Terug naar overzicht

Xishuangbanna – ‘Minority’s, familie trekking’

Code: C-BS-120-Ji
Duur: 6 dagen / 5 nachten
Vervoer: Transfer van en naar vliegveld Jinghong – hotel
Overnachting: 2x Overnachting in comfortabel 3* hotel in Jinghong. 1x lokaal guesthouse in Menghai en 2x lokaal gastgezin
Maaltijden: 5x ontbijt en 2x diner bij gastgezin
Excursies: Vierdaagse trekking met Engels sprekende gids
Prijs: € 648,-* p/p o.b.v. 4 personen

Xishuangbanna familie trekking (6 dgn.)    

Geschikt voor gezin | Jungle | Bergvolkeren | Trekking | Theeplantages | Subtropisch | ‘Off the beaten track’

Een “lichte” meerdaagse trekking met Engels sprekende gids, door de heuvels en het regenwoud. Je overnacht bij gastgezinnen in Minority dorpjes, je bezoekt marktjes en tempels. Deze tour is met name geschikt voor families met opgroeiende kinderen. Tijdens de trekking loop je enkele uren per dag.

Dag tot dag

In dit reisblok zijn wij uitgegaan van een ‘lichte’ vierdaagse trekking met twee overnachtingen bij een gastgezin. Het is mogelijk om een meer (fysiek) uitdagende trekking samen te stellen of te verlengen. Heb je niet zoveel tijd, kan het programma ook met een dag ingekort worden.

Dag 1    Aankomst Jinghong

 • Onze chauffeur staat je bij het vliegveld op te wachten om je naar je hotel in Jinghong te brengen
 • De rest van de dag kun je de stad verkennen.
 • Je overnachting in comfortabel 3* hotel in Jinghong
  Opties
  1. Driedaagse over land tour vanaf Kunming (of Dali) naar Jinghong.

Dag 2    Theeplantages

 • ’s Morgens word je met de auto door je gids opgehaald om naar 300-800 jaar oude theeplantages te rijden.
 • Wandeling door de theeplantages en onderweg thee proeven bij het Aini volk.
 • Aan het eind van de middag arriveer je per auto in Menghai waar je in een lokaal guesthouse slaapt

Dag 3    Ochtendmarkt / trekking

 • China Xishuangbanna Mango Travel

  Groene velden

  ’s Ochtends vroeg start de dag met een bezoek aan de fleurige markt van Menghai.

 • Vervolgens  bezoek je een mooie tempel en Dai dorpjes met een bezoek aan papier werkplaats.
 • ’s Smiddags start van een 3 uur durende trek door de heuvels langs Aini en Bulang dorpjes.
 • Eind van de middag kom je aan bij je Aini gastgezin waar je mee eet en slaapt.

Dag 4    Trekking langs velden en dorpjes

 • Vandaag vervolg jij je trekking.
 • Een wandeling door woud en velden.
 • Overnachting bij je gastgezin die je verwelkomt met een lokaal diner.

Dag 5    Heuvels en Bulang dorpen

 • Vandaag wandel je over heuvels en door bossen langs verschillende Bulang dorpjes.
 • ’s Middags keer je met de gids per auto terug in Jinghong
 • Hier overnacht je in een comfortabel 3* hotel.

Dag 6    Vervolg van je China reis

 • Afhankelijk van je reisplanning, wordt je in de loop van de dag door een auto met chauffeur het vliegveld van Jinghong gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming.Optie
  1. Vervolg je reis door verder te gaan naar de prachtige Yuangyang rijstvelden.
  2. Vervolg je reis naar Luang Namtha in Laos voor het echte avontuur.

Vervoer 

In dit reisblok zijn we er van uitgegaan dat je per vliegtuig naar Jinghong vliegt. Optioneel is het mogelijk om een land tour met eigen auto en privé chauffeur te boeken vanaf Dali of Kunming.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers en op basis van “Double room”.

Over dit reisblok

Wanneer je een bijzondere ervaring met het gezin zoekt is deze tour iets voor jou, inclusief een “lichte” meerdaagse trekking met Engels sprekende gids, door de heuvels en het regenwoud. Je overnacht bij gastgezinnen in Minority dorpjes, je bezoekt marktjes en tempels. Deze tour is met name geschikt voor families met opgroeiende kinderen. Tijdens de trekking loop je enkele uren per dag.

