Terug naar overzicht

Yangshuo, ‘Kastbergen idylle’

Code: C-BS-108-Ya
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfer van hotel in Guilin naar pier en van aanlegsteiger boot in Yangshuo naar hotel
Tour: Li River Cruise
Overnachting: 3x Overnachting in comfortabel en centraal gelegen 3* hotel.
Excursie: Optioneel diverse excursies en activiteiten met Engels sprekende gids en chauffeur.
Maaltijden: Lunch tijdens de cruise
Prijs: V.a. € 235,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Yangshuo, ‘Kastbergen idylle’ (4 dgn.)

Li River Cruise | Sprookjesachtig Kartlandschap | Rijstvelden | Licht en water show | Slapen in boerenhoeve

Het stadje Yangshuo is een bruisend en gezellig plaatsje te midden van een sprookjesachtig kastlandschap. Adembenemende kartbergen waar blauwe riviertjes doorheen slingeren, afgewisseld met groene rijstvelden en kleine historische dorpjes.

China Yangshou Aalscholver visser Mango Travel

Aalscholver visser

Dag tot dag

Afhankelijk van je reisschema kom je per trein of vliegtuig aan in Guilin. De gemakkelijkste en snelste manier om naar Yangshuo te gaan is per auto. Heb je de mogelijkheid, dan raden wij je aan de Li River cruise te nemen zoals hieronder in het reisblok is opgenomen. In dat geval heb je een overnachting in Guilin voordat je de volgende ochtend op de boot stapt voor een schitterende bootcruise van 5 uur. Zie ook het reisblok Guilin.

Opties
1. Overnachting in Guilin dag voor Li River Cruise.
2. Privévervoer van treinstation of vliegveld Guilin – hotel in Yangshuo, 1 – 1,5 uur. I.p.v. Li River Cruise naar Yangshuo

Dag 1    Li River Cruise naar Yangshuo

 • Transfer met privé chauffeur van hotel naar pier.
 • Cruise over Li revier van Guilin naar Yangshuo (5 uur)
 • Transfer van boot naar hotel
 • Overnachten in comfortabel en centraal gelegen 2* / 3* hotel in Yangshuo
  Optie
  1. Upgrade naar overnachten in authentiek gerestaureerde boerenhoeve tussen de rijstvelden.

Dag 2     Relaxen of actief

 • China Yangshou Mango Travel

  Yangshuo

  Op eigen gelegenheid Yangshuo verkennen.

 • Een echte aanrader is om een boottocht op een bamboevlot over Li River te maken.
 • Of maak een wandeling door de  rijstvelden omringd door de Kastbergen.
  Opties
  1. Wandeling met Engelssprekende gids langs de Li River en door historische dorpjes.
  2. Fiets en bamboevlot excursie
  3. Martial arts / Kung Fu training
  4. Workshop Chinese kalligrafie
  5. Workshop Chinees koken

Dag 3    Yangshuo – Moon Hill

 • Invulling dagprogramma naar eigen keuze.
 • Huur een fiets en bezoek Moon Hil, een prachtig natuurfenomeen met overzicht over de rivier en het landschap.
 • Hou de avond vrij voor een spectaculaire licht en watervoorstelling, het Sanjie Liu Mountain-Water Theatre”.
  Opties
  1. Tickets Sanjie Liu Mountain-Water Theatre inclusief transfer van en naar hotel.
  2. Dagexcursie naar Ping’an rijstterrassen en bezoek het kleurrijke Zhuang minderheid, ‘Long Hear’ people.

Dag 4     Vervolg je reis

 • Na te hebben uitgecheckt eindigt hier dit reisblok.
  Optie
  1. Verleng je verblijf in Yangshuo
  2. Vervolg je reis met reisblok Ping’an
  3. Privévervoer van hotel Yangshuo – treinstation of vliegveld in Guilin, 1 – 1,5 uur.

Vervoer 

Het vervoer tussen de reisblokken is afhankelijk van je reisplanning c.q. voorkeur van reizen. Het vervoer is daarom niet meegenomen in de kosten. Wij nemen dit automatisch mee in het reisvoorstel en offerte wanneer je deze aanvraagt.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

Het reisblok Yangshuo is een van de mooiste reisbestemmingen. Een trip van 4 dagen in een schilderachtige omgeving van puntige Kastbergen, groene rijstvelden en blauwe riviertjes, inclusief een prachtige Cruise over de Li rivier. Tijdens je rondreis door China mag je het idyllische Kastlandschap rondom Guilin en Yangshuo niet missen. Volgens velen één van de mooiste landschappen ter wereld. Je kan er fietsen, wandelen, kanoën of relaxen en in Yangshuo optimaal genieten van de sprookjesachtige omgeving. ’s Avonds is er een betoverende lichtshow op de rivier en in ‘West Street’ kun je een terrasje pakken. Yangshuo is een heerlijke plek om even bij te komen tijdens je China reis.

