Terug naar overzicht

Zhongdian ‘Shangri-La’

Code: C-BS-112-Zh
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Vervoer: Transfer van hotel in Lijiang of Suche naar busstation / Transfer busstation Zhongdian naar hotel / Transfer hotel Zhongdian naar busstation of vliegveld
Overnachting: 3x Overnachtingen in sfeervol Tibetaans hotel / herberg
Maaltijden: Ontbijt naar wens en afhankelijk van hotel / herberg
Prijs: V.a. € 135,-* p/p. o.b.v. 2 personen

Zhongdian ‘Shangri-La’  (3 dgn.) 

Tibet | Boeddhistische kloosters | Monniken | Hoogvlakte | Songzanlin klooster | Shangri-La

Een reis naar Zhongdian, ook wel Shangri-La (Aards paradijs) genoemd, is een bezoek aan Tibet. Hier krijg je het echte Tibet gevoel, met boeddhistische kloosters, monniken, hoogvlakte,yaks en vooral de inwoners in traditionele klederdracht. In Shangri-La voel jij je echt in Tibet. De rust en spiritualiteit van het Tibetaans Boeddhisme en de harmonie met het leven in de natuur, je vindt het hier allemaal. Eén van de hoogtepunten is het bijwonen van het ochtendgebed in het Songzanlin klooster.

Dag tot dag

Het is het meest voor de hand liggend dat Zhongdian bezoekt vanuit Lijiang, hetzij met de bus of met de auto. De “public” bus is een uitstekende manier om te reizen. De busrit duurt zo’n 4,5 uur en je doorkruist dalen, valleien, passeert bergpassen en je hebt steeds nieuwe uitzichten.

TIP         Doe eerst de trektocht door de Tiger Leaping Gorge en vertrek vanuit Qiaotou naar Zhonghdian. Het scheelt je 2 uur aan reistijd.

China Zhongdian Shangri-la kora bedevaart Mango travel

Op bedevaart

Dag 1    Songzanlin klooster

 • Privé transfer van hotel in Lijiang naar busstation.
 • Op eigen gelegenheid in 4,5 uur met public bus naar Zonghdian.
 • Privé transfer auto met chauffeur van busstop buiten Zhongdian naar hotel / herberg.
 • Overnachting in sfeervol Tibetaanse hotel / herberg.

Dag 2     Lijiang ‘Old Town’ en Naxi dorpjes

 • Maak gebruik van de vroege ochtend en ga op eigen gelegenheid naar het Songzanlin klooster voor het bijwonen van het ochtendgebed van de boeddhistische monniken.
 • ’s Middags heb je de mogelijkheid om het oude centrum van Shangri La te bezichtigen.
 • Je kan er ook voor kiezen om het Guishan klooster te bezoeken en zelf aan het grote gouden gebedswiel te draaien.

Dag 3    Tibetaanse sferen

 • De dag kan je naar eigen keuze indelen of je onderneemt een fiets- ot paardrijdtocht.
 • Het avondleven in Shangri-La is altijd kleurrijk. Op het Sifanglou plein kun je kijken naar het Tibetaanse Guozhang volksdansen.
  Opties
  1. Fietstocht met Engelssprekende gids naar de heilige plekken en Tibetaanse dorpjes, buiten Shangri-La.
  2. Paardrijdtocht met Engelssprekende gids langs meertjes, watervallen en dorpjes.

Dag 4    Afscheid van Tibet

Vandaag wordt je naar het vliegveld gebracht voor het vervolg van je China reis. Er zijn rechtstreekse verbindingen naar Kunming en Chengdu. Er is ook een rechtstreekse vlucht naar Lhasa (Tibet). Wanneer jij Tibet wilt gaan bezoeken, kunnen wij je ook helpen.

* Prijs

De prijs is altijd afhankelijk van het seizoen, wisselkoers, beschikbaarheid van hotelkamers, op basis van 2 personen en “Double room”.