‘Off the beaten track’

Dit is een avontuurlijke trip buiten de platgetreden paden naar het subtropische gebied van Xishuangbanna met vele kleurrijke minderheden en jungle. Grenzend aan Birma en Laos, wonen hier vele minderheden met hun kleurrijke klederdracht. Xishuangbanna voelt daardoor veel minder Chinees dan andere delen. Het is een schitterende omgeving voor een trekking. Je komt langs theeplantages, loopt door jungle, langs riviertjes en watervallen. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Wanneer je met je kinderen eens iets bijzonders wilt, is deze trekking perfect. Een redelijke conditie is wel gewenst.

Jinghong

Jinghong, waar in 1180 de Dai koning Payazhen de stad tot hoofdstad van het Dai Koninkrijk maakte. Waar maar liefst 13 nationaliteiten zoals, Dai, Hani, Hui, Bulang, Yoa en Jinuo samenleven. Deze minderheden vormen samen 65% van de bevolking. Jinghong is de parel in een groene oase van prachtige natuur. De stad is omgeven door tropisch regenwoud, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het autonome Xishuangbanna gebied is een bezoek meer dan de moeite waard.

Beste tijd

Door het subtropische klimaat kun je Jinghong het hele jaar bezoeken en genieten van de lokale markten en de kleurrijke minderheden. In de winter, van oktober t/m maart is het droog en minder warm. Daardoor is dit een ideale tijd voor een trekking. Daarna wordt het warm en is er een aanzienlijke kans op regen. De vegetatie in het regenwoud is dan wel uitbundig maar de paden zijn glibberig.

China Xishuangbanna Mango Travel

Hill tribe village

Dag tot dag

In dit reisblok zijn wij uitgegaan van een ‘lichte’ meerdaagse trekking met twee overnachtingen bij een gastgezin. Het is mogelijk om een meer (fysiek) uitdagende trekking samen te stellen of te verlengen. Heb je niet zoveel tijd, kan het programma ook met een dag ingekort worden. Inclusief de dagen van aankomst en vertrek is een minimaal verblijf van 5 dagen gewenst. De meeste reizigers arriveren per vliegtuig in Jinghong. Begin en eindpunt van de trip ligt dan ook in deze stad.

Dag 1    Aankomst Jinghong

Bij aankomst op het vliegveld wordt je opgewacht door onze chauffeur die je naar het hotel in Jinghong brengt.

Opties
1. Driedaagse over land tour met eigen auto en privé chauffeur vanaf Dali (of Kunming) naar Jinghong.
2. Upgrade 4* hotel
3. Overnachten in luxe lodge, geheel in Dai stijl, omringd door tropische tuin en oerwoud.

Dag 2    Theeplantages

Vandaag vertrek je per auto, met de gids, richting jungle en theeplantages. Hier maak je een wandeling door een stukje regenwoud. Je ziet hier oude thee bomen die 300 tot 800 jaar oud zijn. Bij een lokale theeplantage, die gerund wordt door het Aini volk, kun je theeproeven. Vervolgens ga je door naar Menghai waar je slaapt in een lokaal guesthouse.

Dag 3    Ochtendmarkt / trekking

China Xishuangbanna Mango Travel

Avontuur

Tijd om vroeg op te staan en de fleurige ochtendmarkt van Menghai te bezoeken. De Bulang, Hani, Lahu en Aini volken uit de omgeving komen hier om hun waar aan de man te brengen. De gids verteld en geeft uitleg over handel de handel en wandel op de markt en de diverse bevolkingsgroepen. Vervolgens breng je een bezoek aan een mooie tempel. Tijdens de tocht kom je langs een Dai dorp. Hier wordt sinds eeuwen met de hand papier gemaakt. Dit speciale papier wordt gebruikt om de geperste theeblokken mee in te pakken. Aansluitend start een 3 uur trek door de heuvels langs verschillende Aini en Bulang dorpen. Aan het eind van de middag kom je aan bij je Aini gastgezin in een klein dorpje, waar je een authentiek avondeten wordt bereid.

Dag 4    Trekking langs velden en dorpjes

Vandaag vervolg jij je trekking. Onderweg kun je genieten van de kleurrijke mensen, de theeplantages en het wandelen door de velden en bossen. Tegen het eind van de middag arriveer je in een ander Aini dorp waar je wordt verwelkomt door je gastgezin.

Dag 5    Heuvels en Bulang dorpen

Dit is al weer de laatste dag van je trekking. De tocht leidt je over heuvels en langs Bulang dorpen. Vandaar keer je met de gids terug naar Jinghong. Hier overnacht je in een comfortabel 3* hotel.