Afhankelijk van je reisschema kom je in de middag per trein of vliegtuig aan in Guilin. De gemakkelijkste en snelste manier om naar Yangshuo te gaan is per auto. In dit reisblok gaan we er van uit dat je in Guilin overnacht. Het reisblok start ’s ochtends met een pick-up voor een transfer van je hotelnaar de pier voor de start van de onvergetelijke Li River cruise van Guilin naar Yangshuo. Per boot vaar je in 5 uur over de Li rivier, meanderend door het Kastlandschap naar Yangshuo. Zie ook het reisblok Guilin.

China Yangshou Bamboevlot Mango Travel

Bamboevlot varen

Yangshuo

Met de honderden dicht op elkaar staande toppen van het kastlandschap en de Li River die zich daar tussendoor wringt, is de omgeving van Yangshuo één van de mooiste bezienswaardigheden van China. Het dorpje, ooit ontdekt door de eerste backpackers in de jaren 90, is een toeristische attractie van jewelste. Er zijn legio mogelijkheden om te eten en te drinken. Ook al ben je er nooit geweest, dan kan het zijn dat het landschap je toch bekend voorkomt van het bureaublad op Windows XP of van de 20 Yuan biljetten waarop het landschap van Yangshuo staat afgebeeld.

Kastlandschap

Alle activiteiten in Yangshuo zijn afgestemd op het beleven van de feeërieke omgeving. Je kunt tussen Yangdi en Xingpi een tocht op een bamboevlot maken op de Li River. Dit is onvergelijkbaar mooi. Maar je kunt natuurlijk ook een wandeling maken langs de rivier of op de fiets stappen en de omgeving verkennen.

Dag tot dag

Het reisblok van 4 dagen start ’s ochtends met een pick-up bij je hotel in Guilin voor een transfer naar de pier voor de start van de onvergetelijke Li River cruise naar Yangshuo. Per boot vaar je in 5 uur over de Li rivier, die rustig door het Kasstlandschap en rijstvelden naar Yangshuo meandert.

Dag 1    Li River Cruise naar Yangshuo

’s Morgens wordt je rond 8 uur opgehaald bij je hotel in Guilin om naar de pier te worden gebracht, waar de Cruiseboot klaar ligt. Bij aankomst in Yangshuo word je naar je hotel gebracht. Je hebt hier verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je slaapt in een comfortabel hotel in de directe omgeving van het levendige centrum. Na ingecheckt te zijn heb je de tijd aan je zelf.

China Yangshou Cruise boot Mango Travel

Cruise boten

Li River Cruise

De Li River Cruise is de mooiste manier om van Guilin naar Yangshuo te gaan. Onze chauffeur haalt je ’s morgens op en brengt je naar de boot. Dit is de parel van alle trips. Lekker relaxed varen door één van de mooiste landschappen van China. Na elke bocht in de rivier word je verrast door nieuwe prachtige pieken van het Kastgebergte. Links en rechts zie je vredige rijstvelden, spelende kinderen, typerende oude dorpjes of een visser op een bamboevlot. De totale lengte van de cruise is 83 kilometer en vraagt ongeveer vijf uur varen, maar het landschap zal je nooit teleurstellen. Zorg dat je voldoende ruimte op je memorycard hebt voor het maken van foto’s en video’s. Aangekomen in Yangshuo wordt je opgewacht om je naar je hotel te brengen. Wij zullen een extra overnachting in Guilin in je reisschema opnemen.

TIP         Geniet ten volle van de sprookjesachtige omgeving door net buiten Yangshuo in een prachtig verbouwde Chinese boerenhoeve te overnachten. Upgrade je hotel en overnacht in Chinese boerenhoeve tussen de rijstvelden.

Dag 2    Relaxen of actief?

Je bent vandaag vrij om je dag zelf in te delen. Maak een wandeling door het levendige en boeiende Yangshuo voor wat souvenirs en een drankje. Een echte aanrader is een tocht met een bamboevlot op de Li River tussen Yangdi en Xingpi. Dit is onvergelijkbaar mooi. Maar je kunt natuurlijk ook een wandeling maken langs de rivier om de omgeving te verkennen.