Over dit reisblok

In Shangri-La voel jij je echt in Tibet. Shangri-La kun je het beste vertalen met het “Aardse paradijs”. De rust en spiritualiteit van het Tibetaans Boeddhisme en de harmonie met het leven in de natuur, je vindt het hier allemaal. Eén van de hoogtepunten is het bijwonen van het ochtendgebed in het Songzanlin klooster, waar ruim 300 boeddhistische monniken hun dag mee beginnen. Een unieke beleving voor als je geen tijd hebt om Tibet met China te combineren.

Zhongdian

Zhongdian is een van oudsher Tibetaanse stad en dat proef je aan alles. Gelegen op 3200 meter, omgeven door woest hooggebergte. Het is de toegangspoort tot Lhasa en de rest van Tibet. De weg er naar toe brengt je langs ravijnen, en bergpassen waar je gebedsvlaggetjes en Yaks ziet.  Zhongdian wordt tegenwoordig ook wel Shangri-La genoemd. Vernoemd naar het “Aardse Paradijs” zoals beschreven in het boek Lost Horizon van James Hilton.

Dag tot dag

China Zhongdian Shangri-la tibetaanse bouw Mango Travel

Tibetaanse bouw

Het is het meest voor de hand liggend dat je Zhongdian vanuit Lijiang bezoekt, hetzij met de bus of met de auto. De “public bus” is een uitstekende manier om te reizen. De busrit duurt zo’n 4,5 uur en je doorkruist dalen, valleien, passeert bergpassen en je hebt steeds nieuwe uitzichten. In deze comfortabele, lange afstand bussen kun je ervaren hoe de lokale kleurrijke bevolking reist. Volgens ons een belevenis die je mee moet maken.De andere optie is om een auto met privéchauffeur te nemen. Voordeel hiervan is dat je onderweg overal een stop kunt maken, bv. een uitstapje naar de Tiger Leaping Gorge voor een 4 uur durende wandeling met gids.

TIP         Doe eerst de trektocht door de Tiger Leaping Gorge en vertrek dan vanuit Qiaotou, dat halverwege ligt, naar Zhonghdian. Zie reisblok Tiger Leaping Gorge.

Optie
1. Privé vervoer met auto en chauffeur met stop in Tiger Leaping Gorge met wandeling.

Dag 1    Lijiang – Zhongdian / Shangri-La

’s Ochtends wordt je van je hotel naar het busstation in Lijiang gebracht. Met de bus maak je een indrukwekkende tocht en zie je geleidelijk aan het landschap en de omgeving veranderen. Hoe verder je komt, hoe meer je merkt dat je de grens met Tibet nadert. Bij aankomst, net buiten Zhongdian staat de chauffeur klaar om je naar je sfeervol Tibetaanse hotel / herberg te brengen. We raden je aan om even wat rust te nemen om te wennen aan de hoogte van 3200 meter. De rest van de dag heb je gelegenheid de historische binnenstad te verkennen.

Optie
1. Upgrade hotel. Heb je liever wat meer luxe, dan kun je een upgrade nemen naar een 4* hotel.

Dag 2    Songzanlin klooster

Maak gebruik van de vroege ochtend en ga op eigen gelegenheid naar het Songzanlin klooster voor het bijwonen van het ochtendgebed dat de boeddhistische monniken hier elke dag houden. Geniet van de zon die weerspiegeld op de gouden daken van het kleurrijke klooster. Neem de tijd en aanschouw de dagelijkse gebedsrituelen van de monniken. ’s Middags heb je de mogelijkheid om het oude centrum van Shangri La te bezichtigen. Wandel over het stadsplein en door de kleine smalle straatjes, langs de rijen versierde houten huizen. Je kan er ook voor kiezen om het Guishan klooster te bezoeken en zelf aan het grote gouden gebedswiel te draaien. Vanuit hier kijk je uit over de oude stad.

Dag 3   Tibetaanse sferen

Paardrijden is een lange traditie in de Tibetaanse cultuur. Afhankelijk van het seizoen heb je verschillende mogelijkheden om zelf ook een paardrijdtocht in de omgeving te maken. Of je gaat er op de fiets op uit. Beiden zijn optioneel te bespreken. Het avondleven in Shangri-La is altijd kleurrijk. Bij het vallen van de avond komen de mensen bijeen om te dansen. Op het Sifanglou plein kun je kijken naar het Tibetaanse Guozhang volksdansen.

