en waterfonteinen te bewonderen op klassieke muziek van Mozart of Vivaldi.

Shaanxi History Museum

Het Shaanxi History Museum in Xian wordt beschouwd als “de parel van de oude dynastieën en het huis van de Chinese schatten”. Je vindt er een minutieus overzicht van de duizenden jaren van de Chinese geschiedenis en de prachtige oude culturen van weleer. Het Shaanxi History Museum ligt aan de Xiaozhai East Road aan de noordwest kant van de Big Wild Goose Pagoda. Het is het eerste moderne nationale museum. Het werd gebouwd in 1983 en voor het publiek geopend in 1991. Het bestrijkt 65.000 vierkante meter, waarvan 8000 vierkante meter wordt gebruikt als pakhuizen voor het opslaan van relikwieën.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Voor dit reisblok hebben wij In Xi’an gekozen voor overnachting in een comfortable 3* hostel dat binnen de oude stadsmuren van de stad ligt. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze: 

  Impressie 3* Hostel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Jouw keuze: 

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.