TIP         Neem er je gemak van! Ook kunnen wij verschillende activiteiten voor je regelen zoals een gids waarmee je  een wandeling langs de Li River maakt. Of neem deel aan één van de vele activiteiten. Hieronder staat een beperkt overzicht van de mogelijkheden aan activiteiten die er zoal zijn in Yangshuo en omgeving. Je kunt zelf aangeven waar je interesse naar uitgaat.

 • Wandeling langs Li River met privé gids
 • Fiets- bamboevlot excursie
 • Martial arts / Kung Fu training
 • Chinese Kalligrafie workshop
 • Workshop Chinees koken

Dag 3    Yangshuo – Moon Hill

China Yangshou Moon Hill Mango Travel

Moon Hill

Het is aan jou de keuze hoe je deze dag invult, maar wij adviseren je om een fiets te huren om enkele uitstapjes te maken. Je kunt Moon Hill bezoeken en deze beklimmen. Het is een korte pittige wandeling naar boven, maar de beloning is er ook naar. Dit natuurfenomeen lijkt op een halve maan die is uitgesleten in de rotsen. Als je onder de rotsboog bent aangekomen heb je een prachtig uitzicht en voel je pas echt de omvang van dit natuurwonder. Voor de echte bergbeklimmers ligt hier een uitdaging want ook de Moon Hill zelf is te beklimmen.

TIPS       Hou de avond vrij en bezoek het Sanjie Liu Mountain-Water Theatre.  Een spectaculaire licht- en watervoorstelling waar duizend tot tweeduizend artiesten ’s avonds een opvoering verzorgen op de rivier. Maak een dagexcursie naar de mooiste rijstvelden van China en bezoek het kleurrijke Zhuang, ‘Long Hear’ volk.

Dag 4:   Vervolg je reis

Na te hebben uitgecheckt eindigt hier dit reisblok. Naast Ping’an, zie TIP hieronder, zijn Kunming, Dali, Lijiang of Shanghai een uitstekende keuze om je reis te vervolgen.

TIP         Overweeg een kleine rondtrip te maken via Ping’an om vervolgens naar Guilin te gaan en je reis te vervolgen. Je ziet prachtige rijstvelden, kleurrijke minderheden, afgewisseld met schitterende Kastlandschappen. Zie hiervoor het reisblok Ping’an. Afhankelijk van je verdere reisplannen kan een auto met chauffeur je ook naar het treinstation of het vliegveld van Guilin brengen voor het vervolg van je China reis.

Het vervoer tussen de reisblokken zullen wij meenemen in jouw reisvoorstel en offerte.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Yangshuo

Je verblijft in een comfortabel 3* hotel direct bij het centrum van Yangshuo gelegen. Hieronder een impressie van de accommodatie.

Comfortabel 3* Hotel

Alternatieven:

1.  Resort 3* Hotel
Comfortabel en centraal Resort / Hotel gelegen in centrum van Yangshuo.

3* Hotel / Resort

2.  Authentiek gerestaureerde boerenhoeve
Ontloop de drukte van Yangshuo en geniet van de rijstvelden en het kastlandschap. Je hebt de mogelijkheid om een paar kilometer buiten het dorp in een schitterend tot guesthouse omgebouwde Chinese boerenhoeve met zwembad te overnachten. Je verblijft er in een sfeervolle kamer met airco. Op de binnenplaats van de hoeve kun je op het terras relaxen en ’s ochtends voor een paar euro een á la carte ontbijt bestellen. ’s Avonds worden er verschillende westerse en Chinese maaltijden geserveerd. Je kunt er een fiets huren om de omgeving te verkennen.

Authentiek gerestaureerde boerenhoeve 

3.  Luxe 4* Hotel Yangshuo
Wanneer je prijs stelt op wat meer luxe en comfort, kun je net buiten Yangshuo een upgrade doen naar een luxueus en comfortabel 4* hotel-resort. Heerlijk rustig gelegen en met prachtige vergezichten.

Luxe 4* Hotel Yangshuo

4.  Heritage House
Overnachten in een authentiek Chinees landgoed huis gelegen in de rijstvelden op enige afstand van Yangshuo.

Authentiek Heritage House

Opties / excursies

Hieronder staat slechts een beperkte opsomming van de opties en mogelijkheden in Yangshuo. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Wanneer je dit reisblok boekt, kijken we met jou welke andere bijzondere plekjes interessant zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

Li River wandeling met gids

Met een Engels sprekende gids maak je een wandeling van enkele uren langs de rivier, verken je de omgeving en bezoek je enkele authentieke, schilderachtige dorpjes.

Diverse activiteiten

China Li River Yangshou

Li River Yangshuo

Hieronder een beperkt overzicht van de mogelijkheden aan activiteiten die er zoal zijn in Yangshuo en omgeving. Je kunt zelf aangeven waar je interesse naar uitgaat.