Dag 6    Vervolg van je China reis

Afhankelijk van je reisplanning, wordt je in de loop van de dag door een auto met chauffeur het vliegveld van Jinghong gebracht voor de vlucht naar je volgende bestemming.

Vervolg je reis naar Laos of via Yuanguang rijstvelden naar Noord Vietnam

Als je het avontuur zoekt is de oversteek naar Luang Namtha in Laos voor het echte avontuur en een prachtige authentieke beleving. Of bezoek de prachtige Yuangyang rijstvelden. Vandaar kun je de doorsteek naar Noord Vietnam maken. Ervaar het reizen per lokale bus. Al is een tussenstop met overnachting wel een vereiste. Mango Travel is gespecialiseerd in échte maatwerk reizen voor zelfstandig reizenden. Mensen die het avontuur aandurven helpen wij graag.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten in Jinghong

In dit reisblok gaan wij uit van een verblijf in een comfortabel en centraal gelegen 3* hotel / guesthouse in Jinghong.

3* Guesthouse / Hotel Jinghong

3* Guesthouse / Hotel Jinghong

Alternatief:

Optioneel is het mogelijk een upgrade naar een 4* hotel te boeken. Voor een impressie van de mogelijkheden zie hieronder. Wil je puur verwennerij, of ben je op huwelijksreis, dan is Xishuangbanna Resort buiten Jinghong (50 km.) een echte aanrader.

1. Upgrade 4* hotel
Voor extra luxe en comfort zijn er verschillende keuzes uit 4* hotels in Jinghong.

4* Hotel Jinghong

2. Luxe 5* Resort
Het resort ligt op 50 km. afstand van Jinghong, omringd door tropische tuinen. Een echte aanrader voor puur verwennerij.

Luxe 5* Resort

Opties / excursies

Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je van je China reis echt iets bijzonders wilt maken en ook Laos of Noord Vietnam wilt bezoeken, dan helpen wij je graag. Wij zijn gespecialiseerd in reizen naar deze bijzondere, minder toeristische en afgelegen gebieden.

 • Dag bezoek Botanische tuin in Menglun
 • Mengkuan trekking langs rubber-, bananen-, theeplantages. (1 dag)
 • Tea tour (1 dag) naar 1800 jaar Oude Pu’er theeboom en Aini dorpjes

Driedaagse over land tour Kunming (of Dali) – Jinghong.

Driedaagse over land tour met eigen auto en privé chauffeur vanaf Dali (of Kunming) naar Jinghong. Uiteraard kun je zoals de meeste reizigers naar Jinghong vliegen. Maar wat is nu leuker dan met de auto via lokale wegen, door een mooi landschap via kleine dorpjes en lokale bergbevolking deze afstand af te leggen. Onderweg kun je een markt bezoeken en de sfeer proeven van het lokale landleven. Op basis van jouw interesses kunnen wij een route samen stellen met wellicht een overnachting in een Homestay. Een Engels sprekende gids behoort tot de mogelijkheden.

Yuangyang rijstvelden

De hele grensstreek van China met Laos en Noord Vietnam kent prachtige gebieden met een grote diversiteit aan bergvolkeren. Eén van de absolute hoogtepunten zijn de Yuangyang rijstvelden ten oosten van Jinghong. Het is mogelijk om met een auto en privégids deze schitterende rijstvelden te bezoeken. Combineer deze tour met je reis Kunming of  naar Hekou als je door wilt reizen naar Sapa in Noord Vietnam.

Doorreizen naar Laos

Als je het avontuur zoekt is de oversteek naar Luang Namtha in Laos een aanrader. Je ontdekt een prachtig landschap en schitterende dorpjes waar de tijd nog steeds stil staat. Een gebied waar tot op dit moment slechts een enkele backpacker is te vinden. Kortom een reis voor het echte avontuur en een prachtige authentieke beleving. Mango Travel is gespecialiseerd in échte maatwerk reizen voor zelfstandig reizenden. Mensen die het avontuur aandurven helpen wij graag.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een goedkoper hotel te nemen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. In overleg met jou word je reisplan helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Hieronder kun je opties kiezen die van invloed kunnen zijn op de lengte van je verblijf, vervoer naar je volgende bestemming, de reisroute of anders.

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  In Jinghong heb je voldoende keuze qua hotels Je verblijft in een eenvoudig maar comfortabel 3* Hotel of Guesthouse, niet ver van het centrum van Jinghong. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  3* Hotel / Guesthouse in Jinghong

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.