Opties
1. Fietstocht met Engelssprekende gids naar de heilige plekken en Tibetaanse dorpjes, buiten Shangri-La.
2. Paardrijdtocht met Engelssprekende gids langs meertjes, watervallen en dorpjes.

Dag 4    Afscheid van Tibet

Vandaag wordt je naar het vliegveld gebracht voor het vervolg van je China reis. Er zijn rechtstreekse verbindingen naar Kunming en Chengdu. Er is ook een rechtstreekse vlucht naar Lhasa (Tibet). Wanneer jij Tibet wilt gaan bezoeken, kunnen wij je ook helpen.

Accommodatie

Wij vinden accommodatie en overnachting een belangrijk onderdeel om een mooie reiservaring te hebben. Daarom zoeken wij altijd naar accommodaties die iets bijzonders hebben; qua authenticiteit, uitstraling sfeer, ligging of bouw. Je kunt er altijd vanuit gaan dat het een comfortabel en centraal gelegen hotel is. Dat het beschikt over:

 • Westers Toilet
 • Eigen badkamer
 • Airco  (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Wifi    (Met uitzondering van Homestay’s)
 • Warm water

Impressies van overnachtingsmogelijkheden

Bij de aanvraag voor een reisplan / offerte kun je jouw voorkeur voor type (niveau) overnachting aangeven. Bij de toelichting tijdens de aanvraag vind je een indicatie van de kosten van de upgrade. De hotels, zoals hieronder beschreven, zijn afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Eventueel geven wij in overleg een vergelijkbaar of beter alternatief. De eerste impressie van hotel / overnachting hieronder is waar wij vanuit gegaan zijn bij het samenstellen van dit reisblok. Daaronder vind je alternatieven.

Overnachten Zongdian

Je verblijft in een comfortabel en sfeervol Tibetaans 3* hotel / herberg dat centraal gelegen is. Hieronder een impressie van de accommodaties.

Tibetaans 3* Herberg / Hotel

Alternatieven:

1.  Comfortabel 4* Hotel
Heb je liever wat meer comfort, dan kun je een upgrade nemen naar een 4* hotel.

Comfortabel 4* Hotel

2.  De Luxe 4*/ 5* Hotel
Voor echte luxe en comfort, dit mooie hotel is van alle gemakken voorzien en relatief betaalbaar.

De Luxe 4*/ 5* Hotel

Opties / excursies

Naast de genoemde opties en excursie zijn er diverse andere mogelijkheden in Zonghdian en omgeving. Hieronder staan een beperkte aantal opties. Bij de aanvraag van een reisvoorstel / offerte kun je aangeven welke opties / excursies je graag wilt opnemen in je reisplan. Vraag ons naar andere mogelijkheden.

Privé vervoer met auto en chauffeur

In plaats van de bus kun je optioneel een auto met chauffeur nemen. Ook is het mogelijk om aanvullend onderweg een stop van zo’n 4 uur te maken bij de Tiger Leaping Gorge, voor een wandeling met gids en je lunch nuttigen.

Fietstocht

Maak een fietstocht om verschillende heilige plekken en Tibetaanse dorpjes, buiten Shangri-La te bezoeken. Je gaat op de thee bij een Tibetaanse familie en wordt gastvrij ontvangen met lekkernijen. Incl. Vervoer naar startpunt, fiets en Engelssprekende gids.

Paardrijd tocht

In een klein Tibetaans dorpje, net buiten Shangri-La, start je paardrijd avontuur. Je kunt kiezen uit 3 routes. Samen met je privégids maak je een tocht langs watervallen en meertjes. Je kunt Zwarte Kraanvogels en een grote verscheidenheid aan wilde bloemen en planten zien. Onderweg kom je door drie kleine dorpjes en maak je een stop om bij een Tibetaanse familie een typisch lokaal gerecht te proeven. Incl. Vervoer, paard, Engelssprekende gids.

Passend binnen jouw budget!