 • Fiets- bamboevlot excursie
 • Martial arts / Kung Fu training
 • Chinese Kalligrafie workshop
 • Workshop Chinees koken

Sanjie Liu Mountain-Water Theatre

Bezoek aan het Sanjie Liu Mountain-Water Theatre. Een spectaculaire licht- en water- voorstelling waar duizend tot tweeduizend artiesten ’s avonds een opvoering verzorgen op de rivier. De pieken in het omliggende kastgebergte zijn verlicht en vormen het natuurlijke decor voor de voorstelling waarbij het lijkt alsof de acteurs, verlicht met honderden lampjes, als marionetten over het water lopen. De artistiek directeur van deze voorstelling was mede verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de olympische spelen in Barcelona. Wij regelen de tickets voor het Sanjie Liu Mountain-Water Theatre en de transfer van en naar het hotel voor je.

Dagexcursie Ping’an rijstterrassen en Zhuangdorpen

Rijstvelden zoals je ze nergens anders ziet. Het is mogelijk een daguitstapje naar de rijstvelden van Ping’an te maken, waar de kleurrijke Zhuang minderheid haar ossen door de modder van de rijstvelden voortduwt. De Zhuang staan ook bekend om de ‘Long hear’ vrouwen. Tijdens een voorstelling showen zij hun meer dan twee meter lange haar. De 5000 jaar oude paddy fields van Ping’an behoren tot de mooiste rijstvelden van China.

Rondtrip Ping’an (3dgn.)

Wil je echt genieten van de spectaculaire rijstterrassen dan adviseren wij je het reisblok Ping’an te boeken. Hiermee kun je je een kleine rondtocht maken, met een dag trekking door de rijstterrassen en bezoek je bergvolkeren als de Zhuang (Long hear) en Yao people. Je slaapt in traditionele Zhuang guesthouses in Ping’an en een klein boerendorpje. Je rondtocht eindigt in Guilin voor het vervolg van je China reis. Zie reisblok Ping’an – Zhuang.

Privévervoer van treinstation of vliegveld Guilin – hotel in Yangshuo.

Heb je onvoldoende reisdagen om in Guilin te overnachten en de Cruise over de Li rivier te doen? Dan kun je een auto met chauffeur nemen. Bij aankomst in Guilin word je door onze chauffeur opgehaald om in 1 – 1,5 uur naar Yangshuo te worden gebracht.

Privévervoer van hotel Yangshuo – treinstation of vliegveld in Guilin.

Wanneer jij je reis per trein of vliegtuig vervolgt kan een auto met chauffeur je in 1 – 1,5 uur naar het vliegveld of treinstation brengen.

Minority tour (3-7 dgn.)

Yangshuo is een goed startpunt om te starten met een meerdaagse tocht langs verschillende kleurrijke minderheden en bergstammen. Wij regelen voor je een privé auto met chauffeur en Engelssprekende gids die je in enkele dagen langs de mooiste bergdorpjes, lokale markten en kleurrijke bergstammen brengt. Een van de vele mogelijkheden is een meerdaagse tocht waarbij je Kunming en het Stone Forest bezoekt en die eindigt in het prachtige Dali. Deze meerdaagse tochten organiseren wij helemaal op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.    

Overnachting in Guilin dag voor Li River Cruise.

Wij vragen je om aan te geven of je het reisblok Guilin boekt of dat we een hotel in Guilin moeten regelen de nacht voordat je met de Li River Cruise gaat.

Verlenging van je verblijf in Yangshuo

Het is mogelijk je verblijf in Yangshuo te verlengen. Kosten zijn afhankelijk van je hotelkeuze. Ook is het mogelijk dit reisblok te combineren met het reisblok ‘Guilin kastgebergte’. In dat geval verleng je jouw reis netto met één of twee dag (-en).

Passend binnen jouw budget!

Wij maken een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de transfers van en naar het hotel zelf te regelen door per openbaar vervoer te gaan of een taxi te nemen. Daarnaast zijn er verschillende andere overnachtingsmogelijkheden, naast de eerder genoemde opties.

Vervoer van en naar Yangshuo is afhankelijk van jou persoonlijke reisplan. Geef aan hoe jij je reis na Yangshuo  wenst in te vullen en wij nemen de reiskosten mee in de offerte. Een logisch vervolg op je bezoek aan Yangshuo zou kunnen zijn; Dali, Kunming, Shanghai of Xi’an. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Wij adviseren je graag.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Je verblijft in een comfortabel 3* hotel direct bij het centrum van Yangshuo gelegen. Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Comfortabel 3* Hotel

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Jouw keuze:

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.