Genoemde prijzen zijn een indicatie van de kosten op basis van 2 personen. In overleg maken wij een reisvoorstel op maat dat past binnen jouw reisbudget. Naast de Tiger Leaping Gorge en terug naar Lijiang; zijn Chengdu, Lhasa (Tibet) en Kunming uitstekende mogelijkheden om je China reis te vervolgen.

 • OPTIES, AANVULLINGEN EN UPGRADES

  De opties hieronder zijn slechts een beperkt keuze van de vele mogelijkheden. Je reisplan wordt helemaal op maat en passend binnen jouw reisbudget samengesteld. Hieronder kun je aangeven welke activiteit, aanpassing in het reisprogramma en/of type hotels je wilt. Klik op het (?) voor een beknopte beschrijving en de prijs. Voor een uitgebreidere beschrijving zie tabblad "Opties".

  Prijzen van opties
  Voor info over prijzen van opties lees onze werkwijze hieronder.

  Opties

  Selecteer welke activiteiten je aan je reis toe wilt voegen.  

  • 0 €

  Heb je een vraag of specifieke wens? Hieronder kun je je voorkeuren aangeven en eventueel kort toelichten. Je kunt hier ook aangeven welk budget je uit wilt trekken voor extra excursies of activiteiten.

  Hotel keuze

  Je verblijft in een comfortabel en sfeervol Tibetaans 3* hotel / herberg dat centraal gelegen is.  Wij kiezen de overnachtingen met de grootste zorg, voor een optimale reisbeleving. 

  Onze keuze:

  Tibetaans 3* Herberg / Hotel

   

  Wens je een ander type overnachting (comfortabeler, luxer, specifiek, enz.)? Geef dat hieronder aan. Wii zijn altijd afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Indien noodzakelijk bieden wij een vergelijkbaar of beter alternatief.

  Jouw keuze:

  Onze werkwijze

  Wij zijn specialist in individuele rondreizen op maat en er van overtuigd dat wij een passende reis binnen jouw budget voor je samen kunnen stellen. Vaak is er meer mogelijk dan je verwacht en zijn er alternatieven. Daarom hebben wij er voor gekozen om niet bij alle opties en excursies een prijs te noemen. Op basis van je wensen en in overleg adviseren wij je over de mogelijkheden die het beste bij jou passen.

  Door de opties aan te vinken en je wensen te benoemen geef je ons wel een beter beeld van waar jullie voorkeuren en interesses liggen. Belangrijker is dat je zo concreet mogelijk aangeeft wat je reisbudget is. Dit kun je doen bij de afronding van je aanvraag voor je rondreis.

  Goed om te weten
  Het samenstellen van een reis op maat vergt veel aandacht en tijd. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen losse reisblokken of excursies te verkopen. Om jou een landarrangement te bieden waar wij volledig achter staan, hanteren wij een minimum omvang voor een boeking van 10 dagen / 9 nachten. Dit hoeft niet perse aaneengesloten te zijn. In het landarrangement zitten altijd minimaal twee onderdelen; vervoer, overnachting en/of excursies. Wij zijn een maatwerk specialist voor verre reizen en geen ticket- of boekingskantoor voor losse onderdelen.

  Boeking en prijzen
  Alle prijzen op onze website zijn een zou nauwkeurig mogelijke indicatie van de daadwerkelijke kosten. We doen dit om jou vooraf inzicht te geven om zo je reisbudget te kunnen bepalen, een reisroute voor jezelf uit te stippelen en teleurstellingen te voorkomen. Prijzen zijn echter altijd afhankelijk van wisselkoersen, seizoen en beschikbaarheid van b.v. hotelkamers. Aarzel niet om vrijblijvend een aanvraag te doen. Pas als je helemaal tevreden bent over ons reisvoorstel en de offerte boek je de reis. Tot die tijd zit je nergens aan vast. Eenmaal geboekt garanderen wij de prijs. Voor meer info over onze werkwijze en waar wij voor staan klik dan hier. Zie ook de reisvoorwaarden.

  Voeg toe aan je reis

  Heb je alle opties en mogelijkheden bekeken? Dan ben je klaar en kun je dit reisblok toevoegen aan het winkelmandje voor een vrijblijvende aanvraag van een reisvoorstel/offerte voor jouw China rondreis.